Last news in Fakti

4 Декември, 2023 08:37 1 647 18

Инкасо обирите в България: Причините за въоръжените обири на инкасо автомобили са в увеличаващия се престъпен контингент

  • обир-
  • инкасо автомобил-
  • престъпници-
  • българия

Охранителните фирми виждат пропуск в касетите с пари на банките

Причините за въоръжените обири на инкасо автомобили са в увеличаващия се престъпен контингент, който върлува в България. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ Радослав Христов, главен секретар на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана след обира на инкасо автомобил в Благоевград.

„Това, което ние знаем, е, че охранителите са изпълнили своите задължения така, както са им разписани в Закона за частната охранителна дейност и наредбите. За съжаление единият охранител е пострадал и е настанен във ВМА. Не би трябвало това да се случва. Това говори, че въоръжените престъпници са постъпили не както е традиционно при тях. Това, че са използвали оръжие говори за по-ниската им професионална подготовка“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иначе казано

    18 0 Отговор
    когато котката спи - мишките танцуват
  • 2 По-ниска

    29 0 Отговор
    професионална подготовка при престъпниците? Не знаех, че има курсове за професионални обири на инкасо .
  • 3 честен ционист

    9 3 Отговор
    Ако бяхте се набоцали масово, кога му беше времето, нямаше да има днес такива селкски изпълнения като обири на инкасо автомобили.
  • 4 обективен

    29 0 Отговор
    Ами когато законно се краде в НС. , нормално е да имат много завистници !!
  • 5 Мда

    23 0 Отговор
    Тя мафията произлиза от полицейските среди, вижте Мексико, най-големите мафиоти са от спец частите. Там е заровено кучето. Обучаваме престъпници. Ама е добре, че крадът богатите, защото те са по-големите обирджии.
  • 6 Дрън дрън

    23 0 Отговор
    Вчера станх сеидетел как охранител от сот 161 доставя касетки с пари и изпразва банкомат. Сам. Остави пълните касетки до себе си с гръб към улицата. Извади празните. После извади доста пачки от зоната за внасяни на пари. Натъпка ги в прозрачен найлонов плик, затвори машината и си тръгна към очакващата го кола. Тоя и дете с тояга може да го обере. За това нещо трябва да са трима човека. Единия прави операциите а другите го охраняват с лице към потенциална опасност.
  • 7 провинциалист

    27 0 Отговор
    "Това, че са използвали оръжие говори за по-ниската им професионална подготовка" - вярно е, големите играчи използват лихвени и инфлационни проценти.
  • 8 .....

    3 2 Отговор
    То по костово и преди костово бе много по зле и от сега. Слизат двамата от инкасо колата с два чувала с пари на работници и служители, за заплати и маскирани, стойте, лягайте на земята, вземат им чувалите с пари при костово управление и побягват, а едва ли бяха заловени, имат думата мвр, които и до ден са на работа, в град к, фирма Бен, Пер.. Зеил. А сега от балкана полицаи едва ли са в част хихивсичкое с тяхни хора хихи и като кажеш истината, луди са. Мишките карат скъпи коли b, A честните пожарникари бедстват ударени от всички ви. И като слушам в Некоректно вчера, неделя, как без диплима в телевизията без дипломи, а баща и маман работили цял живот и те в телевизията, и моят баща и мъжат ми бяха в системата и поделението, но децата ни бяха ударени. Никога е нямало справедливост, но животът е бил при Цар Симеон най ок за моите градски родители, роднини със земи, магазини, но нейсе, живи и здрави бъдете. В Бг маfiata си живее добре, заото си имат горе закрилници и това са най много управлявали Бг, хората от Бкп ДСигурност.

    Коментиран от #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 вятър между ушите

    11 0 Отговор
    причината е в увеличаващият се ежедневно ГЛАД! или както някой по горе беше писал, вижте какво става в мексико, в България е същото ама с 50тина години закъснение (щото демократизаторите дойдоха по късно при нас) и в доста по малки мащаби ест. изгледайте сериала наркос мексико там всичко си е показано - корупцията, престъпноста слята с държавата, машинацията на изборите. е там комунизъм не е имало кой им е виновен тогава ?
  • 11 Механик

    13 1 Отговор
    ": Причините за въоръжените обири на инкасо автомобили са в увеличаващия се престъпен контингент"
    Нее, не са там причините. Причините са, че народа масово обеднява. С 100 лв. вече не може да напълниш половин торбичка. Е там са причините, но за това не е прието да се говори.

    Коментиран от #13

  • 12 незнайко

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от ".....":

    Голямо словоизлеяние с МНОГО грешки и НЕРАЗБИРАЕМО !!! Когато пишете проверявате ли си написаното ?
  • 13 незнайко

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Механик":

    Със сто лева ЩЕ НАПЪЛНИШ ТОРБИЧКАТА ! Защо повтаряте някакви опорки ? Сто лева са достатъчни за хранене в закусвалня обед и вечер за пет дена . Хайде да не преувеличаваме.

    Коментиран от #14

  • 14 количество

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    От далеч личи,че още сте при мама,а за ток,вода,консумативи, транспорт(недай си мпс да поддържате) ще останат ли 100 лв за ядене дори,а и да сте жив и здрав,че едно разболяване е доста над 100 лв....
  • 15 споко бе

    3 0 Отговор
    Те парите са застраховани. Банката ще си ги върне.
  • 16 ДРТ ПРЧ

    5 0 Отговор
    Уважаема госпожо Атанасова, Държа да отбележа че в българското наказателно право /НК/ няма предвидено престъпление ОБИР. Съответно с извършител обирджия. Имаме състави на КРАЖБИ, а също така и ГРАБЕЖИ.
    В конкретния случай в Благоевград е извършен ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО ЧЛ.199 ВЪВ ВР. С ЧЛ.198 ОТ НК. НЕОБХОДИМО Е КАТО ПИШЕТЕ ЗА НАЦИОНАЛНА МЕДИЯ ДА ПОЛЗВАТЕ И ПРОФЕСИОНАЛЕН КОНСУЛТАНТ
  • 17 Причината е

    3 0 Отговор
    липсващата правораздавателна дейност, всеизвестно е, че съд и прокуратура са врата в полето, НО , за сметка на това добре платени и се радват на бакшиши - подкупи
  • 18 На банкети

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пловдив":

    по случай нова година и добрия уражай на изминалата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове