Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 08:39 1 366 32

Протестът на земеделците продължава и днес - на 20 точки повече от вчера

  • протест-
  • земеделци-
  • искания-
  • блокиране-
  • пътища

Всяка държава има механизми за подпомагане на застрашени сектори, каза Костурков

Протестът на земеделците продължава и днес - на 20 точки повече от вчера - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Протестът на земеделците продължава и днес - на 20 точки повече от вчера. Затруднено ще е движението на всякъде за по 3 часа днес. Това заяви Илия Проданов - председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите по бТВ.

Търсим решение на проблемите и диалог не сме прекъсвали, каза той.

Народният представител Росен Костурков заяви, че на вчерашната изнесена комисия по земеделие е била представена законодателната програма. По отношение на комисията по земеделие ще се направи всичко възможно законите да бъдат ускорено приети, каза Костурков.

По думите му едните промени решават проблеми, които са натрупвани през последните 30 години в земеделието.

Не е трудно за един земеделски производител да докаже, че е претърпял загуби, каза той. Тези, които са на реална загуба, се нуждаят от парите по-бързо. Това, което правителството е предложило, е разумно.

Всяка държава има механизми за подпомагане на застрашени сектори, каза Костурков.

По думите му въпросът е да дали да се дават пари на всички на калпак, или да се подпомогнат тези които наистина са застрашени пред изчезване и на загуба. От страна на правителството и управляващите сме абсолютно добронамерени, премиерът си прекъсна визитата в САЩ, заради тези преговори, каза депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 14 Отговор
    Браво!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 руското посолство

    11 11 Отговор
    Пореден напън на копейките земеделци в България..ЕС дава пари за трактори, росия организира протести!?!?

    Коментиран от #4

  • 4 9467

    11 6 Отговор

    До коментар #3 от "руското посолство":

    ЕС ни остави по-без гащи.
  • 5 Йеронимус БОШ

    16 4 Отговор
    А как да протестират другите хора в България , които нямат трактори , багери , комбайни и камиони ? Земеделците биха ли си дали техниката под наем , на други протестиращи , стига да им платят достатъчно ?
  • 6 Двуок ЦИКЛОП

    20 5 Отговор
    Отидете да видите къде живеят тези обеднели земеделци , какви коли карат , с какво се хвалят и снимат ! Ама на , никой не иска и не рови в това !

    Коментиран от #8

  • 7 Майк Алън Патън

    4 2 Отговор
    Никой не казва какъв е проблема ! Кой , какво и колко е обещал на ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ? Дал ли им го е ? Ако не - защо ? Само се казва - ние искаме , те не дават , не са спазили уговорките !

    Коментиран от #25

  • 8 Опа

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Двуок ЦИКЛОП":

    Сития на гладния
    - невярва!

    Коментиран от #27

  • 9 върнаха се от зимните курорти

    17 2 Отговор
    Прибраха се от зимните курорти и излязоха на протест :)))))
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бг мистерия

    13 1 Отговор
    Както аз ги разбирам нещата
    Цената хранителния ресурс на световната борса расте всяка година обаче нашите реализират загуби..живея в пристанищен град износа на жито не е спирал..голяма мъгла ми е това несъответствие с моето скромно наблюдение
  • 12 Зайо Байо

    19 0 Отговор
    Защо блокират пътища и магистрали ? С какво са виновни обикновените българи ? Нека блокират парламента и министерския съвет ! Там са виновниците !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 България

    14 1 Отговор
    трябваше да е залята от протести: Белене отмяна референдум, Евро отмяна референдум-днес мотиви КС за отказ референдум, 3 март да не е официален празник, купуване реактори Уестинг крайна цена 120 милиарда лева, милиарди дългове Василев, план ПВУ-заробването на България срещу смешна сума и ЛГБТ, промяна домашно носилие и Семеен Кодекс., Закон БНБ, гавра с Конституция, закриване ТЕЦ и срещу квоти оскъпяващи енергия с 200%, разрешаване ГМО без етикети, цифрово евро, забрана на медии, ядрено гориво без връщане на обработеното, ветрогенератори в Черно море, отровна пшеница Украйна, инфлация 60% за 2 години. Вкарване ЕРМ2, борса газ, борса ток. Шенген унищожаващ нац. граници. "Аз съм Българче". Сградна инсталация парно. Безрой банки, като трябва да са държавни, търговска спестовна инвестиционна. Промяна Закон БНБ. Продажба земя чужденци. Квоти и субсидии ЕС-унищожаващи земеделие и животновъдство. Земя, вода, въздух - никой няма право да ги притежава. Ядене на буболечки. За 2 години унищожиха България. Безумна инфлация ток, вода, парно, мобилни, храни, услуги. За десерт ни управляват Борисов, Пеевски, Василев, Габриел, Тагарев - потресаваща комбинация. Милиарди помощи за Украйна.
  • 16 Сталин

    15 2 Отговор
    Какви чудеса ражда демокрацията,милионери да протестират,а тези мутри лаят на грешната порта,да отидат да лаят на портата на Посолството,защото 60 % от украинската земя е притежание на американските концерни,Монсанто,Дюпон,Каргил които не спазват никакви регулации и произвеждат ГМО тъпкано с хербициди и торове което е в хляба на българина,така че това са Сащ които внасят в Европа тези л@йна и това вече няма спре,защото ЕС интегрира Украйна в земеделската политика на Европа ,единственото спасение е да се молите всеки ден Путин да си вземе Украйна обратно
  • 17 Погонат

    4 1 Отговор
    Какво ще стане например , ако някой отрасъл е недоволен от правителството и парламента , и отиде в знак на недоволство и .....ЗАПАЛИ ПОСЕВИТЕ С ЖИТО ??? Или пък хвърля ОТРОВА във фермите за животни ??? Това вариант ли е за ПРОТЕСТ ? Просто питам , да знам какви права имат , написани извън конституцията !
  • 18 Жаба Кикерица

    13 1 Отговор
    Целият народ би ги подкрепил , ако бяха палили , блокирали и заливали , но в ПАРЛАМЕНТА , при Бойко Тиквата , Делян Шиши , Киро и Асен харвардците ! Тогава дори хората щяха да излязат и да им помогнат ! А те отишли да блокират магистрали и мостове - лошо решение към невиновните хора !
  • 19 воденМАДАГАВУР

    14 1 Отговор
    Най-гадното е , че в този момент индивидите Борисов - Тиквата и Пеевски - Шопара , стоят встрани , подхилват се доволно , потриват лукаво ръце и се кефят ! Те са печелившите !
  • 20 Шушу Мушу

    3 0 Отговор
    Да не би протестите да са започнали точно сега , заради това , че времето се затопли ? Ако стане студено , протестиращите ще запалят ли повече огън ?
  • 21 Доротея

    12 2 Отговор
    Фестивал на наглостта! Протестират срещу народа с националното знаме, патриотични песни, вино, танци и кебапи! Може ли всеки обитател на натоящия сайт да регистрира по едно магазинче, да постави там на рафта 2 буркана мед, малко лански билки, лайкучка, някой мамул, 2-3 метли и когато не може да ги продаде да блокира главната улица пред кметството и да настоява за обезщетения и украински пари!? Това ако е пазарна икономика, да бяхте си стояли при Народна Република България! На дотации!
  • 22 Тартаковер

    6 0 Отговор
    Земеделците биха срещнали всенародна подкрепа , ако вместо да хвърлят продукцията си по земята , да я раздават безплатно на обикновените хора ! Добър съвет , който трябва да послушат , е това !
  • 23 ЗЕЛЕН чук

    9 0 Отговор
    Защо чак сега се сетиха , че нещо не е наред и не им е дадено ? Нали уж това продължава вече дълго време ? Интересна работа !
  • 24 дебеЛ Лебед

    7 0 Отговор
    Всичко това , което сега става е резултат от продължителната БОЙКОВИЗАЦИЯ на Родината ни . А като добавим към нея и ширещата се ПЕЕВЩИНА , картинката става пълна - ТОТАЛНО ОПРОСТАЧВАНЕ , НАГЛОСТ , АЛЧНОСТ и БРУТАЛНОСТ ! От нас ли зависи , дали ще ги траем и толерираме още ?
  • 25 Доротея

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Майк Алън Патън":

    Храни куче да те лае е проблемът с теи земевладелци! Това е особено привилегирована каста, зародена в дълбините на номенклатурата , създадена от нея за да господства икономически и политически! Помните ли, че до 2008 година пишехте тук, как България запустяла, нивите са неизорани от 20 години, като пътувате, навсякъде по 3-4 метра тръни и храсти! След като Станишев ви вкара в ЕС, отнякъде изпълзяха земеделци с нови трактори, завладяха земята и започнаха да получават субсидии, а на хората даваха нищожна рента?! Те излъчват и крепят правителствата, купуват изборите! Сега искат да им гласуват минимални плащания и срещу минимална рента да ползват всякакви земи без срочно! Едни юнаци до преди няколко години плащаха 9 лева рента на декар за ползване на общински почви, но старият кмет и ОС паднаха и им се развали рахатлъка!
  • 26 чУвал или чувАл

    3 0 Отговор
    Ако Бойко и Делян излязат да протестират , ще им бъде много лесно ! Няма да им е нужен багер или трактор за блокиране на пътя. С могъщите си , оляти , охранени тела на сумисти , те биха запушили всеки път , улица и магистрала дори ! Това е предимството им ! А простащината , алчността и егото им биха задръстили цяла България дори !
  • 27 КарабасБарабас

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Опа":

    Как да им вярваш , като карат Ферари , Бентли , Майбах , че са бедстващи и изнемогващи ? Лесно проверимо е , за КОГОТО иска и търси истината !
  • 28 Селянин

    4 0 Отговор
    Преди девети хората като са имали 20:-30 декара земя са изхранвали семейства.Наемали са чираци и са осигурявали работни места.Сега на тия са им подарили хиляди декари и плачат за помощи.
  • 29 Бац.со

    4 0 Отговор
    С малките земеделци е свършено ! Акулите с помощта на лобистите назначени от тях в държ.структори започнаха привидно естествен подбор, но всъщност правилните думи не са ли дълбок системен сценарии в продължение на темата с изкупуването на земята и ресурсите от славните, за жълти стотинки? То тая работа не е вече тайна за никой, но въпроса всъщност е, Кому са нужни тези избранници "народни", след като не може да защитят интересите на обикновените хора и нормалният спокоен живот вече е демонизиран ?
  • 30 Лендлийз

    4 5 Отговор
    Ще дойдат времена, когато горчиво ще съжаляваме, че не подкрепяме хората, които ни хранят.
    Предпочитам да гледам българи изкарали милиони и каращи скъпи коли, пред перспективата да са чужди компании.

    Коментиран от #32

  • 31 МИНЧО

    0 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ ВЗЕХТЕ ПАРИТЕ ЗА ТИЯ СКЪПИ ТРАКТОРИ И КОМБАЙНИ ЗАТВООООООР! А СЕГА СТЕ НА ЗАГУБА
  • 32 БАБА ТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Лендлийз":

    ОЙ ТЕ ХРАНИ БЕ ЧЕДО НЯМАМЕ МЕСО НАШЕ НЯМАМЕ МЛЯКО НАШЕ НЯМАМЕ ПЛОДОВЕ НАШИ КОЙ ТЕ ХРАНИ ЧЕ НЕЩО БАБА ТИ НЕ СХВАЩА САМО БАНДИТИ И СУБСИЙДИКИ ОТ ДЪРЖАВАТА И НИЩО НЕ ПРАВЯТ ЗА НАРОДА МИСЛЯТ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗАДНИЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове