Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 12:35 1 937 25

Христо Гаджев: Илюзия е, че до 2030 г. ще приключи модернизацията на армията, разходите тепърва ще растат

  • самолети-
  • дронове-
  • отбрана

Рискът самолетите F-16 да са готови, а да нямаме инфраструктура е голям, каза депутатът

Христо Гаджев: Илюзия е, че до 2030 г. ще приключи модернизацията на армията, разходите тепърва ще растат  - 1

Имаме проекти за дронове, но има ли смисъл от тях, като гледаме уроците от войната? Не можем ли да инвестираме в български компании и да имаме наши? Ако ние не подпомагаме икономиката си, кой? Има фирми, които са спечелили проекти по Фонда за иновации на НАТО. Рискът самолетите F-16 да са готови, а да нямаме инфраструктура е голям. Това би било голям резил. Искаме да се направи одит. Това каза депутатът от ГЕРБ–СДС Христо Гаджев в ефира на Нова телевизия.

Според него да бъдат отделяни 2% за отбрана е тема, по която има консенсус от мнозинството.

"Въпросът е как ще бъдат разходвани. Съмненията за неправилно харчене винаги ги има. Не само трябва да плащаме пари, а и да има ефект за българската икономика. Да не си правим илюзията, че до 2030 г. ще приключи модернизацията, разходите за отбрана тепърва ще растат. Mинистерствата на иновациите и на икономиката трябва да се обединят с това на отбраната, за да се финансират бъдещи проекти", заяви Гаджев.

И определи като несериозно забавянето на организацията за предоставяне на военната помощ за Украйна от страна на МС.

По думите му смъртта на Навални е била предизвестена, тъй като многократно е имало опити да бъде убит.

"Кончината му лиши света от един от най-големите антикорупционни активисти на руските върхове. Това е голяма загуба за руското общество, той се бореше то да бъде нормално. Повечето недоволни отдавна напуснаха Русия, така че да се намери следващо обединяващо лице на руската опозиция ще е трудно. Беше убит обединителят на нормалните хора в Русия. Сигурността на Европа трябва задължително да се подобри чрез изграждане на отбранителни способности и развитие на нашите възможности, така че да отговаря на веригата на доставки. Времената на спокойствие май останаха зад нас", смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    12 3 Отговор
    Идва времето когато ще се научим и патрони да ядем , както ядохме и асфалт !
  • 2 САЩ няма да ни защити!

    11 3 Отговор
    Видя се с Украйна!

    Коментиран от #6

  • 3 Зевс

    13 3 Отговор
    Не е точно модернизация, модернизация е първо да ти доставят новото преди да махнеш старото. Нашите пратиха всичко за Украйна, сега ще оборудваме наново.

    Коментиран от #7

  • 4 честен ционист

    8 2 Отговор
    Прав е Гаджевия. С тия темпове по 18 нови войника всеки ден, ще ви трябват минимум 10 год за окомплектоване.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сульо

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Зевс":

    Какво са пратили за Украйна? 5 калашника два сандъка патрони и една тенекия смазка ли? Я ми разсмивай подковите.
  • 8 ТаУмВзе

    5 0 Отговор
    Сюлейман Паси нареза армията Отдавна, неам идейка тия кво лаят Клекнали по телевистан. Щото има 2 краварски бази на територията, Без пари де.
  • 9 Търновец

    6 3 Отговор
    Този народен неизбранници защо гласува за F 16 u Stryker - огромни суми пари за ниско качествени машинарии и в Европа има много по съвременни примерно Швейцарската БМП Piranha 5 е с по мощен двигател 5 ти клас броня и собствена разработена в Швейцария активна протекция и струва само 4.5 милиона долара и е купена от Румъния. В Европа няма данни някоя страна да е купила от САЩ Stryker. Освен това нямаше офсетно програми за двете скъпи покупки. Скъпи струваш цирк

    Коментиран от #10

  • 10 ТаУмВзе

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Търновец":

    За да Папкат Комисионката, как защо! Докато нема да има Живи да Изплатят Кражбията, което е и целта де.

    Коментиран от #18

  • 11 Хора

    4 0 Отговор
    не останаха в България , те армия ще правели , че и ще я модернизират ?
  • 12 Сега

    2 1 Отговор
    ще ни се стъжни картинката на всички като вземем да връщаме в ускорен режим всички заеми, които са ни отпускали. Тези с потребителски кредити се гответе да гласувате, защото ще ви над..ървят лихвите, а те с жилищни ... побързайте да заемете кофите около богаташките квартали.
  • 13 Тъпак

    4 0 Отговор
    ,Тоя кое нарича армия?
  • 14 хххх

    4 0 Отговор
    Илюзия е, че вие пак ще се доберете до "армия". ГЕПП направиха много поразии в държавата!
  • 15 Хейт

    3 0 Отговор
    Разбира се: ще трябват още векове и трилиони долари за тая модернизация. И още хиляди чиновници ще усвояват още рекордни бюджети, с които ще си купуват още стотици имения и яхти в чужбина. И все няма да им стига.
  • 16 Деций

    3 0 Отговор
    Това ли е новата ви хранилка?Като гледам какво направихте с фондовете и с асфалта, България не трябваше да има и педя земя не асфалтирана! Сега ще купите някоя стара гимия на цена на атомен ракетоносец и самолетоносач!Затвора за вас би бил като погалване!За вашият случай са необходими мерки на фона на които Светата инквизиция трябва да изглежда като детско забавление!
  • 17 Аятоласи от Перник ви управляват

    3 0 Отговор
    България се управлява от Аятоласи - над Борисов, Гешев, Денков, Радев, Петков стоят стари Аятоласи от ДС които Колят и бесят, буквално!
  • 18 Търновец

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ТаУмВзе":

    Базисният вариант на Stryker с две картечници само и без 30 ММ автоматично оръдие е само 2 милиона долара според Американци ветерани. А доколкото разбирам ние трябва да купуваме и боеприпасите от САЩ? Бюджета вече има нови разходи със зърнарите а проектираните приходи според ЕЦБ трябва да се намалят с два процента - ще има актуализация на бюджета и нов дълг. А Американската Lockhead Martin е известна с това че има силни връзки с политици и гарантирани държавни поръчки - примерно съпругата на бившия вице президент при администрацията на Буш имаше висока позиция.
  • 19 Професионалист

    2 0 Отговор
    Тя модернизацията не е започнала,а някои говорят за нейното завършване...хахаха.
  • 20 Модернизация по български

    2 1 Отговор
    Подаряваме оръжие и купуваме ново на тройна цена... И....и!

    Коментиран от #24

  • 21 3.14К

    3 0 Отговор
    Тоя е в първата десятка от евнусите на толупа в един бъдещ народен съд. Там ще стане гадже в крилото на ЦСЗ, където са настанени изнасилвачите.

    Коментиран от #22

  • 22 Никът ти отразява

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "3.14К":

    IQ-то ти, нали, крепостниче!!!

    Хаххахахаа
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Браво!

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Модернизация по български":

    Подаряваме руски буклук, а копуваме модерни и полезни оръжия! А цената е висока, защото са се наредили комунисти евро-майданци, комисионери и прекупвачи! Така, че не се ядосвай! Печалбата ще оберат комунистите, защото ги търпиме на власт тези кремълски въшкарри🗽🗽🗽🗽🗽🗽
  • 25 Ф16 не е за комунисти русофильофци

    1 1 Отговор
    Никой няма да дава сериозно оръжие на българските комунисти кремълски доносници!
    България е охранявана от нато! А ф16 са в украйна!
    Докато има комунисти на власт в българия на кремъл на българия щше гледат като на чпервен цирей, гнили ябълки или въшкари... Термините са от медийте и без цензура в този червен сайт!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове