Last news in Fakti

25 Януари, 2024 11:55 1 551 96

Политолог: Има злоупотреба с правомощията на институцията „президент“, защото Радев реагира политически

  • президент-
  • правомощия

Когато президентът вкарваше свои министри, политически лица в Конституционния съд, на кого даде публични обяснения защо вкарва политически лица там, попита Цветанка Андреева

Политолог:  Има злоупотреба с правомощията на институцията „президент“, защото Радев реагира политически - 1

Водещ във всички демократични процеси в България е не Конституционният съд и конституцията, а парламентът. Мнозинствата в парламента определят рамката на Конституцията, както и политическия и конституционен дневен ред. Това коментира в студиото на Евронюз България политологът Георги Киряков.

„Ако има достатъчно мнозинство за промяна на конституцията, такова че да позволява едно или друго действие на политическите сили, които оформят това мнозинство, не е проблем това. В случая с Десислава Атанасова и Борислав Белазелков няма конституционен проблем, има политически проблем. Този проблем трябва да бъде решен в рамките на конституционен и политически дебат. Той обаче не трябва да бъде използван за строго партийни цели“, коментира още Георги Киряков.

Президентът в момента използва този казус за строго институционална цел, да се позиционира в политическото пространство така, че да стане видим с някаква своя теза, каза още той.

Политологът Цветанка Андреева също посочи, че според нея скандалът с избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков е в политическото измерение. Това е скандал не в Конституционния съд, а в политическата ни система, коментира още тя.

Когато президентът вкарваше свои министри, политически лица в Конституционния съд, на кого даде публични обяснения защо вкарва политически лица там? Този път имаше дебат, той се състоя и беше политически в парламента, беше и обществен, така че няма институционален проблем.

Според Цветанка Андреева има злоупотреба с правомощията на институцията „президент“, защото той реагира политически. Той е идеологически контрапункт на това правителство и мнозинството в парламента, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    65 66 Отговор
    Радев реагира политически като вярна руска слуга.
  • 2 тцтц

    57 59 Отговор
    Цветанка вечно ми изглежда на черешата
  • 3 Искаме мир, а не НАТО!

    45 63 Отговор
    Митинг-протест пред посолството на САЩ - 27 януари 2024 г., 14.00 ч. Ул. „Козяк“ 16, София.
    Уважаеми българки и българи, всички Вие честни хора на България, към Вас отправяме този призив.
    В Конгреса на САЩ бе внесен Проектозакон S804, който обявява Черно море за зона на стратегическите американски интереси. Това означава, че Черноморско-Балканският регион се превръща в бойно поле.
    Заплахата България да бъде включена чрез жива сила да участва в бойни действия е повече от реална.
    На цялото българско общество е ясно откъде основно идват командите. Ето защо ви призоваваме да се съберем пред главното Посолство и да ги запитаме:
    От позицията на какъв човешки морал вие господа настоявате „нашите нотабили“ да ни вкарват в месомелачниците на припламващите тук и там военни конфликти? Нима нашите синове са ни по-малко мили от вашите? Нима забрадките на българските майки са по-малко черни от тези на вашите майки?
    След като вашите деди и бащи са се били заедно с руснаците против нацизма, на основата на какви ценности не само не спирате, но поощрявате неофашистки елементи в България да рушат паметниците на Червената армия, внесла огромен принос в разгрома на нацизма и фашизма?
    Величието на една държава и нация се покои на честността, на ясно провежданата политика на уважение към ценностите и традициите на близки и далечни народи и общества. Ако вие искате да покажете, че сте действително велика страна, уважете волята на мнозинството българи да живеят в мир и разб

    Коментиран от #8, #19, #55, #87

  • 4 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    48 58 Отговор
    TAЯ ГЕРБЕРАСТКА АНАЛЛИЗАТОРКА , БОКО Я АКТИВИРА ВИНАГИ В ТАКИВА СИТУАЦИИ
  • 5 Механик

    56 40 Отговор
    Още преди да встъпи в длъжност през 2017 година Мунчо се държеше като говорител на Кремъл. И се чудя защо Русия се харчи да поддържа посолство в България, след като от Президентството подкрепят единствено руските интереси.

    Коментиран от #52

  • 6 Като Тиквата ни краде

    33 39 Отговор
    Дава от плячката на тая хубавица.
  • 7 Порно

    35 42 Отговор
    Ха познайте за какво стават тия устни, не е за да кажат нещо умно, то трябва да се роди в главата

    Коментиран от #12, #28

  • 8 Българин

    48 33 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме мир, а не НАТО!":

    На когото не му харесва България да е член на ЕС и НАТО може да се изнасе! Кеф му Русия, кеф му Беларус, кеф му Сирия или Северна Корея! Никой няма да го спира на границата или да стреля по него ако реши да я премине.

    Коментиран от #18, #30, #93

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тома Неверни

    25 28 Отговор
    "Водещ във всички демократични процеси в България е не Конституционният съд и конституцията"!?!
    Ако НС не се ръководи от Конституцията къде ти са демократичните процеси? Ай стига, бе!!!
  • 11 Истината

    34 29 Отговор
    Ако не бяхме в НАТО досега да сме станали Задунайска губерния с генерал-губернатор госпожа Мутрафонова. Нинова и Манолова щяха да и бъдат камериерки, Радев и Янев назначени за коняри или портиери а Костя Копейкин, като най-млад щеше да бъде фаворит на генерал-губернаторката и да се грижи за развлеченията и.
  • 12 Факти

    17 1 Отговор

    До коментар #7 от "Порно":

    От какво са се изкривили така?

    Коментиран от #33

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Корнелия Нинова

    4 20 Отговор
    Президентът Радев през служебните си кабинети превиши правомощията си и замисъла на Конституцията да има служебен кабинет. Служебният кабинет е да преведе страната до изборите и толкова. А при кабинетът на Радев 14 000 души бяха уволнени, подписан дългосрочен договор за за нови самолети F-16, корупционен договор с „Боташ” – това не е работа на служебен кабинет. На тези неща трябва да се сложи законова рамка”.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Калинка

    18 6 Отговор
    Четеш коментарите и си казваш, партизаните не са изтрепали всички фашаги!

    Коментиран от #47

  • 17 #идиоти вън

    22 1 Отговор
    Малее, тая освен страстоубийа е много проста бе!
  • 18 Я кротко сельо

    21 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Първо трябва да докажеш, че сте мнозинство англолизачите, на Рефервендум и тогава някой загубил, да се изнася!

    Коментиран от #37

  • 19 Ейджи

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме мир, а не НАТО!":

    Не разбрахте ли. , че от българин само роб става!
  • 20 Българин

    5 19 Отговор
    Навремето имахме за държавен глава Борис III ОБЕДИНИТЕЛ, днес имаме Румен Радев РАЗЕДИНИТЕЛ!

    Коментиран от #44

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кресна

    3 14 Отговор
    Радев обича да се представя като човек с високи морални устои, защитник на българщината, православието и традиционните морални ценности. Но вече осма година живее в грях със съпругата си Деси защото са сключили единствено граждански брак а не са се обрекли пред Бога. Може би това е пропуск на Корнелия Нинова, която през 2016 година го спеши да сключи брак за да имаме Първа дама а не Първа любовница.
  • 23 стоян георгиев

    5 14 Отговор
    Мунчо е най-голямото недоразумение влизало някога на Дондуков 2. Същество с нисък интелект, дълбоки комплекси, голямо его, неограничени болни амбиции, огромен морален дефицит и силни руски зависимости. И неблагодарен към всички, които са направили нещо за него. Така например Корнелия Нинова го измъкна от армията, Нинова го направи президент, Нинова дори го ожени за Деси за да имаме първа дама а не първа любовница. А той от благодарност се обърна срещу нея и от няколко години насам я дискредитира и разбива и маргинализира партията и.

    Коментиран от #35, #89

  • 24 Тази е от БЗНС

    13 4 Отговор
    Напълно се солидаризирам с д-р.Алексанър Йорданов , който изрече, че " да си земеделец е диагноза. ГлаДната редакторка на Земеделско знаме е доста злобна и незадоволени и много и личи.Явно, въпреки приличния и външен вид, никой не ще да се прежали.Земледелка, но не знае от коя страна се държи мотиката и все търси бутона за включването и Злоба и негативизъм струи от лелчето, анализаторка , ама в някой друг живот.
  • 25 БОЦ - ко

    7 1 Отговор
    Пудел с панделка червена,
    "Другарката" разхожда на синджир,
    То горското гледа я смирено,
    С надежда да тушира този "панаир"..
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Станка Желева

    4 14 Отговор
    Имаме един президент, който е открит руски агент. За мен има две задачи, които са спешни - да бъде свален българският президент и да бъде съден за национално предателство. Този човек погази абсолютно всички принципи и предаде родината си.

    Коментиран от #56, #65

  • 28 ЗА КАЧЕСТВЕНИ

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Порно":

    МАГИСТРАЛНИ ОТБИВКИ
  • 29 Моканина

    2 11 Отговор
    От нас българите зависи дали ще позволим да ни разиграва едно нищожество, което със зъби и нокти се е вкопчило във властта и неистово защитава руските интереси под предлог, че брани българският национален суверенитет. Ако му позволим значи заслужаваме съдбата да живеем в Радевистан, в който лъжата е истина, подлостта е почтеност а посредствеността професионализъм. Колкото по скоро бъде прогонен от Президентството, толкова по-добре за България!
  • 30 Хохо Бохо

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Значи един референдум на темата кой накъде да се изнася не ви притеснява? Не ли? Запази си място на колесника, вътре няма да те пуснат

    Коментиран от #34

  • 31 ДОКТОР МУШКОВ

    10 0 Отговор
    ЦВЕТАН КЕ КАТО ИЗЧЕЗНЕ МЕНЗИСА И ЖЕНИТЕ ПОЧВАТ ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ ТАКА ЧЕ МИНАВАЙ ПО ВЪЖЕН МОС И СЕ КРЪСТИ НА ДРЪНЧИ ДУПКА.
  • 32 Кочо

    5 9 Отговор
    Преди пет години руският поп от КГБ Киро Гундяев наби канчето на Мунчо насред София. И от тогава само Русия му е в главата
  • 33 ТРАВИАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Факти":

    НА ФЛЕИТА СЛЕД МНОГО РЕПЕТИЦИИ
  • 34 Българин

    3 10 Отговор

    До коментар #30 от "Хохо Бохо":

    Първо ще направим ДЕПУТИНИЗАЦИЯ!

    Коментиран от #49

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 юрист

    14 2 Отговор
    С избора на двамата нови конст. съдии правната система на Р.България се профанизира. Конст. съд е неполитически орган и това беше А,Б -то на конст. право. ГЕРБ решиха, че щом 1/3 от съдиите в него се избират от парламента, те трябва да са политически оцветени. По тази логика КС е 1/3 орган на ВКС и ВАС, 1/3/ - на президента (носител на неговия цвят) и 1/3/ парламентарно оцветен - цвета на мнозинството на парламента. Моля, господа депутати, ако мислете така, наистина се нуждаем от нова конституция и велико народно събрание, защото КС беше замислен през 1991 г. не като придатък към парламента или друг орган, а като върховен блюстител на правото. И вместо върховенство на правото да установим върховенство на господстващата партия и нейната политика.
  • 37 Вече

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Я кротко сельо":

    Съм ти купил билет за Сибир!

    Коментиран от #53

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Само питам

    2 7 Отговор
    Кога българският президент има свое мнение - когато на Запад е изразявал публично безрезервна подкрепа за нападнатата от Русия Украйна или когато повтаря руски опорки?
  • 40 шиши

    7 3 Отговор
    Политолози социолози - НАРОДНИ ХРАНТУТНИЦИ И ЛИЗ--И НА ПРОС--ПОЛИТ.ЛИДЕРИ
  • 41 Драган

    5 7 Отговор
    Близо две години поне веднъж седмично някой руски политик плаши света с ядрена война. Така и не разбрах каква е позицията на другарят Радев относно руските заплахи за употреба на ядрено оръжие? Нали е голяма пацифист и се бори за мир. Или за българските русофили е въпрос на огромна чест те и семействата им да загинат от руска ядрена ракета?
  • 42 Радев е подлец и крадец

    5 11 Отговор
    "Булгаргаз" ще плаща на "Боташ" по 300 млн. лв. на година независимо дали ползва газ
    Булгаргаз" не получава достъп до турската преносна мрежа, а само право да разтоварва танкери на конкретно посочен терминал и да получи същото количество природен газ на границата си, в точка Странджа/Малкочлар.
    За тази "услуга" държавната компания се ангажира да плати 3.8 млрд. лв. само за такси на "Боташ" за периода на споразумението, което е за 13 години, независимо дали внася газ или не.

    Над 7000 души от държавната администрация и изпълнителната власт са били сменени от Румен Радев по негово лично усмотрение. Всички ръководни длъжности в сектор сигурност са назначения на Радев и очевадно осигуряват чадър на хибридната война, която русия води срещу Родината ни. Тези хора все още не са сменени и изпълняват заповедите на националния предател и пудел на кондукторката от Zпосолството, румен радев.
  • 43 Ксаниба

    4 12 Отговор
    Какъвто Радев такива и троловете му. С нисък интелект, беден речник, липса на морални задръжки, казармен хумор и пасивно-агресивно поведение.

    Коментиран от #54

  • 44 ЧЕ ТОИ

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    ДЖИНСА МУ НЕ Е БЪЛГАРСКИ А РОДА МУ ИДЕ ОТ ИНГИЛИЗИЯ ПРЕЗ ИТАЛИЯ И БЕЛГИЯ
  • 45 пери

    13 4 Отговор
    Таз пишман-политоложка е още един пример за тикане в медийното пространство на посредствени хорица, чието мнение не трябва изобщо да се иска, камо ли да се взема под внимание.
  • 46 съвипусник на Румен Радев

    7 12 Отговор
    Така и не разбрах кой, защо и как го командирова в САЩ – уж да бъде "НАШ" – уж Натовски генерал?!
    Като курсант Радев се отличи като подмазвач и натегач. Беше и кръшкач.
    Курсанта Румен Радев не блестеше с нищо сред останалите, дори беше бездарен, незабележим, неконтактен, необщителен, без интелект и авторитет.
    Страняхме от него защото беше доносник на ВКР и ДС, които пък за тия му „заслуги” го направиха „отличник” на випуска, въпреки некадърността и безотговорността му като военен летец.
    След серията опасни технически проблеми с „МИГ”-овете, като „вътрешен човек на тайните служби” вече не го пускаха да лети защото им трябваше за „други, по-важни, партийни” задачи.
    После като лоялен кадър на БКП, активен сътрудник на ВКР и ДС и отявлен русофил, го отличиха с обмяна на опит в Москва с руските колеги. Издигаха го по партийна линия.
    Той е злонамерен, коварен и обигран провокатор, обслужващ интересите на Русия, което е предателство от най-високо ниво спрямо България.

    Коментиран от #59, #68, #69, #88

  • 47 Така е

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Калинка":

    Истинските Червени Фашаги тях трябвало да трепят .
  • 48 Морския

    4 10 Отговор
    Президентът трябва да спре да тъне в комфорт, трябва да излезе и да отговори. Трябва да се освети Президентството - една тъмна институция пълна с много кеш.

    Коментиран от #58

  • 49 ПЪРВО

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Българин":

    НАРКОМАНИТЕ ----У ДЖЕНДЕМА С НЯКОЛКО ЗДРАВИ ИНТЕГРИРАНИ РОМИ --ДА НЕ СКУЧАЯТ
  • 50 факуса

    10 2 Отговор
    цветанке не си за мирисане,що не коментираш,как един обвинен по магнитски променя същата тази конституция,за която един полицейски началник каз,че него интересувала,ама риба се лови в мътна вода,продажниците виреят най добре в такава
  • 51 Хахо

    6 8 Отговор
    Радев е президент Който даже в африканска държава Отдавна щеше да бъде изхвърлен от този пост. Да не говорим за страна от ЕС.Проблема е че радевия заместник е като него русофил стар бесепар. За това още не му е гласуван импийчмънт. Президентството в парламентарна република е гарант за единение на нацията Там се подвизават спокойни умерени неутрални политици Способни на диалог и да обединяват Българското президентство е единственото в света В което са се намърдали руски агенти предатели и корумпирани бивши комунисти. А самия президент воюва вече 6 години срещу редовно избрани правителства Разединяваме народа защитава чужди интереси нарушава конституцията и политиканства Тотален ПАРАДОКС!!!
  • 52 То и затова

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Гундяев му начука канчето .
    Защото не изпълнява задачите поставени от Кремля.
  • 53 Е ПА Я ЗА

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Вече":

    ГУАНТАНАМО
  • 54 Хуморист

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "Ксаниба":

    Да, а вие "демократичните" сте с авангарден хумор, каквото и да кажете, звучи като скеч, от онези американските където само клакьорите се смеят и не безплатно, разбира се.
  • 55 БОЦ - ко

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме мир, а не НАТО!":

    Да затракаме с ченета,
    И памп.ерсите да развеем,
    В такт със бастунчетата,
    Интернационала да запеем!!!
  • 56 Стършел

    5 8 Отговор

    До коментар #27 от "Станка Желева":

    А Ж.М.Желев трябва посмърно да бъде Осъден за предателство! А Румен Радев е най- достойният политик у БГ!

    Коментиран от #60

  • 57 Пейо

    5 8 Отговор
    Мунчо е циркаджийско куче, когато му кажат да скача, скача!

    Коментиран от #62

  • 58 ОТ АИТОС

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Морския":

    НА ВЪЛНОЛОМА
  • 59 МЛИВАР

    6 3 Отговор

    До коментар #46 от "съвипусник на Румен Радев":

    Браво. Творец! Герой на перото и публицистичната перушина!
    Ще те забележат за Пулицър :)))
  • 60 Само питам

    6 6 Отговор

    До коментар #56 от "Стършел":

    И каква чест и достойнство има недоразумението Радев бе приятелю. Уж е бил офицер и то натовски генерал, пък манталитета му е като на крадлив старшина артелчик от Варшавския договор.
  • 61 Изпързалян

    5 2 Отговор
    На политически назначения и лобиски как да реагира президента ни да не пасем трева че да ти се вържем на безсмислиците дето говориш никакъв експерт не си. Как са те мотвириали да приказваш така оствам на въображението на хората
  • 62 НЕ С ЛИ

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "Пейо":

    НАСКАЧАХТЕ КОГА ИНИИСКИЯТ БИВОЛАР ВИ ГЪБАРКАШЕ
  • 63 Гориил

    2 5 Отговор
    Явлението Радев е живият пример за това какво се случва когато един запъртък повярва, че е яйце на Фаберже!
  • 64 Делю Хайдутин

    3 5 Отговор
    През цялото си президентстване Радев е бил противник на всяко едно редовно правителство – на правителството на Борисов, после на Кирил Петков, сега на Денков. Това е методично и планирано поведение на човек, който открито оспорва парламента като основен орган на властта в страната. Поведение на човек, който иска да разбие държавните институции, да всее разделение и хаос в българското общидгно, поведение на РУШИТЕЛ на България.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Госあ

    2 4 Отговор
    В повечето държави са наясно, че фуражката деформира главата и мисленето и са направили различни пречки пред кадровите военни, които искат веднага след като напуснат армията да навлязат в политиката. В Русия и Китай генерал никога не би имал шанс да застане на върха на управленската пирамида. Във Франция след генерал Де Гол никога няма да повторят грешката си да оставят военен да ръководи държавата а във Великобритания просто не е в добрият тон военен да е начело на властта. В САЩ пък има 7 годишен карантинен период, в който напусналият армията не може да заема висши държавни длъжности.

    Коментиран от #81

  • 67 Петър

    3 2 Отговор
    Само удобни статии публикувате.
  • 68 Слабо

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "съвипусник на Румен Радев":

    Комсомолският стил си личи от 1000 метра, а ти не си се вдигал на толкова никога, "съвипускник" на някой, но не и на Радев! Стилът на този и още няколко поста е еднакъв, постарай се следващият път, преведи на английски за да те насочат.

    Коментиран от #71

  • 69 Боцман

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "съвипусник на Румен Радев":

    ....ти ли си ? Как е времето в столицата на Европата? И на теб , всичко по, по, най!
  • 70 Корнелия Нинова

    2 4 Отговор
    23.12.2023
    Ако имах възможност да върна времето назад, не бих издигнала кандидатурата на Радев.
  • 71 Истината

    1 7 Отговор

    До коментар #68 от "Слабо":

    Мунчо е бил титулуван от останалите курсанти с прякора Румен Терсенето!

    Коментиран от #77

  • 72 МИУИ ВАНИУИ

    4 1 Отговор
    на таа устата и крива щото поема каваля на епек ,да не и влиза семе в очите хахаха
  • 73 Българин

    1 7 Отговор
    Пет от деветте служебни правителства в историята на България са на Румен Радев. С тези пет служебни кабинета той управляваше еднолично и безконтролно, нарушавайки конституция, законови и морални норми в продължение на цели 620 дни. Въпреки, че непрекъснато обвинява парламента и редовните правителства, фактите са, че през последните три години, от 16 септември 2021 до 6 юни 2023 година Радев е управлявал в продължение на 523 дни или година и половина и носи пълната отговорност за случващото се в страната.
  • 74 Дако

    1 7 Отговор
    Нещата, всъщност, са прости - на президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност. С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.
  • 75 Зайко Байко

    8 0 Отговор
    Едни и същи бо клу ци с фалшиви дипломи и титли обикалят от сутрин до вечер телевизиите и стресират хората.

    Коментиран от #86

  • 76 Перо

    11 0 Отговор
    Джендърската политоложка още не е разбрала, че президентската институция е деполитизирана, а Радев е деполитизиран още през 90-те години, като военен! Така че не може президентските квоти да са политически! Това беше по времето на Желев, Стоянов и най-вече плюВналиев!
  • 77 Така ли му викали?

    7 0 Отговор

    До коментар #71 от "Истината":

    В ТКЗС може да има и такива прякори, но в армията са други, но ти няма от къде да знаеш.
  • 78 да бе, да

    9 0 Отговор
    Милата ми Цветанка, така и не се научи да прави разлика между политически и държавнически действия. Цецо, президентът не е фигурант, а държавен глава, който не може и не трябва да мълчи когато държавата се управлява престъпно, ежедневно се нарушава Конституцията или се прекроява на който както му е удобна. Приеми добронамерен съвет - хапвай по-малко и мисли повече.
  • 79 Киряков и Андреева са плювачите

    8 0 Отговор
    По Р Радев за днес!! Не свърши ли тоя списък с Плювачи по Радев!! Тая Хранилка явно още нее празна, залебват тея където плюят!!
  • 80 Верно ли

    6 0 Отговор
    Ами нали все някой трябва да реагира "политически" в тази държава, ма? Или да очакваме от разпасаната команда в НС да зареже далаверките си и да седне да си свърши работата??? Някой очаква ли още от хрантутниците такъв подвиг?
  • 81 Хомо са управлявали

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Госあ":

    Щото Чърчил е много умен. Добре, че е бил е в скъпо частно училище.Ако беше в България щеше да е повтарящ в училище за бавно развиващи се. В аристокрацията UK, кръвосмешението води да израждане .Злобен некадърник, но с власт.
    Генерал Де Гол направи Франция велика ядрена сила ,което не успяха да постигнат през вековете управлявалите.
    След l световна война ,като деляли Европа се оказало , че английският премиер хал хабер си нямал от географски карти.Зекените равнини и жълтите планини ги мислел за територии на държави., както е в политическите карти.Освен това били привърженици на гръЧката либоФ-хомосекса и Гърция получила много аванти.
  • 82 Държанка Андреева

    3 0 Отговор
    Тая "политоложка" има вид на гледачка на кафе от Филиповци. Нищо не разбира. Напротив-демокрацията - това е правният ред, а не говорилнята парламнтът. Но сега цяла лекция няма да изнасяме на тая неука женица.По-добре да бае на кафе или да продава лук на Женския пазар.
  • 83 софиянец

    3 0 Отговор
    Тази е доста простовата, да не кажем проста. Напоследък започна доста да досажда по ТВ и аз превключвам на друг канал, щом видя индийската и физиономия.
  • 84 кое е това лице?

    3 0 Отговор
    Тази пък коя беше? Пък и голямо, неоправдано самочувствие демонстрира. Гола вода е.
  • 85 Бусманци

    3 0 Отговор
    Цветанке, отивай да доиш овцете в Бусманци!
  • 86 Вашцветан Сингх от Мумбай

    3 0 Отговор

    До коментар #75 от "Зайко Байко":

    Тази е много зле откъм образованост, ерудиция, интелигентност. Няма никаква обща култура, а за правна- да не говорим. Там за нея е "тъмна Индия".Иначе е нахална и нагла, горко на този, който и е мъж.
  • 87 Гаден русофил

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Искаме мир, а не НАТО!":

    Аман от луди в тази държава! Ходете по често на доктор драги ми олигофрени!
  • 88 преписвач

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "съвипусник на Румен Радев":

    Правилно ли преписа това, което са ти дали да напишеш ? И поне за една гроздова със салата изкара ли?
  • 89 резервист

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Ка успя да изпълзиш изпод леглото след снощния запой, друже?!
  • 90 ЧЕСТНО

    3 0 Отговор
    ТЕКЕЗЕСАРКАТА СЛУГУВА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ, ЗА ДА БЪДЕ ВИДИМА И РАЗПОЗНАТА, САМО ЧЕ ТЯ Е ПОЛИТОЛОГ, А НЕ СЪВЕТНИК ПО ПРАВНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КАЗУСИ И Е НЕКОМПЕТЕНТА ПО ТЯХ И ЗАТОВА ПО.ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ, КОГАТО ЗНАЕ ЧЕ НЕ В ЧАС, ЗАЩОТО СЕ НА..СИ...РА - ДАЖЕ Е МАЛКО ДА СЕ КАЖЕ.
    ГОЛЯМАТА И УСТА, КОЯТО ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ НЕ Я ПРАВИ УМНА, А НАПРОТИВ - ОРЕЗИЛВА Я.
  • 91 резервист

    3 0 Отговор
    Конституцията е основният закон на една държава. От нея произтичат всички останали. Тя се избира от Велико народно събрание с квалифицирано мнозинство. Конституционният съд е създаден, да да гарантира от правна гледна точка, че никое доморасло политиче няма да наруши духа на Конституцията за да угоди на тясно партийни интереси. Членовете му трябва да са доказани конституционалисти, без обвързаности и зависимости. Щом Атанасова и Киряков мислят, че Конституцията е стенвестник, окачен на стената, нямат място по медиите. Може пък и да не умрат от глад!
  • 92 ЧЕСТНО

    4 0 Отговор
    ТЕКЕЗЕСАРКЕ,

    ТИ КАТО КАКВА ДАВАШ КВАЛИФИКАЦИИ НА ИНСТИТУЦИЯТА ПРЕЗИДЕНТ?
    ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ - ЛИПСВА ТИ, ЗАЩОТО НЕ БИ ИЗРЪСИЛА ТАКИВА ПРОСТОТИИ, СЪДА ИМА ПРАВО ДА КАЖЕ ИМА ЛИ ЗЛОУПОТРЕБА ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ИЛИ НЕ.
    ЯВНО СИ ГАЛФОН, КАТО ПОЛИТОЛОГ НЕ СИ ЗНАЕШ ДОРИ И ПРАВАТА - ТИ ГИ ПРЕВИШАВАШ, МЪ...РЛО, ПЛАТИЛИ СА ТИ ДА КРЯ...КАШ!
    ВЗЕМИ И НАУЧИ ЩО Е ПОЛИТОЛОГИЯ, ЧЕ СИ ЗА РЕЗИЛ!
  • 93 сноу

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    На когото му харесва и изпада в пилешки възторг от любимото му натУ ,пали трабанта и накъдето му видят очите..
  • 94 ЧЕСТНО

    3 0 Отговор
    ЗАПОЧНА СЕ! ВСИЧКО Е ПОЗНАТО! РАБОТИ СЕ ПО СХЕМА! ПЛАТИХА НА СМРАДЛИВИТЕ ХЛЕБАРКИ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ СЕЛСКИТЕ НУЖНИЦИ, ДА ОСИРАТ!
  • 95 фбр

    3 0 Отговор
    Още една тъпа десебарска патка !
  • 96 Цветанке

    1 0 Отговор
    извинявай,кога за последно се гледа в огледалото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове