Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 16:56 2 844 43

Външно министерство се обяви против провеждането на „Луковмарш“

  • мвнр-
  • луковмарш

По-рано днес Столичната община съобщи, че не е разрешила провеждане на шествието

Външно министерство се обяви против провеждането на „Луковмарш“ - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Министерството на външните работи (МВнР) се обявява против планираното провеждане на Луковмарш в София, съобщиха от ведомството но интернет страницата си.

„Омразата, дискриминацията и антисемитизмът нямат място в нашата страна. Те са несъвместими с ценностите, идентичността, традициите и интересите на българския народ. Прояви от рода на т.нар. Луковмарш представят незаслужено Република България в отрицателна светлина“, казват от МВнР.

Като приветства усилията на българските институции за противодействие на омразата, дискриминацията и антисемитизма, МВнР призовава за предприемане на всички необходими действия, в рамките на законоустановения ред, за предотвратяване на провеждането на Луковмарш и през 2024 г.

От МВнР посочват, че ще продължат да се противопоставят на всеки опит за насаждане на омраза и разделение в българското общество и за увреждане на международния образ на България.

По-рано днес Столичната община съобщи, че не е разрешила провеждане на шествие „Луковмарш“ с начална точка Националния дворец на културата. В случай, че такова се проведе, Столичната община ще издаде заповед за прекратяване.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    35 3 Отговор
    Фашистка срещу Луков марш...
  • 2 Мъдрият

    87 4 Отговор
    Аз не мога да разбера какво толкова ги плаши управляващите този Луков марш?

    Четох за тоя човек генерал Луков - смел човек, родолюбец и патриот! Това ми стана ясно от биографията му.

    Не разбирам цялата тази истерия!

    Значи гей-парад, който е абсолютна мерзост и гнусота пред Бога - властите допускат, а едно мирно шествие ги плаши!

    Защо?

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аз да кажа

    26 2 Отговор
    Продажни до продажник, мила моя майнольо...
  • 5 2020

    62 7 Отговор
    Не може да се почитат българските генерали!!!!!! Трябва само да се мазним на летците-убийци, които си имат паметник, на съветската армия - завоевателка.... имаме и чешми-паметници на атентатори, взривили влак и гара ... Какво пречи български марш за български генерал. Исторически е доказано и установено, че в България не е имало фашизъм! История, ама КОЙ да чете.
  • 6 провинциалист

    39 4 Отговор
    Ех, колко омразно, дискриминационно и антисемитизно е да се развява голям плакат с надпис "Заедно за Еврвопа"! Нямам думи!
  • 7 Демократ

    11 37 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    Защото в това движение и обръжение има нацисти, които не може са позволим да се насят с пречупени кръстове по София с факли

    Коментиран от #12, #16

  • 8 Сталин

    48 8 Отговор
    Евреите убиват генерал Луков,тези ционистки кучета са против България
  • 9 жалки сте

    32 4 Отговор
    Да честваме Буруджиев марш и неговото отроче Татяна Буруджиева не свършила за пет пари работа през целия си безсмислен комунистически живот.

    Коментиран от #11

  • 10 От София

    36 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мъдрият":

    Плаши ги .Тези се обявяват за национаисти но без хора от ДС сред тях.Никъде няма пречупени кръстове.Моля селяците озъбени некадърници и пенсии да не пишат глупости.
  • 11 Спас

    37 6 Отговор

    До коментар #9 от "жалки сте":

    За гей паради може.Золумите на Възраждане може.Но мирния Луков марш не може.Това е ГЕРБ,Терзиев и всички останали дето го играят десни уж и ви лъжат.
  • 12 провинциалист

    34 7 Отговор

    До коментар #7 от "Демократ":

    А Азовски емблеми със свастика може, нали?
  • 13 Денковист

    32 10 Отговор
    А избиване на десетки хиляди палестинци от семитите е ценностно.Гробно мълчание.
  • 14 Никой

    15 19 Отговор
    Опозицията никой не я убива у нас. Трябва да са щастливи, щото дойде ли оня руския сатрап,който сладострастно желаят, един виц не могат разказа,камо ли пък крива дума. Коцко направо не го виждам.

    Коментиран от #18

  • 15 факти , българия няма място там

    4 14 Отговор
    фашити
  • 16 Търновец

    25 4 Отговор

    До коментар #7 от "Демократ":

    Генерал Луков може би олицетворява национална и Християнска България а произраелските слуги олицетворяват война и бедност, външно кой им плаща - България или Израел? А Европейската банка намали с много прогнозния растеж тоест чиновниците в София пак ще теглят дълг
  • 17 Днес в България убийците

    34 9 Отговор
    на ген. Луков са на власт, какво да очакваме от тях? Днес в България една не малка част от българите почитат кукловодите от Москва, които наредиха убийството на ген . Луков чрез комунистическите терористи - Буруджиев и Виелета Бохор Якова. Последната уби генерала пред очите на невръстната му дъщеря!

    Коментиран от #22

  • 18 провинциалист

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Никой":

    Тя опозицията ни е само на думи опозиция, затова. Иначе и тук който стъпи накриво отнася куршума. А западната цензура не отстъпва. Само забранените теми са други там.
  • 19 факти

    26 13 Отговор
    Тъкър Карлсън: В Русия храната е четири пъти по-евтина от САЩ. Като видите как живеят руснаците, ще се настроите радикално срещу нашите лидери (С ВИДЕО)

    Коментиран от #29, #33

  • 20 Никой

    26 1 Отговор
    ГЕРБ също са против.Съпричастни с БКП. Най голямата проказа на България са Толупа и Сарая . Но дори и те да си отидат след тях надничат други. Така ,че мафията няма да изтърве България от ноктите си. Няма да се намери достоен, смел и честен политик,който да поведе борба с връщането на държавата на хората. Защо само един ,защото Левски , Ботев и другите стожери за правда и свобода са били самотници ? Народа никога не е разбирал такива хора.
  • 21 факти

    23 6 Отговор
    приближаващият Четвърти Райх и Дълбоката държава.

    – За войната на Запада срещу Русия.

    – За кастата на привилегированите и бясната центрофуга на цензурата.

    – Европа, а заедно с нея и България, се самоубиват ритуално.

    – осъжда удобните на всеки режим българи във властта, които работят, за да ни затрият.
  • 22 Търновец

    20 7 Отговор

    До коментар #17 от "Днес в България убийците":

    Убийците на Генерал Луков убиха около 28000 Палестинци а Генералът не е убиец, освен това който се интересува да види статията за сенатор Прескот Буш кой финансира Хитлер - The Guardian какво разследване прави
  • 23 Петър

    28 5 Отговор
    Тези,които забраняват са против паметта за един български офицер-герой от войните!
    Спасителят на Кюстендил!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 По Уикипедия:

    24 3 Отговор
    Участва във войните за национално обединение 1912 – 1918 г. като адютант на артилерийски полк, командир на батарея и на артилерийско отделение. За участието си в Балканската война (1912 – 1913) е награден с Военен орден „За храброст“ IV степен, 2-ри клас. Достига чин майор. По време на Първата световна война служи в Първа пехотна софийска дивизия и Пета пехотна дунавска дивизия. След войните е командир на Четвърти артилерийски полк.

    Служи във 2-ри артилерийски полк и 1-ви гаубичен полк. По-късно служи във Военното училище и през 1927 година е назначен за началник на отдел в артилерийскатаинспекция. През 1931 г. е назначен на служба в Артилерийската инспекция, след което е военен аташе в Париж и Лондон, като през 1932 г. е командирован в артилерийската инспекция. По-късно същата година е назначен за началник на учебно-стрoевото отделение в Артилерийската инспекция, командир на 3-та пехотна балканска дивизия и 2-ра пехотна тракийска дивизия. Като военен министър генерал Луков разтурва Военната лига през март 1936 г. и забранява на офицерите да се занимават с политическа дейност; свежда тази заповед до знанието на всеки офицер в армията срещу личен подпис.
  • 26 Павел пенев

    27 0 Отговор
    Нашето външно министерство да се обяви и против гей парадите, еднополовите бракове и джендър идеологията за да стане ясно че имаме такова министерство.
  • 27 младеж

    13 1 Отговор
    Важното е парада да е разрешен
  • 28 пресен е случаят

    6 1 Отговор
    от Канзас сити, където се засякоха вождовете от Канзас с участници в Къстър марш.
  • 29 Карлсон който живее на покрива

    9 15 Отговор

    До коментар #19 от "факти":

    А в САЩ заплатите са 10 пъти по-високо от тези в Русия.
    На бензиностанциите в Русия ти продават 0.9 литра бензин,вместо цял литър.За да подържат старата цена.
    Нет аналог в мире.
  • 30 Перо

    17 0 Отговор
    МВнР, НС и МС на БГ празнуват решението на гръцкия парламент за еднополовите бракове!
  • 31 Абе помияр

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    на всяка манджа мерудия си!
  • 32 оня с коня

    7 9 Отговор
    наблюдаваме любопитна Размяна на ролите между Десните Управляващи и Путиновата Армия Руски тролове в БГ.А нещата са прости:Управляващите не позволяват Луков марш защото искат Политическо спокойствие за да могат да продължат да управляват.Русофилите пък са смаяни от Заповедта на Москва да протестират срещу Марша в чест на "Фашиста" Луков и не им идва на ума че Русия иска БРОЖЕНИЯ и Революционна обстановка в БГ граничеща с Гражданска война,та да бъде "поканена" съответно и да "Освобождава" Българите за пореден път!
  • 33 Бай Шукри

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "факти":

    Аферим,това най-важното
  • 34 Ветеринарен психолог

    19 1 Отговор
    Мис Силикон, Княгиня Къркалина,Емили Тротинетката,Мис Джука,Мис Мокра фланелка, Лорд Минчев и Нойзи. Тези стожери и носители на най-възвишените човешки ценности, са потресени от дъното на душата си!
  • 35 Да де

    5 8 Отговор
    Но нека поддръжниците му,да напишат нещо и за младежката организация " Бранник" - паравоенна структура,създадена по модел на хитлерюгенд" И кой е бил шефа и в държавата.Какви са ги вършили,тези надъхани нацита,със инакомислещите в градовете и столицата.Затова, точно него го думкат ,от военното крило на комунистите.Генерали е имало цяла дузина- защо само него?
  • 36 Биби Кинк

    3 0 Отговор
    Коги фърлах цокаля на бай Яшар немахме никави предрасъдаци од туй каде е загробил дедо и оште стотици иледи кофти матреали, ма Луков марш ни много тревожи деа!
  • 37 Марда

    9 1 Отговор
    Оставяйте ги да манифестират. Да видим поне една структурирана и дисциплинирана формация по улиците на столицата. Ще видите лятото каква е разликата с гей парада.
  • 38 История

    7 2 Отговор
    Ами вие НАСАЖДАТЕ ОМРАЗАТА СРЕЩУ ВАС, КАТО ЗАБРАНЯВАТЕ! СМЪРТ НА ШАЙКАТА ОКОПАЛА СЕ ВЪВ ВЛАСТТА!
  • 39 дедя

    9 1 Отговор
    Уж демокрация свобода на словото спряха ВОЛГИН заради про---ка издирван по закона Магнитски, спират Луковмарш,а ония джендъри и пед---си ги пускат ма--а ви сороси
  • 40 Сталинчо

    7 1 Отговор
    А къде беше това министерсво когато май месец онеци окупатори обикаляха София с портретчетата на пяните изнасилвачи??????
  • 41 55 от Козлодуй

    3 0 Отговор
    Е сигурно такива са инструкциите от Mackвс.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове