Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 06:05 1 001 28

Румен Христов: Най-важно е да не се допуска властта да е в ръцете на Румен Радев

  • румен христов-
  • правителство

Към момента не са водени разговори с мен да сменя Кирил Вътев като министър на земеделието, заяви лидерът на СДС

Румен Христов: Най-важно е да не се допуска властта да е в ръцете на Румен Радев - 1
Снимка: БГНЕС

"Ние имаме един ресор в едно министерство, то заработи добре. Успехите, които постигна България във външнополитическата сфера, в голяма степен се дължат на връзките на Мария Габриел. Министерството си работи. В споразумението е записано, че Денков става вицепремиер и министър на образованието".

Това коментира председателят на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него доводите на ПП-ДБ да държат външно министерство, за да имат излаз в чужбина, не са основателни, тъй като и сега финансовият министър си прави неговите редовни посещения зад граница във връзка с Еврозоната. На седмица-две такива командировки имали и икономическият и енергийният министър.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че в политиката не може да имаш всичко. Той уточни, че до ротацията на 6 март има още много време и процесът е още в началото. И когато наближи ще стане ясно какви промени ще има.

Христов е категоричен, че към момента не са водени преговори с него да смени Кирил Вътев като министър на земеделието.

"Отрасълът е много тежък, ситуацията е нелека не само в България, но и в ЕС. Тези протести ще озаптят бюрокрацията от Брюксел, тези хора трябва преди всичко да произвеждат, а не да попълват формуляри, които им налага ЕК. Колегата Вътев е в много тежко положение, трябва да намери форма на сближаване с браншовите организации, които му искат оставката, а не политиците", заяви Румен Христов. 

Според него комисията, която е създадена за случая Мартин Божанов може да свърши много работа и препоръча да бъдат изгледани записите от камери в частния клуб, да се види вип списъкът с имената на хората, които са допускани.

Румен Христов е убеден, че до избори 2 в 1 в София може да се стигне.

"Когато имаш съмнения, че изборите не са честни, че има кражба на гласове през машините, означава че са лъгани избирателите. Върви се към преброяване на всички бюлетини от всички секции, ако се окаже, че резултатът не е такъв, отиваме на избори. Не могат да се заемат позиции без спечелени избори", отсече Христов.

А като най-важен приоритет на управляващите посочи да не се допуска властта да е в ръцете на Румен Радев.

"Предсрочните парламентарни избори са винаги възможност, трябва да видим какви са нагласите в обществото, да не допуснем отново еднолично управление на Румен Радев. Бих се пошегувал - първо ще се поскараме, пък после ще се разберем", завърши председателят на СДС.

 


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    51 0 Отговор
    Лизач
  • 2 ХАХАХА

    45 1 Отговор
    Поредния лапачев! Ех как са се радвали след 44 година ,когато т.н "елит" състоящ се от подобни на сегашния е получил заслуженото. Много ще ми е кеф да доживея да ги видя по кестените на бул. Руски!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 брейй козяшките подлоги се побъркаха

    54 0 Отговор
    голям страх от тоя радев защо така?
  • 5 Еех,

    54 0 Отговор
    колко ви е страх от тоя Румен Радев !
  • 6 Някой

    51 0 Отговор
    Да си дойдем на думата!
    Само заради страхът от Радев се създаде тази сглобка. Но никой не си го признаваше открито до сега. Намери се един глупак да го каже.
    Иначе -- давай Радев! Мачкай ги както у където можеш тези майцепродавци.
  • 7 Плашимир

    40 0 Отговор
    И майките си продадохте за тая власт. Как ли ще крадете без нея? А може и да ви потърсят сметка...
  • 8 герп/дъпъсъ

    37 1 Отговор
    Най-важното да не ядете бой в парламента.
    СДС успяха да съсипят цялата държава само за седем години, а след това, като фалирала фирма, беше прехвърлена на малограмотния ром от Драгалевци да се оправя.
  • 9 Провинциалист от провинция Тракия

    30 0 Отговор
    Тия за недопускането ги разправяй на ония, дето връщаха празните мандати на Радев!
  • 10 Българин

    31 0 Отговор
    Този търтей от сдс цял живот е на държавна хранилка .
  • 11 Коко

    20 0 Отговор
    Феиса те издава че си алчен и корумпиран търтеи
  • 12 Край

    14 0 Отговор
    Тоя специално каква власт е като се вози на влака на Баце и реално Борисов го поздравява само за Нова година и то не за всяка.
  • 13 Каунь

    8 0 Отговор
    Ушумулен мушмурок
  • 14 И на Мошениците

    7 0 Отговор
    И на Мошениците Разграбили / Разграбващи тази Страна!
  • 15 АзСъм

    12 0 Отговор
    Пълнен изперкал нещастник!
  • 16 резервист

    5 0 Отговор
    Единствения начин някой не само да си спомни кой по дяволите бяха тия от СДС, но и да се подслонят на топло под нечие крило е борбата с общия враг. Колко удобно това да е Румен Радев. Това е лебедовата песен на тези хора, защото когото е целунал ББ все е побеснял.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Г-Н НИКОЙ

    6 0 Отговор
    Румене, ти на коя партия беше началник, че забравихме. Ама и той се изказва по факти. Смешка.
  • 19 Митко

    9 1 Отговор
    Продажник долен долу ръцете от най българския президент Румен Радев.
  • 20 Буквоядец

    6 1 Отговор
    Жаждата за власт е над всичко. Зад партията му няма и един файтон избиратели! Благодарение на ракетата носител не е извън класирането!
  • 21 Няма

    0 1 Отговор
    Ри ба при лепало да е станала акула само ще обира материала от карантията на плячката
  • 22 Гай Турий

    6 1 Отговор
    Румен Радев искате да не е на власт, Путин искате да не е на власт, защото като напиша другото Г-в ме трие.
    Абе продажник, признай си, кой ти диктува в чипа в ушите да дрънкаш тези нелепи лозунги? Вие сте никои, свършили сте отдавна, но покрай гробарите се бутате още в НС... И това ще ви приключи. Радев ще слезе от тоя пост и ще се качи на премиерския, тогава дупедави е якао. Но сами си го просите и то с дебело платени молитви.
  • 23 Анонимен

    2 0 Отговор
    Президентът пречи. Същото е било и с Цар Борис !!!. Накрая са го отровили. Тялото е скрито, гробът-неизвестен, за да не бъде героизиран!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кой не скача

    4 0 Отговор
    е червен. Ей аман от боклуци, нямат свършване.
  • 26 хххх

    2 1 Отговор
    Всичките сте една долна банда фашисти – ти, другият Румен, третият Румен, Бойко, Габриел.... ВСИЧКИ СТЕ ФАШИСТИ! ПРОСТО И ЯСНО!
  • 27 Цензура

    0 0 Отговор
    Доколкото знам България още е република, а народът е суверен. Кои сте вие бе, изрoди и за кои се мислите, че да казвате кой да е на власт? Нямало да допуснете? А мислите ли, че ние ще допуснем да избягате от България, когато дойде време за разплата?

    Белене, Бухово, Елешница отново ще отворят врати - от там само с краката напред ще излизате.
  • 28 НА КОГО ДА ДАДЕМ ВЛАСТА

    0 0 Отговор
    РУМЕНЧО НА КОГО ДА ДАДЕМ ВЛАСТА
    ИВАН КОСТОВ КО ТИ КАЗА НА КОГОО
    НА СВИНЧО НА ПРАСЧО НА ШИШКО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове