Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 11:08 1 538 42

Денков: Убийството на Мартин Божанов е пример за неработеща съдебна система и още една причина тя да бъде оздравена

  • николай денков-
  • убийство-
  • мартин божанов-
  • съдебна система-
  • оздравяване

"Никога по никакъв начин от страна на ПП-ДБ не е отправяно предложение към Радев да участва в сглобката. След като г-н Борисов каза, че и от тяхна страна не е представяно, това означава, че някой си е измислял съответния сюжет, за да можем сега да си задаваме такива въпроси", посочи премиерът

Денков: Убийството на Мартин Божанов е пример за неработеща съдебна система и още една причина тя да бъде оздравена  - 1
Снимка: БГНЕС

Като парламентарна република трябва да приветстваме всяка демократична форма. Това, което би било притеснително, е ако това е партия, която буквално се оглавява индиректно от президентството, защото това би било пряко нарушение на Конституцията. Ако има партиен проект, той трябва да бъде отделен от президентството, което не може да се занимава с партийна дейност. Това заяви премиерът Николай Денков пред журналисти в Брюксел, цитиран от Dariknews.bg.

"Работа на службите е когато има случаи за руските действия в България, за шпионска дейност, за корупция, да бъдат много по-активни и да вадят резултатите от техните разработки. Не е нормално за това да се чува от телевизията, нормално е службите да представят тази информация. Поискал съм справка, но не е нормално службите да си затварят очите за такив възможни рискове за България", коментира още Денков.
"Никога по никакъв начин от страна на ПП-ДБ не е отправяно предложение към Радев да участва в сглобката. След като г-н Борисов каза, че и от тяхна страна не е представяно, това означава, че някой си е измислял съответния сюжет, за да можем сега да си задаваме такива въпроси", посочи Денков.

По думите му едно от "слепите петна" е корупцията. Изисква се да се разработи такава система и на прокуратурата, и на разследващите органи. Виждаме, че все още това не работи, според Денков.
Той коментира и убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. "Жертвата няма криминално досие. Той не е разследван. Разследван е от журналисти. Това е още един пример за неработещата съдебна система в широкия смисъл на тази дума, това е още една причина тя да бъде оздравена, за правосъдна реформа, да настояваме за процедури, с които да се избират членовете на Антикорупционната комисия", заяви още Денков.

Според него те са предприели стъпки за "рестартиране" на съдебната система. "Това, което наблюдаваме с това убийство, и предишните случаи, е отглас на това, което не е направено през последните 10-20 години. Знаете как беше създаден Специализирания съд - да разследва и да вкара в съда подозрителни случаи, той се оказа, че върши съвсем друга работа и трябваше да го закриваме. Много упорито работим, за да излезем от тази ситуация", коментира още Денков.

Относно ротацията, премиерът заяви, че промените трябва да са доста ограничени и даде за пример със здравния министър, който сам иска да напусне поста си. По думите му за това има съгласие както от вицепремиера Мария Габриел, така и от останалите политически лидери.
Той не пропусна и да коментира недоволството на европейски земеделци срещу вноса на украински продукти.

"Има две решения в момента, които са взети, но трябва да бъдат официализирани - едното е свързано с дерогация по отношение на екологичните мерки, а второто е свързано с това да има ограничение, ако се надхвърлят квоти, съответстващи на внос от Украйна в последните години. Няма голямо увеличение на вноса от Украйна - нивата са почти същите. В България също няма изключителен внос от Украйна, ако има внос на селскостопански стоки, много често те се оказват от други европейски държави, а не от Украйна", посочи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7171

    18 6 Отговор
    Беше рев за реформи, сега какво искате?
  • 2 Я кажи нещо за доходите

    21 3 Отговор
    За какво си изобщо премиер?
  • 3 Като ви запукат

    22 3 Отговор
    И вас политиците тогава ще видите....щото не сте по различни от този убитият
  • 4 честен ционист

    15 3 Отговор
    Когато ти издадат присъда "6 стъпки под земята", никоя съдебна система не може да ти помогне.
  • 5 граждани

    18 3 Отговор
    вземайте пример от лечителя на измамници
  • 6 С чужда пита, помен

    16 3 Отговор
    Какви гаранции и от кого имаш, че износът към Украйна някой и някога ще го плати? Става дума за държавните предприятия от ВПК.
  • 7 Сапунджията

    17 3 Отговор
    Има много свободно време да клюкарства.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    16 4 Отговор
    Във банановата колония на краварите, разстрелите почнаха да стават ежедневие. Жалко, че само малки риби гушват букета за са. Колкото разкриха разстрела на Трактора и много други де.
  • 10 Дякон Унуфрий Араллампиев

    14 3 Отговор
    Лоши работи ни чакат с този сапунен академик Трябва да помислим за Колоиднодисперсна система с обратна осмоза Демек кръц
  • 11 Да има да взема Денко

    13 3 Отговор
    Атлантическо Нацистката Парламентарна Диктатура, каквато вече сме на практика, не кореспондира по никакъв начин с "демократична форма на управление "...... А когато и същият този Денко и Кретинел пълна безусловна подкрепа дадоха на израелският геноцид пита ли той някой дали мандат за това му е дал и поинтересува ли се що за "демократична форма на управление" подкрепя ?
  • 12 И как

    14 3 Отговор
    ще бъде оздравена другарю академик? Животът на земята не започва от вас. Всички системи по земното кълбо, където има хора са еднакви. Другаря Сталин го е казал-"има човек - има проблем, няма човек - няма проблем"
  • 13 Смърфиета

    13 4 Отговор
    Значи Академик Денков има отношение и това значи, че историята, че Нотариуса е изнудвал Денков Пицара, израелския агент, е вярна.
  • 14 Ком

    9 2 Отговор
    Сапуненият плъх не изпълни най-важното условие за оздравяване на съдебната система, да приеме Истамбулската конвенция.
  • 15 Дедо ви....

    6 2 Отговор
    Господ е създал хората, а Колт ги е направил равни!!!!
  • 16 Само днес това недоразумение

    15 2 Отговор
    Ще задлъжни България с около 1% от 20 до 50 милиарда евро с участието си във фонда за Украйна . Унгария обаче в този фонд ги няма .... Естествено тази "скромна" сума НЕ е обсъждана дори в парламента .....и ще ми говори това същество за демократични форми на управление видиш ли....
  • 17 Сандо

    9 1 Отговор
    Тоя смешник защо още не е станал академик по политически теории и практики?Та такива приказки са достойни само за присвояване на нови,още по-високи научни признания.Също и за по-високи и по-чести вписвания във ведомостта на Посолството.

    Коментиран от #20

  • 18 Марк Куч

    3 0 Отговор
    е деса така ще я наздрави, че здраво място няма да остане
  • 19 "демократична форма на управление"

    11 0 Отговор
    Било когато управляваш с подкрепа от 8-9% от населението ( защото точно толкова е одобрението на МС) и имаш точно никаква обществена представителност нали ? И когато имаш рекордно нисък рейтинг за всички последни 35 години.
  • 20 Смърфиета

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сандо":

    Защото е Академик по сапуните и извъртените зглобки, което е същото.
  • 21 Днес в Брюксел

    6 2 Отговор
    Денко да излезе и да им каже: Имам подкрепата на цели 8-9% от населението на България и в Нашата родина цари "демократична форма на управление"..... Затова приемам да задлъжня България с 1% от 50 милиарда евро в срок от 5 години.....
  • 22 Днес в Брюксел

    8 2 Отговор
    Денко да излезе и да им каже: Детска мечта ми е да влезем в Еврозоната и цели 1% от акциите на ЕЦБ да придобием със всичките и лоши кредити и респективно 1% от всички лоши кредити да поемем щото сме много умни академици всички
  • 23 Абдоу

    4 2 Отговор
    Класическа пука е тоя тапир денков.
    То и физиономията му е такава.
    Иначе казано си е чист льольо
  • 24 Абдоу

    6 2 Отговор
    Класическа пука е тоя денков.
    То и физиономията му е такава.
    Иначе казано си е чист льольо
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 бягай бе

    5 1 Отговор
    мишков....;
  • 27 Кинсу

    3 1 Отговор
    Кир, кир бе ,мамут
  • 28 Денков

    4 1 Отговор
    Боклук
    Денков е боклук
    Денков е боклук
  • 29 Не ви е срам фашистииии

    7 0 Отговор
    "демократична форма на управление" било в България.... Важни парламентарни заседания на парламента и парламентарният контрол не се излъчват вече в националните медии... Решения, основополагащи за държавата ни на тъмно се приемат и дискусиите в парламентарна зала и комисии се цензурират даже .....хм.....демократична форма на управление" било
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пуснете една анкета:

    4 0 Отговор
    Подкрепяте ли убиеца на Мартин Божанов !
  • 32 Безумие

    3 0 Отговор
    Този старец е спец по всичко! Чак от съд и прокуратура разбира. Рашков е от техните и твърди, че са разследвали Нотариуса, но Денката си плещи през главата... Колко типично!
  • 33 българка

    3 0 Отговор
    Докато не се започне твърда, последователна и резултатна работа за истинско правосъдие, а не мимикрия и замазване, нищо друго няма да тръгне в правилната посока! ПРАВОСЪДИЕ!

    Коментиран от #35

  • 34 Може би

    1 0 Отговор
    Може би това може да стане само Без Вас!
  • 35 Е... Ама

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "българка":

    Е... Ама с тези Политически Аргументи това няма да стане!
  • 36 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Стана въпрос за неработещо МВР бе сапунджия. Как така съпругата на измамник нотариус ще работи в ГДБОП и ще координира измамите с прокуратурата и съда? Оставка на министъра на МВР и нищожеството академик. Това е същото за което упреквате Президента,че имало корумпирани министри в неговите служебни правителства. Сега престъпността е във вашето редовно правителство. Какво ще правите?
  • 37 Да изчезва това недоразумение

    3 0 Отговор
    Заедно със цялото си правителство, включително и Кретинел. Чиста щета са за държавата и хората. Всеки ден и час само вреда нанасят...В един Шенген даже който реално не съществува не можаха да ни вкарат Срам и Позор и дори малко не се озъбиха на ЕК и от унгарският опит нещо да прихванат поне. Подлоги жалки и вредни Чиба веднага
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ОБНОВЯВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА

    3 0 Отговор
    НО И ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ И КРАДЦИ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИДАТ ПРИ НОТАРИУСА !
  • 40 ВЧЕРА ТОЯ ПАРАЗИТ ОТЕДЕ ДА РЕШИ ЕДНА

    2 0 Отговор
    ЗАДАЧА ПО МАТЕМАТИКА ЗА 6тИ КЛАС ............. ТОВА МУ ДОНЕСЕ НАДНИЦАТА ВЪПРЕКИ ЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО МУ Е БИЛА ПОКАЗАНА !
  • 41 Денков Ти ли ще оздравяваш Съдебната

    3 0 Отговор
    Система!! Ти си Недарозумение с Титла, нищо Друго!! Съдебната система е Изгнила от всякъде, такъв Гнилоч не може да се Оздравява, той само се изрива на бунището!!
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол