Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 13:51 810 31

Радев: Създаването на престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции

  • румен радев-
  • престъпна мрежа

Дали анкетната комисия в НС ще има волята или желанието да разкрие политическите зависимости, от това ще проличи доколко и нашият парламент желае да бъде ангажиран с решаването на този казус

Радев: Създаването на престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Създаването на една престъпна мрежа за въздействие върху съдебната система няма как да стане без политически протекции, това заяви президентът Румен Радев, коментирайки трусовете в прокуратурата и съда.

"Това е големият въпрос - отстраняването на един такъв тумор и недопускането на подобни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и да се стигне до разкриването на политическите зависимости. Това очаква обществото ни. Това е тест, но и възможност за съдебната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание да решат този случай. Дали анкетната комисия в НС ще има волята или желанието да разкрие политическите зависимости, от това ще проличи доколко и нашият парламент желае да бъде ангажиран с решаването на този казус", посочи Радев.

Държавният глава прие почетния гвардейски караул, с който по традиция се открива Годишната конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз съм веган

    16 16 Отговор
    И ти си в кюпа мунчо. Кажи за копринката
  • 2 !!!?

    20 13 Отговор
    Очакваше се да каже защо Магнитски го нарече Мистър Кеш !!!?
  • 3 Естествено

    25 4 Отговор
    В разследването зо 8те джуджета се споменава
    Шиши още не беше си сменил фамилията на магнитски но това същество си е натопило дебелити пръстчета в почти всяка тъмна сдерка последните 15г.

    Коментиран от #9

  • 4 С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ

    10 4 Отговор
    така гласувахте
    сега няма да мрънкате
  • 5 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    16 10 Отговор
    ПОПИТАЛИ ФАТМАКА, КАК $А го "избрали" за р€зид€нт НА РБ(Р€ПУБЛИКА БАНАНОВА),
    И той ОТГОВОРИЛ,Ч€ Н€ € РАЗБРАЛ издигнали ли $а го, $пу$нали ли $а го?!?!?!?

    ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК! ОСТАВКА НА ЗАДКУЛИ$И€ТО( БКП и КД$)!
    79г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО!
  • 6 Майора

    18 11 Отговор
    Хубави думи , а нещо за Копринката и Узунове , За Бобоков и Прокопиев?
  • 7 обективен

    20 4 Отговор
    Та това го знае всяко дете ,а само боко и шиши -НЕ !!!30 год , само кражби , лъжи и мръсотии - Това е лицето на всички управляващи до сега !!
  • 8 8968

    10 6 Отговор
    Бедни ми Радев! Не е само политически протекции, зад понятието "политически протекции" стоят много пари. Не е само влияние, не е само протекции, а е корупция- всичко е кеширано/ монетизирано. Никой политик няма да покровителства някого от симпатии, емпатии, заради идеи или политическа принадлежност. Покровителството е подплатено с много пари.
    Радев защо не помилва Иванчева?
  • 9 8968

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Естествено":

    Никъде не се споменава Шиши. Те го пишат Д.П. и така си мислят, че го прикриват.
  • 10 ТаУмВзе

    12 9 Отговор
    Импийчмънт и затвор зарублоподлогата и крадливите му орди.
  • 11 Отец Дионисий

    12 7 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 12 Иванушка 🇷🇺

    12 8 Отговор
    Позор за България е резидента
  • 13 ФАКТИ

    11 6 Отговор
    Нали и твойте хора се ползват с протекции от тея места бе господин президент
  • 14 Последния Софиянец

    14 8 Отговор
    Руска подлога.
  • 15 добре де

    8 5 Отговор
    президента има правомощия да назначава свои съдии във ВСС освен това се е оградил с разузнавачи и полицаи адвокати отвсекъде Малко ми се струва че и ОН е яко в играта и да не се прави че научава от пресата Лично съм писал до президенти за такива случаи ПРАВЯТ се на ударени и отговора е че не ги интересува ИМАЛО ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ
  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    10 7 Отговор
    Затвор за фатмака продажен.
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    11 7 Отговор
    Мунчо е позор, импийчмънт, нау❗❗
  • 18 Саса

    12 3 Отговор
    Обаче съдебната ни система е пълна мафиотска мрежа, сега още по силна мафия, защото към ДПС и ГЕРБ се присъединиха и ПП, ДБ... А уж щяха да се борят точно срещу това!!!! Как излъгаха наивния народ? Всеки нормален човек осъзнава, че ГЕРБ и ПП, ДБ са двете страни на една и съща монета, а ДПС е сплав между тях!
  • 19 Механик

    11 8 Отговор
    Подлогата на путлер трябва да бъде качен на ферибота за матушката му пияна, веднага!
  • 20 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    10 5 Отговор
    Изгнание за ватнишката подлога.
  • 21 РуZко българска мафия

    8 4 Отговор
    При положение, че цялата информация, от всички служби се предоставя на пРеZидента Решетников седем години, при положение, че в момента всички назначения началници на службите са извършени безконтролно лично от Гумен-Пилоня, се досещам от къде идва протекцията на мафията.
    Мафията и престъпните мрежи са изградени по образец на московските и контролът се извършва от там.
  • 22 !!!?

    9 0 Отговор
    Йерархията !!!?

  • 23 Историята помни

    8 4 Отговор
    Как пРезидента Радев стана Президент.
    - никому известния ген. Радев за първи път беше представен от слаФчо в неговото шоу. Направиха едно авио шоу, слаФчо го качиха на изтребител. (мутрата Борисов също беше популизиран от слаФчо)
    - ген. Решетников поръчва на шпионинът Малинов изследване за профил, който да заблуди българския избирател, че е евро-атлантик, а всъщност да е лесен за управление безгръбначен съветофил .
    - агент Гоце номинира Радев от партия АБВ. Вътрешното гласуване в БСП определя ШЕСТО място на радев.
    - привикват агент Гоце и Нинова в Москва за набиване на канчето и льотчика от шеста позиция при вътрешното гласуване на БСП става първи.
    - Решетников се среща с носителя на орден Ломоносов за опазване на МОЧА Бойко Борисов и се договарят за това радев да е президент.
    - агент Буда издига срещу радев неизбираемата Цецка Цачева
    - .....
    ....
    Инициативен комитет, съставен от ДС-КГБ агенти го издигат за втори мандат ....
    Следва "опраскването" на ТРИ парламента от слаФчо и сценаристчетата
    Следват разрушителни за България години на еднолично управление на националния предател радев. Продаде България на турската Боташ и посрами България пред цивилизования свят. Смени всички шефове на службите с удобни и послушни предатели, като на практика ги подчини на кремълските бандити.
    След като закономерно слаФчо (гласуваш за слаФчо, получаваш некъпан тошко) губи подкрепа и няма как да съсипят още един парламент, инициира референдум за Президентска Репу
  • 24 съвипусник на Румен Радев

    10 5 Отговор
    Така и не разбрах кой, защо и как го командирова в САЩ – уж да бъде "НАШ" – уж Натовски генерал?!
    Като курсант Радев се отличи като подмазвач и натегач. Беше и кръшкач.
    Курсанта Румен Радев не блестеше с нищо сред останалите, дори беше бездарен, незабележим, неконтактен, необщителен, без интелект и авторитет.
    Страняхме от него защото беше доносник на ВКР и ДС, които пък за тия му „заслуги” го направиха „отличник” на випуска, въпреки некадърността и безотговорността му като военен летец.
    След серията опасни технически проблеми с „МИГ”-овете, като „вътрешен човек на тайните служби” вече не го пускаха да лети защото им трябваше за „други, по-важни, партийни” задачи.
    После като лоялен кадър на БКП, активен сътрудник на ВКР и ДС и отявлен русофил, го отличиха с обмяна на опит в Москва с руските колеги. Издигаха го по партийна линия.
    Той е злонамерен, коварен и обигран провокатор, обслужващ интересите на Русия, което е предателство от най-високо ниво спрямо България.
  • 25 Радев е подлец и крадец

    12 5 Отговор
    ‼️Кой искаше да открадне едни 8-9 милиарда лева?
    ➡️ Дефицитът за 2023г. е 2.2%, по-нисък от заложения 3%, също така по-нисък и от очаквания преди три седмици 2.5%.
    Новината е много добра по много причини, но не за това е този пост!
    Служебният финансов министър, Росица Велкова (от кабинета Гълъб Донев 2), прогнозираше дефицит от 6.6% и нов дълг от 16 милиарда - това беше заложила в нейният бюджет за 2023г.
    ‼️Разбира се, Асен Василев щеше да е виновен за всичко…НО, точно Асен Василев опроверга всички си критици и мрънкачи.
    ‼️Разликата от 6.6% до 2.2% е 4.4%.
    При почти 200 милиарда лева БВП, някой искаше да открадне около 9 милиарда‼️
    ➡️ 9 милиарда лева, това не е шега работа!
    ‼️И да, ако нямаше правителство, а още служебни кабинети - тези 9 милиарда щяха да “отплават” към нечия джоб или катамаран…
  • 26 той не е виновен за нищо

    6 2 Отговор
    Да де ,без политически протекции не може да има мафия.Президента не ли се чувства поне малко отговорен и дори съпричастен с тези протекции.?Не ,той може само кусури да търси и да злобее.
  • 27 Истината

    8 4 Отговор
    Радев е главният агент на Русия у нас, опора на петата и колона. Именно върху тази плоскост - ние, които настояваме за България в Европа, срещу Радев и националните предатели путинофили, които реално ни теглят към Азия, опонентите ни ще изгубят отвсякъде. Затова ще отричат от сутрин до вечер, че са против Европа.
    Изборът на Радев беше огромна грешка, за която отговорност трябва да носят и ГЕРБ и десни избиратели. По-важното е, че възможности за нови и то фатални грешки има. Кроят нови пъклени планове.
    Най-важното според мен, че е тръгнал нов партиен проект, който цели да разшири и фиксира електоралната база на президента, която се счита за по-широка от тази на БСП, разпадащата се "Възраждане" и ИТН взети заедно, за да могат да спечелят избори да съставят правителство.
    Румен Радев трябва да бъде тотално изолиран - не вярвайте на социологията на Кънчо и сие, Радев няма здрава електорална база и рейтингът му е "рисуван", най-малкото такъв който трудно може да се трансформира в партийна подкрепа. Разкритията за лобизъм в полза на Русия и критиките му срещу съюзниците в НАТО и ЕС, както и разкритията за корупция и национално предателство, ще натикат Радев там където е и агент Гоце.
  • 28 БАНко

    2 3 Отговор
    КАКВО ЛИ МОЖЕТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ. ЗА ПОЛИТИЦИТЕ БЕЗ НИКАКВО УВАЖЕНИЕ ОТ ХОРАТА И С РЕЙТИНГ 7-8 % ?? А ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ Е НАЙ ОБИЧАНИЯ ПОЛИТИК ЗА 35 ГОДИНИ !!! СЪБРАНИ РЕЙТИНГИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА , ПРАВИТЕЛСТВОТО , ПОДОЛОГИТЕ ОТ СГЛОБЯЕМИТЕ НЕ ДАВАТ РЕЙТИНГА НА ПРЕЗИДЕНТА !!!
  • 29 Пишман гласоподавател

    5 3 Отговор
    Радев прави все по-лошо впечатление с деструктивното си поведение спрямо правителството, с кухите си фалшиво звучащи декларации и с прокремълските фигури в обкръжението си.
  • 30 Г€Н€РАЛ Д€$И

    4 2 Отговор
    НА "Дондуков"-2 МНОГО € ДОБР€, КУПОНЪТ $И Т€Ч€!
    ПРАВИ ЛюбоФ ,А НЕ ВОЙНА, ПРИ М€Н€ БЪРЗИЧКО €ЛА!
    ПРИ КАКА Д€$И НЯМА ПРАЗНО,НА НИКОЙ НЕ ОТКАЗВА, Я$НО ?!
    ДА ГО Д У Х А Т БЕДНИТЕ ДРУГАРИ..., А а$ "ОМЛ€ТИ" ПРАВЯ!
    ВОЗЯТ М€ ОТ Н$О( И Н€ $АМО), А ФАТМАКЪТ € Л А Й Н О!:))
  • 31 българка

    0 0 Отговор
    И като казал, то взело та станало!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове