13 Януари, 2014 08:14 29 729 10

Капан за коли край магистралата

  • магистрала-
  • хемус-
  • епидемия

Преглед на печата

Капан за коли край магистралата, предупреждава в. „Стандарт“

Капан за коли поглъща по няколко автомобила всяка седмица. "Бермудският триъгълник" за шофьорите се намира на метри от новия вход за магистрала "Хемус". Почти всеки ден в него попада поне по един автомобил, а когато падне мъгла, патрулката, която описва катастрофите, почти не мърда от мястото, разказаха дежурните полицаи. Капанът се намира в края на локално шосе, което извежда автомобилите от комплекс магазини. По същото шосе минават и линиите на градския транспорт, които пътуват от София за Долни Богров. Пътят е прав с по 2 ленти в едната посока, разделени от мантинела. Предразполага към шофиране с по-висока скорост, разказват потърпевши. В края си обаче той завършва с остър завой. Точно там се намира капанът за автомобили - дълбока около 2 м дупка, която не е обезопасена.


Наш ром ще оглави световното мешере, съобщава в. „Труд“

Първото световно ромско мешаре ще бъде оглавено от 58-годишния Христо Младенов. Това стана ясно след пресконференция на ромския лидер в Стара Загора. Бизнесменът от град Левски е номиниран от лидерите на ромските общности в близо 40 страни от Европа и Азия. Той от години оглавява великото мешаре в България. Очаква се да заеме новия пост официално през април на световен ромски конгрес в София. Самият Младенов обяви, че най-важно е в момента да се изработи национална стратегия за справяне с проблема с незаконните жилища на ромите. "Тези, които живеят вече 20 години в незаконни постройки би трябвало да получат от държавата безплатно или на преференциални стойности отстъпено право на строеж", смята Младенов.


Модата в напитки 2014: кисели бири, чай, зелено смути, изброява в. „24 часа“

Какво ще пиеш? Каквото си искаш, естествено. Но всяка година консултантски компании, маркетинг експерти и обикновени бармани правят прогнози за новата мода в чашата. За 2014 американската "Баум и Уайтман" номинира за първите места чая, натуралните ретро лимонади, монофрешовете от суперплодове и зеленчуци, киселите бири, пивото с диви дрожди, вермутът. А "Маркет рисърч" добавя смутитата с акцент върху зеленото. Водеща тенденция не само в напитките, но и в храните откроява стремежа към менюта, възможно най-близки до натуралните и със здравни претенции. Чаят е втората по популярност напитка след водата и в този смисъл за каква мода си говорим? Подтекстът е, че водещи световни вериги за кафе проявяват все по-голям интерес и към тази ниша.


Млад мъж скочи от балкона заради шише ракия, разкрива в. „Монитор“

Млад мъж скочи от втория етаж на жилищен блок, намиращ се в района на квартал “Капията” в Кюстендил. 25-годишният Валентин се ядосал на жената, с която живеел на семейни начала, че изхвърлила бутилката му с ракия през терасата, и решил да я последва. Младият мъж се покатерил през парапета и решил да мине напряко през балкона. Заради височината обаче той е получил множество наранявания в областта на главата. Веднага след случката момичето е подало сигнал на телефон 112. Пристигналите на място медици установили, че мъжът е в много тежко състояние. Закаран е в кюстендилската болница с опасност за живота. От полицията обявиха, че при първоначалния оглед следи от насилие не са установени. По случая е започнато дознание в РУП - Кюстендил.


Варненската община наново ще решава за имената на 215 местности, пише в. „Сега“

Нова бурна сесия на варненския общински съвет се очаква в понеделник. На нея съветниците ще трябва да прегласуват решенията, които бяха върнати за преразглеждане от областния управител Иван Великов (БСП). Сред тях е и преименуването на 215 местности. Според него известният плаж Кабакум става Големият пясък, а Паша дере - Царски залив. Именно ветото върху побългаряването на топонимите предизвика националистически страсти в града. В залата ще има много граждани, поддръжници на преименуването. Очаква се ГЕРБ да препотвърди позицията си за смяна на названията. Партията е най-многочислена - 17 съветници. От решаващо значение обаче е вотът на многобройните малки формацийки, тъй като за преодоляване на ветото на областния управител са нужни още доста гласове.


Пресичат заразата от трихинелоза в Пловдивско, уверява в. „Новинар“

Трихинелоза тръшна 15 души в Пловдивско. Заради това от Районната здравна инспекция в Пловдив иззеха солидно количество месо за проби. Заразени са общо 15 души - 5 от село Храбрино и 10 от Стамболийски, които са яли мръвки от прасе и глиган. "С пробите от месото ще се проучи как точно са били поразени болните и ще се пресече разпространението на заразата", заяви пред "Новинар" проф. Марияна Стойчева, която е ръководител на Инфекциозната клиника към УМБАЛ "Св. Георги" в града под тепетата. По думите й пациентите от пловдивското село Храбрино твърдели, че са консумирали месо от домашно прасе, но е възможно данните да не са съвсем коректни. Другата група от заразени - 10 души от Стамболийски, са яли дивечово месо от отстрелян глиган.


ЕС с нови мерки за мигранти, отбелязва в. „Преса“

Европейският съюз издаде нови насоки за социалните помощи за мигрантите, навлизайки още повече в разгорещения дебат за злоупотребата със социалната система от чужденци. Практическото ръководство, подготвено от ЕК, има за цел да изясни концепцията за постоянното пребиваване. Тя ще помогне да се определи къде неработещият гражданин, който живее в държава членка на ЕС, различна от родината му, може да кандидатства за социално осигуряване. Включени са критерии като семейно положение, продължителност на пребиваването, източници на доходи, вид заетост, къде въпросното лице плаща данъци и др. "В законодателството на ЕС има ясни защитни механизми срещу злоупотреби със системите за социално подпомагане на други държави членки", заяви еврокомисарят по заетостта, социалните въпроси и приобщаването Ласло Андор.


Интригантчето, дава характеристики в. „Дума“

На всяка манджа мерудия. Това беше години наред Бойко Борисов за всяко щяло и нещяло, което се случваше в държавата. Макар да мина в полунелегалност, Борисов не пропуска да се обажда, сякаш от дъното на залата, за да напомня за себе си. В събота бившият премиер реши, че трябва да си каже "тежката дума" за евентуалните политически намерения на движението "АБВ". Всъщност целта на Борисов, както винаги, когато става въпрос за БСП, е да предизвика интрига, крамола, скандал, да създаде усещането, че и процесите в социалистическата партия са свързани по някакъв начин с неговата персона. Опитите на Борисов да противопоставя личности в БСП една на друга са тарикатщини, дребни номера на селски хитрец, който гледа да забърка някаква каша с намерението после да гледа сеир и да се радва на приказки от рода на: "Гледай сега тоя как ги разиграва тия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 2 Отговор
  • 2 Venci Yonov

    0 2 Отговор
  • 3 kiril kirilov

    0 2 Отговор
    силата на раията
  • 4 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Следващия път като му хвърли шишето с ракията тази мас...я вместо да скача той през терасата да я хвърли нея да му я донесе!
  • 5 Denny Kirilova

    2 0 Отговор
    Странно, как господата от Агенция Пътища, при проектирането на въпросното локално към магистрала Хемус не са съобразили, че без мантинела и удачна маркировка пътните инциденти на това място ще са повече от ежедневие. А още по-странното е, че вече повече от половин година не се взимат никакви мерки за обезопасяването. Всеки ден на това място стават пътни произшествия, понякога и повече от едно.Може би очакват там да се обърне някой автобус, за да забележат пропуска си.
    На кой ли трябва да се помолим?

    Коментиран от #6

  • 6 Krasimir Petrov

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Denny Kirilova":

    В държавата Булгаристан всичко е възможно! Отвратен съм от действия и бездействия, по-лошото е, че в уж цивилизована Европа срещам същото отношение, а, тъй като съм стар имигрант, винаги съм смятал, че само в нашата немила и противна България е така! Лудост е, загиват хора и на никого не му пука - няма подходящо обозначаване нито на острия завой, да не говорим поне неравност на пътя!

    Колкото до ракията, чувството е както в Русия и държавите от ОНД - водка, водка, давай сюда! Пойти, пойти ка мне, тъй дарагая (извинете за лиричното отклонение), патом пьйтайемся - где мост караля?! Шутка такая, извините!
  • 7 ваня панайотова

    0 0 Отговор
  • 8 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Няма наказуемост та затова е всичко!
  • 9 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    И колко жертвоприношения трябва да се направят та да се задействат боговете които ние издържаме с данъците си и просто да свършват това за което им се плаща?
  • 10 ostavime

    0 0 Отговор
    И как да е обезопасена. Сега просто колите пропадат в канавката, не е толкова опасна. Да сложат стена ли, или мантинела, та да се бучат в нея. 100 пъти съм минавал от там и само състезателите са в дерето. Ако се кара с 50, няма как да се случи това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове