13 Януари, 2024 11:45 1 904 34

Иван Ченчев: "Възраждане“ загубиха политическа инициатива и хората не ги припознаха на последните местни избори

  • възраждане-
  • шенген-
  • сглобка

Ние сме изпълнили всички условия по Шенген. Това не го признава само една държава. Да се съгласяваш на такива условия, е национално предателство, смята депутатът от БСП

Иван Ченчев: "Възраждане“ загубиха политическа инициатива и хората не ги припознаха на последните местни избори - 1

„Добре е, че правителството си е направило оценка, но нашата е, че трябва да подадат колективна оставка.“

Това каза в студиото на euronewsbulgaria.com депутатът от БСП Иван Ченчев.

„Възраждане“ не ни потърсиха и ние няма как да си дадем подписите за нещо, което не сме прочели“, коментира социалистът защо БСП не са се присъединили към жалбата, с която опозицията сезира Конституционния съд за гласуването в края на миналата година промени в Основния закон.

Според нас ИТН и „Възраждане“ направиха нещата така, за да могат да говорят, че сме се прикачили към управлението.

„При 164 гласа мнозинство – и да се регистрира БСП и да не се регистрира – те ще си направят ли кворума? Ще си го направят“, коментира Ченчев.

По неговите думи „Възраждане“ са загубили политическа инициатива.

„Тезите им са ясни на хората, но те не ги припознаха, особено на последните местни избори. Ние не играем на националистическата струна. Ние не сме националисти. Трябва да се прави разлика между националистическото и патриотичното“, каза още той.

Според нас „сглобката“ трябва да се разглоби сега. Тя е безпрецедентна. Начинът по който се сглоби, как тези идеологически противници се прегърнаха.

„Цялата сглобка е създадена, за да обслужва интереси. Това си пролича най-вече сега, когато трябва да се гласуват новите позиции на регулаторите. Освен да чуваме пазарлъци как да се разпределят тези независими регулатори сега, друго няма в парламента“, посочи социалистът.

„Ние сме изпълнили всички условия по Шенген. Това не го признава само една държава. Да се съгласяваш на такива условия, след като си изпълнил всичко, е национално предателство“, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    20 6 Отговор
    Новият премиер на Франция Габриел Атал назначи мъжът си за външен министър.Габриел и Стефан имат законен брак от 2019 г.

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 Някой

    30 11 Отговор
    Да, де, ама пак ще имат поне два пъти повече избиратели при следващите извънредни избори. Може и да са преди ПП-ДБ, дето безсрамно излъгаха техните (малоумни) поддръжници.
  • 3 При

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Социалистите е така ! Нищо нова.
    След 1917 г "другарите" в МАТУШКА са го узаконили.
    А ти споделяш идете им....
  • 4 Тежест

    26 1 Отговор
    Анализ на "Възраждане" може да прави всеки друг, но не и БСП. БСП загубиха всичко, от хората, до медиите. Те са толкова безлики, че ако попиташ един симпатизант на партията, да изброи 10 видни активисти, ще го поставиш пред нерешима задача.
  • 5 Браво на тях!

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А деца имат ли?

    Коментиран от #11

  • 6 Ф.Киркоров

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И този,ли е от нашите?

    Коментиран от #14

  • 7 българка

    17 9 Отговор
    БСП се опитва да се намести в "лявото" политическо пространство, но то стана тясно, защото се бутат там с Румен Радев с кохортата, "Левицата", "Възраждане" и ИТН /червивата черешка на тортата от путинофили/. И намествайки се и опитвайки се да обясняват поведението и мнението си по разни въпроси, демонстрират безпомощност и безпътица!

    Коментиран от #12, #18, #21

  • 8 нннн

    20 2 Отговор
    Ми да бяхте го прочели ,,нещото" на Възраждане! ИТН са го прочели, добавили са свои ,,неща", стиснали си ръцете и са подали обща жалба до КС. А бароните от старите партии са се окопали в местната власт и е трудно за новите да пробият
  • 9 Странно ми е,

    21 9 Отговор
    защо бсп са против Възраждане?!Като партия от статуквото те,както и другите партии иапитват неистов страх от Възраждане!Защото това е единствената различна партия,даваща право на Българите да гласуват за България -не за ес,нато,сащ или"евроатлантизма",а за БЪЛГАРИЯ!!! България на Българите, България за Българите!Само Възраждане!!!

    Коментиран от #26

  • 10 Не харесвам комунисти,

    8 18 Отговор
    но в случая е прав.Това е краят на израждане.Ако вкарат някой за евродепутат,и се изпаряват като атака.
  • 11 Упорито

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Браво на тях!":

    Пробват, но не са намерили правилната посока.
  • 12 Свате,

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "българка":

    Не те питам коя си, а в кое НПО работиш?
  • 13 касапина

    9 5 Отговор
    Тия смешници както и хората на тошко трифонов няма да помиришат парламент повече
  • 14 касапина

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ф.Киркоров":

    Ти някакъв арменец ли си с това тъпо име
  • 15 Исторически парк

    8 7 Отговор
    Възраждане лятото е втора сила!

    Коментиран от #30

  • 16 Мдаам

    14 3 Отговор
    Все "Възраждане" ви е трън в очите и ви бърка на едното място с боксова ръкавица.
    А всъщност за осакатяването и зануляването на държавата други са виновни, направлявани от посолството, но за тях никой нищо не казва.
  • 17 Дедо Пене

    1 1 Отговор
    Слава на КПСС!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Историк

    6 7 Отговор
    То всички руски наколенки изгубиха политическата инициатива, след като Путлер свали маската на Русия и показа имперския й фашизъм, който никога не е изчезвал, всъщност.

    Коментиран от #25

  • 20 гост

    8 0 Отговор
    Нинова и шайката около нея обзети от манията за власт и чрез нея за пари успяха за няколко години да стопят БСП като шагренова кожа. Кое му е "лявото" на т.н. "ЛЯВА" партия ? Превърнаха БСП в една от многобройните котерии!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Левски 1914

    3 0 Отговор
    А вие защо припознахте Литекс обединен с Етрополе?
  • 23 Шумналия

    7 0 Отговор
    Нинова ликвидира БСП- Шумен. Нито една организация иска да я припознае. Партията се представлява само от Анатоли Тъпото!
  • 24 иване ченчев,

    5 1 Отговор
    хайде НИЕ да си определяме отношението към другите партии, А? Вие странно все търсите кусурите на Възраждане и ИТН, макар да сте по-близо до тях по политика, отколкото на тези от разглобката. Това е противоестествено.И от това губи БСП.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БСП на Бунището

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Странно ми е,":

    Че сега не е ли на българите България бе..Обаче без руски комунистически Паметници,дето ги защитавате...Значи, България на Руснаците,това Патриотично ли е??М??

    Коментиран от #28

  • 27 касапина

    3 2 Отговор
    Познавам з върли фенове на израждане и тримата са с криви муцуни като шефа им, единия даже си е олепил цялата къща със плакати на партията . ЯВНО ЧЕ ВЗЕМАТ ПРИМЕР ОТ ЛИДЕРА СИ И ТЪРСЯТ КАК ДА СЕ ВЪРЖАТ ЗА ПАРТИЙНА ХРАНИЛКА Само че не осъзнават че няма как да стане тяхната.
  • 28 Ами

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "БСП на Бунището":

    Не,не е на българите.На разни нпо-та и козяшки фондации е.
  • 29 Генерал Гъби Гъбев

    1 1 Отговор
    Така е, хората припознаха един комунист като представител на антикомунистите. Защото хората са 80% дебили
  • 30 Копейкин

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Исторически парк":

    Пак ли втори ?
    Ивелинчо, върна ли парите на хората от пирамидата ? То как да ги върнеш като си гол като пушка вече - руските ти другари отмъкнаха всичко, а нови наивници вече няма. :)))
  • 31 Българин

    4 0 Отговор
    БСП се доказаха,че са фалшива(опозиция)на сглобката.
    Първо не последваха Възраждане и Има такъв народ да напуснат залата на НС и така осигуряваха кворума на сглобката,а и сега не се включиха в подписката за сезиране на Конституционния съд за абсурдните промени в конституцията внесени и гласувани от коалицията ГЕРБ,ДПС и ППДБ-ЛГБТИ.
    Още помним ,че Корнела Импексова влезе в коалиция в миналия парламент със ларлатаните и същата избасяше оръжив за уКрайна като вицепремиер и министър на икономиката и в същото време най нагло лъжеше и се кълнвше кати циганка на бит пазар,че това(не)било вярно.
    Умиращата БСП и Нинова са си отявлени евроатлантици ,които през електората се правят на (патриоти) и (русофили).
    Да не забравяме,че синчето на Нинова си живее в кравария и бачка като банкерче в банката на Ридшилд-Голдман Сакс.,а това казва всичко .
  • 32 ганев

    3 0 Отговор
    ХАХАХАААА..КАКВО ИЗЧЕНЧЕНО ИМЕ.....БОЖЕЕЕЕЕ
  • 33 ганев

    3 0 Отговор
    ..БОКЛУКА СЕ ПОЗНАВА ОТ ИМЕТО
  • 34 йа йа ай

    0 0 Отговор
    Всички партии освен Възраждане са групировки и чеда на посолството. Така че които и от тях да избирате разлика няма, програмата ще е същата.
    Въпросът още е, има ли избор с тези манипулирани избори? Шенген менген България върви на привършване.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове