Last news in Fakti

16 Декември, 2023 20:39 1 622 68

Корнелия Нинова: Тези, които варварски нарязаха паметника трябва да носят наказателна отговорност

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • конституция-
  • моча-
  • демонтаж-
  • българия

Няма да подкрепим промените в Конституцията – да ни управляват хора с двойно гражданство е предателство към националния суверенитет

Корнелия Нинова: Тези, които варварски нарязаха паметника трябва да носят наказателна отговорност - 1
Снимка: БСП

"Това е четвъртата среща на кметове, общински съветници, председатели на общински съвети, общинските ни структури, депутати, членове на Национален съвет. Целта на тези срещи е освен да се поздравим за резултата, защото го подобрихме - е и да се обединим, и да видим как парламентарна група, кметове, общински съветници да стабилизираме местната власт. Защото в следващите 4 години единствената стабилна власт е местната. Те са избрани и трябва да бъдат стълб на хората. Стълб на сигурност, стабилност и да развиват социална община." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от Банско на четвъртата поред регионална среща на партията.

Тя коментира, че на тези срещи се обръща основно внимание на бюджета, който в момента се гледа в парламента. "И особено бюджетите на общините, проектите. Ние искаме от нашите кметове доколкото могат да се въздържат от повишаване на местните данъци и такси. Такова беше указанието на централната власт, но да не го правят в тези трудни за хората времената. Да не разпродават земеделската земя, да пазят общинските гори и да развиват социалната община с особена грижа за младите. Ние имаме добри примери, но искаме и новите колеги да ги развият. Например, осигуряване на общински жилища за млади семейства или помощ при раждане на дете, помощ на двойки с репродуктивни проблеми, грижа за пенсионерски клубове. Всичко това е предмет на нашите срещи. И ние връщайки се следващите няколко дни в парламента - трябва да защитим общинските бюджети. Да подкрепим проектите, които са внесли колегите и да получат финансиране, и да развиват местната власт", добави Нинова.

По думите ѝ социалистите има много от какво да се притесняват в тези бюджети, защото в тях няма никаква политика, а само счетоводство под формата на приход и разход. "Например увеличават се разходите за образование, но няма никаква реформа в неговото качество. Постоянно се наливат пари там и качеството на образование на децата се влошава. Няма дори и опит да се подобри учебното съдържание - например да се направи един учебник по един предмет, за един клас. В здравеопазването още пари, но никаква промяна. Тези, които цял живот са се осигурявали здравно - да не плащат като отидат в болница или болниците да не са търговски дружества. Няма нищо ново - няма промяна, прогрес, няма реформи. Ние сме категорично против. Ще гласуваме за нашите предложения, защото ние направихме алтернативен бюджет между 1-во и 2-ро четене. Ще подкрепим онези неща, които внася Асен Василев и съответстват на нашата социална политика. Например за вдовишките надбавки, минималната заплата от 1 януари да стане 50% от средната. Това са предложения на БСП. За тях ще имат нашата подкрепа", категорична бе Корнелия Нинова и още веднъж подчерта, че като цяло БСП ще гласуват против цялостния бюджет.

"Въпреки настояването, въпреки председателски съвет на който поканихме представител на областна управа да ни покаже документи и дойде пиара на областната управа, документи няма. Категорично твърдим, защото и ние проверихме , няма необходимите документи за рязането, демонтирането или преместването на паметника. За нас това е варварски акт на убиване на българската история, на заличаване на паметта. И това е дори само един елемент на всичко, което се случва тези години. Защото тази политика продължава и през съдържанието на учебниците за децата, както и през определени "културни" мероприятия. Липса на памет, заличаване на духа, а сега и посегателството върху паметниците. Подали сме всички необходими сигнали и очакваме обективно разследване. Хората, които направиха това извън закона - трябва да носят наказателна отговорност", коментира тя за актуалните събития около Паметника на съветската армия, който според социалистите се руши погазвайки и заличавайки историята ни.

Според нея България трябва да влезе в Шенген, защото отдавна е изпълнила всички условия. "За нас не е приемливо, ако ни приемат само по въздух, защото това е унизително за България. Към нито една друга държава не е поставяно такова условие. Само по въздух и без да се знае какво ще стане със сухопътните граници. За българската икономика и за гражданите е по-важен сухопътния Шенген. Само транспортния ни бранш губи близо 100 млн. на година, а като цяло икономиката ни около 1 милиард. Дано да не е за сметка на това да приемаме бежанци. Ако е по въздух и за сметка на това да приемем квота от бежанци от европейски държави е по-добре правителството да не се съгласява. Ако е чисто заради това, че сме си изпълнили условията - бихме приветствали", обобщи председателят на БСП.

"Ние започнахме това обединение на леви, центристки и патриотични организации. Вече имаме 3 срещи и процеса върви добре. На всяка следваща среща идва по някоя нова партия. На последната среща при обсъждането на конституционните промени дойдоха близо 20 партии поканени от нас. Оптимисти сме и работим в тази посока", обобщи тя за обединението на партии от левия спектър, което бе инициирано от социалистите.

Нинова коментира и спряното интервю на Петър Волгин с Митрофанова като заяви: "Да говорим принципно. Не може политик да казва кой да бъде на интервю и кой не. Намесата на политиците така пряко е поредното доказателство за посегателството върху свободата на медии и слово. Множество примери се трупат всеки ден за безхаберие, предателства, потъпкване на основни демократични ценности в името на едно: Да оцелеят те .

Тя бе категорична, че ни очаква трудна и сложна нова парламентарна година. "Днес слушах и Борисов как от март ГЕРБ поема властта. Като виждам сега какво правят - се плаша какво ще стане като се върне Борисов през март. Защото това не е нормално управление. Днес представители на сглобката са го нарекли компромис. Не може да наричаш предателството компромис. За да се съберат - предадоха избирателите си. А след като се събраха - предадоха България няколко пъти. Посяга се върху основни демократични ценности. В момента тече конституционната комисия. Предателство към националния суверенитет е да се гласува хора с двойно гражданство да ни управляват. Ето, за такъв тип управление говорим. Компромис се прави в името на доброто на България. Те направиха този компромис за собственото си добро. Кой да се препере, кой да си осигури бъдеще с регулатори следващите 5 години като си ги разпределят на 3. Ние сме категорично против тези промени в Конституцията. Нали за независими тези регулатори, а те слагат политически фигури и ги делят на три. В понеделник започваме и трябва да гледаме бюджета на здравната каса и ДОО. Ние за бюджета ще влезем. Не можем да оставим хората без пари. От вторник се очаква да се гледа конституцията - ще влезем, за да дадем ясно гласа си против и да обясним още веднъж защо. Защото това е предателство на националния интерес. През съдебната реформа се прави овладяване на съда и прокуратурата, както и нейното политизиране", каза в заключение Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 33 Отговор
    Вяра Тодева скри документа за спиране демонтажа на паметника и ще влезе в затвора.

    Коментиран от #15, #21, #33, #36, #40, #43, #54

  • 2 Русофил

    46 28 Отговор
    Нинова иска да ни управляват руснаци, както досега. Народът не иска.
  • 3 Ян Бибиян

    43 19 Отговор
    Наказателна процедура ще носят защитниците му. Такова падение да защищаваш вражеска държава не е имало в нашата история.

    Коментиран от #10

  • 4 Хохо Бохо

    42 16 Отговор
    И да ревете, и да не ревете - този позор вече го нема. :)))
  • 5 ХАРОН

    7 8 Отговор
    Ако не носят ще "развържат" ръцете на други вандали!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сатана Z

    15 21 Отговор
    “Диваци и варвари в България са само фашистите. Но аз ви питам, господин председателю, в коя страна фашистите не са варвари и диваци?”
    Георги Димитров 1933г.Лайпциски процес

    Коментиран от #13

  • 8 Желев

    33 19 Отговор
    На всички ниновци и путлеристи предлагам да прочетат книгата Фашизма на Жельо Желев за да научат, че съветскте режими и тези в НРБ са точни фашистки режими. Научно доказано.
  • 9 Мхм

    16 5 Отговор
    Как така ние сме в официален съюз с Германия и те ни освобождават от какво?!
  • 10 Вражеската държава

    9 15 Отговор

    До коментар #3 от "Ян Бибиян":

    Изгони Османската империя от България. Втората световна сме съюзник по неволя на Хитлер. Обявяваме война на Англия и Америка. София е изравнена със земята от бомбандировки.

    Коментиран от #57

  • 11 Комунистическа банда

    24 8 Отговор
    В главите им само чужди паметници защото
  • 12 Боклук

    16 26 Отговор
    Укро—красивите жълтопаветни лумпени получиха животински оргазъм при събарянето на паметника на съветската армия победила фашизма в Европа.
    Народът ще издигне нов,по—величествен монумент на мястото на стария защото новото освобождение от фашистката диктатура предстои.

    Коментиран от #18

  • 13 Русофил

    28 9 Отговор

    До коментар #7 от "Сатана Z":

    Да допълня: "Колелото на историята ще се върти до окончателната победа на комунизма"
    Ех, бедни ми Георги, колелото премаза комунистите бе.

    Коментиран от #17

  • 14 Помак

    12 6 Отговор
    Да носят , но ти Нинова допусна тези гаври с паметника на СА и лукойл...проспа ги от страх или да ти е удобно
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Патриот

    30 4 Отговор
    Ако тези, които са рязали паметника трябва да носят отговорност, то комундетата от БКП трябва още сега да бъдете натъпкани по затворите!!!

    Коментиран от #22

  • 17 Делю Хайдутин

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Русофил":

    Китай е номер едно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тази партия е забранена със закон

    24 4 Отговор
    от 2000 година!
    Защо не се спазват законите в тази територия?
  • 20 Къде е кюстендилската слива?

    27 3 Отговор
    Защо не опъва палатки пред МОЧА?

    Коментиран от #59

  • 21 БСП на Бунището

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Вяра Тодева ще е новия Президент на България!!?

    Коментиран от #68

  • 22 Сглобката пребоядисани комундета

    11 11 Отговор

    До коментар #16 от "Патриот":

    Се опита да се затвърди в властта чрез рушене на паметника.
  • 23 факт

    10 4 Отговор
    Отрежете им ръцете , и ги закопайте до главите !!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 След дъжд качулка

    27 4 Отговор
    Тази артистка и тя от активно опечалените, хайде холан!
  • 26 мдаааа

    19 2 Отговор
    Кури пищи , Рубльов заплашва , само Тошката още мисли ...
  • 27 1010

    21 5 Отговор
    Крадливата руска ръчичка с шмайзера беше отсечена демонстративно от русофили,хубав ден за българската демокрация
  • 28 Кобило

    31 2 Отговор
    Връщай сина си от САЩ и го пращай в любимия Сочи или Коми
  • 29 Искате,ли нови усещания в секса?

    14 4 Отговор
    Станете русофил!

    Коментиран от #32, #60

  • 30 Диамантената ръка

    10 3 Отговор
    Корни, има прокурори и съд, по-полека.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Русороб

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Искате,ли нови усещания в секса?":

    Препоръчвам !!!
  • 33 Шоо

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не позна, хващам бас.
  • 34 Разбира се че гнусните прайдери

    5 9 Отговор
    трябва да носят наказателна отговорност
  • 35 Коч Ина

    6 4 Отговор
    абе Корни, каква отговорност с този заспал народ, те и главите да почнат да им демонтират, ония пак ще ходят за гъби до последно
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Пак глупостите на русоффилите

    15 3 Отговор
    Корнелка трябва да знае, ако е учила право, че за проповядване на комунизъм се носи наказателна отговорност, за пропаганда на кремълският тероризъм и вандализъм също! Нека да си чете НК! А да не заблуждава твърдолинейните червени кремълчета с тези глупости!
    ТАова не е никакъв паметник, а измама и пропаганда и трябва да бъде разрушен завинаги, а комунистическите партии да за извън закона..в нелегалност!, Както е било някога за престъпниците русофили....
  • 39 00001

    12 2 Отговор
    Никой не нито питал,нито искал разрешение, нито искал референдум за построяване на този паметник. Всеки който е бил против построяването на ПСА, или е бързо си е намерил вечно жилище в гробищата, безселедно изчезнал или е арестува и изпратен в затвора или концлагера, отгкъдето мнозинството не излизат живи.Този паметник е хубаво да се държи за поколенията за да видят какви са били Българите по това време, може и на друго място да е.Ако същите тези които сега протестират имаха правителство от типа на комунистическото през 1954, сега нямаше нито да протестират нито да са между живите.Тогава ало протестираш през деня.до вечерта си безследно изчезнал, и не се знае къде са те погребали народните милиционери след като са те убили с мотики.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 В добавка към Ком 40

    1 1 Отговор
    Заглавието е качено в 20:39 А ,,ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ" се ИЗТРОПВА ,КАТО ПЪРВИ В ...21:40....
    Е НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТОВА АКО ВМЕСТО В КУХНЯТА НА ИЗМИСЛЕНИЯТ СИ ТЕСТОРАНТ НЕ Е В КУХНЯТА НА....ФАТКИ
  • 42 Юрист

    12 4 Отговор
    Наказателна отговорност се носи за нарушаване устоите на държавата каквото прави Нинова и Копейкин. В момента са малцинство в парламента и трябва да се подчиняват на правилата на парламентизма. Другото е путинизъм

    Коментиран от #48

  • 43 Стариа Софеанец

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Имаш ли приатели и от Русич ?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 асоциален антрополог

    9 2 Отговор
    Корнелия Нинова говори със заклинания. Нейната публика или само от това разбира, или въобще не я слуша. Тези, които не я слушат, отдавна са мнозинство.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Браво!

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Юрист":

    Освен ти и аз май други юристи взели диплома с учене май няма...
    Тази е за затвора!

    Коментиран от #52

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 чурук

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Браво!":

    След това заявление се съмнявам да си доближавал юридически факултет.

    Коментиран от #55

  • 53 Нинче

    7 3 Отговор
    Га беше министър, Сичко беше наред, а сега няма баница за тебе.
    А Левите знаеш ли кога ще обединиш ?!? Питай Веселка Лечева...
  • 54 АУУУУУ

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ЗАТВОР ЧАКА ВСИЧКИ РУСКИ ТРОЛОВЕ.....РУСКАТА ПРОПАГАНДА Е ПОДСЪДНА........ЩЕ ГОТВИШ В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ЗАТВОР 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 55 БАЙХ@Й_🏳️‍🌈

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "чурук":

    Бил съм и Йорист!
  • 56 Айде бе,

    8 3 Отговор
    " Тези, които варварски нарязаха паметника трябва да носят наказателна отговорност "

    Дааа, но след като понесат отговорност тези, които го поставиха! Имаше ли референдум при поставянето му, че сега има претенции за премахването му? На кого е нужен тоя монумент, освен на тези, които фалшифицираха цялата ни история и сега младите поколения не знаят нито кои са, нито какво е потеклото им.
  • 57 ха ха хааа

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вражеската държава":

    Чак па -изравнена .. Изравнени са Мариупол, Авдеевка , Бахмут .. от бомбаНдировките .
  • 58 Корнелия

    5 2 Отговор
    Стига вече с тези ваши разтегнати сбирки. Нищо съществено не правите. Обединете се и спрете промените в конституцията за двойното гражданство. Иначе знаем къде да пратим, при сина ти в САЩ.
  • 59 Алигатор

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Къде е кюстендилската слива?":

    Защото ще и измръзне сливата .
  • 60 ДАС ИС ФАНТАСТИЧНО👍

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Искате,ли нови усещания в секса?":

    ЩЕ ПРИЛАГАМЕ НОВИ
    ЕРОТИЧНИ ТЕХНИКИ С ....ФЛЕКССС...🛠
  • 61 Питащ

    7 4 Отговор
    А за вас комунистите няма ли наказателна отговорност че продължавате грешната комунистическо - руска пропаганда да ни представяте техни паметници като наши и да поддържате режима на Путин с вандалщината която провежда в Украйна , кой носи отговорност за избитите над 300000 хора от двете страни
  • 62 БеСПишко

    3 2 Отговор
    Смешна бивопица;
  • 63 Мафия

    4 1 Отговор
    Ала-бала! Що не обжалвахте незабавно в Административния съд незаконните действия на изпълнителната власт по рушенето на паметника? Що не обжалвахте още преди това решението на администрацията да го демонтира/разруши? Защото играете ЗАЕДНО! Демонстрацията беше лабав театър! Трябваше да има маса, която да помете тия, преди още да извадят флексовете!
  • 64 Болярче

    4 1 Отговор
    С Нинова и Копейкин трябва да се заеме европейската прокуратура.
  • 65 Климент

    5 1 Отговор
    Нинкова е с престъпни планове за България и нейното място е в затвора в ХАГА!
  • 66 О Шипка

    4 2 Отговор
    На другаря Свиленски му били "сцепили"ръката на МОЧА Шок и Ужас а той героя си признава за лека драскотина Мутрофанова да го награди със значка
  • 67 Майора

    2 0 Отговор
    Едно си баба бае , едно си бсба знае, важи в пълна сла за Корнелка! Колко пъти беше казано че по този начин , на части е заваряван ПСА! Но комунист отмята ли се , той държи на думата си независимо дали е прав или не! Жалкото е другото че се защитава Русия , водеща войма срещу Украйна , а не се мисли за народа!
  • 68 въй, въй

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "БСП на Бунището":

    Като казах "русата жена" не говорех за нея ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове