Last news in Fakti

28 Януари, 2024 19:54 1 206 30

Румен Гечев: Понятието „сглобка” по никакъв начин не се отнася за опозицията

  • румен гечев-
  • сглобка-
  • управление-
  • асен василев-
  • чаталджа

По негови думи думата е придобила негативен смисъл

Румен Гечев: Понятието „сглобка” по никакъв начин не се отнася за опозицията - 1

„Понятието „сглобка” по никакъв начин не се отнася за опозицията. В България то придоби негативен смисъл. Хората не могат да намерят думи, за да обяснят как тези, които се търкаляха в калта, наричаха се как ли не, преминавайки всякакви червени граници сега са се прегърнали“, каза политикът. Това коментира в предаването „ На фокус“ Румен Гечев от БСП.

Той уточни, че думата партньорство е по-подходяща за отношенията в опозицията, но то не е непрекъснато, тъй като имат определени различия. „Някои от колегите в другите партии се опитват да излязат напред и да си приписват всичко, което прави опозицията. Няма значение кой ще регистрира в деловодството искането до Конституционния съд. Важното е, че трите партии си партнират по ключови въпроси”, каза Гечев.

По думите му по скандален начин са били избрани новите двама членове на Конституционния съд. „Те са обвързани директно с двете партии“, каза Гечев. По негови думи съдебната система на горните етажи не функционира добре. Той заяви, че в КС има хора, които нямат нужните професионални качества и не отговарят на изискванията.
Румен Гечев обясни, че отношенията между Румен Радев и БСП са сложни, тъй като той не за пръв път се занимава с политическо инженерство. Той допълни, че от него получиха политически тласък „Продължаваме промяната“. Гечев допълни, че по времето на служебния кабинет са уволнение 14 000 души от администрацията и са заменени с толкова нови, които трябва да поддържат новите партии, генерирани от Президентството.

Гечев коментира и случая „Чаталджа“. По негови думи „Чаталджагейт“ трябва да бъде разгледан в детайли. Наложителна е проверка, но нека съда да реши. Нека се разследва, но това отклонява вниманието от други проблеми. Например, с посредниците за газа губим стотици милиони. Загубихме и няколко стотин милиона евро от ЕС в края на годината“, заяви политикът.

„ГЕРБ, ПП и ДПС водят борби преди ротацията, за да се реши преди ротацията кой да бъде сменен, с кого и при какви условия“, посочи политикът.

Гечев поясни, че БСП са взели решение, че България трябва да влезе в еврозоната. „Последната страна в ЕС, най-неразвитата икономически не бива да влиза в обща валутна зона, тъй като тя се управлява от Германия, Франция, Италия и Испания. Те ще ни управляват и то в полза на техните икономики“, каза той. По негови думи тези страни в момента са затънали в колосални дългове, а ние ще трябва да ги плащаме.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един $

    19 6 Отговор
    3 000 лева.ИЗЧЕЗНИ!!!

    Коментиран от #9, #19, #20

  • 2 Майна

    21 12 Отговор
    Такива стари муцуни отдавна трябваше да са вън от политиката!
    Аман от седнали винаги на софрата!
    Възраждане е Партията на българското родолюбие.
    И обединение на всички ,които сме за Родината!
    Надявам се ,че няма да допуснем всички от сглобката да ни представят в ЕС.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 Алфа Сърч

    17 10 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Според последните проучвания, израждане ще пратят половин евродепутат в Брюксел.

    Коментиран от #16

  • 4 Бау Бау

    20 6 Отговор
    Най великия финансов министър,който докара долара до фалит.Американците даваха 3000 хл.долара за левче. Взимахме по 1000лв. Ех какъв живот беше.Той народен представител дъщеря му тоже и е запазил място за внуци и правнуци.

    Коментиран от #22

  • 5 Майна

    13 4 Отговор
    Какво направиха представителите на БСП в Европарламента?!
    Подкрепиха геноцидите мерки за ПланДемията.
    Приеха ЛГТБ!
    Айде у предателското вече ..,,лево,,!
  • 6 Черепа:

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Изсраждане е изкуствена опозиция.
    Казват,че Черепа бил умен човек.
  • 7 И що да е възраждане

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Факт, че костадинов е лъжец! Това не го прави по раличен от тези, дори и да е по малък лъжец за сега!
  • 8 хххх

    18 5 Отговор
    Вие също сте сглобка, мушмурок такъв... а ти не трябваше лид а си в затвор?
  • 9 мддаа

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Един $":

    Той не е 3000лв, а 1$.
  • 10 един

    9 3 Отговор
    Е нали бяхте в "хартиената коалиция" уж да не сте опозиция,а тя ква стана сега!
  • 11 Румба ,

    16 4 Отговор
    Моля те , не се кандидатирай повече за финансов министър ... Живее ни се бе .. 🤭😁
  • 12 Куку

    19 5 Отговор
    Този го гледах в "Панорама " , много нагъл, комунист! Само глупости и лъжи, обаче има и промити да го слушат ... Да хващат влака и към Москва...да пият по един чай...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Майора

    18 3 Отговор
    Думи на човек , направил долара 3000 лв , фалирал банките и партия , изнесла парите на хората , създала мутри и олигарси , защитаваща Русия и искаща България в Евразия! Може ли да се вярва натакива хора и партия!
  • 15 Мале,малеее

    14 4 Отговор
    Този,който ни докара невиждана инфлация и МВФ има нахалството да се прави на компетентен!!!!!А спрете се бе!Ние още сме живи.Един хляб беше 1200 лева.Мани.Добре,че имам умен мъж,че обръщаше доларите,иначе да бяхме умрели от глад,заради глупаци като...
  • 16 БСП в Бунището

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Сърч":

    Ако от Нагаждане изпратят половин Евродепутат в Брюксел,трябва да решат коя половина да бъде - горната или долната...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шарлатани ОПГ

    3 10 Отговор
    Ние се управляваме от американско правителство работещо единствено за фашистите от Украйна! Организирана политическа престъпна група, както я определи самият Бойко Рашков!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дянков от ГРОБ за България

    6 12 Отговор

    До коментар #1 от "Един $":

    ни нахрани с постната си пица, докато в Еврозоната се набълбукаха с трилиони заеми, които ние, бедняците на ЕС ще трябва солидарно да изплащаме за кефа и благополучието на дебелите задници от еврозината.

    Кое от казаното от Гечев не е вярно и защо малоумни трият постове?

    Коментиран от #24, #26

  • 21 Хохо Бохо

    15 4 Отговор
    То пък една опозиция, тя не е сглобка, а сбирнщайн от лакеи на Путин и предатели...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Отстрани

    4 7 Отговор
    България в момента благодарение на евроатлантиците е във фактически фалит и ако не тегли нови заеми непрекъснато , за да връща стари е банкрутирала отвсякъде. Доларът днес ако нямаше тези огромни кредити , които няма да можем никога да върнем, щеше да е 100 хиляди лева!
  • 24 Измекяри

    14 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дянков от ГРОБ за България":

    Гечо ли ти е кумира и на знаеш или не помниш че при него виденов и бсп е най тежката катастрофа на българия
  • 25 !!!?

    13 5 Отговор
    БСП - Времеубежище за ретроградни съветски артефакти !
    Цитат: Последната страна в ЕС, най-неразвитата икономически, не бива да влиза в обща валутна зона, тъй като тя се управлява от Германия, Франция, Италия и Испания...затънали в колосални дългове, а ние ще трябва да ги плащаме !
    Такова нещо може да изрече само един титан на мисълта...!!!?

  • 26 аахахахааа..

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Дянков от ГРОБ за България":

    Явно си много малък и не помниш че по времето на тоя "професор по фалитите" ни пица имаше ни хляб ни нищо!Даже и царевицата изнесоха и то за Америка с кораби тия тесни социалисти та измря и добитъка от глад при тяхното управление.Тогава само можехме да си мечтаем за постната пица на Дянков.

    Коментиран от #28

  • 27 максим

    3 4 Отговор
    виж, този чиляк е разумен.евала му!!! и плюс това е радиолюбител!!! умно, говори.не е вчерашен! този, няма да продаде, наща България!!!
  • 28 максим

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "аахахахааа..":

    ако ,от Дянковия си видял пица,си номенклатура!!!! това е!!! мисли,като пишеш.много, не ти вярват.айде, дай да пораснем! на Дянковия ,му пиша много двойки.пет пари не давам, за длъжностите му.гола вода бе.и като се събра с БОКО, кво стана?Българията как е???
  • 29 Пит

    2 3 Отговор
    Да бе не ви сглобяват в руското посолство от КГБ Айде бе
  • 30 Статко

    1 1 Отговор
    Отвратителен глупак комунист Румен Гечев отново лъже и манипулира
    До кога другари комунисти ще лъжете и крадете българския народ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове