Last news in Fakti

26 Януари, 2024 20:11 2 592 25

Велико Минков, който има претенции за бащинство на второто дете на Габриела, е бил задържан и разпитан

  • бащинство-
  • убийството на пейо пеев-
  • мвр

След убийството на Пейо Пеев,  бившият депутат определя жертвата като "другар по бащина съдба" в публикация във Фейсбук

Велико Минков, който има претенции за бащинство на второто дете на Габриела, е бил задържан и разпитан - 1

Велико Минков, който има претенции за бащинството на второто дете на Габриела Славова, е бил задържан след престъплението, съобщи БНТ. Според защитника му, след като доказал, че има алиби е освободен, но е в готовност да продължи да съдейства на разследването. Все още обаче остава висящ въпросът каква ще бъде съдбата на двете деца, а делото за бащинство все още не може да тръгне в съда.

След убийството на Пейо Пеев, бившият депутат определя жертвата като "другар по бащина съдба" в публикация във Фейсбук.

"Разпитан е и е освободен, след като се е установило, че има непоклатимо алиби. Така се действа винаги - беше задържан, обади ми се, проведохме всички. Съдействахме на разследващите органи и приключихме", заяви адвокатът на Велико Минков Пламен Борисов.

Все още виси въпросът имало ли е други задържани, а и хора, които съзнателно или несъзнателно са помогнали в опита да бъде прикрито убийството. От МВР обещаха всеобхватно и обективно разследване, като водещата версия остава непроменена.

"Водещата остава спорът за родителските права и претенциите за бащинство. Вярвайте, ще се извърши всеобхватна проверка", каза Живко Коцев - главен секретар на МВР.

Приятели на зверски убития Пейо Пеев съобщават в социалните мрежи, че той е бил системно тормозен.

"Знам от първо лице какви усилия и мъки преживя Пейо, за да може да бъде част от живота на сина си и какви спънки и препятствия поставиха пред него майката на детето и бабата по майчина линия. Такива, които в крайна сметка доведоха до неговата смърт. Дълбоко убедена съм, че Пейо беше жертва на домашно насилие".

"Той търпеше системен психически тормоз от жена си и тъща си", пишат негови познати.

Двете деца на Габриела Славова са поверени на родителите на Пейо, с които контакт поддържа Велико Минков - мъжът, който има претенция, че е бащата на 4-месечното ѝ бебе. Когато бъде пуснат ДНК тест, резултатът ще излезе за дни, но прогнозите са, че може да отнеме години съдебното решение за бащинство.

"Самата разпоредба, уреждаща този иск, предвижда възможност съдът да прецени дали е в най-добър интерес на детето да промени произхода му, т. е. може ДНК експертизата му да покаже, че конкретен мъж е баща биологичен на едно дете, но по някакви причини да реши, че няма да променя произхода. И тогава за какво е всичко? Самата експертиза може да се оспорва, значи, ако един адвокат иска да мотае едно дело може да го мотае до края на дните си. Това не са вицове", обясни Пламен Борисов.

Така иск за бащинство е заведен през август, но заседание още няма. Заради смъртта на Пейо, който е вписан като баща в акта за раждане, делото може да бъде спряно и ще трябва да го продължат наследниците - в случая съпругата му Габриела. Затова според адвоката на Велико Минков са нужни законови промени.

Протест в памет на убития Пейо Пеев се проведе в София. Инициативата бе на фондация "Споделено родителство". Протестът излезе с призив за равни права на родителите при раздяла. Той бе под наслов "В памет на един баща - убит, борейки се да бъде с детето си".

Не може един почтен мъж да заплати с живота си своето желание да бъде баща, казват от фондацията, която организира протеста. За тях приемането на презумпцията за споделено родителство в законодателството е повече от необходимост.

Според разследващите Пейо Пеев е убит от съпругата си и тъща си именно заради спор за бащинство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йо хо хо

    30 1 Отговор
    Кой е човекът който е помагал на двете кокошки за убийството

    Коментиран от #7, #21

  • 2 Зрител

    9 8 Отговор
    То му беше изписано на лицето онази сутрин по нова тв че е замесен…
  • 3 Последния Софиянец

    25 3 Отговор
    Умните и красивите направиха цял сапунен сериал.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пустиняка

    19 3 Отговор
    Я ви казах че и четиримата пустиняци у таа история са унурмални
  • 6 ХАХАХА

    27 0 Отговор
    Бетер турски сериал ! Жалка картинка на" елито "български.
  • 7 Пустиняка

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йо хо хо":

    Е па тъпкачо на дъртата
    Сигур он е уморил човеко
  • 8 Хорейшо

    15 0 Отговор
    Мор по баджанаците.
  • 9 Яшар

    15 2 Отговор
    Една русенска утаики на обштеството ...искачили се до високи нива в општеството ..като майката и дъштерята - убици..пу..жалко за човека Пеьо...Бог да го прости

    Коментиран от #16

  • 10 Помак

    7 2 Отговор
    ..пу ...Б - луци
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Яшар

    2 1 Отговор
    Да ти. ... та минко
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Механик

    13 2 Отговор
    Малеее, сюжет за турски сериал барем с 2000 серии.
    Двете брЪнтии, ако ги подкара един свестен и корав следовател, за 20 минути ше си кажат кой им е помагал, как и срещу какво. Даже 20 минути на бройка са много. За 10-15 ще са подписали всички показания. Дори ше покажат местата на които са извършвали престъплението.

    Коментиран от #17

  • 15 Хасковски каунь

    10 0 Отговор
    Кът ги гледам - фани едната , тури го на другата. Чак тогава при бай Ставри
  • 16 ХАХАХА

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Яшар":

    По български език - слаб 2 !

    Коментиран от #18, #23

  • 17 инспектор Стрезов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Механик":

    довечера от катедралата на трамвая!
  • 18 Русенец

    7 2 Отговор

    До коментар #16 от "ХАХАХА":

    Остави Българския , чети какво пиша ! Тоя бугужия е съштия като майката и дъщерята

    Коментиран от #19

  • 19 ХАХАХА

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Русенец":

    Може и трябва да се пише грамотно ! Грешките са фрапиращи ,дори и с новия ник има правописни грешки! Българския е с малка буква ,а същият не се пише с "ш" и т ",а само с "Щ"

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йо хо хо":

    Във всички случаи някой мъж ги е съветвал и им е обяснил как да извършат убийството, после е отишъл да прибере тъщата от мястото, където е оставила колата. Пейо е бил дребничък, ама и тъщата не е много едра, та ми е чудно, как не е успял да се отскубне и да ги подкара с тупаници?
  • 22 И този

    2 0 Отговор
    Не е централен.Със какъв боклук се е хванал само.
  • 23 Умник

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "ХАХАХА":

    Идвало ли ти е наум, че човекът нарочно пише така, защото му харесва да кълват шарани като теб.

    Коментиран от #25

  • 24 Такива

    2 0 Отговор
    Кучки директно в ареста.Нагли женки,убийци.Безмозъчни да посегнат на живота на Пейо.И тоя втория наивник и той докато ги разбере можеше да иде на оня свят.А бе мъже ,къде ви е акъла Така ли не виждаш колко струва тая.Само като видях босото дете скъсите гащи,каква майка е тая неадекватна.Тези двете за умишлено отнемане на живот доживотен затвор.
  • 25 ХАХАХА

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Умник":

    Или е рожба на чалгаросоросоидното образование ! Да пишеш с грешки ,за да се правиш на оригинален ? Ехааа колко са интересни илитератите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове