Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 10:36 1 661 27

"Възраждане": МФ в лицето на Асен Василев се готви да извърши поредното национално предателство

  • възраждане-
  • асен василев-
  • национално предателство

В декларацията се посочва, че финансовият министър Асен Василев е излъгал, че няма намерение за продажбата на земи от Държавния поземлен фонд с внесения за разглеждане в парламента Законопроект за държавния бюджет за 2024 г.  Според "Възраждане" с продажбата на тези земи ще се даде възможност на определени лица да закупят за жълти стотинки една пета от Държавния поземлен фонд

"Възраждане": МФ в лицето на Асен Василев се готви да извърши поредното национално предателство  - 1
Снимка: БГНЕС

"Финансовото министерство в лицето на Асен Василев се готви да извърши нарушение на Конституцията и поредното национално предателство. Ние от „Възраждане“ се обявяваме категорично против това намерение и ще сезираме отговорните институции в това число и прокуратурата". Това посочи в декларация от парламентарната трибуна Даниел Петров от „Възраждане“ във връзка със земите от Държавния поземлен фонд, цитиран от Dariknews.bg.

В декларацията се посочва, че финансовият министър Асен Василев е излъгал, че няма намерение за продажбата на земи от Държавния поземлен фонд с внесения за разглеждане в парламента Законопроект за държавния бюджет за 2024 г. Според "Възраждане" с продажбата на тези земи ще се даде възможност на определени лица да закупят за жълти стотинки една пета от Държавния поземлен фонд.

От „Възраждане“ категорично възразяваме срещу това намерение на Асен Василев и напомняме, че в Конституцията на България е написано, че държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и обществото, а земята е основно национално богатство, което се ползва от особената закрила на държавата и обществото, се посочва в декларацията.

В текста се изтъква още, че с пускането за продажба чрез поименни компенсационни бонове на близо 700 хиляди декара земи от Държавния поземлен фонд с прогнозен приход от 340 млн. лв или над една пета от земята, която се стопанисва Министерство на земеделието, храните и горите, се ощетяват малките земеделски производители. Това е земеделската земя, с която се оземляват малките земеделски производители – това са пасищата, мерите, ливадите, които се използват от българските животновъди, каза Петров.

Той припомни, че на свой брифинг Асен Василев е отрекъл да има заложени такива приходи в бюджета за 2024 г. "Отрече и излъга. На въпроси на журналисти дали средствата не са заложени в бюджетната прогноза за 2025 г. , която е неразделна част от Закона за държавния бюджет – той отговори: нито в бюджета, нито в бюджетната прогноза за 2025 г. Но в бюджетната прогноза, която е публична, има приход от точно 340 млн. лв. , още по-интересното е, че има и становище от Министерство на земеделието, което е негативно", добави депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    55 14 Отговор
    Ще продадат земята на чужденците като в Украйна а българският народ ще се скита бездомен по Европа и ще проси като Украинците.
  • 2 Шиши и Тиквата

    28 6 Отговор
    Е и за нас ще има. Ще делиме по равно
  • 3 Реалист

    41 8 Отговор
    Толупа и Прасчо, заедно с Харвардските измамници ще оглозгат всичко и после да я дават на който иска
  • 4 Само

    11 42 Отговор
    олиговрении от израждане ! Нищо друго!

    Коментиран от #7, #14

  • 5 Продължаваме Промяната

    17 7 Отговор
    А защо? Нима вие искате да крадете? Нима сте по-достойни от нас???
  • 6 Оставка

    32 5 Отговор
    Следват цифрови идинтификации, портфейли, цифров концлагер. И тогава протестираш, блокират ти сметката. Това безумие не трябва да се допуска, никой няма право да ползва тялото ни за каквито и да е цели, без наше съгласие. След подаряването на реакторите, в момента готвят промяна Закон БНБ - без официален доклад, само работната версия излезе БНБ, без официален доклад М на финанси, продаване земи, подарени генетични данни на българите, цифрово евро. Край ние сме едни номера в статистиките. Шенген ставаме територия без контрол граници. Без собствена парична единица. Комисионни по борси ток и газ. Тези безродници ни унищожават система., след тях Потоп. Нямат мисъл за България. Страшно е!

    Коментиран от #11

  • 7 Княз Борис Първи

    30 3 Отговор

    До коментар #4 от "Само":

    Коня си давам, наложницата давам ама от земята Българска един камък не давам!Аз казах и така ще бъде!
  • 8 Вътьо Кирилов

    41 5 Отговор
    Подарява земята срещу облигации нищо неструващи. Ще следваме канадския модел идват чужди фирми наемат или купуват земята изсичат дърветата изкопават полезните изкопаеми и оставят една разкопана и обезлесена държава. Виждат че в Украйна тяхното свършва и търсят като нашите глупаци.
  • 9 БАЙ СТАВРИ

    27 5 Отговор
    ДА ГИ ИЗРИТАМЕ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 69758

    9 17 Отговор

    До коментар #6 от "Оставка":

    По-голям потоп и криза след управлението на комунистите никога не е имало.

    Коментиран от #15

  • 12 българин 777

    21 4 Отговор
    гейска му работа
  • 13 Няма нищо по-отвратително от

    8 28 Отговор
    от това руска партия у нас да говори за национално предателство!
  • 14 ТттттТ

    18 9 Отговор

    До коментар #4 от "Само":

    Еврейска кашерна ф@шкиьо,май тия от Възраждане яко ви бъркат схемите ,а?!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Наблюдател

    7 10 Отговор
    Как да вярвам на партия която казва че ваксините са измама а после се ваксинира. Че еврото е вредно а си държи парите в евро. Прави закон за българския език а те самите говорят неправилен и лош български.
  • 17 поредната лъжа на копейките

    5 15 Отговор
    Израждане са жалки!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Сурикати!

    6 11 Отговор
    Толкова тъпи могат да бъдат само лумпените на Възраждане!

    Коментиран от #21

  • 20 Ивелин Михайлов

    4 7 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна ни е време за ВЪЗРАЖДАНЕ!

    Коментиран от #22, #25

  • 21 Това е безспорен

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сурикати!":

    Факт.
  • 22 Колко КМЕТА

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ивелин Михайлов":

    Има ВЪЗРАЖДАНЕ?
  • 23 Смешник

    7 4 Отговор
    Русоробе костя копейкин, слушай ся.. Освен тълпата нещастници дето гласуват за теб . Всички останали нормални хора, разбраха че това със земите беше поредната партенка. Фалшива новина изработена от хора ,около другия русофил лицето Р радев. В бг националните предатели сте вие руските агенти замаскирани като националисти. Корнелия и тя май ще ви прави конкуренция в тази свера Обяви Патриотичен фронт от партии до една русофилски РПФ така ще се казват бъдещите ти конкуренти на следващите избори....Възраждане (на русия) на костя срещу... (Руски) патриотичен фронт на корнелия
  • 24 Демократ

    3 3 Отговор
    Националните предатели наричат другите национални предатели. Кремълският вувузел копейкин отдавна призна пред Цветанка Ризова ,че е партия на Кремъл, полковник Мутрофанова каза,че ако може ще гласува за възраждане, техни привърженици се хвалят,че ще се бият срещу България, ако Путин нареди. Тези "путриоти" май мислят, че Кремъл е в София .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не не

    2 2 Отговор
    САМО КОПЕЙКАТА ИМА ПРАВО ДА КУПУВА ИМОТИ НА БЕЗЦЕНИЦА 🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
  • 27 Ивелин Михайлов

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "България":

    ...си ти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол