Last news in Fakti

25 Януари, 2024 22:08 3 080 29

Калоян Методиев: Президентът си е изпускал няколко пъти нервите по отношение на това, че иска пари

  • калоян методиев-
  • румен радев-
  • изпускане на нервите-
  • искане на пари

"Да не забравяме, че самият Борисов е жестоко задължен на Радев, защото миналата година той ускори процедурата за махането на Гешев, който беше ускорил процедурата за "Барселонагейт" и щеше да се стигне до арест на Бойко Борисов", отбеляза политологът

Калоян Методиев: Президентът си е изпускал няколко пъти нервите по отношение на това, че иска пари - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Войната е между ПП-ДБ, Пеевски и президента, а не между сглобката и президента. Президентът работи в тясно сътрудничество с ГЕРБ, а те се скриха. Бойко Борисов го няма и не коментира. Два дни не ходи на работа, въпреки че е прясно избран председател на парламентарната група", отбеляза политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи между президента и ГЕРБ взаимоотношенията са дълбоко свързани от години, тъй като партията пази кадрите на Радев в правителството.

"Да не забравяме, че самият Борисов е жестоко задължен на Радев, защото миналата година той ускори процедурата за махането на Гешев, който беше ускорил процедурата за "Барселонагейт" и щеше да се стигне до арест на Бойко Борисов", отбеляза Методиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
Вчера Пеевски загатна, че трябва да се провери какво се е е случило с разследванията срещу държавния глава. Той намекна за "дела на трупчета" и за отношенията му с главния прокурор. За "Пътя на Копринката" пък от две години говори лидерът на ГЕРБ.

"Първият човек, който трябва да отговори на въпросите какво е "Пътят на Копринката" е Борисов. Той се крие от журналистите и не коментира какво се случва, защото трябва да заеме страна, а той иска хем да е в правителството, хем да си запази прекрасните отношения с Радев. Той е този, който трябва да отговори на тези въпроси, а вторият е Пеевски", категоричен е политологът.
Калоян Методиев е бивш началник на кабинета на президента на Република България в периода от 19 август 2019 г. до 21 септември 2020г., заради което твърди, че знае и вътрешна информация за самия Радев.

"Знаех, че президентът има неистово желание за пари, изпускал си е няколко пъти нервите по отношение на това, че иска пари. Неговата алчност не е тайна. Ще се разбере някой ден, предполагам, че я има и документирана. Той нямаше корупционните инструменти да се случи това нещо - служебните правителства. За последните две години той направи 4 правителства. Правеше ги нарочно, така че да продължат максимално бързо. В един момент 2021 г. забързваше процедурите, за да не може партиите да се разберат да отидем на избори, след това 2022 г. пък разтягаше максимално, за да му остане служебното правителство на власт. Той се срасна с властта, хареса му", каза Методиев.
Политологът е категоричен, че Пеевски дължи отговори на обществото, защото към момента думите му могат да бъдат възприети като клевета или правене на интрига или като заплаха към Радев. Пеевски пък призова Сарафов да се заеме с този казус и затова Методиев призова Борисов, Радев, Пеевски, Сарафов да излизат да говорят: "Да казват какво има зад тези хора".
По негови думи президентът е трябвало да излезе пръв да отговори на критиките към него и е учудващо, че досега не го е направил.

"Няма друга европейска държава, в която лидерът на парламентарна група излиза и казва, че президентът е затънал в корупция, кеш, разкрития за обкръжението му, което е свързано с контрабанда - всички смъртни грехове, заради които президент не може да остане и един ден на пост", убеден е експертът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Руслан

    27 46 Отговор
    Методиев от години ги говореше тия неща, ама чак сега почнаха да се чуват от хората.

    Коментиран от #5

  • 3 Сатана Z

    23 31 Отговор
    Гешев трябваше да влезе в Президентството и д си свърши работата,но Козяк задейства член 5 и жълтопаветните лумпени се изсипаха на жълтите павета и свалиха Боко.Не беше дошло времето на Румбата в техния пъзел.
    А тоя Методиев разтяга локуми

    Коментиран от #26

  • 4 Баце ЕООД

    46 13 Отговор
    Бетер комунизъм в тая държава... Всичко което се дава по медията е на хранилка в посолството.

    Коментиран от #13

  • 5 Ахаха

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Руслан":

    Има повече истини в "Габровски истории" пфф, кво говоря, ти не четеш..
  • 6 Хахааха

    37 13 Отговор
    И този ближе г..за на Пеевски!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХПХ

    40 12 Отговор
    Тъпак. Омръзна ни от теб.
  • 9 !!!?

    34 20 Отговор
    Пеевски визира Радев и Президетството му като "тъмна институция пълна с много Кеш" и отгоре на всичкото го норече "цирковото куче на Нинова", а вместо веднага да вдигне Юмрука той вече трети ден се крие, а не Борисов !!!?

  • 10 Хохо Бохо

    22 32 Отговор
    Това ми хареса:
    Неговата алчност /на президента Радев/ не е тайна.

    Лошото е, копейките много се обезцениха и е видно, че Путин няма да го бъде...

    Коментиран от #11

  • 11 Това е безспорен

    10 19 Отговор

    До коментар #10 от "Хохо Бохо":

    Факт.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Коментар

    34 19 Отговор
    Тирирам на Калоян му порастна носа от лъжи сам хаха.Големи измислици има в тази статия.Забравихте ли кой изпра Бойко,че сега обвинявате президента за същото?Кирчо даже на един запис,който всички чухме го каза.
    Намерили сте точно човека,който е против корупцията да го обвинявате в това.Той пречи на продажниците да крадат.Ако не беше той досега да са изнесли цялата държава на безценица.
  • 15 ЕДГАР КЕЙСИ

    19 21 Отговор
    ZЛОВОНHИЯ ЧОРАП КАТО ............... РЕZИДЕНТ HA ПУТЛЕР , СИ МИСЛЕШЕ ЧЕ Е ВЕЧЕН .......... НО ПОСЛЕ СЕ ОБЪРНАХА НЕЩАТА .............. САЩ ВЗЕХА БЪЛГАРИЯ НА ............ РЪЧНО УПРАВЛЕНИЕ И ............ ЧОРАПА УВИСНА КАТО ............. ПРАНИ ГАЩИ ........... ЯСНО И ТОЧНО !
  • 16 Изплете си кошницата

    20 10 Отговор
    Браво! С един куршум улучи два заяка. Месеци наред злословеше срещу президента, защото го изх..... ли от президентството и второ услужливо се подмаза на знаем на коя, която за награда го сложи на първо място в листата на БСП за Евро изборите.
    Елементарно, но тук този номер повсеместно минава.
  • 17 ШИЗОФРЕНИК

    13 11 Отговор
    Докато президента назначаваше министъра на вътрешните работи, ОПГ ГЕРБ-ДПС ревеше на умряло че ги репресират по изборите. Справка: вижте сами бройката и съдържанието на статиите за арестувани за купуване на гласове месец преди изборите от 2020 на сам. При последните избори, тази есен, макар и местни избори, бройката е в пъти по-малко,от колкото когато ГЕРБ ревяха срещу Рашков или Дерменджиев. Президента може и да не е цвете, ама КалоПлюнчо Методиев се опитва да ни заблуди за подбудите поради които мята кал по президента.
  • 18 Васил

    13 11 Отговор
    А Методиев си изпуска нервите защото иска секс а тези от ПП не му пускат...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 мдаааа

    15 16 Отговор
    Такова гадно люспесто и продажно мекотело до сеги не се е раждало...
    Прав е бил Президента за да го изгони за некадърност...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 така така

    12 11 Отговор
    Президент – шеф на мафията!! Как го търпим още?!?
  • 23 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    13 8 Отговор
    Лъжи, клевети, доноси... Такъв е обликът на подлеца, който прозира не само в облика на този ренегат Калоян Методиев. Хора без чест и достойнство управляват нещастната българска държава и нейния изстрадал народ, който уви, винаги е разчитал на някой външен освободител.
  • 24 Артилерист

    10 7 Отговор
    Методиев е личен паж на Нинова. Той не се пуска от полата й. Нинова го насъсква срещу президента Радев, защото той публично обяви, че тя не води Партията в правилната посока. Методиев беше някаква секретарка в президентството, но като го уволниха стана...политолог. И вижте сега какви ги измислил Методиев. Президентът на България, бивш командващ ВВС и първокласен летец-изтребител, едва ли не като някой бездомен несретник, е тръгнал със събрана шепа и проси пари, защото е голям сребролюбец. До каква низост само може да изпадне, един иначе не толкова глупав човек, само и само да угоди на господарката си...

    Коментиран от #27

  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 4 Отговор
    ZЛОВОННИЯ ЧОРАП МАЙ .............. НАИСТИНА СЕ ИZПУСКА .............. ФАКТ !
  • 26 Дедо Пене

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сатана Z":

    ЗАЩО НЕ ПРЕВЕДОХТЕ РУБЛИТЕ ТОЗИ МЕСЕЦ НА КАУНЯ ТА Е ТОЛКОЗ НЕРВЕН. И ЖЕНА МУ-ГЛЪТНАЛА БАСТУН НЕ МОЖЕ ДА СИ КУПИ ДРЕШКИ, ЧЕ САМО ЗАПЛАТА И ЗА БИЖУТА НЕ СТИГАТ?
  • 27 Дон Отворко пълнач на 152мм гаубица

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "Артилерист":

    Колега, не им е чиста работата на комунягите щом се плюят един друг.... май не могат да разделят копейките!!
  • 28 А Нинова?

    1 0 Отговор
    Тя пък иска власт
  • 29 Добре са го изгонили

    1 0 Отговор
    Да му мисли шефката му
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол