Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 11:08 2 348 59

Георги Лозанов: Има опасност при нови избори ПП-ДБ да бъдат заместени от евентуалната нова партия на Радев

  • георги лозанов-
  • нови избори-
  • опасност-
  • пп-дб-
  • заместване-
  • румен радев

Полето Денков - Габриел беше пазено от коалиционните непартньори като терен на съгласието. Острата критика на Габриел променя ситуацията. Това е опит на ПП, най-вече, не толкова на ДБ, да предоговори отношенията в коалицията по начин. който върви ако си силен, коментира политологът Цветанка Андреева

Георги Лозанов: Има опасност при нови избори ПП-ДБ да бъдат заместени от евентуалната нова партия на Радев  - 1
Снимка: Нова телевизия

Намираме се в качествено нова политическа ситуация и тя идва от реакцията на Мария Габриел. Това коментира в ефира на Нова телевизия политологът Цветанка Андреева за изготвения от ПП-ДБ меморандум за управление с ГЕРБ.

Полето Денков - Габриел беше пазено от коалиционните непартньори като терен на съгласието. Острата критика на Габриел променя ситуацията. Това е опит на ПП, най-вече, не толкова на ДБ, да предоговори отношенията в коалицията по начин. който върви ако си силен. Как ще свърши това? Нараства рискът. Има сериозно предупреждение от страна на Габриел, че може да отидем на избори, добави Андреева, цитирана от novini.bg.

По думите ѝ "Продължаваме промяната" нямат против ДПС да участват в регулаторите. "Само че, ако ДПС участват през квотата на ГЕРБ, без да отнемат квота на ПП. Ако отидем на избори ще падне процента на "Продължаваме промяната", спрямо ГЕРБ и второ в самата коалиция с ДБ", каза още тя.
Според Георги Лозанов положението в световен мащаб е много драматично. "Откакто има перспектива Тръмп да дойде на власт, Русия започна да печели по фронтовете на Украйна. Това няма как да не се отрази на властови промени в България", каза още той.

Вътрешнополитическият сюжет е ясен - изпълнителната власт беше на ПП-ДБ. Те имаха правителство с техния мандат с реализиране на техните цели, които бяха формирани на протестите през 2020г. Габриел влезе много устойчиво в политиката с искането за оставката на Гешев. Това показа евроатлантическата ориентация. Това са целите на 2020, които бяха поставени на улицата. Всичко това е до момента, в който трябва да се смени властта, посочи още Лозанов.

Според Лозанов след ротацията, ДПС може да участва в управлението само като част от едната или другата политическа сила.

Ще отидем на избори, ако ГЕРБ и ДПС имат самочувствието, че ще ги спечелят, за да управляват заедно, смята Лозанов. По думите му има опасност при нови избори ПП-ДБ да бъдат заместени от евентуалната нова партия на президента.

Журналистът Любчо Нешков коментира казуса с подписването на меморандума като "нисък политически дебат, който заобикаля основните теми".

Случващото се по света определя развитието на страната. Голяма част от българските политици продължават да се движат между килера и входната врата. Продължават да помпат настроения, които са опасни в обществото. България може да бъде силна в региона. Трябва да бъде фактор там, където се намира. На юг от нас е Турция, която купува 40 изтребители F-16 и ремонтира 80. Гърция се превърна в най-големия военен център на НАТО. Република Сръбска се съюзява с Русия. За Сърбия никой не си прави илюзията, че може да бъде демократична държава. Посегна на Черна гора, посегна на Косово. Ние в момента водим дебат за някакви проценти, кой какво иска да дели и да вземе. Нито един от важните въпроси. Това е толкова безотговорно. Като онази лидерка, която твърдеше, че няма нито един български патрон в Украйна, а там нямаше нито един, който да не е български. Призовавам българските политици да се обединят, посочи още Нешков.

Журналистът попита защо ПП-ДБ искат МВнР. "Генчовска ли ще правим отново?


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1122

    14 28 Отговор
    Няма такава опасност, избирателите на ПП-ДБ са с различен профил. МНОГО РАЗЛИЧЕН!

    Коментиран от #8, #21, #49

  • 2 пиян селянин

    46 2 Отговор
    с папионка
  • 3 резервист

    45 3 Отговор
    Абе Гого! Кога стана политически анализатор? Направи всичко за медиите и след като ги видя да цъфтят и почти да връзват си се захванал с политическите процеси. И не разбрах какво опасно виждаш в отпадането на ПП зе сметка на нова политическа формация?

    Коментиран от #10, #36

  • 4 УРА, УРА

    36 2 Отговор
    За състоянието в НС, МС и в държавата основна вина имат тези които не гласуват.

    Коментиран от #37, #38

  • 5 Мери Нос

    37 4 Отговор
    за мериноса е опасност, за нас е радост
  • 6 Последния Софиянец

    30 9 Отговор
    От мен Радев има 100 000 гласа.
  • 7 Исторически парк

    44 10 Отговор
    Това не е опасност, а надежда!
  • 8 Ивелин Михайлов

    48 7 Отговор

    До коментар #1 от "1122":

    Избирателите на ппдебъ са един файтон джендъри софийски.. останалото са гласове от машината и флашките ала бала 😉

    Коментиран от #13, #40

  • 9 Ззззз

    7 11 Отговор
    Едва ли г- н Лозанов либералите ще припознаят " либалния " Радев !
  • 10 Ззззз

    27 6 Отговор

    До коментар #3 от "резервист":

    Опасност не , а надежда може би 😂
  • 11 Добре е сега

    9 11 Отговор
    Партията на Радев още не е структурирана и организирана. За ГЕРБ е добре сега да идат на избори , защото голямата щета ще отнесат ПрДебетата, а и проксита на Радев няма да вземат много.
  • 12 Дани

    16 3 Отговор
    А ДАНО !!!!
  • 13 биха ви и без машини

    5 12 Отговор

    До коментар #8 от "Ивелин Михайлов":

    И не се обаждай, понеже имаш една шепа акъл!
  • 14 Верно

    13 3 Отговор
    Това не е опасност, това е решение !
  • 15 ДПС,ГЕРБ,ППДБ най-голям враг наБългария!

    24 4 Отговор
    ППДБ излъгаха веднъж изберателите си, няма да имат това удоволствие да са пак в парламента!
  • 16 българка

    3 24 Отговор
    При вероятност от избори, ПП-ДБ трябва да обединят всички читаво, способно да мисли. Има много партии и сдружения, на които им е писнало от Радев, Борисов, Пеевски, Костадинов, Трифонов. Нинова все още може да се преглътне.

    Коментиран от #33

  • 17 Няма

    7 6 Отговор
    да стане тая работа !
  • 18 Ироничен

    14 2 Отговор
    Какво ми пука за ППДБ? Да ве са индийски крави?
  • 19 Файърфлай

    5 3 Отговор
    От твойта уста-в Божиите уши.Ще те черпя,ако познаеш.
  • 20 Имало опастност

    24 0 Отговор
    Абе пудел години наред слугуваше и налагаше цензура на медиите

    Ти си един от виновниците сега да няма журналистика в българия .Всички са се превърнали мисири
  • 21 Краси

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "1122":

    От избирателите на ПП останаха шепа хора, огромна част от гласувалите за тях останаха разочаровани, защото при управлението на ПП качеството им на живот се понижи. Да, заплатите и пенсиите са увеличени, но цените и услугите се увеличиха много повече, също така лъсна алчността и некадърността на лидерите от ПП и ДБ. Реално верни на ПП и ДБ са само гей общността, хора получили постове от ПП и ДБ и Спаси София, а те не са толкова много, но са много кресливи.

    Коментиран от #46

  • 22 Няма опасност!

    16 3 Отговор
    Тоя чува ли се? Плаши ни, че някой ще измести ППДБ! Ха дано! Не виждам по- вредни за България от пепетата.
  • 23 пфф

    6 1 Отговор
    Ментолка Ефраимова пак разчита на манипулиран рейтинг. 😄😄😄😄
  • 24 Васко

    4 9 Отговор
    Абсолютни глупости !! Първо радев не може да участва сега на избори НЯМА ПРАВО !! И второ няма от къде да дойдат гласове за него освен от Чалгаря и копейкин Не гласувалите няма да гласуват за русофила радев като за алтернатива.Тези хора първо не са русофили и второ очакват нови лица Съвременни млади политици А не изхабения русофил радев. За това И не гласуват ..Нови избори нищо няма да променят Почти същите резултати Даже загуби ще има при герб.не при ПП ДБ Защото остава впечатлението че те не търсят разговори по предложения меморандум А нападнаха партньори си без да са разговаряли с него И ББ още онзи ден говори за избори. Той ще излезе виновен ако има пак не нужни избори И ще бъде наказан от гласоподаватели които в болшинството не искат такива

    Коментиран от #26, #31, #43, #56

  • 25 Г Лозанов!! То дърт Овен пак изпълзя

    15 0 Отговор
    Между Диваните и Бюраата!! DW плаща!
  • 26 мдаа

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Васко":

    Разчитат само на преливане на гласове, понеже останалата част от българите ги отсвириха завинаги.
  • 27 Тагарев ще нанесе голяма Щета на

    14 3 Отговор
    Партията, която го издигна за Министър! Тагарев е Тотал Щета за Държавата и Народа!
  • 28 Мижитурката гого

    13 0 Отговор
    като беше шеф на цензурата се ослушваше, като плъх в трици дали може да прдне без тикварско разрешение, а сега стана пръв борец за всичко. Всъщност е пудел на каишка с напъни да изглежда лъв.
  • 29 флипп

    10 2 Отговор
    ПъПътата пътуват, ако изборите са честни, даже няма да влязат в парламента, но с този машенен вот...Важното е, че яко ще им спаднат процентите, докато тези на Възраждане ще са повече от на последните, те са единствената партия, която не само запазва позициите си, но и отблезява сериозен растеж. Повишаване очаквам и за ИТН те се държаха много адекватно в този парламент
  • 30 Наглецо

    10 1 Отговор
    На тоя олиганмайфренд няма ли кой да счупи капачките с винкел ? Аман от "разбирачи".Пропаднала държава.
  • 31 Туман

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "Васко":

    Викаш ПП брутално излъгаха избирателите си, но няма да имат загуба на гласове, не знам какво вземаш, но явно работи!

    Коментиран от #35, #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 нннн

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "българка":

    Като нямат избиратели, какви обединения ще правят ПеПетата? Само с ала-бала не став
  • 34 Тахумба

    13 1 Отговор
    Един от най-антипатчните хора. Не казвам личност, защото този папионкаджия не може да бъде личност.
  • 35 Васко

    5 8 Отговор

    До коментар #31 от "Туман":

    Никого не са излъгали ПП ДБ и ние избирателите го разбрахме Алтернативата беше бсп копейкин Чалгаря или пак 6 ти избори Сега е същата алтернатива .А управлението с герб се оказа добро и правилно за държавата.

    Коментиран от #41

  • 36 Наблюдения

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "резервист":

    Гошо може да бъде всичко, каквото си поиска, той така или иначе от нищо не разбира и нищо не може, но пък за сметка на това има самочувство, с една дума - келеш. Като делян камик е, където и да го турнеш, все пасва като на свиня брънка. Гошето е известен само с това, че е известен, син на майка си и на баща си и брат на сестра си, за друго не се подсещам.
  • 37 Еий

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "УРА, УРА":

    За кой да гласуваме освен не подкрепям никого
  • 38 Аналогия

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "УРА, УРА":

    Не та путкрепям! За кого да гласуват тия, които не гласуват? Ако в магазина се предлага все развалена стока ти ще си купиш ли нещо? То така е и с гласуването, като с развалената стока.
  • 39 Фройд

    10 2 Отговор
    В България партиите трябва да се забранят !
    Всички са свински черва , оплетени и заплетени като кадаиф .
    Служебно правителство и точка .
    Та народа малко да си почине от скумрии, шишита , тулупи , съсели, мъпети , клоуни и магаревци !
    И там квот се сетите още ....
  • 40 Хахахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ивелин Михайлов":

    Хахахахаха.
    Пак ще ядете gpъвцeтo.
    Само си изберете кога!
  • 41 Верно ли

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Васко":

    Ами, не думай! Управлението с Гроб и ДПС било добро за държавате, дето след това управление я няма! Вместо мозък - желе!

    Коментиран от #47

  • 42 кой те пита

    8 0 Отговор
    Този со-ро-соид в "независимия" медиен регулатор ли работеше?
  • 43 Васко с глупостите

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Васко":

    Това, че ненавиждаш Радев, се вижда от написаното ти. Но този път няма да има фалшиви флашки. И стотици хиляди грешни бюлетини. И такива като теб трябва да си заемат полагаемото място - в ПП, в блатото (меко казано). Партията на Радев (с главна буква!!!) ще е национално ориентирана. Ще бъде подкрепена от стотици хиляди негласували протестно и от хора, които все още са в други формации. ПосолствоТО ще си изяде онази работа от яд. Най вероятно там няма да минава сплашване с Магнитски, с компра материали, с блокиране на бизнес и какво ли още. Стига да се организира такова движение, партия... Един Георги Марков ще е много полезен за България, ако оглави такава формация.
  • 44 1122

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Туман":

    Местните избори показаха, че подкрепата не намалява. Голямата ви мечта "да ги сготвите" си остава мираж!
  • 45 Май ка ти да е, ба

    5 2 Отговор
    и кое е опасното в това ППДБЛГБТ да изчезнат?
  • 46 хе хе

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Краси":

    Взеха ви 4 области. Една шепа хора пискате по форумите денонощно, но и това не ви помага.
    😄😄😄😄😄😄😄😄
  • 47 Верно бе

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Верно ли":

    А с кого ? С копейкин който ходи в кремъл на инструкции В държава агресор нахлула в суверенна държава Където убива руши изнасилва Или с бкп/бсп не реформирана комунистическа русофилска партия ? Или може би с корумпираните чалгари на учиндолеца? Няма друга алтернатива.за съвременна българия освен сегашното съвместно управление
  • 48 Тоя ПЕЗЕВЕНК кой беше

    6 0 Отговор
    Да не е новата Ванга...
  • 49 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОМ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "1122":

    МИ ПРОФИЛА ИМ Е МУТРОФАШИСТКИ ...РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МАРИОНЕТНОТО МУТРОФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО И ТОВА НА ХИТЛЕР Е ЧЕ ХИТЛЕР ИДВА НА ВЛАСТ С ИЗБОРИ А МУТРОФАШИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ С ИЗМАМА

    Коментиран от #53

  • 50 коко

    4 0 Отговор
    Колко е тъпо парче тоя доцент как му върза младата мацка

    Коментиран от #55

  • 51 И какво лошо

    4 0 Отговор
    Тия поредни нещастници да бъдат изметени... ама колективно целата сглобка!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 на баба ти футболните гащи

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОМ":

    Мутрите ги създадохте вие - червени кхмери! А фашисти в България никога не е имало, но вие си повтаряйте мантрите на сенилното джудже! За него всички са фашисти, само той е светец!

    Коментиран от #57, #58

  • 54 Лозанов

    1 0 Отговор
    Лозанов, Кога стана Толкова Умен?
  • 55 Парите!

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "коко":

    Парите! Парите! И влиянието което има!
  • 56 Да пристануват

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Васко":

    Радев си има проксита за партия и без него да се явят на избори. На тоя етап събира огризките от БСП - Първанов, Манолова,Лечева,Янев, Дончевица,ВМРО и могат да му стигнат за 4-5%. Може да чопнат нещо от ПеПетата щото там е пълно с номенклатурни изтърсаци
    От Възраждане няма да вземе нищо. ИТН ако искат да изчезнат , да пристануват.
  • 57 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "на баба ти футболните гащи":

    СМОТЛ ЗАБРАНАТА И ЦЕНЗУРАТА В МЕДИИТЕ СЕ НАРИЧА ФАШИЗЪМ .1939 ГОДИНА ДО 1944 СА ЗАПЕЧАТВАЛИ КОПЧЕТАТА НА РАДИОПРИЕМНИЦИТЕ ДА НЕ СЕ СЛУШАТ ЧУЖДИ СТАНЦИИ ...СЕГА ЗАБРАНЯВАТ ГЛЕДАНЕТО НА РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ .ХИТЛЕР ГОРЕШЕ КНИГИ А СЕГА СЪБАРЯТ ПАМЕТНИЦИ .. Е ТЕ ТОВА Е ФАШИЗЪМ НЕЩ@СТНИК
  • 58 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "на баба ти футболните гащи":

    А МУТРОКОМУНИСТА БОРИСОВ С ПАЧКИТЕ КОЙ ГО СЪЗДАДЕ ?? ТАКИВА Т@ПАНАРИ КАТО ТЕБ
  • 59 13675

    1 0 Отговор
    И , как го разбра бе Лозанов, направил, ли си поне запитване... Не, излизаш хвърляш някакви думи в пространството защото ТИ така мислиш и ако не излезе така обръщаш палачинката. 30 години се наслушахме на професор, академици, и после джуджета, нотариуси... АМАН, ОТ ТАКИВА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол