Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 19:34 21 762 68

Слави Ангелов: Цялата държавна машина работи за частни структури, а не за гражданите

  • слави ангелов-
  • схеми-
  • изнудване-
  • нотариуса-
  • корупция

Как схемите на Нотариуса стигнаха до гръцки бизнесмени

Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и ИКЕА са били изнудвани от групата на Мартин Божанов. Това разказаха те пред журналиста Слав Ангелов и „24 часа“. Часове по-късно започнаха да валят оставки в прокуратурата след обвинението на инвеститорите, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за натиск чрез повдигане на фалшиви обвинения. Много въпроси остават – сред обвиненията става дума за участие на служител на НАП. Извеждат ли по друг начин темата за разследването на Божанов, на фокус е журналистът Слави Ангелов.

Той сподели, че не е оптимист, че ще бъдат разкрити схемите за рекет. Журналистът посочи, е „грешно да се обяснява, че схемите са правосъдно-съдебни“. По негови думи „това са държавни схеми за рекет, тъй като в тях са замесени държавни служители от различни институции, които могат да създават проблеми на хората“. „Става въпрос за посредници, които винаги имат един човек на много високо ниво в държавата, който им дава гръб. Оттам-нататък те използват голяма палитра от служители в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда“. Журналистът посочи, че резултатът от това е, че „цялата държавна машина работи за частни структури, а не за гражданите“.

Ангелов каза, че гръцките бизнесмени, които са били подложени на рекет, са се свързали с него с началото на лятото. Журналистът допълни, че те са искали да се консултират с него заради проблеми с правосъдната система в България. Гостът посочи, че тогава не се е осъществила срещата между тях, но смята, че убийството на Нотариуса е подтикнало бизнесмените да инициират такава. „Казах им, че разказването на историята им по-скоро ще ги защити и ще отпуши определени събития, отколкото да им навреди“, допълни гостът.

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петър Петров и Владимир Атанасов са работили заедно. Той смята, че в някакъв момент е настъпил разрив не само между тях, но и по високите етажи на властта. „От фактите, които бизнесмените ми дадоха може да се направи извод, че Владимир Атанасов стои на по-високо ниво от Нотариуса“, каза Ангелов.

Журналистът разказа и за казуса с гръцкия бизнесмен и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че жертва на схемата на Мартин Божанов и адвокат Велимир Атанасов.

Ангелов изрази песимизъм, че ще има промяна в България, тъй като е „много трудно да разплетеш нещо, което сам си заплел“.

Журналистът посочи, че „няма политическа сила, която да носи капацитет за промяна в себе си“. По негови думи единственият начин да се случи промяна е чрез обществен натиск, но това ще изисква време.

Ангелов посочи, че когато разбере, че се сформира комисия ва Народното събрание по даден случай, това означава този проблем няма да бъде решен.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 1 Отговор
    Кой РЕКЕТИРА Едуардо Миролио ❔❕

    Коментиран от #10

  • 2 Гражданин

    188 0 Отговор
    Гледах му интервюто, и ако сам 20% от това е истина, цялата съдийска пасмина трябва да се измете. Не спи народе, а пред Темида трябва да има бунтове.

    Коментиран от #5

  • 3 Тъй де!

    143 4 Отговор
    Колко ли пара е поискал Боку навремето,че фолксваген избраха турция за завод за автомобили?!Ама кат гледам явно германците са разбрали,че само с първоначалния еднократен подкуп е нямало да се разминат,а ще е трябвало ежегодишбо да се отчитат.

    Коментиран от #34

  • 4 НЕЗАВИСИМ АНАЛИЗАТОР

    66 0 Отговор
    И сега ли го разбра това???
  • 5 кнаус 485

    91 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гражданин":

    По принцип не гледам бг телевизия но сега гледах Бойко Рашков при Крумова направи много интересни податки за състоянието на МВР на прокуратура на съдебна власт на политическа власт.....
  • 6 Сатана Z

    123 4 Отговор
    Цялата държава е едно ОПГ,филиал на посолството,което си затваря очите за ставащото в колонията.Щом дебелото момче-феномен е на свобода ,а не привлечен като обвиняем в корупция доказана от Магнитски какво да кажат бизнесмените ,малки или големи?Ще страдат,както и останалите!
  • 7 има и провинция

    94 4 Отговор
    и тя е много повече от софия, там дпс-гроб дерат на воля
  • 8 Първа честна частна Държава

    63 1 Отговор
    50% процента от печатницата на БНБ е частна чуждестранна собственост
  • 9 От десетки

    107 1 Отговор
    години ! А и поне 90% от депутати са вкарани от съмнителни бизнесмени и мутри в Парламента срещу пари , много пари !
  • 10 Ха сега

    93 19 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Точно това е капитализъм.
    Държавата работи за чорбаджиите.
    Нали това искахме?

    Коментиран от #20

  • 11 макс

    87 1 Отговор
    Само като види човек кои са в управлениетона държавата,може да му стане ясно защо е така!
  • 12 МП4

    59 1 Отговор
    Това го знаем Слави, проблема че никой нщ няма да направи, сиреч да промени нещо ..
    Стига приказки , файда
  • 13 както се казва

    78 3 Отговор
    Във всяка една държава има мафия,но само у нас мафията си има държава.....блейте овце,за друго не ставате . Къде остана комунистическия юмрук, който ревеше мутри вън, артист

    Коментиран от #65

  • 14 Пиночет

    78 1 Отговор
    Ужас!
    Това е ...гавра с държавата.
    Прокуратурата и съдебната система е язва...
  • 15 инж. Ганчо Илков

    76 1 Отговор
    Това е Моделът на Управление в България. Политически Проекти издържани от Олигарси срещу Подаряване на Обществени Поръчки. Дарителите дарявайки Комисионни на Лидерите на Политическите Проекти, чрез Дарението си стават Правно Неприкосновени. Бойко строеше Магистрали без Документация. Прави "СГЛОБКА" чрез която иска Строителните Нарушения да бъдат Озаконени. Квотният Принцип в Правната Система прави Правораздаването далеч от Върховенството на Закона. Парламентарното Мнозинство, в качеството на Суверен е над Закона. Боричсането което се води между Проектантите на Политическите Проекти не води до Ефективни Социални и Икономически Реформи. Боричкането е под Надслова: Стани, да Седна!
  • 16 Напред

    70 0 Отговор
    Как няма да застане един оправен в държавата и всички Котила да бъдат изринати... Всеки знае кои са!
  • 17 Съжаление

    92 1 Отговор
    Трябва да се измита цялата съдебна система и прокуратура. Цялата... До един!
  • 18 Тото

    49 1 Отговор
    100% истината.
  • 19 Всички са граждани,

    37 3 Отговор
    Сайтове, фирми, а те се плодят помежду си и украинци и етноси. Навремето Луканов от украинска ръка си отиде. Като гражданин освободиха убийците. Сега са сред нас .
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    42 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ха сега":

    В държавата на МАФИЯТА е така:

    "В момента, в който в ръцете на Миролио попадат активи на „Техномарет“ и „Дунарит“, житейскта му ситуация се променя. Рязко, при това! Източници от сектор „Сигурност“ свидетелстват за заплахи и неуспешен опит за атентат (вероятно сплашване), насочени срещу Миролио. Италианецът е принуден да проведе серия срещи с родни и чужди служби. Ситуацията истински ескалира през ноември. Тогава Миролио едва не загина при катастрофа на магистрала “Тракия”. Инцидентът се случи край Карнобат. При катастрофа загинаха 2 жени – българка и румънка – спътнички на Миролио. ПТП-то се случва посред бял ден и при хубаво време, то не е провокирано от външна причина. Автомобилът, BMW GT, просто излиза от пътя. Една от версиите е, че шофьорът – друг италианец – е заспал зад волана. В 12 часа по обяд, обаче, да заспиш зад волана, звучи малко вероятно. Или поне не и без чужда намеса. Именно такава намеса се подозира при тази катастрофа. Пред свои близки Миролио разказал, че не помни нищо от момента преди произшествието, събудил се, когато колата излиза от пътя. Подобни били и спомените или по-скоро липсата им, на сънародника му, който шофирал. Само коланите спасили италианците."

    Какво става после мисля , че знаеш❗
  • 21 Джоко

    31 2 Отговор
    Еее, браво! Ние не знаехме. Нали от частния интерес излизат "отчисленията"- пари без данъци за където е нужно, по неотложност и по заслуги. Това се казва равен старт, без институционални намеси чиновнически произвол!(Хи- хи). Всичко е изпълнено, както се казва
  • 22 Да истина е и всички си мълчат

    48 1 Отговор
    Работят за мутри, а в Перник и Бобов дол ги засичат да работят за богати роми, в Дупница пък магистратите слугуват на мутри и политическа партия! Честито!
  • 23 Лендлийз

    43 0 Отговор
    И тези същите ни водят към светлото бъдеще...
  • 24 зрител

    33 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО....
  • 25 един

    17 3 Отговор
    Аз ще добавя,и за троловете работи държавната машина,иначе как ще пишат безумните си коментари!
  • 26 Хохо Бохо

    31 1 Отговор
    Басий гения чуек. Ай кажи честно? Верно ли? Ми то си е така от мутренските години, некъде къде началото на 90-те.
  • 27 Танас

    47 9 Отговор
    Това е самата същност на Западната демокрация - Цялата държавна машина да работи за частни структури.
  • 28 Бай Дън

    27 9 Отговор
    Една мишка изяла целия хамбар. Някой вярва ли че този е разигравал цялата прокуратура и държава. Тук играят игри за пред Козяк.

    Коментиран от #41

  • 29 Абе славчо ко

    15 3 Отговор
    стана с онези твоите нападатели?!
  • 30 Браво

    25 8 Отговор
    комунист на комунист око не вади...... затова последните 80 години само констатации има,без някой да е в затвора
  • 31 Владимир

    19 8 Отговор
    Слафчо, нали точно за да бъде така започнаха промените през1989-та?!?

    Коментиран от #33

  • 32 Бай Ганьо

    27 2 Отговор
    У нас всичко се случва въпреки държавата, а не благодарение на нея.
    Разследващ журналист с топки може да разкрие всевъзможни схеми за държавен рекет.
    Последната за която ми казаха се развива в отделението по изгаряне в Пирогов, където докторите предписват най-скъпите лечения по здравна каса, за да я точат, а ако някой родител възроптае викат социалните, дето вече не са държавни служители, а от НПО сектора на другарката Ша Лапа Това и заедно подлагат на тормоз родителите, които са си завели пострадалите дечица за лечение. "Деца в риск", "лоши родители" и ако им поддадеш на заплахите те разкатават.
  • 33 Йоско

    40 5 Отговор

    До коментар #31 от "Владимир":

    Народа искаше промени, България да заприлича на Западна Европа,но уви ДС агентите направила промени по руски сценарий,най големите комунисти станаха най големи капиталисти,а народа остана да им робува
  • 34 Фибата

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тъй де!":

    Ма туй сериозно ли? Отидоха в Турция, понеже там не важат европейските правила и стандарти! Какви са те ли? Ами ако ти е по-лесно да го асимилираш - краставиците да са прави и с диаметър 2 см.! Предполагам, че имаш Гугъл, та виж коя е последната изтеглена от продажба марка автомобили и с какъв дефект! Омразата те прави кьорав, а често и видимо глупав! Не става само с надъхване! И акъл си трябва!
  • 35 Мале,малеее

    8 3 Отговор
    Колумб откри Америка!И пак завоалирано я откри.
  • 36 Справедлив

    25 0 Отговор
    " Държавната машина " е обладана от олигархично-мафиотската система пропагандираща за " демокрация". Така е по целия свят и е заблуда за народите !!!
  • 37 Земеделец

    11 0 Отговор
    Има Областни , Общински -Евра,Нотариуси, Трактори с тях какво правим аа.
  • 38 Ожэффж

    5 0 Отговор
    Не е като да казваш нещо ново.
  • 39 Българин

    7 15 Отговор
    "Частната структура" се нарича Държавна сигурност и работи за, познахте, кремълските другаре.

    Затова службите и всички останали бездействат на очевидните криминални практики съсипващи държавността и доверието на гражданите в правосъдието.

    Коментиран от #46, #61

  • 40 Слуга на дявола

    12 3 Отговор
    Нали сме си аборигени от едно и също племе които и да дойде все ще краде а когато си отиде пак иска да се върне че не успял да открие достатъчно и всичко, умираме от злоба че сме оставили и на другите да крадат и несме успяли да вземем и последната риза на сиромасите
  • 41 До Байду

    15 7 Отговор

    До коментар #28 от "Бай Дън":

    Вашингтон разчистват територията, стягат ни за война срещу Русия. Затова фашизират ЕС.
  • 42 Ами

    18 7 Отговор
    Нали това искахте 89, скачайки и викайки , че времето е ваше. Искаме си обратно соц държавата.

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Енгелс

    16 5 Отговор
    При капитализма е така!
  • 44 Минчо

    11 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    Стига глупости те си го направиха ...кой пита народа
  • 45 Да припомня

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ами":

    "Последен танц любима".....
  • 46 Българка

    9 4 Отговор

    До коментар #39 от "Българин":

    Нещо си сънувал. ДС отдавна я няма. Като стане нещо не как трябва и хоп вадим скелета на ДС от гардероба.
  • 47 Тгвтг

    12 1 Отговор
    Комисията начело с онова сипаничаво некадърно и тъпо момче ще излезе с доклад че всичко е ок и нотариуса са го причукали заради изневяра.
  • 48 Стоянов

    20 0 Отговор
    Убитият с прякор,,нотариуса" бил измамил стотици хора за десетки милиони.Никой след убийството не излезе да каже и дума,от измамените .Явно ги е страх.

    Коментиран от #50

  • 49 Гтггг

    17 0 Отговор
    Някой ще влезе в затвора единствено когато ЕС спре парите докато не се оправи съдебната система и пак ще са хора на гешеф или други бушони
  • 50 Стоянова

    11 0 Отговор

    До коментар #48 от "Стоянов":

    Що, ти да не би да си смелчага? Разбира се, че хората ги е страх. Никой не знае, утре какво може да му се случи.
  • 51 Били у Маруси двa прекрасних гуси

    15 0 Отговор
    Дакато в парламента на предния ред седят мафиоти, България няма да прогресира

    Коментиран от #64

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Соня

    10 0 Отговор
    Какво очаквате от такава държава в която заместник председателка на парламента е мутреса като Кирова.Думите на родолюбеца и политик Найчо Цанов::Народа е върховен господар в страната си!-нямат никак,в смисъл!Народа спи,и колкото по дълбоко спи толкова по добре за тези които ни управляват ще могат да си разиграват коня както си искат!!!!??!!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Нормален човек

    6 0 Отговор
    Този откри топлата вода. Те и министрите се определят от частни компании
  • 56 Факти

    5 1 Отговор
    Капитализъм по Байганьовски
  • 57 Абориген

    7 4 Отговор
    Що ревете, бе селяндури? Нали искахте банани? Имате ги!
  • 58 Нямало политическа сила

    5 7 Отговор
    да направела промяна?! ИМА,има,и тя се казва Възраждане!!! Единствената опозиция в България,която иска и може да направи така желаната промяна в Държавата ни! Гласувайте! Само Възраждане!!! България на Българите!За Независима България!!!
  • 59 Българин 🇧🇬

    5 0 Отговор
    Само физическото отстраняване на борисов и пеевски ще тласне България към по добро развитие . Всичко друго е само празни приказки .
  • 60 ЕБАЛА

    4 1 Отговор
    ДА РАЗФОРМИРОВАТ ГДБОПА бе, и всички други структури с влияние от нотариуса и дгуджетата. Да уволнят ръководствата им и проверят назначенията от последните 10 години.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Серьожа

    3 0 Отговор
    Кой държи лабораторията на К.Андреево.
  • 63 Излагация

    3 0 Отговор
    34 години ми казват че го правят за народа ,
    Сега пък небило така .
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Овчаря

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "както се казва":

    ТИ ОТ МАРС ЛИ ПАДНА,ПОНЕЖЕ НИЕ СМЕ ОВЦЕ,...ТАКИВА СМЕШНИЦИ СТЕ МНОГО В СТАДОТО
  • 66 Васил Левски

    1 0 Отговор
    Държавата се управлява от престъпници. Народе въздигни се, бъди буден, когато видиш че някой погазва законите, викай, крещи, давай гласност. Стига си се крил, стига си търпял и примирявал. Всеки ден ни лъжат, крадат и убиват. Нека полицаят да си свърши работата и да арестува, нека съдята да си свърши работата и да ги осъди, тека доктора да ни помогне и да ни излекува, нека учителя да ни образова. Ние всички сме едно цяло. По отделно само си мислим че сме добре, а всъщност бавно умираме. Ограбиха бабите и дядовците ни, ограбиха родителите ни, грабят и от нас, ще грабят и от децата ни, за които се кълнем ,че правим всичко. Но нищо не правим, обричаме ги да бъдат газени по пътищата, убивани от лекари, дрогирани и фалшиво образовани без да има наистина наказани. Няма наказани защото всички ние сме виновни за това. Как да се самонакажем!?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове