Last news in Fakti

26 Януари, 2024 17:53 1 700 29

Асен Василев: Всички данъци за имота на ул. "Чаталджа" са платени, никога през живота си не съм виждал купувача

  • асен василев-
  • имотна сделка

Това, което виждам в момента, че атаките срещу мен не са спирали, коментира още финансовият министър

Асен Василев: Всички данъци за имота на ул. "Чаталджа" са платени, никога през живота си не съм виждал купувача - 1

Асен Василев коментира продажбата на имота на ул. "Чаталджа" 3. Пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ посочи, че не е живял на този адрес. Информация за сделката Асен Василев дава и на фейсбук профила си, припомня БТА.

Той припомни, че е пуснал две прессъобщения по въпроса, които много ясно са казали, че от 2021 г. не е собственик на въпросната фирма.

Относно информациите на кой била продадена къщата, Василев отговори, че къщата е продадена през брокер.

Относно твърденията, свързани с тол управлението, Василев припомни, че по европейска директива не се прилага Законът за обществените поръчки и добави, че по-важното е, че правителството на "Промяната" всъщност демонополизира пазара като е пуснало да има и други участници.

Василев добави, че е влизал в имота, когато "Продължаваме Промяната", го е ползвала като офис. Предполагам някъде около септември месец миналата година, допълни той и уточни, че парите, които партията е плащала, са декларирани в Сметна палата.

Асен Василев бе категоричен, че всички данъци по сделката са платени. Както знаете, има подаден сигнал към НАП, те си правят проверката, ако има неплатени данъци, ще си ги съберат, отбеляза той.

На въпрос как се стигнало до фирмата купувач, Василев коментира, че не може да отговори. "Аз лично не съм в тази фирма от доста време. Знам как сме я купили – ние я купихме през брокер, като къщата е стояла 12 месеца преди това. Доколкото знам, тя е била обявена също през брокер да се продаде на пазара и който е дошъл, я е купил", добави той.

Василев каза още, че никога през живота си не е виждал купувача - Станислава Арнаудова.

Той съобщи, че ще съди журналиста заради неверни твърдения, че притежава офшорка. "Това е абсолютно невярно", каза Василев. Това, което виждам в момента, че атаките срещу мен не са спирали, коментира още финансовият министър и добави, че преди те са били по професионална линия, свързани с бюджета на държавата и как тя едва ли не е фалирала, как няма да сме под 3% дефицит, докато сега, когато данните за изпълнението на бюджета, са ясни, вървят тези жълтини.

Влязохме в една сграда, която една година беше на пазара, никой не я беше купил и тази сграда имаше нужда от тотален ремонт. И това се вижда от банковия кредит, който беше взет. Под 30 процента от кредита е за имота, останалите са за ремонт, посочи Василев в отговор на въпрос как Лорер е успял да закупи имота.

Той посочи, че явно и банката е била съгласна с тази цена и допълни, че при акт 16 има последваща оценка от страна на банката.

"Г-н Лорер има предварителен договор. Сделката е изповядана, след като е завършен ремонтът, разбира се", добави Василев и коментира, че цената е такава, каквато двамата купувач и продавач са определили. При условие че има банков кредит, банката трябва да се е съгласила на тази цена, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    14 32 Отговор
    Българина е много подло нещо важното е да ти направи мръсотия а пък било вярно или лъжа му е все едно
  • 2 ХАХАХА

    33 4 Отговор
    Разбрахте ли ! Както пееше Тодор Колев : Не палачи дете ! Баща ти е невинен ! ХАХАХА

    Коментиран от #7

  • 3 Леле

    44 6 Отговор
    Асенчо е невинен. Ни чул, ни видял. Както имаше една приказка. А, някакви милиончета му паднали в сметката на него и на Лорерчо? Каква изненада. Те нищо не знаят, тия милиончета са просто ей така, късмет.
  • 4 Спрете да давате

    42 9 Отговор
    този жалък лъжец и крадец! Кой вярва на това дъно на обществото?
  • 5 Не знам , не чух , не видях.

    35 5 Отговор
    И трактора не го знам , даже.
  • 6 Василев

    41 5 Отговор
    "Не е виждал" купувача ама парите ги е видял
  • 7 съдия

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Вместо дансинга килия, две напред, една назад !

    Коментиран от #9

  • 8 Красимир Петров

    23 2 Отговор
    Ляв про.тивняк
  • 9 ХАХАХА

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "съдия":

    Благодаря! Бях забравил последващото !
  • 10 Нетаняууу

    28 2 Отговор
    Бедните да го духаттт...нали Асенчо от аскоу

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стопроцентов шарлатанин и крадец

    26 4 Отговор
    оплетен в много измамни схеми

    Коментиран от #21

  • 13 зевзек

    28 4 Отговор
    как бе Асенчо, не си виждал човека, да се видите, да поговорите, да пиете едно кафе, какъв бизнесмен си ти, така ли на сляпо сключваш сделките, какви са тези работи
  • 14 Сила

    20 3 Отговор
    Къщата беше офис на" Алианц ".....
  • 15 М-нго

    23 5 Отговор
    Много лъжеш Асане ,много брат в кръвта тие индийското...анапурна
  • 16 Помак

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Нетаняууу":

    Асан са казва
  • 17 Асено пропаднала крадла и лъжкиня си!

    14 5 Отговор
    Асено тази година каква инфлация да очакваме от теб т.е. колко ще ни обереш! Асено отвратителна си на гледане и слушане!
  • 18 Въпрос

    16 0 Отговор
    Защо не публикувате сделките на мутрата и ортаците му от гроб за последните десетина години ?
  • 19 Само

    16 2 Отговор
    Бандити са налазили в управлението на тази държава!
  • 20 Време е

    2 6 Отговор
    Атанас Чобанов да бъде осъден. Още преди тази атака, като го гледах, виждах, че разследванията му доста издишат. Повтаряше все едни и същи опорки, все политиците му виновни, а той чист като сълза. И често с другия от Bird все с мафиоти се срещаха, и после последните се отправяха в небитието.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Никога

    4 1 Отговор
    Не съм го виждал в лице ,само го съм усещал отзаД.
  • 23 Случаят

    3 8 Отговор
    с Цветан Цветанов и Цецка Цачева е съвсем друг, те са най- обикновени бедни политици, които си купиха апартаменти чрез някаква законодателна корупция. А Василев и Лорер са бизнесмени, могат да си купуват и продават своите бизнеси, имоти и т.н. както си искат. Не са ощетили никого. Нито пък са откраднали нещо. Това е капиталистически пазар. Атаката е от гнусните мисирки, които са и неграмотни.
  • 24 Не е възможно

    6 1 Отговор
    и лъже като дърт п.
    А защо като.......
  • 25 Лгпти

    3 2 Отговор
    Измамник
    Господ да те у.........е.
  • 26 123

    1 1 Отговор
    Мили ми, Смехурко, що за глупости са това
  • 27 Защо

    1 0 Отговор
    Лорчето така ентусиазирано не покане Тиквата и му зададе най-неудобните въпроси?Защо не покани Шиши и не го пита за КТБ?Защо всичко във факти е срещу Асен Василев?Защото не иска фалшиви фирми на зърнари да получават субсидии и олигарси да лапат само държавни пари.Защото иска парите на държавата да стигат до всички.Толупа е в основата на тези подстрекателства .Бях писала ,че след зърнестите ще тръгнат транспортния ,е почват и те.И другите чакали на Бойко,с които ни плашеше в една снежна нощ пътищарите и те ще тръгнат.ГЕРБ е ОПГ със голям стаж.Спрете с наивинитета и се отделяйте докато е време.Търсете си поддръжници ,там е истината,слезте при хората и обяснявайте.Иначе сте АДИО.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тука

    1 0 Отговор
    Са писали цялата рода и повтаряли на Мамин Делянчо.Тя злобата на некадърниците и ненужните на обществото като мамин Делян Добрев е пословична.Конкурират се със Слави Трифонов.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове