Last news in Fakti

5 Декември, 2023 19:07 1 188 34

Ударно ГЕРБ и ДПС внасоха законопроект дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г.

  • делян добрев-
  • дерогация-
  • лукойл-
  • мерки

Очаква се предложението да бъде прието ударно

Ударно ГЕРБ и ДПС внасоха законопроект дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Аз, заедно с бившия премиер Бойко Борисов, Пеевски и Йордан Цонев, внасяме законопроект, чрез който предлагаме дерогацията да отпадне изцяло от 1 януари 2024 г. Очакваме това да бъде подкрепено от Христо Иванов. Това заяви на брифинг Делян Добрев от ПП ГЕРБ, цитиран от "Нова телевизия".

Според него в сряда на извънредно заседание енергийната комисия ще разгледа предложението. "В четвъртък ще предложа то да се гледа на две четения в пленарна зала. България се превърна в четвъртия най-голям клиент на руски петрол в света. Очевидно те не се продават на нашия пазар. Получаваме сигнали от еврокомисаря по финансите, затова ни насърчава да премахнем дерогацията. Българските потребители не спечелиха от нея, само режимът на Путин го направи. Кирил Петков е заявил, че е спрял руския петрол. Считаме, че той би подкрепил нашите инициативи", коментира той.

"Законопроектът на Петков за отмяна до 15 март не съдържа това, за което сме се разбрали. Там няма текстове за прекратяване на износа от 1 януари. Позицията на ПП се втърдява и се надявам в сряда и четвъртък да подкрепят нашето предложение", посочи Добрев.

По-рано днес ГЕРБ-СДС обяви бойкот на заседанията в Народното събрание. На брифинг депутати от партията коментираха, че партията ще участва само в заседанията за конституционните промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    35 46 Отговор
    Спрете тия лакардии. Вие 33 години не се спряхте да крадете. Затова сме на туй дередже.За празниците оставихте пенсионерите без Коледна добавка. Засрамети се. В Гърция дават на хората по 250 евро, тука нищо. С какви пари възрастните хора ще посрещнат празниците?

    Коментиран от #3

  • 2 Коректен

    26 46 Отговор
    Вече са подготвили техен купувач, който да разклати рафинерията и искат да свалят цената, като оскъпят суровината с която ще работи.

    Коментиран от #17

  • 3 отивай

    47 20 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер":

    в цоциализЪмЪ

    Коментиран от #24

  • 4 Мафия ни управлява

    29 45 Отговор
    Този голям зор за дерогация веднага говори ясно,за нечистите интереси на Мафията( ГЕРБ/ДПС ) !!!!

    Коментиран от #21

  • 5 Хаха!

    22 30 Отговор
    Комисионни, ддс от цени в небесата, пълни чекмеджета и балъци за милиони. Дери Ганя докато извади сички пачки изпод дюшека.
  • 6 Така е

    31 33 Отговор
    Не се накрадоха ,ей ! ГЕРБ и ДПС са безкруполна мафия ,която упорито търпим !

    Коментиран от #10

  • 7 дядото

    15 31 Отговор
    ударно.може азерите да купят нефтохима.може и после да го продадат на турция.ако не сте от турските области и дпс,учете ударно турски език,може да ви потрябва.
  • 8 ПриБеРеТеГо

    23 32 Отговор
    Герб, приберете си Делянчо Добрев, че само поразии прави. Скрийте си го за по-добри дни
  • 9 Не , че

    6 30 Отговор
    ще мине !
  • 10 Нагли

    20 31 Отговор

    До коментар #6 от "Така е":

    Вече не се и крият ! Стават все по нагли !
  • 11 ха ха

    20 32 Отговор
    май е време да ги гоним с камъни тея , а с тех и евро комисарите и атлантиците , заради тея мутри цените пак хвръкнаха на горе
  • 12 пери

    19 32 Отговор
    Аман от тоя досаден мрънкач. ПП и ДБ не трябва да се поддават на тия провокации. Щом гербавите и дпс-то квикат, значи са им бръкнали в канчето и нещата вървят добре. Тия искат само да саботират и пречат. Ако ПП/ДБ клекнат и цените на горивата се увеличат, първо те ще го отнесат, а гербавите ще ги сочат с пръст като виновни и ще потъркват доволно дебели ръчички. Но ако стане тъй, първи Делян Добрев-мрънкача трябва да го отнесе. Продъни ушите на всички с хленча си за тая дерогация.
  • 13 тома

    18 32 Отговор
    Най големите мошенници шиши и тиквата са приготвили нова кражба за милиарди но снайпера ги наблюдава
  • 14 РуZко българска мафия

    18 32 Отговор
    Делян и Делян, Д2, да обяснят за фирмите Булмаркет, Ен Пи Си Трейд, Топливо, Газтрейд и Инса Ойл, реализирали оборот по голям от на Лукоил с износ на дизел към Украйна от Лукоил и директно от Русия.
    Тия шменти капели си ги заври ... знаеш къде делянчо
  • 15 Дядо Йоцо гледа

    10 32 Отговор
    Най ще има сметка Турция да вземе купи рафинерията и пак руски петрол ще е ,но цените ще са двойни , ще печели ДПС ,това искат ,а народа е глупав та тегне дето ги търпи ,но ще дойде време сами ще се избият онея мафиоти политици в Софията
  • 16 Луд

    11 32 Отговор
    умора няма. През ден внасяте законопроекти за тази дерогация и нищо не решавате. Какво значение има месец два по рано или по късно. Ясно е че сте решили да затворите рафинерията или да бъде продадена. Последна грижа ви е цената на горивото. При сегашната международна обстановка е лудост да търсите суровина от нови източници.
  • 17 розово

    13 32 Отговор

    До коментар #2 от "Коректен":

    Щом чуеш или видиш Делян независимо Пеевски или Добрев трябва да си на щрек. Просто инстинкт.
  • 18 ха ха

    9 32 Отговор
    вълшебниците на мутрите са докопали кодовете на сайта , евро атлантически ценности , а ?
  • 19 Жалки карикатури

    9 32 Отговор
    Аз си мислех, че Магнита само привлича, но явно и много яко "притиска" в случая избирателно.
  • 20 456

    16 32 Отговор
    В цялата си българска история България НИКОГА не е имала толкова пр0дажни политици. Дори да се върнем в миналото на историята ни ще видим, че владелите ни са направили всичко възможно да защитават земите ни. Да пр0дадеш род и Родина... Кирчо, Кокорчо, Баце, Пе€вски/само защото изяде пердаха / ще дават отчет и всички покрай тях. България в следващите 20 години няма да я има заради тях и заради тия който сега са на отчет на К0зяк

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пенсионер

    12 32 Отговор
    Делляне, спрете тия лакардии. Вие 33 години не се спряхте да крадете. Затова сме на туй дередже.За празниците оставихте пенсионерите без Коледна добавка. Засрамети се. В Гърция дават на хората по 250 евро, тука нищо. С какви пари възрастните хора ще посрещнат празниците?
  • 23 факт

    7 31 Отговор
    дали си е купил имот зад граница...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не разбрахте ли, че

    8 32 Отговор
    това театро е за отвличане на вниманието ,а така между другото мафиотите от гроб и дпс ще си напазаруват рафинерията в Бургас със откраднатите пари от всички нас.
  • 27 да де

    8 32 Отговор
    тия трябва да бъдат арестувани , и май ще трябва да е граждански арест , щото служби нямаме
  • 28 Марда

    1 20 Отговор
    Българин с офшорни пари ще бъде новия собственик на бургаската рафинерия. На Бас!
  • 29 сноу

    3 20 Отговор
    ДелянчУ е много рядго ..ама щом се събрал с тия значи са вече още по рядко ОПГ...
  • 30 Алексей Петров

    1 12 Отговор
    Чакам ви всичките.
  • 31 ха ха

    2 0 Отговор
    загрижения за гражданите делянчо се оказа че е загрижен борисов да докопа част от лукойл , цената с 40 ст нагоре , боклук
  • 32 Белене!

    0 0 Отговор
    Жертват народа в името на господарите си евроатлантици.Егати предателите американски!
  • 33 Казуар

    1 0 Отговор
    Делянчо, и като се получат смущения в производството кой ще бъде виновен, вероятно Денков.
  • 34 дa да да

    0 0 Отговор
    ГЕРБ тотално загубиха Бургас като електорат с мрънкането на Делян Д. Почна да става много противен, не му вярвам на приказките!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове