Last news in Fakti

17 Декември, 2023 20:04 5 219 119

Кеворк Кеворкян: Блатото, в което сме затънали, още дълго време няма да бъде пресушено

  • кеворк кеворкян-
  • кирил петков-
  • политика-
  • криза-
  • двойно гражданство-
  • мнения-
  • българия

Манията да се търсят спасители отвън – спасители-ширпотреба – ни припомня, че сме заложници на една нечувана катастрофа

Кеворк Кеворкян: Блатото, в което сме затънали, още дълго време няма да бъде пресушено - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемът не е в това, колко „двойни граждани“ ще обяздят тукашната власт – а колко от тях ще са от породата на Кирчо. За това предупреди във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Впрочем, с отмяната на конституционната забрана лица с двойно гражданство да заемат висши властови позиции у нас, специално Кирчо ще получи, макар и негласно, абсолютна амнистия – за всички щуротии, които извърши и изрече досега.

Занасяха се с него, обиждаха го - и накрая ще признаят, че той е мострата, по която ще подбират „двойниците“.
Няма да има никакви пречки, хора като него да заемат всякакви постове тук – и то на юнашко доверие.

Как си представяте те някак да бъдат проучени - а и как изобщо би могло да става това. Все още не е измислен тест, който за минутка да измерва човешката почтеност.

А и дори кандидат-властниците да са същински ангели, малцина от тях ще издържат на изкушенията, с които ще ги съблазняват, докато тукашната политкласа не ги увреди окончателно по свой образ и подобие.

Тя вече е много опитна в това отношение, отдавна е придобила ориенталска сръчност в купуването и продаването на всичко, особено на властници.
Тъй че, това ще става бързо, лесно, без излишни мелодрами.

И нищо съществено няма да се промени. Вижте, каква бе равносметката от пребиваването на хората от Кирчовата тайфа на българска земя – никой от тях не свърши работа и за пет пари за държавата.

Разбира се, за себе си те вероятно са били по-ефективни.

Тепърва ще стават известни подробностите от хитроумните им сделки, добре прикрити зад шумни провали като „Аферата Джемкорп“.

Все по-убедителна започва да изглежда версията, че тя бе съчинена, за да привлече и задържи вниманието на публиката, докато бъдат реализирани други, не по-малко скандални сделки – като тази с руския газ, примерно.
Всъщност, тъкмо тази далавера, колкото и нахално-предизвикателна да бе, не беше особено старателно прикрита от кирчовци, защото само за няколко месеца те се бяха убедили, че открай време тукашната Политическа Секта си играе на заклинания и нищо сериозно не ги заплашва.

А и Кирчо се оказа направо гениален във фокусите си, нямаше и нищо против местните играчи добре да заситят апетита си.

Кирчо прояви завиден размах, играеше няколко роли едновременно, с удоволствие се правеше на улав, насилваше езика като хамалин - докато накрая свикнаха с него и всички се навряха в едно легло.

Как ще спрат следващия Кирчо, как ще го разпознаят, ако изобщо имат желание да направят това – та толкова охотно напират да докарат тук колкото се може повече „двойници“?

Някои местни първенци, които са достатъчно опитни, изглежда се надяват хора като Кирчо, с одиозната им несръчност и налудни напъни, да реабилитират тукашната политическа класа в очите на простолюдието – и то да си каже, че нашите некадърници са по-малкото зло.
Мисля, че бъркат, изобщо не схващат особеностите и нагласите на властогонците, които толкова охотно канят.

Те нямат нищо общо с „никъдниците“, ако използвам блестящото определение на Петър Увалиев за хората, които България лекомислено и безжалостно проигра, прогони и заряза през всичките десетилетия след 1944 година, чак до наши дни.

И сега притворно се опитва да ни убеди, че се нуждае от тях – сякаш са някакви великодушни наивници, които са готови всичко да ѝ простят.
И това се случва, докато всички останали, целият клет Народец, би се изнесъл незабавно оттук, стига да имаше възможност. Да го кажа така: българите ще оцелеят, само когато се разделят с днешна България.

Единствено човек, който е бил замразен през последните десетилетия в някакъв фризер, би се хванал на примамката, която подхвърлят днешните ни властници.

Онези нашенци, които никакъв успех няма да откъсне от вътрешния им статут на „никъдници“, отлично знаят, какво се случваше и какво все още се случва тук – и заради това личният им просперитет някак им засяда, вгорчава сърцата им, не могат да му се радват напълно.

Тия хора никога няма да се хванат да замазват чуждите глупащини или дори престъпления. Особено след „експеримента Кирчо“.

Мантрата „Любов към Родината“, която търкалят некадърните местни властници и която би трябвало да накара „никъдниците“ да се хвърлят със затворени очи в Мътното, само ги обижда.

Те сякаш са задължени да обичат Родината си, докато тукашни бездарници ненаситно я провалят, ведро подпявайки, че също я обичат.

Впрочем, същите тия преструванковци никога не споменават в невнятните си словесни изстъпления думи като „Народ“, „Отечество“, „Родина“ и пр. Сякаш се страхуват от тях и дори ги ненавиждат.

Ако се направи проучване, кои са най-пренебрегваните думи от политиците ни, тия със сигурност ще оглавят класацията.

И откъде в един днешен българин ще дойде любовта към Родината - и дори това да се случи, как ще се съхрани тя?

Хора като Кирчо могат ли да стане донори на тази любов?

Манията да се търсят спасители отвън – спасители-ширпотреба – ни припомня, че сме заложници на една нечувана катастрофа: не разполагаме с достоен човешки материал за нуждите на Властта, дори нямаме представа от какви хора се нуждаем.

Години ще са необходими, само за да изберем, откъде да започнем същинската „промяна“.

Дори безгрижната, тарикатска злоупотреба с тази дума трябваше да ни подсети, че нещо не е наред в представлението, което ни подготвят поредните политически илюзионисти.

И Симеон, милият ни ексцар, обещаваше промяна за 800 дни, макар че сетне и от тия свои думи се отрече, но ги има, надлежно са съхранени. Неговият случай не е кой знае колко по-различен в сравнение с фокусите на Кирчо.
И той, в крайна сметка се оказа един Илюзионист, който заложи и проигра набързо и нелепо историческият товар, който носеше.

Могат да му се припишат и някои плюсове: разкара Костов, без да полага специални усилия - ако оставим настрани факта, че брутално го излъга дни преди изборите през 2001 година, че няма да участва в политиката.
Самият Костов се оплака от това вероломство и може да му се вярва.

Друго какво?

НАТО? Нашите първенци нямаха никакъв принос за включването ни в Алианса - сложиха им нашийника и ги подкараха в правилната посока.
Членството ни в Европейския съюз, заради което, от престорен плач, се увредиха слъзните жлези на Соломон?

След НАТО бе резонно да ни подкарат и натам – трябваше им работна ръка, евтина и безволева, и получиха почти даром над един милион български ратаи.

А какво ли щеше да се случи, ако през 2002 година Симеон си бе уредил – това е думата, всичко можеше да поиска той тогава – един референдум за парламентарна монархия?
Отговорът, до голяма степен, е ясен.
Но не го направи. Защо?

Желев, в омразата си, стигаше до крайности и нарече Симеон „дребен комерсант“.

В баналния бизнес може и да е бил незначителна фигура, но в по-едрото той ни предизвикваше да размишляваме над някои озадачаващи неща. Например, руският интерес едва ли би допуснал тук да цъфне едно „царство“.

Руснаците отново бяха/са навсякъде: от бюрото на Борис Трети, на което той винаги е държал една миниатюра на Царя Освободител - та чак до аферата на Кирчовци с руския газ или тази със специалният режим за „Лукойл“.

И Симеон дойде със свой отбор умни момчета, доста по-овладени и главно мълчаливи - важните му играчи имам предвид.
Останалите бяха подбрани тук и си бяха нашенска направа.

Но, след години, пак се оказа, че зад най-важните фигури тъмнината отново е хвърляна от руската сянка - те не го и криеха това, докато сръчно оперираха с влиянието на една известна руска банка.

Ей такива неща определят фасона на една държава – ако някаква сянка се е протегнала през десетилетията от една миниатюра на царското бюро чак до една руска банка в наши дни.

Това не е някаква саката метафора, това е реална сила и тя трябва да бъде някак осъзната и по възможност укротена.
Ако за тази цел обаче бъде използван някой като Кирчо, това ще сложи край на илюзиите ни, че държавата все още съществува.

През Кирчо бе подсказан новият модел на управление – макар и с доста недомлъвки, смяна на кръстници – реални или не.

Оттук-насетне, с отмяната на забраната за двойното гражданство, всичко ще се случва много по-лесно – както се налага една колониална администрация.
Тукашната Секта няма да създава никакви проблеми – от нея ще козируват с „Добре дошъл!“ на всеки следващ Кирчо, само за колорит ще го попържат хамалски.

Избори, пазарлъци и уговорки - все в режим на едно отблъскващо послушание – и накрая всички ще припознаят „лидерът“ на поредната сглобка.
Местен тутманик все по-трудно ще се добира до тази роля.

Какъв профил ще има „лидерът“, който ще получаваме с наложен платеж?
Вероятно ще бъде банкер или финансист с нулева разпознаваемост, още по-добре, ако е нейде от Сингапур.

Или, в краен случай, нещо като Габриел – но по-анонимна, по-измита, една нула на ръчно управление.

Някои се загрижиха, че „двойниците“ щели да бъдат заплаха за националната сигурност. Вятър.

От години тук послушанието е най-проверената форма на национална сигурност.

Просто ще бъдат облекчени трафиците за пришълци ала-Кирчо.
Постепенно ще стане излишна – макар че и сега тя е достатъчно отблъскваща – местната паплач от говорители- чуждоверци.

Като цяло, ние ще си останем шампиони-послушковци, но вече ще бъдем притворни и към собствената си Съдба – независимо чия сянка ще ни захлупва.

Блатото, в което сме затънали, още дълго време няма да бъде пресушено – дори да бъде поверено на някой натрапник с тройно гражданство.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    64 6 Отговор
    БАЙ КЕВОРК ,
    АЗ РАБОТЯ ВЪРХУ ПО ЦЕННА ИДЕЯ ...
    .. ДА ГО ВЗРИВЯ БЛАТОТО ЗАЕДНО СЪС СВИНЕТЕ И ОНЯ СВИНАР АХМЕД :))
  • 2 Боклуците на Боклука

    70 11 Отговор
    Спокойно Кеворк, Посолствата работят вече за това. Всички от това Правителство,трябва да влязат в пандиза.
  • 3 Майна

    41 82 Отговор
    Млъкни , затвори я тая голяма арменска уста...
    Смяташ се за голям капацитет..
    Ама си бил доносник...
    Който е натопил Дмитри Иванов..
    И бе з твоите анализи ще се оправим..
    Престани с тези черни прогнози..
    Ти вече си минало, слава богу..
    Българите отново ще бъдат с Русия!
    Айде..

    Коментиран от #6, #88

  • 4 Сатана Z

    71 6 Отговор
    Докато има етническа Турска партия в България,не очаквайте нищо.ДПС е проклятието на държавата ни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Юнението ти за Кеворк

    17 30 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Е верно ,ама я не ми разказвай за Русията ти.Те винаги са ни цакали с ъопла бира.
  • 7 Поклон

    28 31 Отговор
    господин Кеворкян,пред вас.
  • 8 То е ясно !

    52 8 Отговор
    След Тиквоча,трябва и Кики Тъпото да се изпере.
  • 9 Русофил

    46 46 Отговор
    По-гнусен от този нагъл доносник съсипал доста хора няма - агент Димитър (Кеворкян)
  • 10 Майна

    28 7 Отговор
    Потърсете Отвореното писмо на Людмил Георгиев до Ахмед Доган ..
    Ще ви е интересно- вчера е публикувано..
    Имаше го в афера, но Веска го е ,,свалила,, щото е засегнат, а там това е..,ха ха ха..

    Коментиран от #14, #94

  • 11 Айде бе,

    21 10 Отговор
    А блатата в които преди последователно затъвахме по добри ли бяха? Е, някои имаха опция да ги заобикалят, но за такива като нас дето от над 70 години досега не сме излизали от блатото все тая

    Коментиран от #15

  • 12 Кирчовците не са проблем

    29 34 Отговор
    Проблем са Кеворкянчетата. Храниш го, поиш го, правиш го човек, а той ти забива нож в гърба
  • 13 Много приказки

    35 16 Отговор
    А всъщност НИЩО КОНКРЕТНО КАЗАНО! Всеки може да критикува, на всеки все нещо няма да му хареса, но НИКОЙ включително и Кеворк Кеворкян няма визия за бъдещето! И той завалията няма КОНКРЕТРЕН ОТГОВОР Какво, Кога, Къде, С Кого, Защо? И по инерцията на “ Всяка Неделя“ той припка СЛЕД СЪБИТИЯТА, не може да ги прогнозира, не може да ги анализира в зародиш и няма отговор на нещата, което прави коментарите му несъстоятелни!
  • 14 Русофил

    21 13 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Тя Веска всяка вечер чака асвабадителите на вълнолома.

    Коментиран от #48

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сенилния агент

    21 22 Отговор
    пак се напъва да каже нещо логически свързано и пак не му се получава!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бягай да пазиш МОЧАТА.

    23 22 Отговор
    Димитре?

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Две гнусни

    13 12 Отговор
    и продажни физиономии на снимката.
    Пълно отвращение.

    Коментиран от #30, #31

  • 21 от кой..

    19 11 Отговор

    До коментар #18 от "Бягай да пазиш МОЧАТА.":

    Да я пази..тази моча,тя е направена 10 год след септември 1944 от бсп-тесни и широки с парите на народа за да се харесат на ссср,а сега тиквуно-кокорчовците бутат паметника,със бонусите за коледа на пенсионерите..за да се натегнат на козяците от краварско..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ... породата на Кирчо

    31 8 Отговор
    Евгений Дайнов обясняваше преди няколко месеца как ПП били някаква “нова порода хора”. Един вид - това са нови хора, не щеш ли, със супер прогресивно мислене. Въобще, ама хич не лъжат и изобщо не са корумпета. Вкарахме ги в парламента, за да вършат ТОЧНО ОБРАТНОТО на това, което говореха. Излъгаха ни 1 към 1, директно, без да се замислят. Сега сме принудени да ги търпим хем тях, хем и Борисов, хем и новопровъзгласения господар Пеевски.

    Коментиран от #64

  • 24 Неделя

    19 17 Отговор
    Знаем, че си агент от 70-години и то активен. Имай някаква чест да не се обаждаш. Знаем защо го правиш, но мнението ти е без значение.
  • 25 ДС агентът

    20 21 Отговор
    Кеворкян. Рашистките му настройки лъснаха. Язък за Всяка неделя. Този е неспасяем.
  • 26 12345

    27 17 Отговор
    БРАВО на Кеворк Кеворкян.Нашите Безродници про100Киро, кокорчо, Магарев/завършил школата Фрунзе в Москва/Окраина тогава нямаше ,нито фашисти от Окраина ,нито от каторжническа Канада и от наркоманските сащ/.Кеворк Кеворкян никога ,няма да бъде достигнат от нашите папагали-мисирки -журналисти ,/метресата на Б. Борисов-Силвия Великова-ГЛАВАНАЦИ от 13.09.2019 г.-има запис/,циганина Иван Иванов,глупавата Лора Крумова и сие некадърни журналисти-Снежана Иванова, подмазвачката Дияна Янкулова, безродниците Елена Гаделева, Ирина Недева-всички на яслата на наркоманските сащ и получаващи жалки пари за предателствата си по БНР и по БНТ. Дори по времето на Тодор Живков,имахме пО качествена Телевизия и Радио-съответно качествени журналисти.БРАВО на КЕВОРК КЕВОРКЯН!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БгТопИдиот🇧🇬

    22 15 Отговор
    Повръщам като видя ГМо-то имащо се българин довлякло се от канадистан.

    Коментиран от #34

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 На русофиляците

    11 15 Отговор

    До коментар #20 от "Две гнусни":

    нормалните хора им се виждат гнусни, а най-мили са им извратеняците от кремъля.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ззззз

    9 8 Отговор
    Бай Кеворк
    Забелязвам вашите " ученически " пориви на любов към " Кирчовците " Но не бе ли по - уместно да го напишете в едно писъмце лично до " Кирчо " и да не ни карате да се мъчим с една камара думи . Няма лошо човек да се влюби ☺️
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Магнитски Пеевски

    17 6 Отговор
    Агент Димитър...Проф Янчо Янков не се е самоубил според мен е бил убит..той е бил истински АНТИКОМУНИСТ ГЛЕДАЙТЕ ПРЕДАВАНИЯ В ДИАГНОЗА и ще разберете истината...бог да се смили над него
  • 36 среднощен

    12 2 Отговор
    "..От години тук послушанието е най-проверената форма на национална сигурност...";

    "..А котараците подхвърлят досиета и си пият кафето.."
    Така се пееше в една песен...
    "Поредният социален експеримент"... "Прозорецът на Овертон" - работи с пълна сила...
  • 37 2121

    22 7 Отговор
    Пуевски, Магарев, гнома, ГАРГАМЕЛ, кокорчо, про100Киро, всички са ПРЕДАТЕЛИ.За затвор са.Това ги чака и то много скоро.

    Коментиран от #82

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 2121

    9 8 Отговор
    Пуевски, Магарев, гнома, ГАРГАМЕЛ, кокорчо, про100Киро, всички са ПРЕДАТЕЛИ.За затвор са.Това ги чака и то много скоро.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ред Нек

    16 8 Отговор
    Арменчо , Рублажче .

    Защо всички забравяте кой докара Киро ,
    Защо не отправяте въпросите си към

    Мунчо ?
    .
    Благодарете на него .

    Защо всички Русопутяци се правите на Алтави ?
  • 43 12345

    11 15 Отговор
    БРАВО на Кеворк Кеворкян.Нашите Безродници про100Киро, кокорчо, Магарев/завършил школата Фрунзе в Москва/Окраина тогава нямаше ,нито фашисти от Окраина ,нито от каторжническа Канада и от наркоманските сащ/.Кеворк Кеворкян никога ,няма да бъде достигнат от нашите папагали-мисирки -журналисти ,/метресата на Б. Борисов-Силвия Великова-ГЛАВАНАЦИ от 13.09.2019 г.-има запис/,циганина Иван Иванов,глупавата Лора Крумова и сие некадърни журналисти-Снежана Иванова, подмазвачката Дияна Янкулова, безродниците Елена Гаделева, Ирина Недева-всички на яслата на наркоманските сащ и получаващи жалки пари за предателствата си по БНР и по БНТ. Дори по времето на Тодор Живков,имахме пО качествена Телевизия и Радио-съответно качествени журналисти.БРАВО на КЕВОРК КЕВОРКЯН!!!
  • 44 Прасчо .....престани

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "ГРЪКА АЛИ":

    с тези клишета. Наистина вече никой не ти обръща внимание ....виж си минусите.
  • 45 Този

    8 9 Отговор
    Още милее за времето когато се радваше на вниманието на Комунягите

    Бил е нещо като Соловьов, сега реве за едно време .
  • 46 АЗ ГО

    12 8 Отговор
    МИСЛЕХ ЗА УМЕН ..ТОЙ ИЗЛЕЗЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПРОСТ..
  • 47 Артилерист

    17 4 Отговор
    Толкова умни хора имаме, а ни управляват, като правило, все тъпанари и простаци.

    Коментиран от #63

  • 48 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "Русофил":

    Ами какво да прави Веска на тия стари години, с баща милиционер ? Чака си обладателите от Русия .
  • 49 Гражданин

    15 6 Отговор
    Агентите на ДС трябва да бъдат затворени в лагер от комунистически тип като Белене или Ловеч, за да им се избистрят мозъците!

    Коментиран от #113

  • 50 Кеворк

    13 12 Отговор
    и всички агенти на ДС са бесни, че им се изплъзват Копейките от далаверите с рашистите. Ами много по- кадърни и умни са младите от ПП- Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Сабрутев, Никола Минчев. Това старо поколение като интриганта и хитреца Кеворкян отдавна са деградирали и злобеят, защото времето им е изтекло. Бог да пази младите и добри българи!
  • 51 Бай Иван

    10 10 Отговор
    Много се съмнявам,че тези към които е насочено написаното въобще ще разберат какво е искал да им каже Кеворк?Кирчовци може да са завършили и Харвард, но това няма да разберат .
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 кой взел думата

    7 11 Отговор
    Ти пък кой си бе? Мълчеше като дупе когато льотчика потъпка конституцията. Сега кво се коси? Той и Андрей Карлович беше руски гражданин. Сега да не цитирам колко други руски граждани са били начело на държавата.
    Аз всъщност четох статията защото Арменския народ е страдал може би повече от своята "безгранична благодарност към Русия". Все пак, Ленин въоръжи Кемеал Ататюрк да извърши Арменския геноцид. Имайки предвид събитията Азърбеджан - Армения и отказа на Москва да защити Армения си помислих че ще каже нещо "от другата страна". А той взел да се коси за българските ни работи.
  • 54 Нормамно

    11 8 Отговор
    Кеворк си е стар кимуняга.
  • 55 Кичо

    10 12 Отговор
    Кеворкян е с мантрата на голям журналист ?! Може и да е бил някога,но тогава само доносниците като него бяха допускани до екран ,така че си е еди пристрастен,евтин популист ! В България простолюдието умира да бъде фен на такива като него. Кирчо,Мирчо ,но Кеворкян е единствено руска подлога и боклук-предавал е хората на ДС ! НЕЩАСТНИК !
  • 56 Какво да се очаква

    16 9 Отговор
    от народ избрал лъжец като киро и крадец като асен, та и го турили министър на финансите! :)))) Крадец, в хазната! Загубен народ, без бъдеще!
  • 57 Хеф

    9 9 Отговор
    Ти си затънал още като си се цанил за доносник на кгб/дс и за теб връщане няма. Ние пък, никога не сме били по-добре, за цялата си история.
  • 58 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 12 Отговор
    Прав е Много е Прав господин Кеворкян

    Коментиран от #62

  • 59 Хохо Бохо

    9 8 Отговор
    Трябва да изгоним всички руснаци от България за да няма двойни български граждани!

    Коментиран от #60

  • 60 Е та

    4 2 Отговор

    До коментар #59 от "Хохо Бохо":

    кирчо, кокорчо, лорер и компания, руснаци ли са?
  • 61 00001

    8 2 Отговор
    Тест за почтенност има, но само за Бъллгария и нейните политици и администрация няма прилаган такъв тест.
    Всеки народ сам си гради бъдещето и държавата, всички граждани са държавата.Днешните властници са същите от преди 1989 те продължават да управляват.Българите които са били сега са принуждавани да напускат България, са най-ценния и капитал, който България е захвърлила и тези са тези който могат да променят България, но Българските политици нямат нужда от тях, защото ценностната им система е различна.След 20-30 години, България няма да може да ползва нищо от знанията и уменията на 2 200 000 Българи в които има някаква сантименталност към България, за новото поколение Българи в чужбина, България няма да заначи нищи,нито да има някаква стойност.
  • 62 Спорно е

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не прав, да не говорим, че е много зависим, пуснат за да всява шум.
  • 63 хе хе

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "Артилерист":

    На другите не ви стиска.
  • 64 Ами ...

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "... породата на Кирчо":

    Да бяхте гласували всички, нямаше да е така.
  • 65 коментатор

    6 3 Отговор
    Андре́й Ка́рлович Лука́нов (болг. Андрей Карлов Луканов; 26 сентября 1938, Москва, СССР — 2 октября 1996, София, Болгария) — болгарский государственный и политический деятель, премьер-министр Болгарии в 1990 году. - руски гражданин. Беше очистен като премиер с отпаднала необходимост
    По същия начин явно Путинова Русия счита ПСА за тежест в Българо-Руските отношения и подаде сигнал на ПП да действат. Може би всички забелязаха че след "избирането" на кмета на София, нещата с паметника бяха решени много бързо. Кака Корни вече не върви и Митрофанова не си губи времето с нея.
  • 66 00001

    6 5 Отговор
    В България подкупите и оренталщината е начина на всекидневен живот, това си е местна традиция.Българите не са море от Славяни в което 50 000 прабългари са претопени, Само до 5 век целият Исаврийски народ е преместен в Тракия,както и половината Сирийци някой области на Сирия са обезлюдени от това, арменци,има също хора от Ливан, Палестина, Йордания,Израел и Северен Египет всички християнски бежанци от мюсулманските нашествия след 7 век са на Балканите и в Западна Мала Азия.
  • 67 Смерш

    8 7 Отговор
    Агент Димитър от 06 отдел на ДС. Никога не е критикувал баце или Доган. За Кирил се развихри!
  • 68 00001

    5 5 Отговор
    В Българските университети въпреки че има програми за обучение които носят гръмкото име Мениджмент, то това реално не се преподава в тях,преподава се как да се усвояват парите от ЕС. За това е България няма качествен занещ и можещ управленски човешки материал Много трудно се променя Български манталитет и начин на живот.Цар Симеон който не е живял в България докато не се връща като Министър Председател обещава че ще промени странта за 800 дни. Реално след 800 дни може да се види подпобрението, но ако се касае за Англичани или Испанци.Българина първо пита за парите, след това търси какво и как да открадне от това което му е поверено да ръководи или съхранява, след това има изключителен голям мързел и не работи или имитира работа,лошо качество на работа, и винаги някой друг е направил лошо или го е откраднал, като всъщностр е той самия. За това Царят който не познава какво предствляват сънародницитге му през 2003 казва че ще промени България за 800 дни, ако го попитат сега ще даде съвсем друг отговор.

    Коментиран от #91

  • 69 Тома Драгов

    3 7 Отговор
    Ако Кирил, Асен и другите като тях не бяха свестни хора, щяха ли най-долните отрепки на републиката да се занимават денонощно с тяхното оплюване - Волгин, Карбовски, Дачков, Андрей Райчев, Румен Радев, Нешка Робева, Дърева, доайенът Кеворкян и хилядите знайни и незнайни. Забележете също, че без значение кой подкрепя правителството, кой какво гласува, виновни са винаги ПП и най-вече Кирил и Асен
  • 70 Друго е блатото

    9 5 Отговор
    Кеворкян е до шия в блатото на старостта, Неадекватността и забравата и за това плиска ли плиска с ръчички, някой да се сети за него!!!
  • 71 Журналист

    9 9 Отговор
    Не му обръщайте внимание, нито е добър журналист, нито е ерудиран. Беше определен от ДС да води Всяка неделя. Защо го публикуват питайте медията.
  • 72 агент димитър

    6 5 Отговор
    Добре си живурках при тато ,мъчно ми е
  • 73 иван петков

    8 10 Отговор
    ТОЗИ ДОЛЕН АГЕНТ ДОНОСНИК КЕВОРКЯН - АГЕНТ ДИМИТЪР НЯМА ЛИ ДА СПРЕ ДА ЛАЕ СРЕЩУ МЛАДИТЕ И ДОСТОЙНИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НИ ВЪРНАХА КЪМ ЕВРОПА. ЗАЩО ПРОСТО МУ ДАВАТЕ ДУМАТА ТУК, В ТОВА ПОЧТЕНО ДЕМОКРАТИЧНО ИЗДАНИЕ?
    КЕВОРК КЕВОРКЯН Е ОТДАВНА ИЗПЯТА ПЕСЕН, ДОНОСНИК, ЛАКЕЙ 2НА КОМУНИСТИТЕ

    Коментиран от #84

  • 74 00001

    8 0 Отговор
    Блатото сте си го създали вие самите,така искате да живеете и таква живеете, или по точно така олигарсите,политиците и управляващите искат да бъде България.Каквъвто човешки материал Българите са си създали,отгледали,обучили, образовали и на каквото са ги научили обществото и семейството , това и ще получат като резултат. Няма нужда от оплакване, който иска да се промени го прави, а не само говори и краде , а на края всичко си е както преди.

    Коментиран от #87

  • 75 Даааа

    5 3 Отговор
    ======Проблемът не е в това, колко „двойни граждани“ ще обяздят тукашната власт – а колко от тях ще са от породата на Кирчо. =====Проблемът Е в „двойни граждани" !!!! Огромен проблем който отдавна е ясен в нормалните държави особенно в тези които дори двойно гражданство няма !........Декларирам с клетва,
    че абсолютно и изцяло се отказвам и отхвърлям всяка вярност и вярност към всеки чужденец, княз, държавен или суверенни, на когото или който досега съм бил субект или гражданин;
    че ще подкрепя и защитавам Конституцията и законите на Съединените американски щати срещу всички врагове, чужди и местни;
    че ще нося истинска вяра и преданост към същото;
    че ще нося оръжие от името на Съединените щати, когато това се изисква от закона;.........

    Коментиран от #80

  • 76 Артилерист

    4 3 Отговор
    До коментар N63 от "хе хе"
    Аз прекарах младостта си в "онова" време, когато да ти стиска, както и да бъдеш ботевец-въпреки, че славехме неповторимият великан Ботев-не беше разрешено. Сега да показвам, че ми стиска-макар, че много добре знам какво значи-ми е твърде късно. Затова се опитвам да помогна с житейския си опит на тези, които им е време да им стиска да го покажат сега. После ще е късно и само ще се оправдават като мен...
  • 77 Да им го туря на всички

    7 6 Отговор
    „двойни граждани“ предатели продажни

    Коментиран от #81

  • 78 Има правописна грешка

    6 3 Отговор
    Не е „експеримента Кирчо“ а да се чете "екскремента Кирчо"
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 00001

    4 6 Отговор

    До коментар #75 от "Даааа":

    Да и двойния Австрийско и Американски гражданин беше Гувернатор на Калифорния. В България може да си Министър ако си Руски гражданин, ако си друг гражданин , не може.
  • 81 Андрей Луканов и Станишев

    4 2 Отговор

    До коментар #77 от "Да им го туря на всички":

    Бяха двойни граждани.

    Коментиран от #95

  • 82 Само те ли!?

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "2121":

    Не виждам в коментара ти Боко, Доган, Царя, Гоце, Командира, и още ,и още....А къде са и Маджо, Пашата, Маргините,ТИМ, и още, и още....
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Това е безспорен

    1 1 Отговор

    До коментар #73 от "иван петков":

    Факт.
  • 85 Браво на Кеворк Кеворкян

    11 7 Отговор
    Поздравление за уникално добрата статия. Лошото е единствено че написаното ще е трудно разбираемо за кретенчетата ала-Кирчо, ала-Ристю.....
  • 86 Арееее у лево

    4 5 Отговор
    Да им го туря аз на всички „двойни граждани“, предатели продажни ! Прайдери безродни долни ала-Кирчо , ала-Свирчо.
  • 87 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    6 3 Отговор

    До коментар #74 от "00001":

    Браво № 1 ! Точно така, стига оплаквачи !

    Да се стегнем и да довършим делото на Апостола на Свободата и да си създадем Чистата и Святата Република. Стига с тези оправдания, че тежко било сега, малко сме били, че хората били избягали навън, бедни сме били, власт-имащите силни били .
    ..
    Ами да не би по времето на Васил Левски да сме били повече на брой, да не би да е било по-леко, по-безопасно, по-бързо да се е разпространявала идеята му за всенародното дело, или пък да е имало повече на брой събудени от само себе си глави, готови да го последват ? – НЕ ! АМА СЕ Е ЗАХВАНАЛ ЧОВЕКЪТ, СЪСТАВИЛ ПЛАНА, ОБИКОЛИЛ БЪЛГАРИЯ И ТОВА НЕ ОСТАНА БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ .
    ..
    Скоро след гибелта му неговите съмишленици вдигнаха на бунт българския народ именно по неговия план, и ако не беше това въстание , нямаше да избухне и Руско –Турската освободителна война и нямаше да ни огрее Слънцето на Свободата ни .
    ..
    Същото ще стане и сега , само че никой няма да умира ! Какво толкова ни трябва ? - Той ни е дал примера и за съдържанието на идеята му, и за начина за реализирането й . Правим идеята ни масова известна, прегръща се тя от народа, събират се по-активните съмишленици, влизат масово в законодателната власт, обличат идеята ни за създаването на Чистата и Святата Република във формалните й законови рамки и народното дело е станало .
    ..
    90 % от всичко, което ни трябва е - нищо неструващата ни популяризация на идеята ни. Останалите 10 % са въпрос само на формална т

    Коментиран от #93, #99

  • 88 Аман

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    До кога ще реинкарнирате това отвратително ченге?
  • 89 Ъхъъъ

    7 4 Отговор

    До коментар #83 от "Искате,ли нови усещания в секса?":

    Искате ли нови усещания в секса? Ако искате Станете член на евро-гейският младежки съюз на ПП-ДБ
  • 90 „двойни граждани“

    3 1 Отговор
    "двуполови индивиди" добре дошли сред родната политическа сган. Само вас чакахме
  • 91 00007

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "00001":

    "Нечестивият ще бъде хванат от собствените си беззакония, и с въжетата на своя грях ще бъде държан." (Притчи 5:22)

    Коментиран от #100

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Има има...... ИМА

    7 3 Отговор

    До коментар #87 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ":

    ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ МЛАД ПРОСТ ЛГБТ АТЛАНТИК НЯМА
  • 94 Филибето

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Майна":

    Има го в Брод за България. Но просто изписваш в търсачката заглавието

    "Отворено писмо до д-р Ахмед Доган"

    и то излиза. Текста е уникален. Дали Факти ще имат смелостта да го публикуват ?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Да не ти е

    2 2 Отговор

    До коментар #95 от "А ти защо не си врякал на времето":

    Лошичко?
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Мдаа

    5 6 Отговор
    Кеворк милиционера също е на амбразурата.
  • 99 00001

    4 1 Отговор

    До коментар #87 от "НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ":

    Има поговорка;по вода ходи, жаден стои-това е Българина. Има всички предпоставки България да е модерна и развита стрна с висок жизнен стандарт, но проблема е в политическия и управленски материал на България.
    „Общество, което поставя равенството преди свободата, няма да получи нито едното, нито другото. Общество, което поставя свободата преди равенството, ще получи в по-висока степен и от двете.”

    Коментиран от #101

  • 100 00001

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "00007":

    Преди 2000-3000 години, Египетския Фараон завлядял 4 държави, а царете им направил роби. всеки път като излизал извън двореца впрягал опред 4те царя да дърпат Калската му през града. Докато каляската вървяла фараона вижда че един от впрегнтите царе постоянно се обръща и гледа назад към каляската. Фараона забелязал и попитал роба си/бивш цар защо се обръща и какво гледа. Отговора на царя станал роб е; Гледам колелото а те се върти един път е горе ,един път е долу, след което фараона повече никога не впрегнал бившите царе. Защото следвашия път той може да в впрегнат да дърпа каляската на някой друг цар.
  • 101 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИСТИТЕ

    5 4 Отговор

    До коментар #99 от "00001":

    Кой си ти умен , човече ? Браво ! Без свобода не може да има нищо друго освен робство ! Стани професионален поборник за Свободата ни с Народо-Бого-Угодния труд- първия в света учебник за създаването на новата ни държава Чистата и Святата ни Република - „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ – ПОСЛЕДНИЯ СТАДИЙ НА ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИЯ КОМУНИЗЪМ.” 674 стр., ф. А4, с който всеки поборник за Чистата и Святата ни Република може да се снабди безплатно в ПДФ, за лично ползване и за НЕограниченото му разспространение
  • 102 Фалшива Майна

    6 6 Отговор
    Някой да е виждал този господин,не,седи си пред компа и си реди пропаганда от името на миналото си величие.Отломка от близкото комунистическо минало.

    Коментиран от #106

  • 103 Мда, надаме се

    7 6 Отговор
    Да се надяваме, че този проруски агент скоро ще се спомине

    Коментиран от #104, #108

  • 104 Дано се мъчи

    4 3 Отговор

    До коментар #103 от "Мда, надаме се":

    Повечко.
  • 105 00001

    3 2 Отговор
    Нищо не е толкова постоянно, колкото временната правителствена програма.- 9% ДДС
    Ако поставите Българското правителство да отговаря за пустинята Сахара, след 5 години ще има недостиг на пясък.

    Милтон Фрийдман
  • 106 Каква пропаганда бе

    3 4 Отговор

    До коментар #102 от "Фалшива Майна":

    Кеворк е казал толкова истина в негов стил за тези шарлатани!

    Коментиран от #107

  • 107 Фалшива Майна

    3 2 Отговор

    До коментар #106 от "Каква пропаганда бе":

    Кой ги набута тези шарлатани в политиката бе,не беше ли Р.Радев,пред когото този господин сваляше звезди скрит в дупката си на измислен журналист.Сега тръгнал да реве в синхрон с фуражката.

    Коментиран от #110

  • 108 Донос Доносян

    5 0 Отговор

    До коментар #103 от "Мда, надаме се":

    Догодина агент Димитър -доносник на Шесто управление на ДС- става през септември на 80 години!
  • 109 инж. Ганчо Илков

    7 4 Отговор
    Кеворк Кеворкян - Агент на ДС под името "Димитър". Активна Провакативна Роля изигра в Манипулацията на Парламентарните Избори за Великото Народно Събрание. Той е един от Активните Участници на Сценария съставен от ДС и БКП в Прехода към Демокрация. Ролята отредена му в този Сценарии бе да доносничи на неговия Вербател в Сектора МЕДИИ. Гнусно е да разбере човек, как по Сценарии, на Общественоста бе разигран Проекта на псевдо Демокрацията в България. Хора, в които Общественоста вярваше се оказаха преки изпълнители на Заблудата и Деформацията на Прехода. Сега плюва срещу ЕС и НАТО, срещу Демократичната Ценностна Система. Дълго време прикриван, но във Времето всяко коварство излиза на яве.

    Коментиран от #111, #112

  • 110 Ами не беше

    1 1 Отговор

    До коментар #107 от "Фалшива Майна":

    Пробвай без опорки!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Цанков

    4 3 Отговор

    До коментар #109 от "инж. Ганчо Илков":

    Напълно вярно, г-н Илиев! Агент Димитър е един от най-мръсните и морално покварени хора-дребни душици- у нас. доносник, автор на доноси и пасквили, манипулатор, лъжец, подлец!
  • 113 Агент Агентян

    6 5 Отговор

    До коментар #49 от "Гражданин":

    И агент Димитър е за лагер, но скоро природата ще си свърши работата, гони вече 80 лазарника, дъртото мръсно ченге.
  • 114 аг. Николай, приятел на аг. димитър

    3 3 Отговор
    Агент Димитър-доброволен съътрудник на Шесто у-ние на ДС. По комунистическо ядеше и пиеше с Джагаров-зам. председател на Държавния съвет, увърташе се около хора от ЦК на БКП, посещаваше често клуба на писателите на ул. Ангел Кънчев 5, тъ ърсеше изгода за себе си и за оперативния работник, който го е ръководил, писал многобройни доноси, БКП го уреди със .софийско жителство, защото доносникът е от гр. Сливен..
  • 115 Злъч

    4 3 Отговор
    Само злъч пръкнала се от нафталина.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 КИРО ЖЪРТЪ

    3 3 Отговор
    НАМЕРИЛ. СЕ. КОЙ. ДА. ХРАЧИ
    ПО ПОЛИТИЦИТЕ, А. ТИ. БЕ
    КЕВОРК КАТО. БИВШ. СЪТРУДНИК. ДС И. ОБЛАЖВАЩ. СЕ ОТ ПРИЯТЕЛСВОТО. СИ. С Я. ТАКОВ
    СИНА. НА. ВЕЛИЧИЕТО
    ПЕКО. ТАКОВ. БЯХТЕ УЗУРПИРАЛИ. БНТ. СЕДНАЛ
    СЕГА. УМНИКА. ДА ДАВА
    КВАЛИФИКАЦИИ. ЗА. ХОРАТА.
  • 118 Еййккк

    5 2 Отговор
    Най ни харесаха думите на Кеворка-
    Дали сме безплатно на Европа 1 милион български РАТАИ.

    Кеворка е още умен.

    Европата ще засмуче безплатно поне още милион и половина ратай.

    И те ще са доволни защото там ще им плащат повече отколкото плащат европейските инвеститори в Бг то .
    За българските фирми не говорим.
    Те отдавна са обречени. Нямат пари за европейски заплати. Един след друг затварят кепенци.
    Странна държава.
  • 119 руско блато

    4 6 Отговор
    Агента Кеворк трябва да е в Сибир! Нищожество червено!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове