Last news in Fakti

13 Януари, 2024 05:40 2 792 30

Масов бой във варненско училище

  • бой-
  • училище-
  • варна

Шестокласници се сбиха по време на междучасие

Масов бой във варненско училище - 1
Снимка: БНТ

За масов бой във варненско училище съобщи БНТ. Арена на действието е училище "Христо Ботев", където децата са се сбили в класната стая по време на едно от междучасията. Размяната на шамари е заснета от друго дете.

Инцидентът е от 4 декември. На видеото ясно се вижда как едно от момчетата удря по главата своя съученичка и тя пада върху един от чиновете. Намесват се и други деца. За секунди сбиването прераства в масов бой.

"Дъщеря ми не ми сподели за случката. В класа са разделени на групи. Една малка група момиченца биват нападани от момчетата, подстрекавани от едно друго момиче. Това е, което ми се разказва. Предизвикват се взаимно", заяви Антоанета Гълъбова, майка на битото момиче.

От училището обясниха, че в тази паралелка има трудно общуване между децата и веднага след инцидента са взети мерки.

"Реагира се на същия ден. Взеха се децата, с психолог и педагогически съветник, разговаряно е с тях. След това класният ръководител с писма уведоми родителите на тези ученици за среща с директора, обсъдиха се проблематиките във взаимоотношенията", допълни Ирина Добрева, училищен психолог.

Битото момиче има само синина на крака, но емоционалната и психическата травма ще останат. А майка ѝ недоумява защо педагозите не могат да се справят с агресията в училището.

"Тези неща не се случват за първи път, тези агресии между децата. Децата ми са трета година в това училище и се работи от самото начало с всички деца с психолози, но ефектът е нулев", коментира Антоанета Гълъбова, майка на битото момиче.

"За тази цел са взети всички необходими мерки по Наредбата за приобщаващо образование и по механизма за противодействие на тормоза и насилието в училище. Оттам нататък не по-малка е ролята на родителя вкъщи, който да вземе отношение", каза още Ирина Добрева, училищен психолог.

Всички деца, участвали в сбиването, имат забележка и с тях ще работи психолог. Варненската районна прокуратура се е самосезирала по случая и е разпоредена проверка.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е ще е и за на пред

    35 3 Отговор
    така е няма да има дисциплина защото само им приказват а те от приказки не разбират !!! ние как слушахме едно време ? ако се беше случило това в моето детство тези побойнижи нямаше да могат да сядат поне седмица щяха да ядат шамари и в класната стая и в къщи след училище и после да видиш дали ще си помислят пак да се бият !!! ама пусти му и съвременни ценности не ти даяат вече и детето си да възпитаваш!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Нури

    36 1 Отговор
    Някога имаше ТВУта
  • 3 Фикри

    33 3 Отговор
    Spartaaaaa
    Масов бои в 6ти клас, след 2 - 3 години ще е престрелка ...
  • 4 Е много

    9 5 Отговор
    "МАСОВ" беше.
    3 - 4 дечица "МАСОВ"о се бутат....
    Добре, че има записи от които се видя колко е "МАСОВ"...
    Е така стават разводите !
  • 5 МОН

    5 3 Отговор
    Браво на Галин, браво на Цоков !
  • 6 ХАХАХА

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "така е ще е и за на пред":

    Ааа и психолог работи с тях ,това е най важното ! ХАХАХА. Сега във всяко училище психолог назначават ,че това беше "много" престижна специалност преди 20 години ,та работа им осигуряват . Доктор в училище няма ,ноооо важното клати .... да има !
  • 7 Чероки

    26 1 Отговор
    Това е едно от индианските училища във Варна, това не е инцидент, а ежедневие.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някого в "опасната

    22 2 Отговор
    Соц-диктатура" нямаше такива боеве в училищата.
    Сутрин, ако закъснееш за утринната гимнастика, отиваш да правиш три обиколки на училището на бегом и после се включваш в гимнастиката с другите. Зимата или когато валеше дъжд всичко пеехме сутрин наши национални песни и след това започваха часовете. В 10 часа имаше голямо междучасие: в столовата на партера ни даваха варено, топло прясно мляко по избор със сол или захар, кое дете, колкото си иска и безплатно. Отделно имаше сладкарници и който искаше си купуваше още някакви закуски. Баничките със сирене бяха 10 ст. Имаше мекици по 4 ст. , големи сладки питки по 10 ст. пасти по 18 и 20 ст. , миленки и кремки по 12 ст. Обикновено имахме по 10 или 20 ст дадени ни от родителите за закуска. Имаше и бой между децата, ама рядко и никога масов бой. Днес злобата е огромна, за това се излива в такива боеве.

    Коментиран от #18, #29

  • 10 Ветеринарен психолог

    23 1 Отговор
    Психолога да почерпи дечицата по една биричка за да се уверят ,колко по-добре е в междучасията да си пийват кротко. Вместо да се налагат.Приказките за възпитание,уважение и тям подобни глупотевини не вършат работа. Децата живеят в родителска среда несъвместима с нормалното. Бащата псува всичко наред. Майката се чуди ,как да изглежда все по-вървежна за да не я отхвърли средата. Затихващо и изчезващо племе.
  • 11 Тия

    16 2 Отговор
    деца са бъдещето на евроатлантическа България !
  • 12 голяма работа

    4 10 Отговор
    И какво, като са се били. Някога и ние се биехме. Аз съм бил и мен са ме били. Важно е да върви хонорарчика за брой статии.
  • 13 Биби Кинк

    0 9 Отговор
    Ма винаги е имало дормон у даскалата бе! Така се става голем! Ма момите ги не биехме а обарвахме! Така ни очиха комунгелите- да сме каравели!
  • 14 нищо ново

    4 6 Отговор
    Още 90те.
    Цомбене на женки- шести клас.
    Ръцете на пич.ки -осми клас.

    А го има и от преди.
    Пък и това са зрели мснгасарянски индивиди

    Коментиран от #15

  • 15 нищо ново ред

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "нищо ново":

    Ръбене, а не ръцете б.а.
  • 16 Чочо

    12 1 Отговор
    Я на бияча баща му да му "загрее"врата,че да му мине агресията.
    Разхайтени келеши.
    Либерали,писерковци.
  • 17 Доротея

    6 2 Отговор
    Още едно доказателство за тоталното из пе де рас тяване на така наречения БГ ,,мъж"! От малък, вместо да го възпитават на труд, уважение към възрастните, славното минало, съучениците и любов към момичетата, те го учат на калпазанство, безполово общество и да натупа по слабите! Чрез всевъможни технически средства възприемат упадъчна музика и стават още по загубени и агресивни! Не всичко е изтървано, ако сега се започне със слушане на музика от Йозеф Хайдн още от кувьозите и преди това!
  • 18 живял тогава

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Някого в "опасната":

    Брей ,, и кой ти каза че при Соц-диктатура" е нямало такива боеве в училищата ?Имаше и при това в много по тежка форма.Просто насилието беше символ на комунизма.Имаше и ТВУ-та и затвори за малолетни и голямо информационо затъмнение.Най големите подземни босове и мутри бяха "отгледани" имено по времето на соца...

    Коментиран от #26

  • 19 Доротея

    11 1 Отговор
    Разбира се, че имаше и при соца, но с незначителната разлика, че тогава по силният знаеше мярката, за разлика от сегашните безсърдечни поколения които млатят като на филмите които гледат, до умиране! Тогава околните разтърваваха, а сега се хилят и цвилят от зоологична радост и снимат с телефоните! Трето, тогава даскала щеше да им загрее вратовете, след това да те предаде на баща ти и той да те дъвърши окончателно! Сега даскалът не смее да пипне малкия наглец и ако в безсилието си каже някоя остра дума, ще го налазят инспекции, журналисти, съд, а родителят ще го набие публично, защото обидил ,,детето"
  • 20 Никос

    6 1 Отговор
    Това е бъдещето на Колония БГ. Нагли, арогантни и икономически разделени.
    Няма Никакво възпитани в семействата. Само кучки и нагли жени и още по- комплексирани бащи.
    Отврат хора са БГ.
  • 21 гражданин

    6 7 Отговор
    за една кифла от 6 стотинки, и мекица от 4 стотинки, търпиш оня казармен режим, в който се издигаха само послушните, тъпанарите, и подмазвачите, не мерси, никога повече комунизъм, всички престъпници, изроди, и мутри от 90-те, бяха храненици на въпросния комунизъм, взети от улицата, фи зарядки, песни, и обиколки около училището, тъпанарщина, който му липсва, билет през Москва за Северна Корея

    Коментиран от #23

  • 22 Боя настана....

    1 1 Отговор
    Боя настана... Тупкат сърца ни!
  • 23 И сега кво?

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "гражданин":

    От част от ония излезе нещо! А от тия Нищо! Освен Мошеници и таргаши!
  • 24 при социализма беше модерно

    12 0 Отговор
    по силните да помагат и защитават по слабите ,а сега е модерен закона на джунглата ,по силния изяжда по слабия

    Коментиран от #27

  • 25 факт

    0 0 Отговор
    интегрирали са се
  • 26 Е, ти сигурно си

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "живял тогава":

    От тях :)?
  • 27 Учеха ни в

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "при социализма беше модерно":

    Автобусите да ставаме и отстъпваме място на по-възрастните, на бременните жени и на майките с деца. Училището имаше и роля да възпитава в ДОБРО учениците. Докато днешната система е гледай ти да оцелееш и ритай и трепи всички, около тебе. Върнахме се 300 години назад.

    Коментиран от #28

  • 28 9329

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Учеха ни в":

    Сега младите не отстъпват място на възрастните. Обратното- младите сядат, възрастните стоят прави или ходят да си търсят друго място. Учителите ги учат да са нагли, безпардонни и егоисти.
  • 29 9329

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Някого в "опасната":

    Дресираха ви да сте покорни, да мълчите, да се подчинявате, да нямате критично мислене. Такова е цялото ви соцпоколение. Затова сега във Франция протестират масово срещу пенсионната реформа, а вие 13 год. се кланяхта на ББ, който държа пенсиите ви замразени 3 год., пък после 10 год. ви подхвърляше по 5 лв. към пенсията през юли месец. Мълчахте и декември месец, когато ви отрязаха коледната добавка, ако бяха ви казали да правите обиколки на стадиона, всички пенсионери щяхте да отидете да правите обиколки посред зима. В това ви превърна комунистическият режим.
  • 30 Има вече много русначета!

    0 1 Отговор
    Те са агресивни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове