Last news in Fakti

30 Януари, 2024 14:22 2 269 28

БСП извади списък със сигнали за корупция по време на служебните кабинети на Радев. Първият е от декември 2022 г.

  • бсп-
  • сигнали за корупция-
  • румен радев-
  • служебни кабинети

"Ние не сме чакали сега Делян Пеевски да реши, че е имало корупция по времето на служебните кабинети. Ние знаем и казвамe като отговорни и институционални хора знаем какъв е редът", коментира още лидерът на социалистите

БСП извади списък със сигнали за корупция по време на служебните кабинети на Радев. Първият е от декември 2022 г. - 1
Снимка: БГНЕС

БСП представи списък с предполагаеми нарушения и сигнали за корупция от страна на служебните кабинети на президента Румен Радев, съобщават от Dariknews.bg.

"За нас борбата с корупцията е приоритет, независимо кой управлява и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на управлението на Борисов за корупция, внасяли сме сигнали и по време на правителството на Петков, в което участвахме. По същия начин сме сигнализирали за нарушения от служебните кабинети на президента Румен Радев", обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Първият сигнал, който са внесли, е от декември 2022 година, а последната жалба - от януари тази година.
Сезирани са бившият главен прокурор Иван Гешев (докато е бил главен прокурор), сегашният главен прокурор Борислав Сарафов, Софийската градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура.

Сигнализирали са за предполагаеми корупционни практики в четири министерства на служебните кабинети - министерство на правосъдието, министерство на електронното управление, министерство на социалната политика, министерство на икономиката и индустрията. Сигнализирани са и за предполагаеми нарушения на двама областни управители по времето на служебните кабинети - на София и Хасково.

"Съмненията са за далавери с имоти, злоупотреби с обществени поръчки, продажба на държавни имоти на частни лица на ниски нива, закупувани от държавата на високи цени", заявява тя. Сезиран е и Инспекторатът към ВСС за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в установения срок.

Отправили сме 8 питания и сме правили 8 дискусии в парламента за корупция - за министерство на земеделието, за контрабанден канал, продажба на имоти на занижени цени, договорът "Ботош", доставка на храни и напитки за българските затвори, заявя още тя.

Нинова също така призова прокурорите да си намерят преписките и заяви, че са готови да съдействат.
"Ние не сме чакали сега Делян Пеевски да реши, че е имало корупция по времето на служебните кабинети. Ние знаем и казвамe като отговорни и институционални хора знаем какъв е редът", коментира още тя.

"Интересен факт е, че Борисов, който пръв заговори за "Пътя на Копринката", се скри и дума на обелва. След като пръв заговори на това, сега го призоваваме да докаже и да каже какво е имал предвид преди време. Очевидно се е скатал, очевидно го е страх от тази буря и чака да види накъде ще задуха. Ние не се влияем от конюнктурни обстоятелства", коментира още Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корупция

    18 1 Отговор
    за милиарди !
  • 2 Глей я предателката

    38 4 Отговор
    Веднага обърна палачинката и почна да сочи преЦедента. Всички комунисти са такива.

    Коментиран от #13

  • 3 Русофил

    22 28 Отговор
    Видя се, че руската слуга Радев е тотално корумпирана.
  • 4 Град Симитли

    36 6 Отговор
    В случая вършите мръсната работа на двамата Шишковци
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината

    25 0 Отговор
    Кака Корни е най-стабилната бесепарка, 🐴 да и го отцепи няма да мръдне.

    Коментиран от #10

  • 7 Ключовете дума

    21 3 Отговор
    В този материал е

    ПРЕДПОЛАГАЕМИ нарушения

    Те ако знаят аз колко неща ПРЕДПОЛАГАМ
    Свят ще им се завие
  • 8 Буден

    9 5 Отговор
    Не го харесвам но сегашните...???
  • 9 атака

    12 2 Отговор
    Ето къде била корупцията в президентството от служебното правителство.
  • 10 Бай Ламби

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Най-много назад да мръдне ама то от кеф.
  • 11 Нещо взеха да се ядат по между си

    15 12 Отговор
    комунягите- русофили. Явно Мацква не вярва на сълзи! Продължавайте в същия дух, това е начинът България да се оправи и да се очисти от руската гряз у нас!
  • 12 9689

    23 8 Отговор
    Най малко Корнела има право да говори за корупция.Свали БСП под дъното и сега се уплаши като мутрата,пудела на доносника на ДС,парапета,Бойкиевото нищо,че един нов проект ще ги унищожи.
  • 13 .....

    28 7 Отговор

    До коментар #2 от "Глей я предателката":

    Страх лозе пази. Та нали ако Радев направи партия 60-70% от народа за него ще бъде и тези на държавната хранилка сиреч от нас народа, а нищо не правещи продажници ще са АУТ

    Коментиран от #20

  • 14 БСП ама

    23 1 Отговор
    Последни издихания на пропадналата "ДРУГАРКА", която направи за пореден път БСП в ЕООД.
    Бита карта и то много обедняла.
  • 15 !!!?

    9 6 Отговор
    Неведуми са пътищата на Коприната !!!?

  • 16 еми да много корумпирани бяха ,

    7 2 Отговор
    даааа , тогава гещев повдигаше обвиненията в българия . Затваряше очите и ни чул, ни видчл . мигранти , инфлации , ковид стоки далавери , спекули с газа , измами с ддс , контрабанда , ключови убийства , задкулисни решения , различна реалност , а то като няма съд и прокуратура как да се оправят нарушенията и да се накажат виновните за да се възцари царството на БСП . Даа .
  • 17 СОЦИАЛИСТ

    9 4 Отговор
    НИНОВА ТОВА КОЕТО НАПРАВИ В МОМЕНТА КОГАТО КОРПУЛЕНТНИЯ ШОПАР НАПАДА ПРЕЗИДЕНТА И ТИ МО ПРЕГЛАСЯШ ОТ МОЕ ИМЕ ТИ ЗАЕВЯВАМ ГУБИШ 9ГЛАСА И ЗАПОЧВАМ ДА РАБОТЯ ПРОТИВ ТЕБ И ЗА СВЕДЕНИЕ БИВШ РАЙОНЕН ПОЛИЦАЙ СЪМ И ЗНАК КАК ДА ГО НАПРАВЯ БЪДИ ЗДРАВА.
  • 18 Никой

    4 0 Отговор
    Прокуратурата не знае къде се намират задните и части ,вие сигнали за корупция сте изпращали. Не разбрахте ли до сега ,че прокуратурата и веща само в битовите и кокошкарски съдебни дела ? До там им стига мозъчния и интелектуален капацитет. Горките имат много работа и главите им пушат по кафенетата и коридори. Трябва да се закрие тази неработеща институция. За следствието пък изобщо да не говорим,там едни нехранимайковци народна пара взимат, направо са си на почивка.
  • 19 Илиева

    8 0 Отговор
    Питам се мисирките на пресконференцията защо не я питат колко оръжия продаде на Украйна,като министър на Киро?Къде са комисионите и кои са поставените лица в схемата?Нищо няма да излезне от обвиненията на г-жа ЛЪЖА ,както и на г-н Магнитски…Нинова умира от шубе,че на евроизборите я вземе един депутат,я не.Тогава й е спукана работата.От сега си търси виновен и най-удобен е Радев.Да не забравяме за дружбата й с Магнитски от Булгартабак….За провалите й до сега беше виновна вътрешната опозиция.Наред е Радев,но,както каза нейния ментор снощи Р.Овч.и господ да слезне с Нинова БСП е аут…
  • 20 Мечтатели, ех,

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от ".....":

    мечтатели!
  • 21 Дон Чико

    7 0 Отговор
    Да не забравяме, че идват евроизбори.
    А Ганьо като чуе "избори" ,и се сеща за далавера.
    Без значение,какво ще се краде- явно е , че ще се краде.
    Курнела знае най-добре, как се правят схеми преди избори.
    Евровотът определя (поне засега) на БСП- един, максимум двама депутати.
    А със естественият спад в редиците на партията, нищо чудно БСП да влезе в не-коалицията.
    Забелязва се от всички партии ,настръхването към Президента.
    Логично е- при една партия от него - повечето отиват зад борда.
    А БСП ще е първата.
    Да не забравяме, че Нинова все пак си е тъмно-синьо СДС
  • 22 Госあ

    7 1 Отговор
    Махайте тая селянка - проста и крадлива от партията, защото на партията и се вижда края.
  • 23 Крушовица работи

    5 0 Отговор
    За Тулупа и Сокола и за себе си. И против избирателите на БСП.
  • 24 резервист

    7 2 Отговор
    Баба Корнелия не може да прости на Радев, че не позволи да го командорят. Освен това по никакъв начин не иска да напусне ръководството. Станала е незаменима. Външният враг е добре дошъл. Колкото до синхрона с ДПС, той е повече от очевиден.
    Моля ви влезте пак въоръжени в Президентството! Този път ще ви издухаме и вас!
  • 25 Стършел

    3 0 Отговор
    Нека си изкарват кирливите ризи! Лошото е, че пак парата отива в свирката. Много малко са тези, които не са крали, когато са били на власт-да не кажа, че даже няма такива. Имам чувството, че там горе, милионите ги нямат за нищо!
  • 26 морски

    6 1 Отговор
    На Радев ще му пръднеш на оная работа и ти ще гледаш парламента от вънка !!!!!!!!!!!
  • 27 бай село

    3 0 Отговор
    Я се разберете с Румката по мъшки кой повече е крал.
  • 28 до антимафията

    1 0 Отговор
    Оператора ИЕТЕЛ защо вдига цените от февруари на хората сключили договор с него преди това ?Това е нарушение!За какво тогава подписваме договори с тях като те могат да не си ги спазват безнаказано?Няма ли държавата да се намеси най-накрая срещу такива нелоялни изнудващи практики?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол