Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 14:04 1 890 16

Румен Овчаров: Това, което правите в БСП-София е груба политическа грешка. Глупава и още по-глупаво изпълнена

  • бсп-
  • градска организация-
  • общински съветници

Докато ние тука заседаваме по разни градски съвети, взимаме някакви решения, те - брокерите вече са ни продали.Те продават избирателите на БСП, членовете на партията и самата партия, каза той

Румен Овчаров: Това, което правите в БСП-София е груба политическа грешка. Глупава и още по-глупаво изпълнена - 1

"Не си представях допреди една седмица, че ще ми се наложи да говоря по същата тема на Национален съвет. След като, на базата на резултатите на софийската организация, казах, че има надежда, ентусиазъм, възможност за промяна и възраждане на партията. Надеждата за промяна и възраждане на партията беше много бързо смачкана, много бързо стъпкана".

Така започна изказването си по време на Пленума на БСП днес Румен Овчаров, член на Националния съвет и бивш председател на столичните социалисти и санкциониран от САЩ по закона "Магнитски", съобщи evrokom.bg.

"Това, което правите в Градската организация е груба политическа грешка. Глупава и още по-глупаво изпълнена. Глупава, защото първо отидохте и гласувахте заедно с ПП-ДБ-СС да си изберат председател на Общинския съвет. Същите тези, пред които бяхте сложили червени линии, защото режат паметници и ядат торти, аранжирани с глави на деца, ръце на войници.

После, за да няма никакви съмнения, отидохте и гласувахте заедно с ГЕРБ, за да стане ясна - до известна степен, и цената за вашите действия, за това, което правите: комисиите, които получавате", обърна се към присъстващите членове на софийската организация Румен Овчаров.

И добави: "Защо още е глупаво? Защото някои от политическите брокери изиграха доста по-умно играта си. Като онзи брокер от ИТН, който някои от вас добре познават - Орлин. ИТН, които хем се направиха на опозиция, хем получиха комисии. Глупава е, защото поне някои от вас знаеха, че съветниците от "Продължаваме промяната" бяха на една крачка от това да подкрепят нашата кандидатура за председател на СОС - Диана Тонова. Но за това трябваше да я предложим, а вие не я предложихме. Може би това беше и сделката на нашия брокер - Кирил Добрев, който заедно с Красьо Черничкия вече бяха направили сделката. И тя беше такава - БСП да бъде паравана, зад който ГЕРБ ще прикрие последствията от 17 годишното си управление на София и всичките си безобразия", категоричен бе социалистът.

"И някой сега ще ми каже, че е нямало коалиция. Че в Сглобката, да не би да е имало коалиция? Да не би да има споразумение между тях и ПП? Но това не им пречи да управляват заедно вече 9 месеца", реагира Овчаров.

По думите му зад същия параван са се прикрили и на заседанието на Градския съвет. "Нямало да подписват споразумение. Ами, какво като не го подпишете, пък правите всичко, което те искат?! И си влизате в комисиите", добави той.

Бившият лидер на софийските социалисти продължи: "Между другото, доста глупав е начинът, по който се опитвате да масовизирате подкрепата си в Градската организация. Не знам дали всички пленуми, които тука твърдите, че са гласували във ваша подкрепа, са имали кворуми. Не знам дали в кворума на Младежкото обединение не е имало и хора, които отдавна са били изключени от партията. Със сигурност обаче знам, че на мен, като член на Съвета на старейшините, никой не ми се е обадил. Може да са ми загубили телефона през последните няколко дена. Моят и този на Ани Янева", заяви Румен Овчаров и попита:

"Кои са тези старейшини?! 20 човека. На какъв принцип ги избрахте? Кой подготви тази позиция и как я гласувахте? Един бивш председател на БСП - София имаше ли на този съвет. Поне да бяхте извикали Георги Близнашки или Александър Маринов. За да имате представителност. Можеше да поканите и проф. Радослав Гайдарски, бил е министър на здравеопазването".

"Именно това ме кара да мисля, че позициите, които така гордо размахвате тука, са не особено добре обосновани. Но именно тези позиции направиха явна една истина, която дълго време стоеше скрита. Помните как преди всеки отделен избор тука излизаше някой и ни обясняваше, че вече е направена коалицията с ГЕРБ. Елена Йончева, Петър Витанов, Станислав Владимиров, Весела Лечева - всички те ни слагаха в подобна коалиция с ГЕРБ. Е, какво се оказа? Че сега всичките тези вътрешно-партийни опозиционери подкрепят нашата група съветници в София, която е вече в коалиция с ГЕРБ. Т.е. те направиха това, за което обвиняваха другите. Крадецът вика дръжте крадеца", заяви социалистът.

Румен Овчаров се върна на темата за политическите брокери: "Докато ние тука заседаваме по разни градски съвети, взимаме някакви решения, те - брокерите, вече са решили. Те вече са ни продали. Между другото, те продават не само Иван и Иван. Те продават избирателите на БСП, членовете на партията и самата партия. По-нагла продажба на парчета или на цялата партия от 2013 г не е имало. Тогава Сергей Станишев по същия начин, само че доста задкулисно, предаде цялата ни партия в ръцете на Делян, Доган и Цветан. И ние им служихме като параванче, зад което си вършеха делата", посочи той..

„БСП е единствената партия на 133 години, която е все още жива. Въпреки терора, въпреки затворите, въпреки избиванията, въпреки управлението, ако щете. Кое е това, което ни държи на повърхността. Дали са тези 3-4 комисии, които спазарихте? Дали това са тези бордове, в които участвате. Дали това е високата заплата на един наш другар, който се е почувствал вече енергетик. И е в борда на "БУЛГАРТРАНСГАЗ"? Или е бившата ръководителка на външната ни политика, която натвори такива безобразия в "Булгартрансгаз", че ще ѝ сърбаме попарата десетилетия наред?”, зададе поредица от риторични въпроси социалистът.

И продължи: „Дали това са нещата, които държат БСП жива? Не. Каузата е. Битката за съседа, за другаря, другия до теб, солидарността. Истината и борбата за това, което казваш и обещаваш да стане реалност. При това, жертвайки нещо от личното си. Това са нещата, които държат БСП жива толкова време на политическата сцена”, категоричен бе Румен Овчаров.

„Някой тука ще ми каже: да, ама то с въздух само не се живее. Но не можем да вегетираме. В наименованието Българска социалистическа партия са закодирани приоритетите ни. На първо място е България - българщината, историята, традициите. Това е нещо, за което се бори БСП. На второ място е социалното, общественият и националният интерес. Грижата за другия. На трето място е интересът на партията и на всеки неин член. Не сме ли го разбрали това?”, обърна се към членовете на Националния съвет Овчаров.

Той не скри, че е против служебните и особено - личните наказания, защото, по думите му, те са доказателство не за силна организационна култура, а за точно обратното. „Но в този случай аз ще подкрепя решението на Националния съвет”, категоричен бе бившият председател на столичната организация на БСП.

Румен Овчаров добави: „Гледам сега и другаря Станишев - така хрисимо разговаря тука, но кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 г., когато той с лека ръка изключи от партията бившия двукратен президент на България - Георги Първанов, заедно с втория и третия човек в партията - Румен Петков и Евгени Желев. И сега Станишев ни държи лекции как да се обединяваме и как трябва да го издигнем пак за член на Европарламента”.

„Сега ще подкрепя решението на Националния съвет, защото тук става въпрос дали БСП ще остане жива и единствената партия, която се управлява не от интереси, а от идеали. Идеалите и интересите не се смесват. Те са като водата и олиото. Идеалите раждат герои, а интересите раждат подлеци. И ние днес сме изправени пред този избор. Искам да ви припомня какво прави Христос, когато влиза в храма. Първо гони търговците от храма. Мисля, че и ние трябва да се разберем: или сме търговци, или наистина работим за Българската социалистическа партия


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    25 11 Отговор
    Тоз е един от крадците които трябваше да е осъден до живот с още поне 100 като него ,но мафията в съд и прокуратура ги пази !

    Коментиран от #8

  • 2 тцтцтц

    25 11 Отговор
    Един от виновниците да сме на тоя хал.Вместо да търкат наровете с другия виновник румен гечев, те дават акъл по медиите кое било правилно и кое не.Няма такава държава наистина.
  • 3 ИНЖ1

    23 6 Отговор
    Избраните съветници в СОС трябва да работят за софиянци. Данъкоплатците са им работодател, а не Нинова или РОвч.
  • 4 ВЕЛА

    17 9 Отговор
    НАЛИ ТОЗИ ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА НО И ТОИ Е ОТ ДС ОТБОРА
  • 5 Жива в будна кома

    18 7 Отговор
    Със деиствията на Курнела приватизаторката от СДС.
  • 6 Плявата

    8 2 Отговор
    най-лесно се отнася от вятъра.
  • 7 Хасан Хаспела

    18 10 Отговор
    БСП умре. Комунетата се хванаха гуша за гуша и се поливат с кал, помия и фекалии. Кеф. А този тарикат е една от причините "Столетницата" да удари дъното и да предаде богу дух. Безмозъчният електорат на "модерната лява", взе да вдява през последните 10-15 години, че такива като Р.Овч станаха милионери, а левите избиратели си остават все същите маргинали и несретници. Имено затова се нароиха разни "леви" партийки, които лъжат простите селски олигофрени, както БСП. Хубавото е, че мъките им ще приключат много скоро. Последните избори ясно показаха, колко им е потенциалът на всичките тези мошенници взети накуп.
  • 8 Кнаус 485

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "истина е":

    Истина е това което Румен Овчаров казва.... Не знам дали е крадец, но знам много крадци които управляват и са на власт....
    Не съм член на БСП, не съм и симпатизант на БСП.... Почти не гледам трите национални телевизии.. гледах Овчаров по една друга телевизия говореше за енергетиката и ми направи много силно впечатление в това което каза, безспорно разбира човека и е прав..... Тука видях че ревизора говорил по една телевизия, върнах предаването и го изгледах, също мога да кажа че ревизора безспорно беше прав..... Въпреки че и двамата по мен да ти от мен имат ясно изразени политически пристрасти бяха прави и казаха истини които няма да се чуят от партиините лидери които са на власт.....
  • 9 мдаам

    15 12 Отговор
    Р. Овч. - милиционер-активист. Съветски роб. Български предател. Доказано корумпирано човече, работещо срещу интересите на България през целия си дълъг живот. Дали ще го слушаш това нещо? Решаваш ти.
  • 10 мхааа

    15 11 Отговор
    Комундерът като е брадясал като на зло куче м...те, сигурно си е въбразил, че Магнитски няма да го познае.
  • 11 Ученика

    10 6 Отговор
    Изтрий си слюнките Румба, че много пръскат като говориш...
  • 12 ХАРОН

    4 6 Отговор
    Права е газовата турбина. Но пропуска и себе си да сложи в кюпа с таргашите на Партията. А, чий го дори в списъка Магнитски с Владко, момчето сладко и Шишири!?
  • 13 Цветко Христов

    6 5 Отговор
    ООООООООО БОЖЕ! ТОЗИ ВИНАГИ Е ГОВОРИЛ ЗА НАРОДА КАКТО ДРУГИТЕ КОМУНОСОЦИАЛИСТИ НО НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СА ИСПЪЛНИЛИ ТОВА КОЕТО ОБЕЩАВАТ НА НАРОДА! ТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ РОДОВООБЩИННА ПАРТИЯ! ЦЯЛАТА РОДА В УПРАВЛЕНИЕТО И ПОВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА. МОЖЕ ДА Е ТЪП КАТО ГАЛОШ НО Е НАШ ЧОВЕК! ТОВА СА ТЕ БКП,.
  • 14 Въпроса е

    0 0 Отговор
    Въпроса е: Кой ще бъде Феодала!
  • 15 Ъъъ

    2 6 Отговор
    Най-умния е Р-овч.
  • 16 Хитрото

    0 2 Отговор
    Каза Р.ОВЧ !!!???????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове