Last news in Fakti

9 Януари, 2024 22:55 1 563 22

Николай Хаджигенов: В МВР единственото нещо, което се променя, е към по-зле, полицейското насилие е ежедневие

  • мвр-
  • прокуратура

Прокуратурата сега се командва от Борислав Сарафов, който е същият като Иван Гешев, само дето не се показва често по телевизията, каза адвокатът

Николай Хаджигенов: В МВР единственото нещо, което се променя, е към по-зле, полицейското насилие е ежедневие - 1

Полицейското насилие в България е ежедневие. Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов и коментира:

"Това се дължи на неграмотни хора, които са назначавани в МВР, а освен неграмотни, те са и необучени. Те отиват в МВР, защото иначе трябва да пасат патките на село. Нивото е толкова ужасяващо ниско, че резултатите са такива - хората, които отиват в полицията, налагат собственото си разбиране за прилагане на закона по начин, доколкото те са примитивни палачи, налагат го по съвсем същия начин. Затова всяка седмица имаме някой с телесни увреждания и всеки месец има по някой убит".

Никъде по света полицаите не са палачи, подчерта адвокатът и добави, че работата на полицията не е да бие и изтезава:

"В цялата си практика по случаи с полицейско насилие, досега нямам уволнен полицейски служител. Дори не съден и осъден. За 15 и повече години няма нито един случай".

Николай Хаджигенов посочи, че в "нормалните демократични държави" не назначават за силови министри хора, които са част от структурата, като уточни, че Калин Стоянов е от системата на МВР:

"Тъжната констатация е, че в МВР единственото нещо, което се променя, е към по-зле. Това е единствената разлика - настоящият министър просто изглежда по-добре от Христо Терзиев или от Младен Маринов. Нищо повече, защото той прави същите неща".

Адвокатът изказа мнение, че прокуратурата сега се командва от Борислав Сарафов, който е същият като Иван Гешев, просто не се показва толкова често по телевизора, и уточни:

"Същият е като типаж - милиционерско училище, т.е. "магнаурска школа" и т.н. Това не е промяна, няма и да бъде промяна".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    28 1 Отговор
    Познавам доста от крими контигента или техни роднини, които влязоха в Мвр ,) Тепърва ще стане весело и случаи като този на Семерджиев прикриван над 40 пъти ще са ежедневие

    Коментиран от #8

  • 2 👉👌👌

    2 16 Отговор
    Чети си за Мравун! Не се разсейвай г-н Хаджииванов.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коко

    30 2 Отговор
    Евала на Хаджигенов да им го каже право в очите!!!

    Коментиран от #13

  • 6 6aвие

    8 2 Отговор
    Бемм.... Айка Та
  • 7 Фен

    8 12 Отговор
    Въх, уби ма! Ма нали си скъсахте... ризите, да махнете Бойко и Гешеф. А, и Фандъкова! Е успяхте! Бравос! И обещавахте раят да настъпи след това!?🤔 И тя ква стана? Кои са тъпите сега?
  • 8 Епааа

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "...":

    Тия къде познаваш , че им е весело , оти че те смачкат като хлебарка ! А тебе че ти е тъжно , оти че те смачкат като хлебарка !
  • 9 ДА ВИ ОСВЕТЛЯ

    14 13 Отговор
    Хаджигенов е далавераджия и търгаш,а като юрист е некадърен.

    Коментиран от #17

  • 10 Артилерист

    10 1 Отговор
    Харесваха ми напористите приказки на Хаджигенов за крадливата гербаджийска ШАЙКА, за лъжливата и политически посредствена банда на Подмяната и за незнаещата какво иска секта на жълтопаветния умнокрасивитет, но той, в комбина с Бабикян, много се изложи по време на протестите. Основната му глупост беше, че поведе протестиращите млади хора по част от бруталните процедури на американците за цветни революции и сваляне на правителства, без обаче да имат готов алтернативен проект за поемане на властта. Мятаха вяло вмирисана риба и яйца по министерската сграда и разумните и гладни хора взеха да им се чудят на акъла. Вижте какво прави рехавата платена опозиция в Сърбия-щурмува с ярост и злоба държавни институции и ако Вучич не беше предупреден и подготвил полицията, като нищо щяха да му блокират държавата ...
  • 11 Ветеран от Протеста

    8 3 Отговор
    МВР отивали към по- зле...

  • 12 хммм

    3 0 Отговор
    Затова отговаря един човек с име започващо на К.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 За съжаление

    6 1 Отговор
    За съжаление е така! За силовите методи се вижда от информационния поток! За Дознанието и следствието! Това са едни толкова неграмотни хора които не могат да си представят че има и закон! Как един такъв ще събира информация за прокуратурата! Човек който не е прочел една Научна публикация дори и за болестите на своите Близки! Явно такъв Хамал няма място в структурата на Прокуратурата и следствието!

    Коментиран от #18

  • 16 за това

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "хммм":

    За това отговяря най-вече онзи който го е турил там!
  • 17 Може би Да

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ВИ ОСВЕТЛЯ":

    Може би Да! Но в случая е Абсолютно прав! Тези хора не са за там?! - Може да ринат тор в някой краварник! Или Свинарник! Но не са за там! -- Виж 15.
  • 18 Шопо

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "За съжаление":

    МВР е организирана престъпна група, всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.

    Коментиран от #19

  • 19 Кирчо

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Шопо":

    На СДВР също.
  • 20 Редник

    2 0 Отговор
    Хаджигенов е обикновен адвокат, случайно добил популярност. Сам казва, че в неговата практика няма осъден полицай за насилие.
    Ами една силова структура трудно ще я осъдиш за насилие, след като по закон могат да действат силово. Иначе за Сарафов съм съгласен.
  • 21 Хаджиментов

    3 2 Отговор
    Адвокат търсещ проблеми, за да хване мющерии. Лаладжия среден клас. Туйто.
  • 22 Хохо Бохо

    2 2 Отговор
    Симпатизирам на Николай Хаджигенов.
    Може би след като сглобата си изпълни настоящия четири годишен мандат, на следващите избори ще гласувам за него....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове