Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 09:08 1 252 22

Мартин Димитров: Проблемът на ГЕРБ е, че в този документ има два подписа - на ГЕРБ и на ПП-ДБ, няма го този на ДПС

  • мартин димитров-
  • проблем-
  • герб-
  • документ-
  • подписи-
  • дпс

"Целта на меморандума, който сме сложили на масата, е отсега да е ясно, че ако има правителство, ще има битка с корупцията, ще има работещи регулатори, ще има промени в службите. Тези промени трябва да се случат, за да има смисъл от създаването на правителство", коментира депутатът от ПП-ДБ

Мартин Димитров: Проблемът на ГЕРБ е, че в този документ има два подписа - на ГЕРБ и на ПП-ДБ, няма го този на ДПС - 1
Снимка: БГНЕС

"Големият проблем на ГЕРБ е, че в този документ има два подписа - на ГЕРБ и на ПП-ДБ, няма го този на ДПС. Това е един от истинските проблеми, но ние смятаме, че така е правилно". Това заяви пред БНР депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров - член на комисиите по бюджет и финанси и по транспорт и съобщения, в коментар на предложения от формацията меморандум, който беше отхвърлен категорично от Мария Габриел.

"Всички сме уморени от избори. Въпросът е обаче, че ако ще има правителство, то трябва да имаме гаранциите, че най-важните неща ще се случват. Това, което повече ме плаши, е да има правителство и важните неща да ги няма. Нещата, които сме обещали, трябва да се случат, иначе няма смисъл", коментира той. И продължи:

"Целта на меморандума, който сме сложили на масата, е отсега да е ясно, че ако има правителство, ще има битка с корупцията, ще има работещи регулатори, ще има промени в службите. Тези промени трябва да се случат, за да има смисъл от създаването на правителство".

Според него още има време. Трябва да бъдат проведени сериозни разговори и да се вземат умни решения, категоричен е депутатът.

Той настоява за работещи регулатори:

"Нарочно беше пратена Габриел да говори по тези теми, защото тя не е участвала в назначаването на регулаторите и ГЕРБ се опитват да се дистанцират от тази тема. Питам ГЕРБ - има ли един регулатор от тези, които те са избрали, който да работи както трябва. Ако има един, който са избрали те и работи както трябва, ще кажа добре, но няма нито един. Те не искат да променят неработещите регулатори".

Ако КЗК не правят проверки на място, как биха хванали картел в даден сектор, попита още Димитров, според когото за две години КЗК е направила една проверка.

Искаме да сменим подхода и изборът на регулаторите да е на база на споразумение, категоричен бе депутатът. "А не както досега - идват някакви хора, договарят се, избират си и след това не е ясно кой с кого се е договорил. Искаме целият процес да стане публичен".

По думите му сега трябва да се даде оценка на регулаторите, а ГЕРБ бягат от въпроса.

Според него по отношение на регулаторите нещата не могат да продължават така.

В предаването "Преди всички" Мартин Димитров направи коментар и за предложените от формацията законови промени относно договорите с мобилните операторите.

Вече 3 години се вдига много шум по темата, но абсолютно целенасочено не се търси решение на въпроса с индексацията, смята той. Затова от партията са внесли конкретен законопроект, който се готви отдавна. Имаме съгласие, че е допустимо спрямо българското и европейското законодателство, подчерта депутатът.

Всяко увеличение на цената е основание да се откажеш от договора без неустойка, гласят промените. Според него тази мярка ще засили конкуренцията между операторите:

"Ако не мине първия път, ние отново ще го внесем, докато мине. Крайната цел е засилване на конкуренцията между операторите. Това ще доведе до по-добри цени за потребителите".

Вдигат се глобите двойно, отбеляза още Мартин Димитров. И посочи, че за последните 3 години за нелоялни практики са наложени 68 глоби на обща стойност 544 хил. лв.
Има ли един регулатор, който работи добре, отново се обърна той към ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 4 Отговор
    Проблемът, че изобще съществувате. Всичките де.
  • 2 д-р Пинокио

    24 9 Отговор
    Проблемът е , че с е супер нагли , вие от ППДБ и сте спретнали тоя пасквил /мурмурандум/ на краче в последия момент , в нейстовото си желание да заграбите повече власт, въпреки , че не сте първи на изборите . И няма и да бъдете, никога повече.
  • 3 ДПС,ГЕРБ,ППДБ най-голям враг наБългария!

    13 10 Отговор
    Кражбата ще ги обедени!!!
  • 4 малтин димитлоф

    13 8 Отговор
    дпс-гроб работят за турското посолство а другите продажници за евреите.... всеки иска да открадне повече...

    Коментиран от #21

  • 5 Лена Габриелова

    18 6 Отговор
    Сега има ли още някой в територията, който не е разбрал, кой направи сглобката и кой управлява колонията. Вчера Габриел беше привикана от посолството и и дадоха курс към избори. Днес сигурно ще привикат Кире или Лена да им обяснят. Явно на ГАЛЯ и писна от сложните от нея глупаци. Грешката на Галя и другите Гали из Европа е че навсякъде наслагаха прости хора. А е звестно, че дай на простия власт и той се самозабравя.
  • 6 Хайде

    15 3 Отговор
    Изчезвайте че ми писна от вас
  • 7 нннн

    21 1 Отговор
    Накратко: Предлагате на ГЕРБ да подпишат един документ. Ако не подпишат, избори 2 в 1. Аз не съм се уморил да гласувам в секцията на 100 м от нас. И не виждам проблем да пусна две бюлетини вместо една. А вие?
  • 8 123

    12 2 Отговор
    Нещо да кажеш за РРуските интереси а за непрозрачната процедура за избор на Уестингхаус за строителство на АЕЦ и за прекалено високата цена ??????????????
  • 9 Аз съм

    7 2 Отговор
    От глупак толкоз акъл
  • 10 Абе

    13 0 Отговор
    Всички били изморени от избори?Кои са тия всички?
    Тоя въобще както казват старите хора,,изморен вода пил ли е"?
  • 11 Мармаландум

    10 3 Отговор
    Подписвате си някакви глупости и се карате за простотии, а най-важен е меморандума на Тагароглу, с който ни продава на Турция. Само за това трябваше да разтурите правителството. И ако е такава далавера друг да ти пази небето, защо Турция не поиска Гърция да пази турското небе? Или не са се сетили просто, а ние сме най-големите тарикати
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ккк

    4 10 Отговор
    баце бърза с изборите че ако забави още малко и 3ти март ще им открадне доста от избирателите , та за Герб сега е момента изпуснат ли го губят

    Коментиран от #20

  • 14 г-н

    10 0 Отговор
    Проблема е,че сте пчелички и пеперудки от партия в партия то сдс,дсб,реформатори и дб все крадци долни

    Коментиран от #18

  • 15 Хитрата

    3 0 Отговор
    сврака с двата крака !

    Коментиран от #19

  • 16 бай герги

    6 2 Отговор
    Избори и този път всички Шарлатани вън заедно с дебетата мръсни и краливи
  • 17 ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Тоя па егати боклука е
  • 18 Б.Б

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "г-н":

    И ГЕРБ са мазни крадци.
  • 19 ХИТРАТА СВРАКА

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хитрата":

    Много ви харесва да ме копирате, понеже сте КУХИ...
  • 20 хе хе

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "ккк":

    Надежда всяка оставете ...
  • 21 а в това време

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "малтин димитлоф":

    ОФцете блеят...
  • 22 Майора

    2 0 Отговор
    Проблема Мартине не е в ГЕРБ , а във вас , които искате да овладеете цялата власт в страната и да смените всички шефове на служби , което стана достовние пт среднощноте ви срещи! Никпй нвмс да търпи това , а да не говорим за "издънките" на Василев , аферите и прочие! Тска че първо погледнете себе си , преглътнете егото си и тогава говорете!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол