Last news in Fakti

14 Декември, 2023 20:34 1 295 143

Общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов поиска референдум за демонтажа на ПСА

  • моча-
  • възраждане

Това, което се случва е на база заповед на един анонимен районен кмет. За тях това е някаква обикновена постройка и не се зачитат наредбите, твърди той

Общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов поиска референдум за демонтажа на ПСА  - 1

Нека да решим на референдум какво да се прави с паметника, каза общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов в студиото на btv.bg.

„Паметникът няма да бъде отнесем в музей, защото няма място. Той не се демонтира, а се унищожава, той бива нарязан. По-големият проблем е беззаконието, защото ПП-ДБ станаха символ на беззаконието в България, оставаме на страна, че са фашисти. Това е точното определение“, обясни Николов.

„В момента реално няма заповед за демонтажа. Има едно решение на Общинския съвет, което е несъстоятелно, защото той няма отношение за държавната собственост. Те са приели да задължат кмета на София да помоли областния управител паметникът да бъде преместен“, твърди той.

„Има национално законодателство по отношение на запазването на паметниците. Има съответните наредби на национално ниво, на международно ниво има различни конвенции, включително и на ООН, които са насочени в опазване на културно-историческите ценности. Министерството на културата казва, че това е групов военен паметник на културата“, обясни Николов.

„Това, което се случва е на база заповед на един анонимен районен кмет. За тях това е някаква обикновена постройка и не се зачитат наредбите. На база заповед за обезопасяване го разпарчетосват”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 А бе

    34 26 Отговор
    Късно е за референдум, МОЧА си замина!

    Коментиран от #5

  • 3 А бе

    29 20 Отговор
    Стига сте ни занимавали с тоя гурел, няма ли нещо смислено?
  • 4 Късно е чадо ,

    28 15 Отговор
    За китка .. Израждане - на фронте .
  • 5 Българин

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "А бе":

    Ей сега има кадри във фейса какво се е случило с паметника на Рейгън в Шопия ,ми и той май си замина 😉😀.
    К,вото повикало такова се обадило

    Коментиран от #8, #19

  • 6 Закъснял е

    17 13 Отговор
    с 30 години.
  • 7 Хайку

    22 19 Отговор
    Зимна тъга,
    МОЧА падна́!
  • 8 А бе

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Боли ма фара за паметника на Рейгън! ХАХА!
  • 9 Обърнали са звездите за подкрепа

    23 32 Отговор
    Браво на Възраждане, БСП и ИТН. Страхотни сте! Дръжте се заедно срещу тези гамени и чужди слуги. Не им позволявайте повече разходи за техните прищевки. За украинци, за американска скраб и т.н.

    Коментиран от #13

  • 10 последния орк

    22 17 Отговор
    подобно на орките нахлули в Украйна и моча беше разчленен
  • 11 Най справедливо е референдум

    18 21 Отговор
    но националните предатели го опустошиха вече! дай им да рушат и продават България!
  • 12 реру

    23 2 Отговор
    Да... понеже и паметникът на Ботев във Враца е премахнат след референдум...

  • 13 слуги са

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Обърнали са звездите за подкрепа":

    тия , които си ги изредил в първото си изречение
  • 14 помним и незабравяме

    16 1 Отговор
    Някой знае ли КОЙ е и КАКЪВ Е БИЛ дядото на Делян Пеевски във Враца? И същият тоя Пеевски сега се изживява, като голям евроатлантик! Враца помни!!!
  • 15 Що не поиска възраждане

    16 4 Отговор
    Референдум за ниските заплати и пенсии
  • 16 Мда

    21 11 Отговор
    Тоя що си мисли, че резултата от референдум ще е по различен?! Само ще се изхарчат едни пари. Заблудени...
  • 17 Четете и мислете българи

    18 7 Отговор
    “Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!”

    Г. Раковски, 1861 година.
  • 18 Шега ли е?

    14 14 Отговор
    Референдум в България? В България Референдум? Такова "чудо в България, няма". Факти: Референдум за Белене отменен от Коалицията ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС, и отмяна на Решение на НС следствие на Референдум, става възможно подаряване реактори. Референдум за отлагане на евро, внесен в НС, все едно, че го няма, докато Съдът вземе решение, по ERM2 ще ни подарят цифрово евро. Референдум за ЕС - няма. Референдум за НАТО - няма. Референдум с двойно гражданство, да не се заемат висши държавни постове-няма. Референдум за прием емигранти Шенген -НЯМА.Обикновено, държави , в които правото на референдум се отменя, забранява, отлага са Колониални Диктатури.
  • 19 да питам

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    А паметника на Мусала на Сталин , лескарите свалиха ли го ?
  • 20 Гражданин

    23 13 Отговор
    България Е НАТО, ЕС и Запада. И НИКОГА повече няма да бъде в сферата на Русия. Независимо колко се напъват от ВъZраждане, БZП и вие в коментарите.

    Коментиран от #116, #132

  • 21 Четете бе

    7 6 Отговор
    И още… “Тъжни времена прекарва днес нашето отечество България. Като оставим настрана сестра Сърбия, Священний троен съюз, в който участвуват тримата императори и който има за цел да варди да не се пролива капка човешка кръв – всеки честен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи с нас, че най-големий ни неприятел днес е официалната Русия.
    Няма пакост, няма мерзост, даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава начело с нейний Гирс и Катков от 6-ий септемврий насам, т.е. от тоя знаменит ден, когато ние почнахме своето истинско политическо и самостоятелно съществуване. В Цариград ли, в Пирот ли, в Букурещ ли, се засмее и българский Бог, руското правителство тича да свари да разваля и да пакостничи. Ако то днес иска, щото Румелия да си остане пак пашовска страна, а байонетите на българските синове в един прекрасен ден бутват дипломатическата мастилница на Гирса и му изкривяват ченето, то това същото правителство забравя своите първи думи и предлага вече Сан Стефанска България. А защо я то предлага? Защо такава глупа непоследователност? – „Желае ни доброто; не ни е забравила”, отговарят кокошите умове, в това число и ония наши изменници братя, които си продават съвестта за монетата чистаго серебра в руското консулато. – „Вие сте идиоти”, казваме ние. Руското правителство желае две неща. Първо, да протака работата, да ни държи във военно положение, което е убийство за България, та дано в тия усилни времена се появи някое него
  • 22 Историк

    19 9 Отговор
    Израждане освен че сте малко ,а много сте малки за да предизвикате референдум за една безполезна скрап .Лъжата в историята на този символ си има край край на заблудите и слугите на Руските пропаганди
  • 23 Плашимир

    7 6 Отговор
    Изпростяването и опростачването върви с пълна сила. Чалгализиране. Кючекизиране и обезличаване на нормалните семейни ценности и величаенето на европейските такива. За жалост и Путин не може да помогне ,камо ли Възраждане. Както каза един жендьо: късно е либе за китка.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тея май, май

    16 9 Отговор
    Русия ни заби публично нож в гърба с документалния филм „Една вяра, един език“. В него се твърди, че Македония е родината на славянската азбука. Премиерата е в Скопие, а организатор е руското посолство в Северна Македония. Братята Кирил и Методий нямат нищо общо с България и въобще страната ни не фигурира като книжовен и православен център на Балканите по онова време.”
  • 26 Абе гоуеми смешници

    15 5 Отговор
    Къв референдум бе шапшал Като го строиха да не искаха референдум от народа
  • 27 Четете

    17 4 Отговор
    Болшевиките идват на власт и избиват елита на България, както в русия така и у нас. Връщат развитието на страната ни сто години назад, а като морал и манталитет 1000!
  • 28 Шегичка?

    3 12 Отговор
    Референдум да не се въоръжава воюваща страна, която не е член на НАТО, няма? Референдум да не приемаме и лекуваме чужди военни, нечленове на НАТО - няма! Референдум 140 депутата - няма. Референдум за първо Белене - няма Герджиков, години по-късно подписките се намират в офиса на Атака, изобщо невнесен в НС. Референдум за ERM2 - няма. Референдум Концесии вода, злато-няма. МСъвет на Сглобката коли и беси - Конституция, Въоръжение, Семеен Кодекс, а Коалицията гласува, Сглобката. Галя решава - няма Референдуми в Колонията. Референдум за ГМО - няма. Референдум продажба земеделска земя -няма. Референдум промяна статут зем. земя няма. Кога в България след 1945 г., комунисти, демонократи, сглобки, шайки и прочие е зачитала суверена. И преди, и сега подлоги, без чест и достойнство.

    Коментиран от #36

  • 29 БОЦ - ко

    17 3 Отговор
    Комуняги, забравихте какви ги вършихте,
    Днес защитавате "права",
    На бавен огън пържихте,
    Народ, повярвал в комунистическата свобода...
  • 30 Няма време!

    13 3 Отговор
    А референдум за монтажа провеждан ли е? Или по важно е как да възпрепятстваме сегашните опити за възстановяване на една справедливост, отколкото да се съсредоточим върху насилствения начин а налагане на чуждите интереси над българските.
  • 31 Преклонена глава сабя не я сече

    2 4 Отговор
    Същото е и с паметниците времената на руснаците минаха в Европа
    Чехия и Полша си избраха запада
    Украйна и Русия ги сблъскаха в военен конфликт
    Ние сме турлюгювеч
    Плодове и зеленчуци който не яде той голям не ще да порасте
  • 32 Ддд

    15 2 Отговор
    На моменти много глупости говорят хората на Възраждане.
    А и кога ще поискат да се построи български паметник на някой наш цар или генерал прославил се в битки, и прославил България?
    Аман от националисти на Русия, правещи се на български националисти!

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Когиуспе

    2 0 Отговор
    Да ме изтриеш......Домъчня ти че казвам истината лиииии
  • 35 Майтап?

    4 5 Отговор
    Референдум за евтин газ - няма. Референдум - борса ток - няма. Референдум квоти ТЕЦ - няма. Референдум индивидуален отказ сградна-няма. Съдени, съдени, съдени, не им пука, и оправдани Трайков, Велчев, Софиянски. Кефът е пълен, туземците плащат. Референдум за по-малък брой за иницииране, няма, десетки пъти по-големи държави от България, имат с 300 000 по-малко право на брой население да инициират реферндуми. О, Боже, толкова са жалки и след 1945, и след 1989 г. Едни същи негодници ни управляват, ненанивждащи българският народ и България. За българите насекомо бг и ГМО, и малко обгазяване от горенето на боКлуците на ЕС и Африка.
  • 36 Успакойся , таварищ

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Шегичка?":

    Береги сердце ... Кой ше харчи рублите ?
  • 37 Под диктовката на кгб няма

    11 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ддд":

    Точно, знаете ли че в София няма паметник на Аспарух, Кубрат, Борис I, но има на руснаци куп паметници. Много прави са били Левски, Раковски, Ботев, Вазов, всички прозорливи личности и водачи на България са осъзнали какви варвари и завистливи, злобни са руснаците!
  • 38 Умен по цялата глава

    9 5 Отговор
    Неграмотници - не може да има Референдум,когато има Закон задължаващ Премахване на Паметниците във възхвала на Комунистическия строй... гласуван в Народното Събрание...

    Коментиран от #44, #53

  • 39 Съвет!

    12 3 Отговор
    Общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов да се занимава с по-важни и смислени неща за българите, а не с купчина камъни и желязо, с руска пропаганда и разделение на народа ни!
  • 40 Как се показвате и излагате

    13 2 Отговор
    Хаха, патриотите и националисти, длагат минуси на Георги Сава Раковски!?!?!!!?

    Коментиран от #61

  • 41 А50

    3 9 Отговор
    Събарянето на паметника е от импотентност политическа, умствена дори и сексуална

    Коментиран от #43

  • 42 6нтщ5ж

    7 3 Отговор
    Българите се интересуват от Доходоте, Пенсиите, условията за бизнес, а не от фалшиви паметници.

    Коментиран от #46

  • 43 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "А50":

    Не изброявай собствените си негативни черти.

    Коментиран от #86

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иван Вазов

    5 7 Отговор
    Здраствуйте, братушки!

    – Мамо, мамо, я ги виж!

    – Що е? – Идат, погледни ги.

    С пушки, с саби... – Що стоиш?

    Скоро, чедо, поздрави ги!

    Тях ги бог прати насам,

    да помагат, чедо, нам. –

    И детето дава крушки

    на солдатите без страх

    и крещи на тях:

    здравствуйте, братушки!



    Генералът кат орел

    ескадроните повежда,

    а орачът се запрел

    и омаян ги изглежда:

    чини му се, че е сън...

    Изведнъж с туптенье, с звън

    приближават кат вихрушки.

    Той си шапката свали

    и ги поздрави:

    здравствуйте, братушки!



    Шипка! Шипка! Гръм се чуй.

    Гурко мина планините!

    Радост, чудо беше туй!

    И на Тракия момите

    срещат храбрите борци

    и покриват със венци

    техни глави, коне, пушки...

    И кат стискат им ръце,

    викат от сърце:

    здравствуйте, братушки!



    Как са горди тез момци!

    Един казак варди, гони

    хиляди злодей, крадци –

    цели турски легиони.

    И народа с лик засмен,

    като гледа вече в плен

    тия полкове хайдушки,

    на казаците добри

    тъй благодари:

    здравствуйте, братушки!

    Коментиран от #51, #54, #57

  • 46 Това е безспорен

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "6нтщ5ж":

    Факт.
  • 47 ВСВ България Съюзник

    2 3 Отговор
    България е на страната на Фитлер, от победен никой не иска разрешение, справка Германия поделена между Франция, Англия, САЩ, ССРС. Както САЩ и Англия са ви бомбили, не ще да е от демокрация. И се благодарете на 3-ти украински, участие последните месеци на България, като е опрял ножа до кокъла. Че Чърчил ни искаше картофена нива - бомбардировки. И се благодарете на онези на които им режете с флексове паметниците, че границата и ако завишеше от съседите щеше да е до Перник, със 60% орязана България. България е съюзник на Фитлер. А материалът за ПСА е подготвен за паметник на ФюрерчУ.

    Коментиран от #55

  • 48 Ха ха ха

    8 3 Отговор
    Никакъв референдум. Демонтаж.

    Коментиран от #56

  • 49 Ядосан

    12 2 Отговор
    Стига с този комунистически каманак бре! Има толкова важни за българите преоритети и проблеми. По цел ден отвличате вниманието от тях с този цирей на пъпа на София!
  • 50 Спрете демонтажа!!!

    4 5 Отговор
    Така си е обезоръжен и обезглавен е!
  • 51 А после

    8 4 Отговор

    До коментар #45 от "Иван Вазов":

    А после, какво е написал Иван Вазов?

    Коментиран от #52

  • 52 Какво?

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "А после":

    Какво ли е написал?

    Коментиран от #71

  • 53 И аз викам

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Умен по цялата глава":

    Че децата и внуците на престъпния комунистически режим, не трябва да им се дава власт, но вие ги избрахте. Доводите за закона, май се ползват избирателно. Освен това този престъпен режим е бил движен от хора. А законът цели само паметниците. Найс, а? Творението без творец не може.

    Коментиран от #65

  • 54 Ветеран от Протеста

    8 3 Отговор

    До коментар #45 от "Иван Вазов":

    Казаците са Украинци - не са руснаци...донски казаци,дето ги нападна Путин и сега убиват руските Окупатори на Украйна...

    Коментиран от #62

  • 55 Ама и вие бяхте приятели

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "ВСВ България Съюзник":

    с Фитлер.Сталин беше първа дружка с Фитлер
  • 56 Демонтаж

    6 8 Отговор

    До коментар #48 от "Ха ха ха":

    На продажната сглобка...
    РАДЕВ ИДЕ!!!!?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Те горките не знаят

    1 0 Отговор
    че в България, не можеш да получаваш рубли, международна система за разплащане. Боже, прости им, толкова могат съюзниците на Фитлер с флексовете и каменарските чукове.
  • 59 Фашистите от ппдб

    4 5 Отговор
    погазват законите и ще гният в затвора!

    Коментиран от #63

  • 60 Ей русофилски

    4 3 Отговор
    Смръдели излизайте партизани.Па после ще видиме.

    Коментиран от #69

  • 61 Васил Левски

    7 2 Отговор

    До коментар #40 от "Как се показвате и излагате":

    "Който ни освободи,той ще ни пороби"
    аре копейки,сега плюйте по Дякона.
    Способни сте
    Апропо в Русия няма паметник на Васил Левски.А в САЩ има няколко.

    Коментиран от #66, #103

  • 62 Аха

    2 6 Отговор

    До коментар #54 от "Ветеран от Протеста":

    А половин Украйна руска от векове!

    Коментиран от #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Скоро и ние ще

    3 5 Отговор
    демонтираме…сглобката…с флексове. Хахахаха
  • 65 Умен по цялата глава

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "И аз викам":

    Еми кой да допълни Закона с Лустрация на комунистическите партии и техните Правоприемници ,като ДС управляват вече 30 години и всички Олигарси ,Приватизатори и Депутати са комунисти...Кой??Аз ли??Поне паметниците на руския Окупатор един по един на скрап...

    Коментиран от #70

  • 66 Това, че в САЩ има

    1 6 Отговор

    До коментар #61 от "Васил Левски":

    означава ли, че трябва да им се радвам като ми съсипват страната?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 То и половин

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "Аха":

    Нългария е била така и какво.

    Коментиран от #73

  • 69 Копейка

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Ей русофилски":

    На нас ни казаха,че ще ни турят Белене!При прасетата.Има назначени отговорници.
  • 70 Лустрация до девето коляно

    0 6 Отговор

    До коментар #65 от "Умен по цялата глава":

    за 100 години за турските ромски комунета от гербппдбдпс.
  • 71 Четете, има търсачки бол

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "Какво?":

    Пропагандната война на Северната империя срещу Царство България е в пълен ход. Руските вестници наричат България „Юда”. Тя била предала своите освободители, своите братя, святото славянско дело. На тези обвинения Вазов отговаря със стихотворението „Юда” ли?”, в което диша цялата любов на стария вече поет към народа, чийто син е:
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Аха

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "То и половин":

    Ама тя лъжата е обратното на истината! Ко ли ти пука!
  • 74 Нема сглобка

    3 8 Отговор
    дето да издържи на флекс и оксижен. Да се готват ромчетата Боко, Киро, Ристю, Шиши и Меди.
  • 75 ТИР

    2 10 Отговор
    Действията може да се нарекат Гнусни,,, Слава на Русия,
  • 76 Тия д....били

    5 6 Отговор
    Режат ВОЙНИЦИ,ЖЕНИ,МАЙКА С ДЕТЕ....макар и желязо това е създадено на базата на истински хора ...
    толкова ли ниЗко сме паднали....
    ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ ОТ ВСВ ДАЛИ ЖИВОТА СИ ЗА ..........

    Коментиран от #87, #96

  • 77 Иво

    10 2 Отговор
    Референдум за кого ? Хората от Тутракан да решават за паметник в София ? Ами що не ги питаха искат ли метро да има ? Или стадион на ЦСКА ? Омръзна ми от некадърници.

    Коментиран от #81, #82, #83

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Умен по цялата глава

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "Кой закон бе":

    "Законопроектът за изменение на Закона за обявяване на Комунистическия Режим за Престъпен гласуван в Народното Събрание от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ДПС и БДЦ-Народен съюз. Против от БСП, АБВ и "Атака".
    – от публичните места да бъдат ПРЕМАХНАТИ всички лозунги, снимки, знаци, предмети и Паметници , които са създадени през комунистическия режим в негова възхвала. Забраната важи и за всичко свързано с Българската комунистическа партия (БКП) и нейните ръководни функционери.

    Ако определени Паметници, предмети, знаци или сгради не могат да бъдат премахнати, то тогава пред тях да се поставя табела с надпис, че Комунистическият режим е обявен за престъпен със закон. Премахнатите паметници ще могат да се даряват на Музея за социалистическо изкуство.

    Ако символите не бъдат премахнати, глобите са 200 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо..."

    Коментиран от #84

  • 80 Предлагам да

    7 2 Отговор
    Го сглобят на Бузлуджа там му е мястото.И там да му се кланяте.

    Коментиран от #85, #92

  • 81 Паметникът е на всички

    4 9 Отговор

    До коментар #77 от "Иво":

    не само на шепа продажни турски щатски подлоги. Глас народен глас божи. Ще го научите накрая по трудния начин.

    Коментиран от #89, #94

  • 82 Хората в Тутракан

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Иво":

    от кога не са Българи, според продажниците на националните предатели на България?
  • 83 Акотребе

    2 3 Отговор

    До коментар #77 от "Иво":

    Че ги питат, щото тва не еподземен влак ,а ИСТОРИЯ...Аман от тъпунгени....

    Коментиран от #88

  • 84 Много хубав

    6 3 Отговор

    До коментар #79 от "Умен по цялата глава":

    Закон и всички комундели и руски фенове да заминават за Сибир.Там ви е мястото предателско пл.......еме.
  • 85 Гробар

    2 6 Отговор

    До коментар #80 от "Предлагам да":

    Предложението не се приема. Айде бегай. Кат не те кефи - обратно на село, откъдето си дошъл. Затова сме на това дередже - от 30 години ни управляват приходящи в София селяни. Кресливи, нагли и с претенции.
  • 86 А50

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "Хахаха":

    Аз и не претендирам за нищо, но и не загробвам България поради болни мало.умни амбиции, като на тези с тежкото номенклатурно детство и днешни престорени върли евроатлантици

    Коментиран от #90

  • 87 Ветеран от Протеста

    9 2 Отговор

    До коментар #76 от "Тия д....били":

    Фрагмент от барелефа на паметника на Руския Окупатор...И това ли е копие от истински хора???Мъже се целуват пред децата е парка...ГНУСНО...Отвратително..

    Коментиран от #121, #128

  • 88 Каква история

    9 3 Отговор

    До коментар #83 от "Акотребе":

    Що не върнете паметника на Ленин бе.Ленин къв ебтоя бе и тоя ли ви беше освободил.Ей племе не....доклатено история било.

    Коментиран от #99, #130

  • 89 Кой паметник,бе

    7 1 Отговор

    До коментар #81 от "Паметникът е на всички":

    Този в Княжевската ,ли ,транжираният?

    Коментиран от #95

  • 90 Кой загробва България

    7 3 Отговор

    До коментар #86 от "А50":

    Бе.Тия ли са ти мили дето над 30 г им плащахме прескъп нефт и газ ,ядр.гориво а ре от нас нищо.За тия ли ви е зор бе.Ей верно сме малък и много проzт народ и ти си типичен представител.

    Коментиран от #134

  • 91 Иво

    10 1 Отговор
    Аман от червени тъпунгери...Когато се събаряха църкви и паметници на българската армия, къде бяха руските подлоги ? Май.ата ви.

    Коментиран от #93

  • 92 Тя и Чинията на Бузлуджа ке падне.

    6 3 Отговор

    До коментар #80 от "Предлагам да":

    То си иска подръжка .Не само да викаме онова за 80те процента.Затова че са 80 процента снощи имаше 100 лумппена.От 2 милиона софиянци
  • 93 Аха

    0 3 Отговор

    До коментар #91 от "Иво":

    Тия дето събарят са едни и същи!
  • 94 Княжесйа градина

    5 1 Отговор

    До коментар #81 от "Паметникът е на всички":

    Как ти звучи .Там трябва да има паметник на Царя.Знаеш ли кой е Царя.Тоя за който когато го отровиха плака половин българия.А твоите окупаторибот..зад

    Коментиран от #97

  • 95 Паметникът на великата

    0 10 Отговор

    До коментар #89 от "Кой паметник,бе":

    Червена армия, освободила Европа от фашизма напук на извергите САЩ и Великобритания, спонсорирали Хитлер! Паметникът ще бъде възстановен от признателния български народ. Слава на великия Сталин и геройските народи на СССР!

    Коментиран от #102, #108

  • 96 Взе да ти кажа

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Тия д....били":

    Добре правят.
  • 97 Построй си паметник

    1 7 Отговор

    До коментар #94 от "Княжесйа градина":

    на любимия цар на друго място, не е нужно да рушиш.

    Коментиран от #104

  • 98 Има търсачки търсете

    8 1 Отговор
    Българите не сме Братя с руснаците, генетично сме много различни!

    Коментиран от #101

  • 99 Мани го Ленин

    4 7 Отговор

    До коментар #88 от "Каква история":

    Той е отвеян идеолог. На Сталин трябва да вдигнем паметник, най-великият лидер на всички времена.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Ние българите

    2 10 Отговор

    До коментар #98 от "Има търсачки търсете":

    завинаги ще бъдем с братята руснаци. Дружбата ни е нерушима.

    Коментиран от #105, #110

  • 102 Чети бе

    7 2 Отговор

    До коментар #95 от "Паметникът на великата":

    Ти дори нямаш елементарни познания по история, ако не знаеш, да ти кажа САЩ, финансират и подпомагат материално ссср, за да победи гррмания през втората световна! Без тази подкрепа едва ли щяха да го направят болшевиките!

    Коментиран от #106, #114

  • 103 Сащ

    2 6 Отговор

    До коментар #61 от "Васил Левски":

    Вече ви поробихме...бу..да....ли......
  • 104 Абе а паметника на Ленин

    9 0 Отговор

    До коментар #97 от "Построй си паметник":

    История ли е.Да бутнем паметника на Св.София и да върнем Ленин искате ли.Да върнем името на вр.Мусала на Сталин .или Варна пак да я кръстим Сталин нали е история
  • 105 Няма такова нещо

    8 2 Отговор

    До коментар #101 от "Ние българите":

    Не сме братя, няма дружба! Има стокхолмски синдром явно! Аре бегай да живееш в русия!

    Коментиран от #109

  • 106 Ти чети илитерат

    1 9 Отговор

    До коментар #102 от "Чети бе":

    Мантрите на сащ че са помагали на ссср с ръждясалия скрап са смехотворни. Колкото помагат на Украйна днес - виждаш крайния ефект.

    Коментиран от #112, #113

  • 107 Хора бдете!

    3 2 Отговор
    Ако имате познати русофиле,и някой от тях го намирате за читави,ги пазете.Догодина катто стане войнъта и братята поляци и израелци дойдат ,няма да им простят!Крийте ги по мазета и тавани Пригответе известна сума за откуп!Ще настъпи масов морр.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Трябва да се

    3 7 Отговор

    До коментар #105 от "Няма такова нещо":

    държим да Матушката, само тя ни е подкрепяла през годините.

    Коментиран от #119

  • 110 Мислете бе

    7 1 Отговор

    До коментар #101 от "Ние българите":

    Не сме братя с тези, никога не сме имали нищо общо с тях генитично! Единствено че сме им дали писменост и религия, а те искат да ни направят техни васали и роби! Четете бе хора, мислете. Грабят ни столетия, точно както османците!
  • 111 Въри на

    1 0 Отговор
    ма.ната си,бе!
  • 112 Ей това е историческа

    7 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ти чети илитерат":

    Истина прочети за нувата на Ленд Лиза и ще разбереш цели руски пидразделения са воювали с амер.оръжие.Да не говорим за хилядите тонове качествена стомана.Ей много сте заблудени.Пети ,Пети русофилско п...се.

    Коментиран от #117

  • 113 Чети бе ръб

    7 1 Отговор

    До коментар #106 от "Ти чети илитерат":

    Абе болшевик неблагодарен, те рушляците си го признават, ама ти не! Смешник, аре бегай да играш на друга площадка.

    Коментиран от #122

  • 114 Без подкрепата от САЩ и Великобритания

    8 0 Отговор

    До коментар #102 от "Чети бе":

    Хитлер стигаше до Владивосток.

    Коментиран от #118, #120

  • 115 А ти замислял ли си се

    3 7 Отговор

    До коментар #108 от "Абе ти чул ли си":

    кой финансира Германия след непосилните репарации след първата световна, довежда Хитлер на власт, създава немската военна машина и я насочва срещу СССР? Отговорът е сащ. Лендлизът е капка в морето, без особено значение. Защо сащ не откриват втори фронт в началото на нападението над ссср? Защото правят пачки и искат ссср да бъде унищожен, както и днес. Идват накрая за да прилапат парче от Европа мерзавците.

    Коментиран от #123, #124, #135

  • 116 именно

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданин":

    Ще ви се да е така, за да крадете народа и да дерибействате во веки веков , но изобщо не ви е сигурно , зависи голямите как ще се договорят , а това предстои след Окрайна.
  • 117 В София съветската армия

    5 1 Отговор

    До коментар #112 от "Ей това е историческа":

    влиза с американски танкове.Снимки,колкото искаш.
  • 118 Тцтц

    0 7 Отговор

    До коментар #114 от "Без подкрепата от САЩ и Великобритания":

    Щатска пропаганда за наивници и хора, които ги мързи да четат документи.
  • 119 Охохо.

    8 1 Отговор

    До коментар #109 от "Трябва да се":

    През 1885 г още почна беше срещу съединението на България изтегли си офицерите и насъска кучето си Сърбия срещу нас.През 1916 ни нападна в Добруджа .Нейните агентиГ Димитров и В Коларов направиха Септ.въстание.през 1923 .През 1925 с руски пари комунистите взривиха Църквата Св.Неделя .През 1944 ни окупираха .Благодаря ви братя.
  • 120 Аха

    0 3 Отговор

    До коментар #114 от "Без подкрепата от САЩ и Великобритания":

    Не са ли до Марс?
  • 121 БСП на Бунището

    6 1 Отговор

    До коментар #87 от "Ветеран от Протеста":

    Ей тия двамата как са се награбили вече 70 години Руски Окупатор и български Комунист - и с флекс не можеш ги раздели....И Това ли е Историческа Памет бе...Възраждане ( на комунизма) няма как да се случи и с Путинови Референдуми...

    Коментиран от #125, #133

  • 122 Абе заблудения

    1 5 Отговор

    До коментар #113 от "Чети бе ръб":

    Те днешните улави руснаци мислят Сталин за сатрап и вярват на лъжите на боклука Хрушчов и се кланят на капитализма, но това не значи, че имат ум в главата.
  • 123 Чети бе чети

    5 1 Отговор

    До коментар #115 от "А ти замислял ли си се":

    Знаеш ли камионите Студебейкър 4 по 4 на които са били катюшите .Извинявай едва ли много си прозт.

    Коментиран от #127

  • 124 Да ама първо

    2 1 Отговор

    До коментар #115 от "А ти замислял ли си се":

    Ги накарал да Воюват със съюзника Англия така ли .Теорията ти е проззззззта като теб.

    Коментиран от #126

  • 125 Хаха!

    2 3 Отговор

    До коментар #121 от "БСП на Бунището":

    Откога референдумът се счита за инструмент на диктатурата? За теб Швейцария е феодална държава.

    Коментиран от #138

  • 126 Ти ме убиваш

    2 5 Отговор

    До коментар #124 от "Да ама първо":

    САЩ нямат съюзници, само васали. Като Германия - съюзник, окупиран от САЩ, на който му съсипват икономиката, за да правят пачки.
  • 127 Да, знам

    2 2 Отговор

    До коментар #123 от "Чети бе чети":

    Но катюшите съвсем не са били монтирани само на тези камиони.
  • 128 Те се целуват

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Ветеран от Протеста":

    На живо на гей парадите пред децата хахахаха дето се позволяват днес🌈🌈🌈🌈 седнал да ми говори за приличие ...Кога се забранят гейпарадите тогава нравоучителствувайте....
  • 129 Жалка

    7 2 Отговор
    партийка са израждане!
  • 130 Ще върнем

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "Каква история":

    И СТАЛИН......
  • 131 Всъщност

    5 0 Отговор
    Всъщност, ние Българите сме много по-стар народ от руснаците, много по-мъдър, така че няма ка да ги възхвалявам прекланям пред едни агресивни и войнолюбиви блатняци!
  • 132 Пха ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданин":

    Ще видим ес и нато са пред разпад
  • 133 Втора част

    1 2 Отговор

    До коментар #121 от "БСП на Бунището":

    сглобката прави хладно на дядя сам....
  • 134 А50

    2 2 Отговор

    До коментар #90 от "Кой загробва България":

    Ти видял ли си един договор на какви цени сме плащали. За ядреното гориво даваш ли си сметка колко струва съхранението на отрботеното и на кого ще го даваме за какви пари, досега Русия си взимаше обратно отработеното гориво. България се загробва и от вас зом.битата избиращи с малцинство небългари, неполитици, некоалиции, нехора
  • 135 Опълченец

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "А ти замислял ли си се":

    Не се излагай с тоталната си неграмотност. Ходи да си приказваш глупостите другаде.

    Коментиран от #136

  • 136 Кого обиждаш невежо?

    1 1 Отговор

    До коментар #135 от "Опълченец":

    Ти си неграмотен, защото поемаш само щатска пропаганда.
  • 137 КИРО ЖЪРТЪ

    3 0 Отговор
    ТОВА. КРЕМЪЛСКО. ЛЮПИЛО
    ДЕЯН. НИКОЛОВ, ЩО. НЕ
    ПОИСКА. РЕФЕРЕНДУМ. И. ЗА
    КОНЦЛАГЕРА. В. БЕЛЕНЕ.
    ОТРОВАТА. НА ДВАДЕСЕТИ. ВЕК,
    ХИТЛЕРОКОМУНИЗЪМ
  • 138 Откакто

    0 2 Отговор

    До коментар #125 от "Хаха!":

    Путлер се научи как да ги манипулира.
  • 139 АУУУУУ

    5 1 Отговор
    А ПРАВИЛИ ЛИ СА РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПОСТАВЯНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ ЧЕ СЕГА ЩЕ ПРАВИМ????🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 140 Събаряй Моча

    2 0 Отговор
    Референдум ли Как да не Цял живот с вашите глупости ще се занимаваме
  • 141 и тас купейка с лилави джуки

    1 0 Отговор
    совпадение?не думаю!
  • 142 Възмутен

    3 0 Отговор
    Абе вие българи ли сте или руски поклонници? Там трябва да има паметник на Ботев, Левски или Симеон I Велики, при който България е била в Златен век на българската култура!
  • 143 Истината

    2 0 Отговор
    Възраждане, ако бяха истински патриоти, щяза да са ЗА поставянето на Български паметник там, ама те ка мазни лъжци и предатели и исщат да се кланяме на една вражесща страна, която първа ни обяви за такива!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове