Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 09:23 926 33

Настимир Ананиев: Денков обикаля много международни форуми и би било редно да е външен министър след ротацията

  • настимир ананиев-
  • николай денков-
  • външен министър-
  • международни форуми

"Има клуб, в който са ходили магистрати - не знаем какво са вършили в него, не знаем кой ги е записвал, не знаем ходили ли са политици. Ако се окаже, че има магистрати, които са зависими от някого - може ли сред тях да има хора от Инспектората във ВСС, които правят кадруването в цялата система", попита депутатът от ПП-ДБ

Настимир Ананиев: Денков обикаля много международни форуми и би било редно да е външен министър след ротацията - 1
Снимка: БНТ

Няма договорки с ГЕРБ. Външно министерство трябва да си дойде в "Продължаваме промяната - Демократична България" след ротацията. Акад. Денков трябва да оглави този ресор. Това заяви Настимир Ананиев, депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" в "Денят започва" по БНТ.

Николай Денков обикаля много международни форуми и представлява България и би било редно да се случи. Няма нито една европейска държава, в която се съчетават постовете на премиер и външен министър. Това са много тежки постове. Няма как един човек да ги съчетава. Трябва да се фокусираме върху нещата, които са важни, посочи Ананиев, цитиран от novini.bg.

По думите му първоначалният замисъл е бил след ротацията акад. Денков да бъде министър на образованието. "Когато се изготвяше програмата не се говореше за поста външен министър. Той трябва да отиде при ПП-ДБ. Това е огледалната пълна ротация, когато Мария Габриел поеме поста на премиер, външният министър трябва да бъде от ПП-ДБ. Няма нужда от трето лице, което да заеме поста", допълни още Ананиев.
Според него има напрежение, но може би е на друго място. И поясни, че е свързано с разследването около убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

"Има клуб, в който са ходили магистрати - не знаем какво са вършили в него, не знаем кой ги е записвал, не знаем ходили ли са политици. Ако се окаже, че има магистрати, които са зависими от някого - може ли сред тях да има хора от Инспектората във ВСС, които правят кадруването в цялата система. Иван Гешев ходил ли е в този клуб? Има много въпроси, които трябва да зададем, за да може обществеността да получи информация", отбеляза още депутатът.

По думите му има "тъмна страна, която е влияела на различни процеси". "В този списък, който ще бъде представен от Атанас Атанасов, е интересно, ако има съдии какви дела са гледали, с какъв резултат. Може да излязат имена и на политици, Пеевски също има връзки със съдебната система. Притеснява ме кой не е вътре - има ли извадени хора от списъка. По-редно беше МВР да извърши обиска. Тези, които вчера влязоха, може да се окаже, че са го ползвали", допълни още Настимир Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 запознат

    43 1 Отговор
    Би било редно всички да сте в централния ама де тоя късмет

    Коментиран от #19

  • 2 Верно ли

    30 2 Отговор
    Да бе, да, ама в споразумението за "сглобката" пишело Министър на образованието", ама ви се ще ваш човек да обикаля да договаря кражбите как да се разпределят в сглобката, в замяна на националната сигурност на България.

    Коментиран от #9, #17

  • 3 Мдаа

    34 1 Отговор
    В първата петица най противни личности!
    Не ни напускай дядо Онан!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тази пък

    37 2 Отговор
    Грозна, омразна, отблъскваща… гад!
  • 6 погнусен

    31 1 Отговор
    Недоразумението /ама - свръх голямо/ Настюмирчо защо квичи ?! Нали него няма да го правят никакъв ! Специалистът по всичко /най вече по стоп бутоните на метрото/ защо иска Денков да е външен министър , да не би академик Сапунчев да му е обещал посланически пост /както подочухме/ , а ?! Гнус , гнус и /пак/ гнус !
  • 7 срам

    31 1 Отговор
    Ама този направо се гъбарка с хората !! Значи Денков стана най-големият турист в държавата ни ЛИ.
  • 8 хммм

    5 10 Отговор
    Абсолютно! Кажете на Бойко да си държи фашистките мераци настрани. Подлага се на Радев... подлага се и на други хора... Този човек е като една магистрална труженичка.
  • 9 хххх

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Няма такова споразумение точно заради Буци. Той нищо не подписва, защото иска да върти и суче от сутрин до пладне!

    Коментиран от #18

  • 10 АРЕС

    30 0 Отговор
    Това е лицето на съвременния прост,некадърен и нагъл евроатлантик ...диот.
  • 11 Кавали

    17 1 Отговор
    Нито една телевизия не показва протеста. Защото искат България дя се оправи. Ако има някой педраз за показване първи ще са. Майка ви продажна.
  • 12 Ха ха

    20 0 Отговор
    Академик Денков обикалял много международни форуми .. ми то и охраната му обикаля.. що някой от тях не стане външен министър. Май ще излезе верно, че тетка Денкова настоявала той да е външен министър, за да пътувала на държавни разноски.
  • 13 Тоя е

    17 0 Отговор
    Соросоиден г@й.
  • 14 Дякон Унуфрий Араллампиев

    10 1 Отговор
    Денкоффф метач в министерството на транспорта У мазето
  • 15 ФЕЙК

    18 0 Отговор
    То и Айшето -жрицата от нашето село е обиколила цяла Европа и във всяка държава е участвала в международни "форуми" и има безброй контакти............ тя не е по - контактна ?
  • 16 Коко Джъмбо

    13 0 Отговор
    Настимирчо мамин, ти по-скоро кажи до къде го докара с редакцията на безумния ти кръволошки "закон" за шофирането "след употреба на наркотични вещества", който ВЕЧЕ разруши ХИЛЯДИ български съдби и семейства!! Ти си пълен НЕ ЩАСТ НИК, Настимирчо!
  • 17 Госта.

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Министър на образованието не обикаля света,не е важно какво е свършил важното е че ОБИКАЛЯ.И аз обикалям ама не ме канят за външен министър - защо бе Настимирчо??
  • 18 Хи хи

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "хххх":

    Ами има такова споразумение и можеш да го прочетеш на сайта на МС . Сега ние на вас ли да вярваме или на сайта МС ?
  • 19 333444

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "запознат":

    НЕ Е ДО КЪСМЕТ БРАТ,ТРЯБВА ВСИЧКИ ДРУЖНО ДА ГИ ИЗПРАТИМ
  • 20 Питам

    8 1 Отговор
    То и аз обикалям исторически обекти и забележителности ,ама не съм министър на културата!!!!
  • 21 Дедо ви...

    9 1 Отговор
    Ами то и аз обикалям улиците и имам необходимото образование да взема да стана Главен архитект на града
  • 22 Логика

    10 1 Отговор
    Ами то и самия Нестимир обиколи много бардаци/разбирай партии/ и стана "партиен лидер"Имам нещастието лично да го познавам-изключителен кариерист и боклук , интересуващ се само от "келепира"..А за Денков ако попитате колегите му ще чуете такива отрицателни мнения ,че ще ви настръхнат косите.

    Коментиран от #31

  • 23 Гост

    6 0 Отговор
    Услади му се на Денкоф да си играе на прайм министър и иска да е и външен.Щото външния министър е равен на премиер в повечето форуми .
  • 24 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    9 1 Отговор
    И ВИЕ ОБИКОЛИХТЕ ДОСТА КОАЛИЦИИ НО НЕ СТЕ ПРЕЗИДЕНТ, МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, МИНИСТЪР.
    ОБИКАЛЯНЕТО Е ТЕРМИН ОТ ЛЕКАТА АТЛЕТИКА И ПРЕДСТАВЛЯВА СВОБОДНО БЯГАНЕ ЗА ПОДГРЯВАНЕ НА МУСКУЛНАТА СИСТЕМА.
  • 25 Моряка

    6 1 Отговор
    То ако само с обикаляне на света дипломат не се става.Кой за каквото е учил.А Денков е учил да вари сапун.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Джоко

    3 1 Отговор
    Настя, белия съсел е сапунджия, не дипломат!!!
  • 29 То си му го пише

    2 1 Отговор
    Как бе, как бе? На тоя на суратя му, ясно пише че е ол.иго/френ, я родители братчеди, я нещо подобно. Как такива стават политици?
  • 30 125

    1 0 Отговор
    На Денков му хареса да пътува на държавни разноски по света и да се снима с истинските политици. Просто събира спомени за семейния албум. Не е обаче напълно доволен, защото е предявил искане да му бъде разрешено на тези воаяжи да взима и жена си.Това са причините да иска да бъде външен министър. И не му мига окото да рекетира за това коалиционните си партньори.
  • 31 тоя льохманина

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Логика":

    замазан с гел,лъска перчема му с вид на ваксаджия с име Ненаникойски ....Бродягите го пляскан по таковава,,
  • 32 МИНА

    1 0 Отговор
    ОБЛА ПЕПЕРУДА!!!!!!!!!!!
  • 33 Стършел

    0 0 Отговор
    И Кучето обикаля около месарницата ,но може ли да станане ,,месар"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол