Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 21:43 3 714 37

Десислава Танева: Правителството има право да се разпорежда с Държавния поземлен фонд по всяко време

  • държавен поземлен фонд-
  • правителство

За второ четене от ПГ на ГЕРБ-СДС ще направят предложение за допълнителни 450 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за подкрепа на земеделските стопани, каза тя

Десислава Танева: Правителството има право да се разпорежда с Държавния поземлен фонд по всяко време - 1

Правителството има право да разпорежда с Държавния поземлен фонд по всяко време. Това е предвидено в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. За тази цел не е нужно одобрение от Народното събрание, каза председателят на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите и бивш министър на земеделието Десислава Танева във връзка със състоянието на Държавния поземлен фонд пред Нова телевизия.

Напомняме, че президентът Румен Радев заяви, че може да наложи вето върху Закона за държавния бюджет за 2024 г. поради евентуалната опасност да се продава държавна земя през 2024 или 2025 г. В отговор финансовият министър Асен Василев отрече, че това е така.

На въпроса защо гласува „въздържала се“ на първо четене в Комисията по земеделие, където беше разгледан Законът за държавния бюджет на България за 2024 г. и какви са мотивите ѝ, Танева отговори, че от ГЕРБ-СДС са гласували „въздържал се“ поради това, че заложената подкрепа за земеделските стопани е едва половината от тази, която те получиха през 2022 г. и 2023 г.

„За нас това е крайно недалновидно, непреценен е рискът за продължаване функционирането на земеделските стопани. Това по никакъв начин, според нас, не следва да остане така и като знак, че ние не приемаме тази подкрепа за нормална към земеделския сектор, гласувахме „въздържал се“ на първо четене“, отбеляза тя.

Танева посочи, че за второ четене от ПГ на ГЕРБ-СДС ще направят предложение за допълнителни 450 млн. лв. по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за подкрепа на земеделските стопани.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Докато

    74 1 Отговор
    Правителството има провоооо... докато не вземем гьостериците.

    Коментиран от #21

  • 2 отвратен

    53 1 Отговор
    Правете са на умрели мишки ,и никой да не разбере ,че сте крали ,защото ще ни спрат парите от ЕС., а бойко трябва да пълни чекмеджетата !! Това чудо беше министър при бойко-крадеца ,и сега е пак депутат !!
  • 3 Този фонд не е тяхна собственост

    68 2 Отговор
    Правителството са шайка бандити а земята а за да я има тази земя са дали живота си хиляди къде къде достойни българи и други ,с които днешните престъпни временни министри никога не могат да се равнят .това ще е по тежко престъпление и от убийство
  • 4 ПМГ"Добри Читулов " – Сливен

    39 1 Отговор
    ТаА е толкова т@по парче....
  • 5 Баш софиянец

    52 1 Отговор
    Опааа, тая има компенсаторки. Кои са другите?
  • 6 Стеф БГ

    36 2 Отговор
    Сутрин, обяд и вечер на управляващите и на депутатите трябва да се пуска песента на Горан Брегович "Калашников" или едноименният вариант на НЛО като подсказка какво ги очаква ако българският народ реши сам да защити своите интереси !!!!
  • 7 Провинциалист от провинция Тракия

    53 1 Отговор
    Правителството има право и да подаде оставка.
  • 8 Продажници

    57 2 Отговор
    Продаването на държавни ниви е национално предателство . Да се забрани взимането на нови дългове и продажбата на държавна земеделска земя . Групата крадци и мошенници наречени сглобка да се махат че стават вредни за държавата . Никое правителство няма право да продава държавни ниви !
  • 9 жалко

    43 1 Отговор
    Охо, стана ясно КОЙ подбутва министърът на финансите да се продаде земя от Поземления фонд през 2025г. Пак нашите лакоми приятели от ГЕРБ, в комбина с корпулентния бизнесмен. Издадоха се. Дори ББ се изказа, че в този фонд имало много кофти земни площи и те можели спокойно да се продадат. Не знам, ама тия от ПП-то поеха властта, за да изпълняват заповедите на гербаджиите и ДП-евци...в името на евроатлантизма? Трагична история.
  • 10 Боруна Лом

    16 1 Отговор
    МИЗЕРИЯ, ПОДЛОЖКА! ТРЯБВА ВИ 2/1/1 МЕТРА! УКРИЯ,СНЕНАРИИ!😈👿👿💩👹
  • 11 Някой

    32 1 Отговор
    Да, дори и да го продаде за жълти стотинки на близки фирми, нали? Да не би да участваш в някоя офшорка, дето ще е купувач на земята?
    Държавно предателство е да се продават държавни активи.
  • 12 Г Бар

    21 3 Отговор
    абе давайте да я продаваме тази държаа и да се свършват мъките ни, то е ясно, че за нищо не ставаме. Не трябваше да ни освобождават руснаците
  • 13 Краварска медия

    15 0 Отговор
    Ми не,няма! Да не ядете дървото..
  • 14 Огладняха

    20 0 Отговор
    Герберасите и озверяхха майка си баща си ще продадат...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 факт

    34 2 Отговор
    Българската земеделска земя трябва да бъде публична държавна собственост, която не може да се продава, дарява, заменя. Както е казал Марк Твен "инвестирайте в земя, тя вече не се произвежда". Земята е капиталът на държавата България, без земята си България я няма. На този етап държавата ни се държи на територията си, народът избяга, измира и не се възпроизвежда, държавните институции не работят или работят за определени частни интереси, остана ни малкото земя, която не е собственост на български фирми със собственици чужденци или частна собственост. Как така българската земя ще се продава без референдум? Коя е тази мърла, която ще обяснява как дори народното събрание не трябвало да се пита, а Денков и Василев сами можели да решават? А бе, къде се намирате вие, бе? Тази земя от къщи ли си я донесохте, ненаядени б.ок.луци и пр.одажници? Ще си продавате на майките чаршафите, българската земя НЕ се продава!
  • 17 Павел пенев

    18 1 Отговор
    Има право да се разпорежда в интерес на българските граждани, без правото да продава и то на чужденци.
  • 18 шмент капели капели

    3 3 Отговор
    Крадецът на праскови гурно е доволен?
  • 19 А50

    19 1 Отговор
    Никой няма право да продава държавната земя извоювана няколко пъти с кръв. Ако немогат да скалъпят един бюджет въпреки милиярдите заеми да си хващат пътя и да ни освободят от присъствието си. Ясно на кого искат да преодстъпят земята на България, те за това народен съд за народната земя
  • 20 А50

    7 0 Отговор
    Ще запомним тези лица
  • 21 време е

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Докато":

    дори сме закъснели.
  • 22 А50

    14 0 Отговор
    Боко що си трайка по въпроса или може да се прави на мъж пред мисирките иначе пред посолството е кротък. Дори поляците защитават интересите си въпреки, че са подизпълнители на САЩ, но всичко си има граници. Тия наще са пълни помяри.
  • 23 да бе, да

    20 0 Отговор
    Няма ли кой да обясни на тази п.роста г.ер.баджийска п.тка, че държавна собственост означава, че собствеността е на всички нас, не на правителството, не на Министерски съвет, не на Народното събрание, а на народа, който в по-голямата си част не е представен в Народното събрание, още по-малко в Министерски съвет. 30% от народа е гласувал за всички маргинали в НС, кой ви каза, че можете да решавате какво да правите с нашата собственост? Кой, бе, б.о.к.луци???
  • 24 Иван Чева

    16 0 Отговор
    И тая дебеланa трябваше да е в Сливенския, заради далавери в земеделието ама нейсе, прoст народ, слаба държава

    Коментиран от #27

  • 25 НРБ

    12 2 Отговор
    май ще дойде време да питаме кога ще дойде дядо Иван да ни отърве от тия изeдници и всичко да се върне в ръцете на народа
  • 26 Зоофил

    10 0 Отговор
    Ку4к@ мръсн@!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Е,не

    8 0 Отговор
    Това не е добре ,по всяко време да се разпорежда със земеделските земи.Ами променете закона спешно ,кой е измислил тази недомислица?Така ли пише в Конституцията ?
  • 30 Адолф

    14 0 Отговор
    Това да не ти е Мелинвест че да се разпореждаш с него бе сливенско недоразумение?Това е Българска държавна земя!
  • 31 Боклуците на Боклука

    8 0 Отговор
    Всичките сте за трепане....
  • 32 Кофти закони

    5 1 Отговор
    Винаги съм защитавал тезата, че проблемите идват от лошите закони...а не както мнозина твърдят, че законите ни били добри, но проблемът видиш ли бил, че не се спазвали... Не че и второто не е вярно, но то е второстепенно. Защото най-големите безобразия и злоупотреби у нас се извършиха по ... законен начин. Като се почне от приватизацията, мине се през заменките на земи от горския фонд и се стигне до обира на КТБ...И всичко това е върха на айсберга..Ето сега още един пример потвърждаваш горното. А когато законите се напишат категорично - без вратички и шикалкавене, тогава и нарушенията ще намалеят, защото тези които искат да престъпят закона доста ще се замислят дали да го направят. Да не говорим, че контролът върху спазването на законите също се регламентира със закони.

    Коментиран от #34

  • 33 Оставка

    7 0 Отговор
    Народен съд и бесене
  • 34 Моарейн

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кофти закони":

    Кой да ги напише? Тия не.кадърници ли? Те не знаят на кой свят са, ние разчитаме на тях конституцията да променят и смислени закони да приемат! Неотдавна имах възможност да прочета протоколите от заседанията на законодателната комисия (или както там се е казвала тогава), на които са обсъждали промените в НК, приети през 1982 год. За незапознатите - това е една от най-големите реформи в наказателното законодателство. Две години са ги бистрили. Две години!!! Седяли, мислили, обсъждали и най-накрая ги приели. И вършеха много хубава работа, докато разни самозвани популисти не почнаха да пипат с мръсните си мазни ръчички по кодекса и не го превърнаха в гротескна комбинация от швейцарско сирене и пачуърк. Същото е в абсолютно всяка област на законодателството. Популизъм и лобизъм, съчетани с дивашка неграмотност и въпиюща некомпетентност.
    По темата: разбира се, че правителството има право да се разпорежда с ДПФ. Въпросът е трябва ли да го прави и ако трябва, как и на каква цена? Няма награда за позналия, че няма да е в интерес на държавата, а пак в полза на чужди частни и не само интереси.
  • 35 Стария рокер

    3 0 Отговор
    До кога ще търпим, това насилие!?
  • 36 ?!?!?!

    2 0 Отговор
    Защо ли,и тази КРАДЛА се ПОКАЗА ?!
  • 37 Стършели

    0 0 Отговор
    Десислава или Деси продажната. Тази земя да не е на баща ти.
    Ще стане както в Украйна.
    Киев постигна споразумение с американския финансист Александър Сорос (син на търговеца Джордж Сорос), че опасните отпадъци на САЩ ще бъдат изхвърляни в Украйна. За целта се предвижда да се отдели парцел от 400 квадратни километра хував чернозем.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове