Last news in Fakti

26 Януари, 2024 15:01 1 199 11

Портних: Обвинението срещу мен за Варненското езеро е скалъпено

  • иван портних-
  • обвинения-
  • варненско езеро

Три години правителствата на „Промяната” не дадоха стотинка за общински проекти. Заради това ГЕРБ настоя проектите да бъдат конкретно записани, за да се спре този абсурд. Три години нито една европейска програма не бе отворена, Планът за възстановяване и устойчивост също стоя три години на трупчета”

Портних: Обвинението срещу мен за Варненското езеро е скалъпено - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В бюджета на Варна липсват амбициозни проекти. За тези, за които Варна получи 100 млн. лева от държавата, финансирането е получено по настояване на ГЕРБ, заяви в студиото на Дарик бившият кмет и настоящ общински съветник Иван Портних.

„Три години правителствата на „Промяната” не дадоха стотинка за общински проекти. Заради това ГЕРБ настоя проектите да бъдат конкретно записани, за да се спре този абсурд. Три години нито една европейска програма не бе отворена, Планът за възстановяване и устойчивост също стоя три години на трупчета”.

Според Портних обвинението срещу него за замърсяването на Варненското езеро е скалъпено.

Той добави, че не е участвал в строителството и във въвеждането на експлоатация на тръбата, защото тогава не е участвал в политиката.

Портних изрази съмнение, че сегашният зам.-кмет Диан Иванов ще защитава интересите на Община Варна по делата, които той е водил срещу нея като адвокат.

„Личният адвокат и бодигардът на Благомир Коцев станаха кметска администрацията. Зам.-кметът по правните въпроси Диан Иванов беше адвокат по делата срещу общината за колите в Морската градина и незаконните обекти на ресторант „Хоризонт”. Кой вярва, че не знае кой в момента е адвокат по делото за „Хоризонт”?! Има решение на Върховния съд от 18 декември за забрана на колите в Морската градина, но не го изпълняват, за да бранят бизнеса и незаконните обекти на „Хоризонт”. Как Иванов ще се явява по делото за дисциплинарното отстраняване на бившия главен архитект Виктор Бузев, с когото са приятели и преди време двамата тръгнаха да влизат в партията на Цветан Цветанов? За узаконяване на шатрите на „Хоризонт” е извършена документална измама, която е дело на Бузев и Иванов. Как Иванов ще защити обществения интерес по делото за незаконните бараки на „Златни пясъци”, след като Бузев се опитваше да узакони схемите, а в листата на ПП-ДБ е човек на дружеството?!“

В право на отговор на твърдението на зам.-кмета Диан Иванов, че повече от 700 забавени преписки са били изнесени от кметския кабинет веднага след изборите, Иван Портних заяви, че едната от тези преписки е била за 15-етажна сграда, която не е получила разрешение за строеж от предишната администрация, но сега е придвижена:

„В момента функциите на главен архитект се изпълняват от Лидия Цекова, която е дясна ръка на Бузев, и срещу чиито неправомерни действия лично съм пуснал няколко сигнала. Тя издаде разрешение за 15-етажна сграда с 20 хил. кв. м РЗП във квартал „Владиславово”, която се води работническо общежитие от апартаментен тип. Говорим за тежки документални измами и евтини трикове за презастрояване”.

Портних изрази учудване как привържениците на ПП-ДБ възприемат коалицията им с „Възраждане” във Варна.

„В местните избори се намесиха тежки икономическа фактори, две листи направиха по 10 хиляди гласа и предрешиха избора на Коцев за кмет. Тези хора си избраха не само кмет, но и съветници. ПП-ДБ имат 8 съветници и за да имат мнозинство, трябва да обслужат интересите на тези, които са ги подкрепили на изборите. На вчерашната сесия „Да, България” тръгнаха да четат декларация в подкрепа на Украйна при положение, че управляват заедно с „Възраждане”. В София толкова време не могат да изберат председател, а във Варна още на първата сесия се целуна новото мнозинство между ПП-ДБ, „Алтернативата” и „Възраждане”, които получиха най-много председатели на комисии. ПП-ДБ управлява с „Възраждане”, виждаме ги тези уговорки по време на гласуванията на всяка сесия. Виждаме тежко двуличие и не знам как привържениците на ПП-ДБ възприемат това”, каза още Иван Портних.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ДАНО

    8 0 Отговор
    АМА НА ДАЛИ
  • 2 Тома

    9 1 Отговор
    Бай Ставри пита какво става с потника че се изчака много за него
  • 3 Дедо ви...

    5 0 Отговор
    Гобямата игра!!! Десислава Атанасова напусна ГЕРБ!?!?!? Избраната за конституционен съдия от парламента Десислава Атанасова вече не е член на партия ГЕРБ. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ банкянския.
    Още в деня на изслушването й Десислава Атанасова си е подала оставката от партията и партията я приема. Атанасова вече не е член на ГЕРБ. Отношенията с нея ще са както с другите конституционни съдии

    Коментиран от #6

  • 4 Ъхъ!!!

    14 1 Отговор
    Веднага ти повервахме, порта.
  • 5 Бендида

    13 0 Отговор
    Вече знаем какво следва, когато индивид от политическата клика, заговори за скалъпване. Първо ги накисват, после ги изпират и накрая ги изглаждат за следващо ползване.
  • 6 456

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо ви...":

    Само за пред хората. Трябва да се замазват очите на народа и ЕС
  • 7 Централен Софийски затвор

    10 1 Отговор
    Когато и да те докарат , все ще е късно
  • 8 бат Данчо

    11 0 Отговор
    По голям некадърник от тоя Варна е нямала.Бойко да си го прибира в София.

    Коментиран от #10

  • 9 3 години ли?

    5 0 Отговор
    Засега общо "Промяната" има 6+6 месеца управление като вторите 6 са заедно с партията на Тоя.Останалите две години бяха на прИзидента,бря!
  • 10 Не е баш

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "бат Данчо":

    некадърник,щото за да се краде требе и акъл!
  • 11 хммм

    2 0 Отговор
    Порних, на следващите избори Стоянов от Възраждане ще ви дави двамата с коцев...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове