Last news in Fakti

20 Януари, 2024 12:49 1 183 20

Николай Денков: Датата 1 януари 2025 г. за влизане на България в еврозоната не е "сакрална"

  • еврозона-
  • българия-
  • евро-
  • николай денков

правителството работи присъединяването да стане възможно най-скоро

Датата 1 януари 2025 г. за влизане на България в еврозоната не е "сакрална", каза премиерът Николай Денков в предаването „Стълбището“ по Дарик радио, в което участва и вицепремиерът Мария Габриел.

"Няма нищо фатално, ако стане не от 1 януари, а от 1 юли, и това е възможно. Датата не е сакрална, сакрално е да имаме ясна посока и да работим по нея. Това е от полза за бизнеса, за гражданите, за повишаване на благосъстоянието и на контрола върху финансовите институции", каза министър-председателят, цитиран от БТА.

Денков подчерта, че правителството работи присъединяването да стане възможно най-скоро.

Премиерът обясни, че по време на разговорите му в Давос е станало ясно, че единственият проблем, който стои пред влизането ни в еврозоната е инфлацията, която е свързана с външни фактори като цените на горивата и на храните. Инфлацията продължава да спада, но, за съжаление, в еврозоната тя по принцип е по-ниска и затова е по-трудно да се вместим в изискванията, обясни Николай Денков.

Затова и България преговаря показателят за инфлацията да бъде оценен по-късно през годината, допълни Денков. Самият доклад, който ще определи дали и кога ще бъде отправена покана към страната ни за присъединяване към еврозоната, се очаква да бъде представен през юни.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здравей молец

    28 2 Отговор
    Как е настроението
  • 2 Шопо

    41 10 Отговор
    Не ви щем еврото, не ви щем шенгена
    Референдум за ЕС и НАТО
  • 3 А бе,

    25 2 Отговор
    тия не спират, бе !

    Коментиран от #6

  • 4 КАПАН ЗА МИШКИ

    23 4 Отговор
    НЕМОЖАЧИ. Бива ли само в предателствата спрямо България.
  • 5 Гражданите умират от глад.

    23 4 Отговор
    А тоя плещи измислици. И се разхожда и плюска за сметка на гражданите. А и голяма заплата. Нищоправец.
  • 6 Гост

    23 1 Отговор

    До коментар #3 от "А бе,":

    Споко,ще спрат.Няма да влезем в еврозоната през 2025,нито и през 2026.Не е само инфлацията,но нека си приказват. Шенген,менген ...пак много дрънкаха и се окъкаха накрая.
  • 7 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

    18 6 Отговор
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЕС И НАТО.

    НЕ ВИ ИСКАМЕ ЕВРОТО, НЕ ВИ ИСКАМЕ И ШЕНГЕНА.

    ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЗАКРИВАНЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ ТУК.

    ИСКАМЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ, КОЯТО САМА ДА ОПРЕДЕЛЯ РАЗВИТИЕТО СИ.
  • 8 Този е

    14 3 Отговор
    Мишок! Мишок слугуващ на герберастите и на простата Тиква.
  • 9 сноу

    6 1 Отговор
    А..муцка-а..къде барна бърборенков тъй умислен и сякаш през цедката прекаран..явно се е претъркал със собственния си санун...
  • 10 хммм

    13 2 Отговор
    Няма нищо сакрално в този банкрутирал, разбойнически съюз!
  • 11 Австриеца

    4 4 Отговор
    Е що не ни питате нас кога ще ви пуснем? В Шенген ще ви пуснем на 35-ти февруари. Вижте календара и дерзайте. Още малко остана.
  • 12 Бог да пази България

    3 2 Отговор
    Вижте му само унилата физиономия на този. От нея лъха безпомощност. От този ли чакате да води БЪЛГАРИЯ към по добро, от този ли очаквате да подобри живота ви ? Ех заспали и заблудени българи и гъбариии видяхте ли, какво си избрахте ?
  • 13 Дякон Унуфрий Араллампиев

    10 2 Отговор
    Ние нямаме файда нито от Шенген нито от Еврозоната И без това от март се завръща граничният контрол по всички ГКПП А за Еврозоната ъбсурд И те така те
  • 14 Пенчо

    1 0 Отговор
    А аз да попитам: От 01.04. може ли?
  • 15 граф Монте Кристо

    3 2 Отговор
    Виж ги ти как го извъртат,то можело и по-бързо да се влезе в капана,с устрем и както и по отношение на Русия--ела мечко,изяж ме!Отново издигат някакви пропагандни химери,декори и украса.Що ще дирим в еврозоната,не казват понятно,дали ни чакат с бъклица и дрян или са ни скроили някоя одурма,това последното е повече от сигурно.ЕС търси панически такива заслепени жертви като България,Румъния и др.за да ги опоска едно хубаво и като за последно,да ни срине икономически и най-трагичното е,че ще се отрази предимно в социално-битово отношение,мизерията и недоимъка ще се увеличат,ако досега сме вегетирали в режив оцеляване на предела,после ще ни превърнат в пещерни хора,повечето затънали в борчове към лихвари,така ще ги настигаме американците,при които скитниците били повече от мухите.
  • 16 марионетки

    5 1 Отговор
    Г-н Денков, защо при наличието на 600 хил. подписа за РЕФЕРЕНДУМ за Еврото, политическата ви СГЛОБКА отказа да проведе такъв? Това ли са "Европейските ценности и демокрация", които искате да наложите?

    Коментиран от #19

  • 17 ккк

    4 0 Отговор
    ако пък не стане и от 1юли , тогава на 29 февруари а то другия е след има няма 4 год
  • 18 Цар плъх мисли с лъжи да ни накара да му

    7 1 Отговор
    Вярваме! Ники фашиста една жалка пяна от прах за пране ПП
  • 19 Чочо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "марионетки":

    Има ли нещо което да не са решили и тихомълком се случва. Въобще не ги интересува , какво искат хората , а около тях добре платени клакьори и поддръжка.Всичко е само пари и не ги интересува България или пък хората. Всичко отива на сбогом България и само ще си останат писаниците във форуми и диванни негудования. Какви ги плещат в пресата и по разни телевизии , само за бавноразвиващи се . Дори те не си вярват, но е важно каква пара олучават и каква ще прищипят от бюджета.
  • 20 Командир на застава

    2 0 Отговор
    Денков говори глупости! Не се знае въобще дали ще бъдем приети в Шенген. Границата ни е разграден двор и Европа се страхува от мигрантската паплач, която като хуните напъва да мигрира и превземе Европа. Ислямистите се мислят за много умни, но не са. Комисарите усетиха надвисналата опасност и ще са безкомпромисни. Австрия показа първа червеният картон. Така и останалите. Не се ли върнат гранични войски, гранична българска полиция въоръжена с АК-47 или американската АР-15, заставите и телените заграждения забравете Шенген. Ще го гледаме през крив макарон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове