Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 09:24 3 675 15

Андрей Янкулов: Данни са изтичали към Нотариуса, имал е връзки с високите етажи на МВР

  • нотариуса-
  • мвр-
  • акф

Разследващите органи внимателно трябва да изследват телефоните на Нотариуса, той е разполагал с повече от един телефон - за 4,5 се говори, посочи експертът от АКФ

Андрей Янкулов: Данни са изтичали към Нотариуса, имал е връзки с високите етажи на МВР - 1

Мартин Божанов с прякор Нотариуса е имал тесни връзки по високите етажи на МВР. До този извод може да се стигне по последващите реакции на определени хора, но няма доказателства за това. Това заяви в студиото на БНТ Андрей Янкулов - старши правен експерт, Антикорупционен фонд.

"По последващи реакции на определени хора и информацията, която достигаше, се прави извод, че е имало изтичане на данни към Нотариуса. Това показва тесни връзки с Божанов с МВР и то по високите етажи", каза юристът.

Според него, цялостното поведение по изнесените казуси не само за Нотариуса, но и за другия голям брокер, който беше осветен година по-рано, известен като Пепи Еврото, показа наистина нежеланието за сериозна институционална реакция по тези доста конкретни данни. Това от своя страна показва, че това се дължи на протекциите, които тези групи са получавали от високите върхове на държавната власт.

Янкулов предположи, че става дума за най-високи постове по линия на правосъдната система. "Защото виждате как в последните дни бившият главен прокурор и настоящия и.ф. главен прокурор взаимно се упрекват за принадлежност към групите. Това обстоятелство само по себе си трябва много да ни притеснява за съществуването на правовата държава", каза той.

За да бъде нещо доказано в съд, единственият начин е да се проведе едно разследване по изнесените обстоятелства. Ние до такива преки доказателства в нашите разследвания не сме стигнали, съответно не сме ги обявили, но все пак ние сме гражданска организация, която има доста лимитиран обхват на действие и ограничени възможности. Институциите са тези, които имат пълния инструментариум да се занимават и да изследват подробно всички обстоятелства и първоначалните данни, които бяха изнесени от нас преди три-четири години.

Янкулов коментира и създадената комисия в парламента за разследване на фактите и обстоятелствата около Мартин Божанов.

"Една подобна комисия може да бъде фактор, ако си върши работата по адекватен начин. Една подобна комисия също не е разследващ орган. Тя не може да изяснява за нуждите на наказателно или каквото и да е друго производство факти, обаче тя би могла да осъществява контрол и да одитира дейността на определени звена от структурата на държавната власт преди години. Като например специализираното правосъдие - съд и прокуратура, КПКОНПИ, ГДБОП."

Янкулов подчерта, че разследващите органи внимателно трябва да изследват телефоните на Нотариуса.

"Той е разполагал с повече от един телефон - за 4,5 се говори. Има техническа възможност информацията от тези апарати да бъде свалена. Дали нашите държавни органи ще могат да се справят с тази задача е отделен въпрос, но партньорски служби могат да свършат тази работа".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без

    13 1 Отговор
    тези връзки щеше ли да вилнее криминално и така мащабно толкова години !
  • 2 ТИКВАТА ДА ГО РАЗПИТАТ

    17 1 Отговор
    на детектора на лъжата. И всички съдии, прокурори и полицаи. Политиците също
  • 3 ТаУмВзе

    10 1 Отговор
    Да се Закрие и ОПГ ме ве ре!
  • 4 100 процента

    4 1 Отговор
    иначе какво ще търси при тея . а . такава е логиката . рашко не лъже . калин не знае . тайните затова са тайни де , правят се тайно . хаххаха скрити данни са информирали покойника . и тайно е вършел обесническите си тайни дела против държавата . терорист от високо ниво .
  • 5 Майора

    10 0 Отговор
    Внкулов , как ще му бъдат проверени телефоните , след като СГС отказва достъп до тях на прокуратурата?
  • 6 Дачев

    13 1 Отговор
    Тоя нотариуса е обикновен престъпник вербуван от висши хора във властта който организират престъпна дейност. По големи престъпници от него са тези който са го вербували и са ходели в заведението да получават плячката си и да му възлагат нови задачи.
  • 7 Да установят

    7 0 Отговор
    Контактите му в мвр и да разплитат нещата, ако зависи от мен, ще има график, който да се предоставя периодочно, ще върна лентата назад до първите измами
  • 8 Николова

    13 1 Отговор
    Тези прокурори, съдии и властни полицай който често са посещавали заведението, трябва за много години да бъдат в затвора за назидание на колегите си.Защото те са погубили много човешки съдби. Но ще изкарат че виновни няма. Защото поговорка гласи; на съда е ясно, да влезе убития.
  • 9 0101

    9 0 Отговор
    Да не се окаже че родата му са висшо кадри генерали от руската шпионска организация,комунистическото престъпното ДС,сега ДАНС и гдбоп
  • 10 Наков

    9 1 Отговор
    Много флашки, документи и заснето по камерите ще изчезне. Това ще бъде с цел пак да няма виновни. Но няма ли виновни ще има още много убийства и хора който ще бъдат изнудвани.Затова много хора емигрират за да живеят свободни на спокойствие. Защото в България само престъпниците живеят спокойно и на свобода. Фактите показват че от Интерпол ни връщат издирвани престъпници за да бъдат съдени. Но освен че не ги осъждат ги пускат да живеят където пожелаят на свобода.
  • 11 даааа

    7 1 Отговор
    Нееее ,шокиран съм.МВР да закриля престъпник вБГ ?????Не вярвам.По скоро престъпниците на ниво над средно,тези съсъ охрана,затъмнени коли на 100% неспазващи никакви закони ,такива работят за началници в мвр ,а не са покровителствани.
  • 12 Пампурий

    4 1 Отговор
    нотариуса "" в заглавието не трябва ли да е с малка буква и в кавички .е ?
  • 13 Кой не вярва

    5 0 Отговор
    Хората от кога говорят за мафията "държава"!
    Всички на червения килим и в КАУША!!!
  • 14 Не ти вярвам

    5 0 Отговор
    Министърот на МВР каза - нцъ , нема такива неща
  • 15 Българин 🇧🇬

    7 0 Отговор
    Само Андрей Янкулов в качеството си на главен прокурор може да оправи правосъдната система .Всички други са докнокачествен б.о.к.л.у.к .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове