19 Януари, 2024 17:25 1 342 20

Иван Таков: Предложеният бюджет има много недостатъци, а кметът и администрацията му пак ни загубиха времето

  • бсп-
  • софия-
  • бюджет

Липсват около 90 милиона лева от държавната субсидия за градски транспорт. Не виждаме средствата за увеличение на заплатите

Иван Таков: Предложеният бюджет има много недостатъци, а кметът и администрацията му пак ни загубиха времето - 1
Снимка: БСП

Предложеният бюджет на Столична община за 2024 година има много недостатъци. Това коментира председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след провалената работна среща на кмета Васил Терзиев с политическите групи в СОС. На нея столичният градоначалник трябваше да представи бюджета и да го обсъди с общинските съветници. Това обаче не се случи, тъй като кметът Терзиев си тръгна от срещата, без обяснения след първите въпроси към него.

"Кметът и администрацията му отново ни загубиха времето, коментира Иван Таков. - Съжалявам, че ни се наложи да присъстваме на подобен панаир. Държавните и обществените длъжности са за пораснали момчета и момичета, които знаят и могат да работят за хората. И не се сърдят, когато им задават неудобни въпроси. Като например изграждането на колко детски градини са планирани в бюджета за 2024 година и защо спортът е напълно изключен".

Иван Таков добави, че общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" имат подготвени редица въпроси по предложението на кмета Терзиев и неговия екип за бюджет на Столична община за 2024 година. "Очаквахме, че ще проведем конструктивна среща, ще разговаряме и ще спорим по конкретни теми в интерес на гражданите, каза той. - Въпреки че имахме по-малко от 24 часа, за да се запознаем с предложения бюджет, ние го направихме.

Имахме и конкретни предложения, които искахме да обсъдим с всички политически групи. Защото има наистина страшно много работа по този бюджет. В него има много недостатъци, които трябва да бъдат отстранени. Разбира се, всички въпроси и забележки, които имаме, ще ги представим на кмета и на неговата администрация в писмен вид. След това ще ги покажем и на гражданите. И ще настояваме нашите корекции да бъдат направени и предложенията ни да бъдат включени в Бюджет 2024 на Столична община".

Заместник-председателят на групата на Местна коалиция "БСП за България" Ваня Григорова добави, че е особено обезпокоително закриването на заседанията и срещите за гражданите, за да не могат те да видят дали избраните от тях представители защитават интересите им.

"Нашата група има редица въпроси към така представения ни бюджет, каза тя. - За съжаление, кметът Терзиев и неговият екип не позволиха гражданите да проследят срещата и да разберат позициите на отделните групи. А в презентацията на бюджета бяха записали, че следват принципа на прозрачност при изготвянето, обсъждането и приемането му".

Ваня Григорова отбеляза, че бележките на групата на социалистите се отнасят до различни сектори в Столична община - транспорт, здравеопазване, в част от капиталовата програма... "Има филиали на Столична община, които не са обезпечени със средства за тази година за ремонти и оперативна дейност. Има общински служители в районните администрации, които от една година настояват за увеличаване на трудовите им възнаграждения, но такова нещо не виждаме сега в бюджета.

Има явни грешки в така предложения ни бюджет. Липсват около 90 милиона лева от държавната субсидия за градски транспорт. Не виждаме средствата за увеличение на заплатите, които бяха обещани вчера на синдикатите на транспортните работници след срещата им с кмета Терзиев. Тоест, това, което ни е предложено, е чист пиар, неподплатен нито със записаното в бюджета, нито с поведението и процедурите, които следват при провеждането на срещи и заседания. Опасяваме се, че кметът Васил Терзиев все още не е осъзнал, че се намира в публична институция, а не в корпорация, в която може да размахва пръст, да изключва и да включва камери, когато на него му е изгодно".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлина

    7 0 Отговор
    Мда, пълна каша. Така става, когато хора гласуват за комунисти и мафия
  • 2 ГЕРБ

    8 0 Отговор
    Подайте си оставките и няма да ви губят тъпото време вървете в производството гадни лапачи и търтии
  • 3 Никой

    3 2 Отговор
    Не случайно Русия никога не е изричала укор срещу корупцията на високо равнище и организираната престъпност в България.
  • 4 истина ти казвам

    6 2 Отговор
    Бронза от МОЧът за скрап и парите от него да идат за бутането на Альошника!

    Коментиран от #6

  • 5 Нищоправеца

    5 3 Отговор
    Ххахахах, недорасляка , любител на двупосочната любов се разсърдил и си тръгнал а? хахахаха аматьорииии, нищо ама съвсем нищо не сте способни да свършите като хората. Събирайте си играчките и розовите понита и в къщи да плачете на мама и тате
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 истина ти казвам

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Вовата съм":

    Нема да има остатък,има още МОЧници за бутане!

    Коментиран от #12

  • 8 Червен чугун!

    5 4 Отговор
    Освен демагогия и комунизъм нищо друго няма в кухите им кратуни!

    Коментиран от #11

  • 9 Краватар

    5 3 Отговор
    Ваня е красавица, а сме принудени да гледаме десарското синче дето си няма идея защо посолството го сложи там

    Коментиран от #13

  • 10 праз голям

    5 4 Отговор
    Загубихте времето на няколко поколения.
  • 11 Тапа Нар

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Червен чугун!":

    чакай бе, той и кметът е комунист, него защо обиждаш???????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пфф

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Краватар":

    Сложи си я в рамка, щом толкова я харесваш!
  • 14 истина ти казвам

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "Вовата съм":

    Немам нищо против Русия и руският народ! Комунизма дето ни загроби требва да изчезне от земята Българска! Включително и такива като тебе!

    Коментиран от #15

  • 15 Бок Лук

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "истина ти казвам":

    загробил казваш? Ами добре, давай да почнем да го махаме. Първо АЕЦ-а, после всички язовири един по един, докато остане една кална яма, каквато сме били преди девети
  • 16 Ели

    5 1 Отговор
    ДО 15,Много се извинявам, но казваш,че сме били кална яма преди9.09.44г.БЪЛГАРИЯ Е ПРОИЗВЕЖДАЛА БОЙНИ САМОЛЕТИ, АВТОМОБИЛИ,АВТОБУСИ! СЛЕД КАТО СМЕ СИ ПЛАТИЛИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО С ТОНОВЕ ЗЛАТО НА БРАТУШКИТЕ!ИМАЛИ СМЕ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ ЗА ВРЕМЕТО !АКО не бяха ни освобождавали втори път сега щяхме да сме значително по добре от ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ! ЗАКРИЛИ СА ПЕЧЕЛИВШИ ИНДУСТРИИ И СА НИ НАКАРАЛИ ДА НАППАВИМ МАВЗОЛЕЙ НА ПРОДАЖНИКА НА МАКЕДОНИЯ И ПАМЕТНИЦИ НА ОТРОВЕНИТЕ ОТ СПИРТ ПИЯНИЦИ ГЕРОЙ

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Всиччки ...

    3 0 Отговор
    Всички рублаЖиииии у нас, в България са дълбоко депресирани и отчаяни. И се организират онлайн да забегнат към Евразия. Какво друго им остава. При другарите.
  • 19 пътник

    0 0 Отговор
    Конюнктурната Ваня ?Няколко дебилни старци казаха преди изборите,че ще гласуват за нея,защото била хубава жена.Горките,на какво ли са се надявали?
  • 20 бай село

    0 0 Отговор
    Едно време бащите им крадяха овце, и се настаниха в центара на София.Но тези са по големи айдуци,и си купиха имоти по Европата и Америка,никой не отиде в русия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове