Last news in Fakti

26 Януари, 2024 13:34 2 351 31

Ученици потрошиха класна стая

  • ученици-
  • потрошена-
  • класна стая-
  • габрово

Директорката събрала родителите на среща в същата тази стая, за да им покаже останалото след децата им – чинове на трески, изваден дървен паркет, катедра, атакувана с ритници и разбита колона, в която била скрита водосточната тръба

Ученици потрошиха класна стая - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Ученици от Техническата гимназия в Габрово потрошиха класна стая, предаде БНР.

Директорката събрала родителите на среща в същата тази стая, за да им покаже останалото след децата им – чинове на трески, изваден дървен паркет, катедра, атакувана с ритници и разбита колона, в която била скрита водосточната тръба. "Не го правят, за да наранят някого. Това е детинщина“.

Така директорката Корнелия Мотова си обяснява случилото се в последния учебен ден преди Коледната ваканция. Оказва се, че никой нито е чул, нито е видял какво става. След това заместник-директорите сигнализирали, че са заварили във вече порутената стая петима ученици от класа. Това е един от десетите класове в Техническата гимназия, в която момчетата преобладават.

"Има ученици с проблемно поведение в този клас, които вероятно повлияват на общата картина. Не мога да кажа, че е целият клас. Има и такива, които зачитат авторитети и правила. Не мога да кажа, че в този клас липсва мотивация за учене. Може би не зачитат авторитета на определени учители“, казва директорката.

Тези ученици изучават специалност "Електрически превозни средства“, въведена за първи път в страната в дуална форма на обучение. Практическите им занимания в реална работна среда предстоят, а дотогава ще трябва да преодоляват някои навици.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хе хе детинщина

    30 2 Отговор
    в десети клас се боцкат и в двата смисъла
    и деца могат да правят.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кадир

    12 14 Отговор
    Какво ме интересува? Да се оправят. С идването на падишаха няма да има подобни изпълнения, щото после боят ще е як. Очевидно е, че българите са неспособни да се управляват сами и да си контролират хлапетата. Време е някой, който може да оправи нещата.
  • 7 456

    18 1 Отговор
    ПОТРОШИХА???? 🤣🤣🤣🤣👏 Чудна Джурналистика.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 адаша

    28 1 Отговор
    И точно тези лу мпени, ще возят хора във влакове, трамвай, тролейбуси и метрото. Ужас!
  • 12 Айде сега

    28 8 Отговор
    Кой е виновен? Учителите, те са! Защото те, какво работят? Само пари искат! А децата са си хрисими. Те насилие никъде не са виждали. Ни вкъщи, ни на улицата, ни в парламента. Ми да! Родителите и те, какво са правят? Родител 1 зает, родител 2 ( о да се оправя милото, това дете да не е мое), родител 3 - 🤣🤣🤣 Ми да. Учителите, те са виновни! Медиите прокламират права, демокрация, конституционни съдии. Няма виновни! Учителите те са!

    Коментиран от #17

  • 13 ББ от Банкя

    15 2 Отговор
    Мойте алхимици паа са объркали пропорциите на дрогата
  • 14 Слава на Евроатлантическа България

    24 6 Отговор
    Не са виновни учениците, а либералната демокрация - по пода има много обелки от БАНАНИ, учениците се подхлъзват и като падат чупят без да искат столове, чинове, прозорци и т,н,..

    Коментиран от #25

  • 15 122333

    17 3 Отговор
    Тези ученици не зачитат авторитета и на директорката в това училище. Веднага да си подаде оставката!
  • 16 Азим

    16 0 Отговор
    Тази ситуация е още от началото на учебната година и никой учител от училището не е обръщал внимание. Но понеже в града се разчу, сега решили да вземат някакви мерки. А директорката Мотова е негодна за този пост!

    Коментиран от #24

  • 17 Учителите невинни

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Айде сега":

    А този шум от трошене като на бойно поле никой не го е чул, нали? А уж има дежурни учители по коридорите в междучасията. И директорката е уникална с изказването си, че това били "детинщини". За другото си напълно прав.

    Коментиран от #19

  • 18 Винкело

    12 1 Отговор
    Металото, Автото, Сградото, ТОХ-а, Облеклото... Все свърталища на най-долните отрепки и курби. Сега ги закръщавали "гимназии"...
  • 19 Айде сега

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "Учителите невинни":

    Сега без ирония. Виновни са всички! Без изключение и включително. Цялото ни общество, затънало от 35г. кой да оцелява, кой да забогатява, кой да си гали егото, кой да прави кариера. Допуснахме други нрави със съмнителни,(ама направо) вредни ценности да се втълпяват на децата. Бавно и сигурно се изтрива родовата памет и принадлежност. По американски си говорим на малки имена, уважение към възрастните- ццц, насилие навсякъде - семейство, полиция, съседи. Наказания няма за нищо - ни за кюлчета, ни за фирми, ни за кражби, ни за пияни шофьори, за нищо! От време на време се появява правосъдие за някоя кокошка. И още, и още .... Е, какво искаме? Децата знаят - нищо няма да им направят, нищо! Ще им се поскарат, ама какво толкова. Това е. Станахме безсилни възрастни и смешни в очите им, смешни! Всички са виновни, от родителя до министри и президенти! Демократично погубваме бъдещето си. Евроатлантически ценностите вас! И да, не съм русофил!Това е.
  • 20 Никой

    12 0 Отговор
    Когато един ден тази " детинщина " недоучила в училище вземе да пребива хора,каква ли квалификация ще определи директорката. Мани родителите ,те, вече са отписали децата си от правия път,но училището ще не ще ги държи защото всеки ученик носи пари след себе си. Така се възпитават днес подрастващите, утре да му мислят други.
  • 21 Факт

    11 0 Отговор
    И там се напълни с цигани и наркомани.България умре отдавна.
  • 22 Доротея

    7 2 Отговор
    Запомнете! Хората поведенчески са едни същи преди 100, 50, зо години и днес! Доротея е видяла и царството и демокрацията, през комунизма мина като на парад, но обобщаващото е - примитивитета се нуждае от контрол! Здрав, тоталитарен контрол! Здрав прът! Добрите деца и хора нямат нужда от контрол, а от грижи! Ако всички бяха такива, нямаше нужда от полиция и съд! Но, хулиганите рабират само от лобут! През 50-те Тодор Живков отпусна малко демокрация, дори забрани на милиционерите да налагат младежта и буйстващи пияници, но всички се разгащихме! Когато въведе Втрешни войски и започна да ни интернира с колежките в провинцията и милицията да потупва хулиганите, за 2 дни влязохме в пътя!

    Коментиран от #23

  • 23 да те пратя

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Доротея":

    при джуровеца?
  • 24 морския

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Азим":

    Да,ама тя от гербажийското котило

    Коментиран от #26

  • 25 ба лхарите

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Слава на Евроатлантическа България":

    все някой друг ви е виновен
  • 26 лапай шнорхело

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "морския":

    и се потапяй
  • 27 УЧЕНИЦИТЕ ОТ БРОУНКС И КУИИНС..

    1 0 Отговор
    ...СА ПОТРЕСЕНИ....
  • 28 Тома

    7 0 Отговор
    Навремето щяха да ги изключат и пратят в ТВУ а родителите щяха да плащат като попчета за тези изроди

    Коментиран от #30

  • 29 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    Те изучават специалност електрически превозни средства. Видели са, че тая специалност е безперспективна и са решили да оптимизират инвентара
  • 30 Едва ли ще

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тома":

    ги накажат с ТВУ, но могат да изчислят щетите и да глобят родителите за съответната сума. Гаменчетата могат да участват в разчистването и ремонта на счупеното заедно с родителите си. Това е според мен правилното решение.

    Коментиран от #31

  • 31 Учител

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Едва ли ще":

    Абсолютно си прав! Обаче, няма да стане да работят. Личен опит. Като класен, преди време, наказах ученици да почистят и изтъркат гнусотии от чиновете. Това беше тълкувано като унижение и експлоатация на детски труд. Може би трябваше родителите да тъкат, ама нейсе. Няма да се осъзнаят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове