Last news in Fakti

19 Декември, 2023 09:35 2 577 125

Мати Украйна протестира пред българските институции за готвена проруска провокация на 20 декември

  • украинци-
  • протест-
  • проруска проява

Проруските структури в България са започнали да вербуват хора, говорещи украински език за участие в инсценирани от Кремъл представления, пишат живеещите у нас украинци

Мати Украйна протестира пред българските институции за готвена проруска провокация на 20 декември - 1

В Обръщение от СУОБ Мати Украйна във връзка с планираният за 20.12.2023 г. митинг в София до медиите се изказва несъгласие с планираната проява, която е определена като "провокация". Писмото е подписано от Олена Коцева, председател на Мати Украйна в България.

Ето и текста на обръщението при запазване на оригиналния правопис:

До Председателя на Народно Събрание на Република България
Г-н Росен ЖЕЛЯЗКОВ
До Президента на Република България
г-н Румен РАДЕВ
До Премир-министъра на Република България
г-н Николай ДЕНКОВ
До Вицепремиер-министъра и Министъра на външните работи на
Република България
г-жа Мария ГАБРИЕЛ
До Председателя на държавна агенция ”Национална сигурност”
г-н Пламен ТОНЧЕВ

ОБРЪЩЕНИЕ

Сдружение на украинските организации в България «Мати Украйна» се обръща към Вас по повод появила се информация за подготовка и провеждане на ”мирен митинг” под надслов ”Прекратяване на война в Украйна” за сметка на отказване от териториите на Украйна, окупирани от руската федерация с участие на уж активисти на украинската общност.

В тази връзка, като председател на най-голямото сдружение на украинците, живеещи в Република България, създадено през 2013 г., заявявам следното:

Цялата многобройна общност на украинците в България, всички регистрирани организации и доброволчески движения и центрове, както и украинците със статут на временна закрила в Бълагрия се разграничават и осъждат провеждането на подобна хибридна акция.

С отвращение и възмущение всички украинци в България приемат информацията за провеждане на проруско мероприятие в гр. София на 20 декември 2023 пред сградата на Президенството , което организаторите планират да прикрият с украински знамена и лозунги от типа на “Не на войната”, “Стига проливане на славянска кръв” и дори “Президента на България да стане медиатор в преговори между Украйна и русия за прекратяване на военните действия между славянските народи”.

Информация за това, че проруските структури в България са започнали да вербуват хора, говорещи украински език за участие в инсцинирани от кремъл представления беше публикувана в български медии в началото на декември.

Целта на събитието в столицата не е само да дискредитира Украйна и да се направи внушението, че украинците са готови да се предадат и приемат условията на Кремъл, но и да дискридитира България и ръководството на българската държава , създавайки хибридни внушения, че антиукраинските инициативи се подкрепят от част от българското и украинското общество в страната ни.

След проведени консултации, украинците в България заемат консолидирана твърда позиция: подкрепят официалната позиция на Украйна, която се базира върху Формулата на Мира на Президента на Украйна. Мирните преговори са възможни само и единствено след изтеглянето на руските войски от всички международно признати територии на Украйна по състояние на 1991 г. и привличане на русия към отговорност.

Тази позиция се подкрепя официално и от Република България, която се е включила активно в работата по Формулата на мира и подкрепя държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна.

Подобни акции от проруски структури в България с цел насаждане на внушения, че украинците са готови за мирно разрешаване на конфликта на условията на кремълския режим трябва да бъдат спряни незабавно. В случая, че сред организаторите или участниците в митинга бъдат намерени украински граждани, те са изключително и само инкорпорирани руски агенти.

Призоваваме всички български институции да се самосезират с цел разследване на опасната дейност на проруските сили в България.

Ползайки се от случая, украинските общности в България изразяват огромната си благодарност на всички държавни институции за последователната подкрепа на Украйна в борбата и срещу руската въоръжена агресия.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен

    156 10 Отговор
    Откога украйнците ще определят дневния ред в нашата държава????
    Започва вече да става прекалено нагло!

    Коментиран от #4, #7, #33, #81

  • 2 Къш, къш , чиба!

    126 12 Отговор
    Махайте се от България смрадливи мизерници! Заминавайте на фронта!

    Коментиран от #84

  • 3 маке

    106 7 Отговор
    Сега да видим ,,тати украйна,, какво ще поиска)))
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мъдрият

    98 13 Отговор
    Укри, ако бяхте мъдри - отдавна да сте отстъпили всички тези територии, (които и без това са си руски, и цяла Украйна - също) и да сте помолили Русия за мир!

    Но по-добре късно, отколкото никога(или като загинат още десетки хиляди хора, заради вашето безумие!) - затова отстъпвайте всичко на Русия и незабавно молете за мир!
  • 6 Джамбaза

    79 9 Отговор
    Имам електронен часовник, който е по-стар от Украйна!

    Коментиран от #58, #68

  • 7 Трол

    55 5 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен":

    Не се ядосвайте толкова, новината е че две НПО-та не могат да разделят баницата.

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пожелание

    80 8 Отговор
    Всички украинци които са в България , до седмица да се връщат в Украйна !!!

    Коментиран от #13

  • 10 Българин

    14 83 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и дезинформация, подкрепата за Русия и разпалването на антиевропейски и антинатовски настроения да бъдат третирани като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия.

    Коментиран от #18, #27, #37, #66, #94, #96

  • 11 Пръч

    79 7 Отговор
    Утре никой няма да се занимава с Украйна! Утре е ден на почит, 80 годишна почит към убитите ястребинчета и загиналите защитници на българското небе Списаревски и Г. Кюмюрджиев!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Още едно

    11 62 Отговор

    До коментар #9 от "пожелание":

    Петата колона на Москва от национални предатели и българофоби да се изсели в Русия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Студопор

    70 4 Отговор
    Защо чужди граждани протестират в България? Да вървят да си протестират в Украйна! Къде са за тях водните оръдия?
  • 17 Ежко Бежко

    73 6 Отговор
    Протест срещу унищожението на Украйна било проруско мероприятие! Няма по-тъп народ от украинския. Мислех си, че ние сме най-тъпи. Слава богу украинците ни бият.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Перо

    29 4 Отговор
    Това е обръщение от организираните от ционисткия режим мигранти в различни общности и не включва масовите и свободни украинци, живеещи самостоятелно и интегрирани в новата приемна държава хора!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Обикновен

    19 5 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Не се ядосвам, изразявам си демократичното евроатлантическо мнение :-)
  • 22 Михайло Подоляк

    6 31 Отговор
    Исторически можете да се гордеете. В първите часове на войната много страни изпитваха съмнение за това дали Украйна ще устои. И безусловно тези съмнения не даваха възможност на тези страни да вземат съответно максимално бързи решения”, коментира Подоляк.

    „Ние имахме нужда и от помощ, и от оръжие от различен порядък, защото тогава всичко тепърва започваше. И именно България – припомням, че това беше по времето на правителството на Кирил Петков – взе своето съответно принципно решение максимално и мащабно да помага на Украйна”, посочи още той.

    "На практика всичко, което можехме да получим в първите дни, го получихме с помощта на нашите български партньори", категоричен е съветникът на Зеленски
  • 23 Вражалец

    56 5 Отговор
    Щом Украйна ви е майка,какво правите тук? Идете си при майката и я подкрепяйте , както си искате.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Българин 🇧🇬

    38 4 Отговор
    Май ще е първата истинска демонстрация . Известно е , че българското , румънското и унгарското малцинства в Украйна организираха там митинги срещу мобилизацията им от украинската хунта .
  • 26 Брей

    46 4 Отговор
    Ама, какво ще ни протестират тук, като не са съгласни с прекратяване на войната, мешка, вокзал, Киев и на фронте! Мнооого са нагли тия!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Слава на руската армия Освободителка!

    36 7 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Ще освободи не само укрина, но и цяла Европа и тебе в частност!

    Коментиран от #32, #36, #61

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тра-ла-ла

    32 4 Отговор
    Все се чудя за почти 2 години украинците поне у нас не видяха ли какво ги чака като станат "пълноправни" членове на ЕС?
  • 32 Истината

    7 31 Отговор

    До коментар #29 от "Слава на руската армия Освободителка!":

    Какво стана с лозунга "Взять Киев за три дня, за неделю до Ламанша"?

    Коментиран от #47

  • 33 БОЦ - ко

    6 27 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен":

    Синът ти праща евро от Париж,
    А внукът - във Чикаго - уърк туризъм,
    В България охолно си стоиш,
    И възхваляваш комунизъм...

    Коментиран от #109

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тарас Коваленко

    24 2 Отговор
    За протеста са вербувани и много севернокорейци, иранци и венецуелци които говорят украински.
  • 36 Българин

    6 28 Отговор

    До коментар #29 от "Слава на руската армия Освободителка!":

    Русия винаги е освобождавала народите. От свободата им, от имуществото им, от територията им от живота им.

    Коментиран от #45

  • 37 Перо

    17 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Само че Общото събрание на ООН е заклеймило и забранило ционистката идеология като анти-човешка на своята 30-та сесия! Ти като носител на това мислене и пропагандатор на украинския, ционистки режим не трябва ли да си обект на упоменатите от теб служби? Нищо не се е променило!
  • 38 Тра-ла-ла

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Като си почнал не е зле да кажеш и коя е най-добрата.
  • 39 провинциалист

    17 3 Отговор

    До коментар #28 от "Артилерист":

    Забрави да добавиш, че също така украинци са войниците в т.нар. моча, който атлантутничетата така неистово искат да бутнат, за да покажат подкрепата си към Украйна.

    Коментиран от #46

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бг история

    6 26 Отговор
    Руснаците са фашистите на днешното време
  • 42 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    34 2 Отговор
    Мати Украйна да си ходят в Украйнината и да хващат оръжие,
    а не тука да ми правят джумбарета...
  • 43 Мнение

    30 3 Отговор

    До коментар #15 от "Обикновен":

    Не им обръщайте внимание на цветнодъгата евроатлантическа п.плач!
    Тия същества нямат никакви ценности на горния си етаж!
    Не им дреме, че официален референдум за, или против еврото, покрил всички изисквания за провеждане, бе отменен от фашистката хунта, наречена сглобката!
    Не им дреме, че България подарява милиарди на Украйна, а същевременно няма пари за линейки и лечение на болни хора!
    Мисирките ни призовават да пращаме смс-и и да събираме капачки, докато те прибират от грантове на посолството и овладените медии, десетки хиляди левове месечно!
    Не им дреме, че няма инфраструктура, няма здравеопазване, няма образование!

    Всички по веригата, вкл и платените тролове, трябва да си носят отговорността за антибългарщината, която са проявили!
  • 44 Хе-Хе

    15 3 Отговор
    А Мати Болгария съществува ли още? Ако повечето българи имаха това отношение към България, нейните идеали, традиции, история, памет, каквото имаше създателят на Общонародното сдружение Мати Болгария, доктор Петър Константинов, днес нямаше да има тези безобразия!
  • 45 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    За теб превратаджийските режими са прогреса!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хе-Хе

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Истината":

    Лозунга стана Ще ви мъчим 100 години, 100 години, до Амина!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 АРЕС

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Артилерист":

    Артилерист,абе ти знаеш ли че си голям ..ретен !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Перо

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Ку-ку, ку-ку-у! Пак си пропуснал розовите хапчета!
  • 52 Доротея

    4 26 Отговор
    Чета изпълнените с животинска омраза към украинците русофилски коментари. Сигурен съм, че всяко едно от тези мразещи същества ще се закълне, че е православен християнин. Но тяхното православие всъщност е ПУТИНОСЛАВИЕ. При него Божиите заповеди "Не кради", "Не лъжи", "Не убивай" не важат! Не важат и правилата за състрадание и помощ към ближния! Има единствено обожествяване на психопата Путин и фашистка Русия!

    Коментиран от #115, #120

  • 53 Т.е.

    27 3 Отговор
    Украинците тук са се разделили на два лагера - едните искат мир и спиране на войната, другите война и фашизма им да продължи.

    И тъй като евроатлантиците с мотото "до последния украинец"не искат войната да спре, те обвиняват нЕкви виртуални "проруските структури" без да ги назовават конкретно.

    И си мислАт, че ние пасем трева и се хващаме на партенките им..
  • 54 шефа

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Живoтнoвъд":

    Животните са по умни от теб ..ростако !
  • 55 Българин

    5 20 Отговор
    Робите не мразят най-много господарите си. Те мразят най-много свободните и тези, които се борят за свободата си. Мразят ги от дъното на душата си.
    Украинците са свободни и искат да останат свободни. Нищо друго. Но робите искат те да се предадат на руснаците и да се превърнат в роби. Затова изпитват неистова омраза към украинците! Защото те се борят за своята свобода и не желаят да бъдат руски роби!

    Коментиран от #72

  • 56 Джохар Дудаев

    4 20 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!

    Коментиран от #60

  • 57 ХАХАХА

    16 3 Отговор
    Аре марш в осрайнината ,тук е България, която ич не ви люби. Заминавайте на фронта!
  • 58 А аз имам електронен часовник Касио

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Джамбaза":

    който е по-стар от РФ
  • 59 фен на сидеров

    10 2 Отговор
    я бегайте , бе ! европейски палестинци !
  • 60 ХАХАХА

    10 1 Отговор

    До коментар #56 от "Джохар Дудаев":

    Я бегай на фронта, та и ти да намажеш нещо!
  • 61 Радио Ереван

    5 8 Отговор

    До коментар #29 от "Слава на руската армия Освободителка!":

    Попитали радио „Ереван“ какви са трите най-големи нещастия, които могат да сполетят един народ. Радиото отговорило:

    "Първо, да го бомбардират американците.

    Второ, да го окупират германците.

    Трето, да го освободят руснаците."
  • 62 Посолството

    19 2 Отговор
    Ако нямахте скапана Сглобка скована в Посолството нямаше шепа окраинци да ви дават наклон на..., ама сега си налягайте парцалките и да слушкате Олена!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Олга

    15 3 Отговор
    Фактически тези украинци се готвят да направят размирици в чужда държава сред други украинци като обявяват част от свои сънародници за “инкорпорирани руски агенти” и са готови за възпрепятстват на украински митинг от хора, които искат по законен начин да демонстрират своя гледна точка за случилото се в родната им държава Украйна.

    Коментиран от #71, #77

  • 65 Ихтамнет

    6 8 Отговор
    80% русофили в България е равно на 100 човека тотема за молитви моча показа колко са та и сега ще са толкова българомразци с руско самосъзнание 100 човека
  • 66 Мнение

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Баце, след време такива като теб ще влизате в учебниците по история, като пример за д.лни същества, продали родината си за поредния грант!

    Как не ви е срам да се продавате толкова долно, за сметка на рода и родината ви?!
    Ще дойде време и ще отговаряте за действията ви!
    А като наказание, ще бъдете пращани за пълнеж към армията на зеления! Да докажете, че наистина сте антипутинисти!

    А ние българите, ще се опитаме отново да съградим държавата си от нулата!
    Именно заради такива като вас, които си затварят очите за действията на сглобката, положението в държавата ни е такова!

    Но иде Видов ден!!!

    Коментиран от #80

  • 67 Пръч

    10 4 Отговор
    Нямат аргументи уж образованите стопани на сайта и трият, както Беевски изтри Митрофанова от национален ефир! но, сметката се калкулира и някой ден бирника идва!
  • 68 Украйна е създадена на 24-ти август 1991

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Джамбaза":

    А Руската Федерация на 10-ти декември 1991-ва. 4 месеца по-късно. Понял?

    Коментиран от #95

  • 69 гражданин

    6 3 Отговор
    тази измислица МОЧ, е същата като думата СГЛОБКА, това е принизяване и профанизиране на дебата, целия град е пълен с измочани места, които никой не мие и не чисти, нито е оригинално, нито е на място, нито е вярно, окупация е когато някой идва, окупира, и си тръгва, а руснаците де факто са преосновали държавата, с нов строй, с нови хора, къде са българските въстания и размирици, като Унгария 56, Прага 68, и Полша 81, няма такива, в 1988 година се появиха 20 човека дисиденти, и това беше, никой няма да се качи да моча горе на паметника, при условие че може да го прави на всяко място в градината около него
  • 70 сведетел

    9 4 Отговор

    До коментар #28 от "Артилерист":

    абе, артилеристе, то тогава територията на днешна украйна е била населена с най-обикновени руснаци . и нито такава държава, нито дори губерния не е съществувала....история не си ли чел ? то е ясно , че не си го учил в час.

    Коментиран от #74

  • 71 Хахахаха

    15 1 Отговор

    До коментар #64 от "Олга":

    Между другото България и Украйна имат най-много колаборанти и предатели в Украйна ги разкриват тук ги издигат на пиедестал
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 защо

    11 0 Отговор
    На вниманието на Сдружение на украинските организации в България «Мати Украйна» , живеещи в София, Черноморските и планински курорти в България:

    Командирът от "Азов" Денис Прокопенко каза:

    "Русия никога няма да се откаже от геополитическите си цели и няма да пусне Украйна от сферата си на влияние. Войната ще продължи, докато можем да се съпротивляваме. Всяко "примирие" или "споразумение" ще бъде поредният таймаут за врага, за да натрупа ресурси за по-нататъшно настъпление"
    Само цитирам!!
  • 74 Иркутск

    4 9 Отговор

    До коментар #70 от "сведетел":

    Ай няма нужда да четем историята на дъртака от кремъл

    Коментиран от #116

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Истината

    5 12 Отговор

    До коментар #64 от "Олга":

    В Украйна също има голяма руска пета колона. За нея украинците казват: "Само украинските гниди могат да бъдат по-лоши от московските въшки". Това заключение важи в пълна сила и за България, защото българските проруски гниди са много по противни и вредни отколкото руснаците!

    Коментиран от #104

  • 78 ФЛЕКСА

    3 4 Отговор
    Оставете ги на мен!!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Българин

    7 14 Отговор

    До коментар #66 от "Мнение":

    От Съединението до днес Русия и русофилите сте най големите врагове на България и българите.

    Коментиран от #90

  • 81 Хахахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен":

    Ами откогато си тръгнал да протестираш под предлог с тяхното име! Чети, какво пише. Украинците давали украинска територия. А всъщност не я дават. Как няма да излязат и да кажат, че не е вярно?

    Коментиран от #111, #117

  • 82 Ти си

    13 3 Отговор
    Защо тия от "Мати Украйна" не си съберат багажа и да си отидат от където са и там няма нито да ги дискредитира, дискриминирани и обиждат ! Да се върнат в "Мати Украйна " и да работят за нея или да отидат на фронта в служба на отечеството за победата ......
  • 83 Българин

    9 0 Отговор
    Я марш от тук гнъси
  • 84 Хахахаха

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Къш, къш , чиба!":

    Де а и русоробите. Ей ми зер ник в Украйна живеят 300 хиляди българи, в матушката ти раша повечето са ислямисти. Вие сте срам за славянската общност.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Иван

    15 3 Отговор
    Като искате война, отивате си в Украйна и на фронта! Не желая българи да мизерстват, докато вие си играете на искам това, искам онова!
  • 87 към нашите "приятели " от УКР

    18 7 Отговор
    1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

    2 Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент

    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“

    6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

    7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.

    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.

    9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.
    НЯМАМ ПОВЕЧЕ ВЪПРОСИ !!!

    Коментиран от #99, #100, #102

  • 88 Хахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Перо":

    Русофил, Украйна съществува от както съществува РФ!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Киро Парапета

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    а ФАШАГИТЕ ОТ ПРЕДИ ТОВА !

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Българин

    8 9 Отговор

    До коментар #90 от "Киро Парапета":

    Да наричаш другите фашисти, когато самият ти си фашист, е основната практика на Путин. Това е шизофашизъм. Украинците имат по-елегантна формулировка. Наричат ​​го рашизъм.

    Коментиран от #112, #118

  • 93 живеещите у нас украинци

    14 4 Отговор
    е време да си ходят , никой не харесва хрантутници и безделници , каквито са 90 % от "бежанците" гости
  • 94 Ти си

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Колега , изказването ти е като на върл комунист на партиен пленум който громи от трибуната враговете на народа и международния реакционизам защитавайки с космати гърди пролетариата от всички страни по света ......
  • 95 толкова са ви въжможностите

    7 7 Отговор

    До коментар #68 от "Украйна е създадена на 24-ти август 1991":

    Сега остана да кажеш и че България е основана 1989г от Зелю Желев !!!!Няма да ме учуди от думата въобще !

    Коментиран от #97

  • 96 до третополовия

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Тебе забравиха да питат кое е крайно и кое е начално !
  • 97 Ние СМЕ си Република България

    10 2 Отговор

    До коментар #95 от "толкова са ви въжможностите":

    Само махнахме "Народна"
    Ти в "Съюз Советских Социалистических Республик" и "Союз Независимих Государств" къде видя думичката "Русия"?
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Всичко това е направено от руски

    4 7 Отговор

    До коментар #87 от "към нашите "приятели " от УКР":

    инфилтрирани подривни елементи, целящи разделение на всички етноси и създаване на хаос и гражданска война в Украйна.
  • 100 Ама точно така ще да.е било.

    4 2 Отговор

    До коментар #87 от "към нашите "приятели " от УКР":

    А това, че Зеленски извика Бойко и му показа новия път от Болград до Одеса и новопостроеното в Болград БЪЛГАРСКО училище, и всичко това беше широко отразено в медиите вписва ли се в картинката която описваш?
  • 101 9689

    7 2 Отговор
    Това нещо сега го чувам ама вън от България.Да отиват на фронта щом са толкова загрижени.
  • 102 Я глей тука!

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "към нашите "приятели " от УКР":

    Виж колко е забранен българският език в Украйна и как ги репресират българите. И спри да пишеш простотии.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Дааа голяма

    7 4 Отговор

    До коментар #77 от "Истината":

    Мммм дааа , голяма руска пета колона - 70% от населението. Даже хора говорещи украински са против бандерците.
  • 105 Да помислим малко

    5 4 Отговор
    Че откъде в България ще намерят хора говорещи украински.

    Коментиран от #107

  • 106 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    6 2 Отговор
    АЛО, "БОГАТИТЕ БЕЖАНЦИ ОТ УКРАЙНА В БЪЛГАРИЯ"
    ТОВА НЕ Е УКРАЙНА , А БЪЛГАРИЯ.
    КАКВОТО ИСКАМЕ ТОВА ЩЕ ПРАВИ, А ВИЕ САМО ЩЕ ГЛЕДАТЕ.
    НЕ СТИГА ЧЕ ВИ ХРАНИМ И ВИ НАСТАНЯВАМЕ БЕЗ ПАРИ В ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО, А СЕГА И ПРЕТЕНЦИИ.
    НАЛЯГАЙТЕ СИ ПАРЦАЛИТЕ И ЗАПОМНЕТЕ ВИЕ СТЕ ВРЕМЕННО ТУК.
    КАПРИЗИ САМО В УКРАЙНА.
    А АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА БЕГОМ В УКРАЙНА.
  • 107 Все едно да кажеш

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Да помислим малко":

    откъде в България ще намериш някой да говори турски, немски, френски, италиански, китайски, румънски, сръбски. Сериозно ли зададе толкова тъп въпрос?

    Коментиран от #113, #114

  • 108 Страааах!!!

    5 3 Отговор
    От какво я е страх Оленка? Ами като не могат да демонстрират в Украйна ще демонстрират в чужбина.
  • 109 Обикновен

    7 2 Отговор

    До коментар #33 от "БОЦ - ко":

    Разбирам желанието Ви да блеснете с рими, но само за сведение - учих в Германия и се върнах да работя в БГ, занимавам се с производство и изнасям(тоест вкарвам свежи пари в държавата), не чакам някой да ми дава и да ми праща и най-малко плача за комунизма.....така че римичките са неуместни в моя случай.
    И понеже живея, работя тук и си плаюам данъците в тази държава НЕ желая чужди граждани да ми определят дневния ред!!!
    По-ясно няма как да го кажа ;-)
  • 110 Така Така

    5 3 Отговор
    идете си в окрайна тук няма такава дуържава тук е България
  • 111 Обикновен

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хахахаха":

    Коментирам едва след като съм прочел всичко, за да мога да си изградя мнение.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 И все пак

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "Все едно да кажеш":

    Да помислим малко.
  • 114 Па как веднъж

    5 5 Отговор

    До коментар #107 от "Все едно да кажеш":

    Ами в България ще намериш повече хора говорещи изброените от теб езици,даже китайски, отколкото да намериш украинци говорещи украински.Всеки ден ги срещам по магазините, па как веднъж не чух да говорят на украински.
  • 115 Мнение

    5 5 Отговор

    До коментар #52 от "Доротея":

    Животинските сте вие, дето подкрепяте пл.щенето между еднополови!

    Никой няма право да дойде като гост у вас и да ти държи сметка, на коя страна и в кой крачол ще си държиш ...!!!!!!!

    Укрите (тия с претенциите/протестите) моментално да изчезват от България, щото КОГАТО дойде пробългарско правителство, ще ги качват масово по влаковете обратно към мати-то им!!!

    Време е някой да помисли и за българският народ!
    Стига толкова слугинаж към външни интереси!
  • 116 сведетел

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Иркутск":

    учи истината в нета , тогава ! 🤣
  • 117 Бай Митко

    10 3 Отговор

    До коментар #81 от "Хахахаха":

    Да ходят да си митингуват в украйна!
  • 118 Мнение

    8 3 Отговор

    До коментар #92 от "Българин":

    Кое наричат рашизъм?!
    Инвестирането от фащ на 5млрд долара в незаконния преврат на Майдана през 2014та ли, или взривяването на тръбите от северен поток, за който лично бай дън се закани, че ще прекрати?!

    А нещо да кажеш за бай дън младши (хънтърчо)?!
    Нещо за гигантския международен скандал с негово участие, доказан от личния му лаптоп?!

    Вие драскащите срещу центове, нали се сещате, че когато се плюнчите не убеждавате никого?! Понеже на мислещите хора им трябват и доказателства, а не само плюнки в публичното пространство?!
    Но споко, иде времето за сметката!
  • 119 дядото

    10 3 Отговор
    тези укро нацисти,започнаха да се изживяват и те като господари на българия.не допускайте да се месят толкова грубо в живота на българския народ,това би бил отказ от национално самочувствие.от къде накъде укрите ще имат в нашата държава сдружение с политическа насоченост.да си вървят от където са дошли
  • 120 Бинго

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "Доротея":

    Като пращиш от милосърдие и състрадание що не си ги прибереш в къщи и да си ги отглеждаш, а си седнала дълбокомислени клишета да декламираш.
  • 121 Само че

    10 3 Отговор
    нещо да питам:
    Тия нашите управници както на гьотере взеха да подаряват на украйна оръжие, бронетранспортьори, турбини за АЕЦ да не подариха и земята българска, че тези така свободно си се разпореждат.
  • 122 Зелю

    5 2 Отговор
    Събирайте си парцалите и при мен
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Калъчева

    7 1 Отговор
    Укрогнидите да се разкарват от България. Как си позволяват такова нахалство и наглост?! Кои сте вие бе, измислени герои!!? Или ще стават почтителни и примерни граждани на българска земя, без да си позволяват каквито и да е митинги, или шута и в Донбас да си защитават интересите. Ако в щатите някой нашенец, влезнал без да има жителство или право на престой си позволи такова нещо, веднага го качват на самолета и обратно в страната си.
  • 125 Сталин

    0 0 Отговор
    Мамка ви фашиска долна марш при усрайна на фронта
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове