Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 19:36 1 206 24

Йордан Терзийски: Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума

  • йордан терзийски-
  • депутат-
  • правителство-
  • мемурандум

ПП-ДБ не предлага 50:50 в регулаторите, а поделяне на отговорности, заяви депутатът

Йордан Терзийски: Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума - 1
Снимка: Фейсбук

Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума. Ние не предлагаме 50:50 в регулаторите, а поделяне на отговорности на много ясен принцип, по който да бъдат избирани хора на съответните постове. Нужен ни е механизъм, с който да гарантираме, че регулаторите ще работят, а няма да бъдат кукли на конци. Искаме да срежем конците, за да има реални резултати. Ние не претендираме за постове.

Това заяви депутатът Йордан Терзийски от ПП–ДБ пред NOVA NEWS.

Според него Денков да стане външен министър е част от приемствеността. "За да продължи позитивната работа, е редно той да бъде вицепремиер и да оглави това ведомство. Червени линии нямаме, искаме да се обединим около общи цели и принципи. Меморандумът е протегната ръка, но не за сделка, а за съдебна реформа, борба с корупцията и като цяло за обединение около общите приоритети. Важно е всичко да става пред очите на обществото - прозрачно. Ако има кандидат на ДПС, в чиито качества сме убедени, бихме могли да обсъдим подкрепа за него", коментира той.

По думите му не бива да се води пазарлък за министри, а да се направи обективна оценка на база свършена работа. "За всяка една номинация трябва да се носи политическа отговорност, номинираните трябва да бъдат професионалисти, а не да са верни на някоя централа и да си вдигат телефона. Искаме експертност и независимост на органите, без назначения на партийни хора и роднини", посочи Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    23 12 Отговор
    Боко е най-големият крадец и мушингер от основаването на държавата ни , и вместо да е осъден на 1000 год. затвор той продължава да краде !

    Коментиран от #18

  • 2 Промяна

    19 9 Отговор
    Шарлатани лъжат както и е удобно на тях Лъжци наглеци алчни за власт за лесни големи пари Аман от вашите регулатори създавате нарочно напрежение заблуди измами оставка и нови избори без алабала без машините да ви видим тогава къде сте

    Коментиран от #9

  • 3 ха ха

    12 1 Отговор
    а дали е така , кой ще ни каже ?
  • 4 мУмУрандум

    16 5 Отговор
    Брей, ала-бала принципните ми те! С ..й да ги сочиш...
  • 5 Аха без

    19 5 Отговор
    А семейство Лорер знаят ли че няма да трудоустроявате роднини а?
  • 6 Майорс

    20 7 Отговор
    Нищо объркващо няма Терзйски , просто това е истината , от Харвардските мошеници друго не се очаква! Вие казвате че се делкаме50:50 , после отричате ! Един измислен академик по химия не може да е външен министър!
  • 7 Шопо

    13 2 Отговор
    Единствения законен начин за смяна на правителство е оставка.
  • 8 Трифон зарезан

    12 9 Отговор
    У тъмното Бойко Борисов седна в скута на Делян Пеевски.
  • 9 оня с коня

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Промяна":

    Нещо смесваш нещата - Оставка на Правителството естествено ще има за да поеме Управлението ГЕРБ според Ротационния Принцип,но НЕ и нови избори.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Шукри

    9 0 Отговор
    Данчо чоджум,и ти от круша да паднеш ще се объркаш...
  • 12 реру

    12 7 Отговор
    "Йордан Терзийски: Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума"


    Когато той е бил ученик, не е имало учебен предмет "Четене с разбиране".
    От друга старана има известна разлика дали четеш "меморандум" или "Винету"...

    Коментиран от #19

  • 13 Бойку да чете???

    4 5 Отговор
    Че то тоя меморандум по-дълъг от "Оцеола" ли беше?
  • 14 Айде

    5 0 Отговор
    В какво се изразява политическата отговорност!?
  • 15 Хорхе

    2 1 Отговор
    Важна е последващата реализация! Какво ще кажеш, то не е твоя мисъл, написано е и трябва да се придържаш към "общата политика". И трябва да си наясно, че "трибуната" не ти е сигурна. Утре ще духнат източни ветрове и нещата отиват към политическия долап, а там не е много "гутхен"- европейско!
  • 16 Горски

    1 2 Отговор
    На крадлив гербераст празен портфейл не давай, защото и него ще открадне.
  • 17 Почти повярвахме.

    4 1 Отговор
    Да бе, некодърниците ПП,ДБ все не са ги разбрали. Те действат на принципа "ако мине номера". Като не им мине номерът, казват че не са ги разбрали.
  • 18 ГЕРБ, първа политическа.сила

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "гражданин":

    Лъжа. Лесно е да се каже, но не може да се докаже. Защото не е истина. За Бойко има по-важни неща, затова винаги побеждава.
  • 19 Простото си е просто

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "реру":

    Има значение, дали четеш мумурондум от Киро просто.
  • 20 Само да попитам

    2 1 Отговор
    И ти ли искаш да седнеш в скута да пиеш мазно турско кафенце?
  • 21 Ком

    3 2 Отговор
    Бойко книги не чете, Бойко книги пише.
  • 22 бай село

    1 0 Отговор
    Бойко е номер едно,колкото и да плюете мижитурки.БОЙКО СИ Е БОЙКО най добрия Едно е слънце в небесата един е БОЙКО на земята.
  • 23 бай село

    0 0 Отговор
    Кажи ми кои са майкати и бащати аз ще ти кажа какъв си.
  • 24 бай село

    0 0 Отговор
    Абе дето пишеш ГРАЖДАНИН я кажи от кое село си. Като ти чета писането май си от Габровница.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове