Last news in Fakti

28 Декември, 2023 16:41 1 839 16

До 2000 лева глоба за нерегламентирани фойерверки

  • глоба-
  • заря-
  • нова година

За охраната на обществения ред в дните около новогодишните празници е създадена организация - ще има засилено полицейско присъствие в районите около търговските центрове, гарите, автогарите и всички места, където се очаква да има струпване на хора

До 2000 лева глоба за нерегламентирани фойерверки - 1
Снимка: shutterstock

Съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия глобата за нерегламентирано използване на пиротехнически изделия за физически лица е от 500 лв до 2 000 лв. При заловени нарушители полицейските служители съставят актове по този закон, съобщават от полицията в Монтана.

Към момента е заявена една заря на площад "Жеравица" в новогодишната нощ в гр. Монтана и на нея ще присъства служител на РУ Монтана от служба "КОС", който ще осъществява контрол.

За охраната на обществения ред в дните около новогодишните празници е създадена организация - ще има засилено полицейско присъствие в районите около търговските центрове, гарите, автогарите и всички места, където се очаква да има струпване на хора. Проведени са срещи с кметове за организацията на посрещането на новогодишните празници по площадите. Извършват се и в момента проверки за недопускане на незаконна търговия с пиротехнически изделия. Продажбите на такива продукти е забранена за деца.

Гражданите трябва внимателно да четат указанията на производителя за безопасно боравене с пиротехническите изделия. В никакъв случай да не се ползват такива с нарушена цялост и липсващ етикет, както и че не е препоръчително да се борави с подобна техника от хора, които са употребили алкохол.

Съществуват и редица ограничения за ползването на фойерверки, които следва да се спазват - изцяло се забранява използването на пиротехнически изделия в междублоковите пространства, в близост до болници, църкви, училища и детски градини и други.

От община Монтана поясниха, че нито един гражданин или управител на заведение не е поискал разрешение за заря. Всички считали, че априори това им се полага за Нова година. Искания за провеждането на заря се подавали само за сватби, предава 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван гешев от народа

    22 21 Отговор
    ей браво, най-после се намериха светни хора , които да спрат тази бомбена вахсаналия на мутрите по Нова година. Ако сега приемат решение да сложат на кучкарите по 1000 лв минимум данък "куче", ще е голям подарък за истинските столичани.Нека да е като в Германия. Там има кучета водачи, преследвачи и всичко , което е необходимо на ЧОВЕКА, а не глезотии на някое внуче с куче, изхвърлено след това. Там не можеш да запалиш сутрин таралясника-дизел под прозорците на блока и да го подгряваш 20 минути, да слагаш ремус да ручи, ЛЕД светлини и т.н все неща, на които общинарите в София трябва да подражават, щом заплата от нас получават.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Бурофф

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Иван гешев от народа":

    д-р Гълъбова ще ти помогне…

    Коментиран от #9

  • 3 има една поговорка..

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван гешев от народа":

    ..,,на калпавия хей,
    вълната му пречи,,
    пропуснал си пенсионерите дето говорят по пейките
    майките с деца дето плачат
    жените дето мърморят много...
  • 4 Aлфа Bълкът

    20 3 Отговор
    Много ми е интересно, особено по селата дето се надпреварват кой повече ще гърми, как ще реагират 6-7 патрулки на дежурство на 70 сигнала едновременно в 8 села и един малък град?

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Софиянски

    13 5 Отговор
    Нали щяха да ги забраняват какво става пак

    Коментиран от #11

  • 6 Хаха

    10 4 Отговор
    Пиратките са забранени, но нищо не споменават за газови патлаци и халостни патрони значи са разрешени 🤡
  • 7 Как ще реагират

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Aлфа Bълкът":

    Ами как, никак.
  • 8 В Младост 2

    6 1 Отговор
    се гърми денонощно!!!
    Предполагам хората са си извадили разрешителни!!!
  • 9 И какво не ти допадна

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бурофф":

    в първи пост? Диваците срещу цивилизацията. Еле пък като разбръмчат таралясника под прозорците да му правят някакъв ремонт ли, настройки ли, голям кеф да дишаш пушеците и да слушаш виенето на мотора.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антонио

    8 5 Отговор
    Толко ли е трудно просто тия пиратки да се спрат от продажба не знам за кой път го казвам изморих се вече докога ще ни занимавате с глупости или ги спирате от продажба както е в цивилизованите държави или поне не говорете глупости в Хърватия хората и не само там отдавна са решили тоя прост проблем ама там е друго не са селяндури кат нас
  • 15 Пешо Кюстендилецо

    3 4 Отговор
    Ние у кръчмата у селото гледаме президенто Радев и почваме да пуцаме като за последно. Кмет, сичко е там. Ни ми пукат кучища ни кучкари. Половин час мааме пиратки като улави. Нека дое а ни глоби некой, нека дое а го видиме тое кой че е. Че му набуаме пиратките у гащите.

    Коментиран от #16

  • 16 Дупничанин

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Пешо Кюстендилецо":

    И тука мислиме да си пукаме. Оно ушетата си пият с нас, не видим ка ше ни запре некой. Ма мое да са пробват, де, има един джигит преди две години. Още куца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове