Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 14:00 794 27

ГЕРБ: Подписването на коалиционно споразумение е крайно наложително. Време е политическото лицемерие да спре

  • герб-
  • подписване-
  • коалиционно споразумение-
  • лицемерие

Бихме искали да посочим на г-н Денков, че от едната му страна стои човек, който още не е дал ясен и адекватен отговор на българските граждани по отношение на "Чаталджагейт". Имаме друг министър, в чието министерство имаше арести за корупция, коментира Деница Сачева

ГЕРБ: Подписването на коалиционно споразумение е крайно наложително. Време е политическото лицемерие да спре  - 1
Снимка: БГНЕС

Мнението на ПГ на ГЕРБ е, че преговорите и подписването на коалиционно споразумение са крайно наложителни, тъй като смятаме, че е крайно време политическото лицемерие да спре. Това каза на брифинг в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Деница Сачева. Тя отговори на думите на премиера Денков, че предложението на ГЕРБ за коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната - Демократична България" от вчера радикално променя приоритетите, набелязани преди девет месеца.

Ясно е, че работим заедно, ясно е, че работим по конкретни теми и приоритети и не приемаме поведението, което има "Продължаваме промяната" - на непрекъснато неглижиране на това, че ГЕРБ – СДС е първата политическа сила, спечелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и да изпълнява програмите и приоритети, с които е била избрана, заяви Сачева, цитирана от БТА.

Тя уточни, че относно управленската програма ГЕРБ очакват да чуят от Николай Денков какво е изпълнено досега и ако има неизпълнени ангажименти - защо.

Непрекъснатите намеци за корупционен багаж намираме най-малкото за нелепи. Бихме искали да посочим на г-н Денков, че от едната му страна стои човек, който още не е дал ясен и адекватен отговор на българските граждани по отношение на "Чаталджагейт". Имаме друг министър, в чието министерство имаше арести за корупция. Има министър в неговото правителство, който ходи с охрана заради това, че не е изпълнил политически поръчки за търгове и обществени поръчки, подчерта зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС .
Борбата с корупцията е основен приоритет и на ГЕРБ - СДС и когато говорим за корупция, очакваме ясни отговори на всички теми и въпроси, които засягат българското общество, на всички повдигнати съмнения, добави Деница Сачева.

Ние не се борим за постове. Неслучайно не поставяме регулаторите на първо място, нито говорим с формули като 50:50, 60:40 или 20:30, защото го смятаме най-малкото за недостойно. Когато се провеждат избори и се избират политически сили, които да влязат в парламента, нормалната политическа практика е да се сключи споразумение, в което ясно да бъдат посочени приоритетите, ясно да бъдат посочени нещата, които обединяват политическите партии и да има хора с ясна политическа отговорност, които да могат да дават отчет и обяснения за своите действия пред българските граждани, каза още Сачева.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕдинОтМногото

    27 3 Отговор
    Време е да се напълнят затворите с такива като вас. Пи я вици и пре стъпници
  • 2 хххх

    10 1 Отговор
    Ами то вие трябва да го подпишете.
  • 3 Дрън дрън та пляс

    11 3 Отговор
    В гората сме за глигани
  • 4 Наблюдател

    8 1 Отговор
    ГЕРБ е като онези картички, чието изображение се променя в зависимост от ъгъла, под който ги гледаме. Така ЕВРОПЕЙСКО в името на партията се превръща в ЕВРАЗИЙСКО, в зависимост от ъгъла зададен от собственика на ГЕРБ Бойко Борисов. Въпреки, че Баце се кълне в ЕС и НАТО и казва, че приоритетите на България са Шенген и еврозоната все по уверено ни тласка към Евразия.
  • 5 Мнение

    12 3 Отговор
    Време е народът български да стане и да ви затвори в панделите, всички вас купените от посолствата, евроатлантяги!

    Крайно време е гнусната паплач, разрушаваща страната ни, да бъде опандизена!
  • 6 ха ха

    9 2 Отговор
    Барчеди, ще ви намагнитят. Нещо Баце се самозабрави...
    Отстъпките от ПП-ДБ няма как да са вечни, защото инфлацията расте, бюджетът е в преразход, а кризата чука на вратата. Това, което виждаме в икономиката на страната, не е здравословно. Не сме в рецесия единствено заради раздутите държавни разходи и разпасано финансиране от банките. Не може лихвеният процент в ЕС да е два пъти по-висок от този в България. Нали се сещате, че дисбалансите са очевидни и бордът ще гръмне?...
  • 7 Коалиция

    14 1 Отговор
    с теб , Боко и куп двулични крадци ? Кой е луд ?
  • 8 Дом

    13 1 Отговор
    Изрод. А за външния вид няма да говоря даже.
  • 9 Никакви

    15 1 Отговор
    коалиции с доказани опустошители и грабители !
  • 10 Малтинчо

    4 1 Отговор
    КУЛ ЗА ,, ГЕЛП,,!!!
  • 11 Факт

    10 0 Отговор
    и при вас имаме нищо и никакви влезли в банка и изтеглили сакове с пари за магистралите ако бях аз сигурно всички съкращения и ФБР щяха да ме чакат от пред да не говорим за виладжии за милиони със крадени коли по границата и шефове на МВР дали патрулки да пазят джуджета и там къв беше тоя отстреляният.Младен Маринов вместо тези 4 три патрулки да оглеждат по кварталите за кражби те пазят крадците по цял ден.Да не говорим и за други хиляди немислими неща който се случваха.
  • 12 За да спре!

    10 1 Отговор
    За да спре! Трябва да бъдете изхвърлени на Боклука!
  • 13 На тая

    13 1 Отговор
    милиционерска дъщеря скорпионка , най ще ѝ отива да е ключарка на затвор !
  • 14 Ъхъъъъъъ мозък

    5 0 Отговор
    ГЕРБ: Подписването на коалиционно споразумение е крайно наложително..... Може и общи листи при предстоящите избори да излъчите и общата партия "Атлантици" да направите. Така ще е най честно ми се струва и шута на всички атлантици вкупом на куп после...
  • 15 УРА, УРА

    9 1 Отговор
    Като сте първа политическа сила защо върнахте мандата и защо не си направихте ваше правителство? Защото ви е страх! Защото не можехте да излезете от изолацията. И защото искате да обвинявате и прехвърляте отговорноста на друг.
  • 16 И защо ГЕРБ направо да не се

    8 1 Отговор
    Разпусне като партия да питам ? И без тва само един министър получи след победата на изборите за която Борисов вече и не помни. Що ги лъжете хората а? Па кажете им направо че като гласуват за ГЕРБ ще получат ДБ-ПП
  • 17 коментар

    6 1 Отговор
    Крайно наложително е такива като Сачева да не припарват нито до парламент, нито до каквато й да било държавна и общинска дейност! Или вземете и си разделете държавата или квото там е останало, щом заспалия народ само мига на парцали или само псува ей така за разнообразие или кажете, край стига сглобката почна прекалено да скърца и е време за разглобяване, сиреч нови избори!
  • 18 кръстословица ;

    3 2 Отговор
    професионални крадци с 4 и 5 букви - киро и бойко
  • 19 А да питам

    2 2 Отговор
    Преди изборите защо не обявихте, че "коалиционно споразумение" ще правите щото било "крайно наложително"..... Или може би не заявявахте точно обратното нали ? Подли гниди долни.... Сега трябва журналистите да напишат какви ги говорихте, преди изборите и дали поне една верна дума сте казали. Пасмина лъжлива.
  • 20 На евроизборите

    2 1 Отговор
    Борисов няма да номинира нито един от ГЕРБ и тези около него пак ще гледат умно +++
  • 21 Сачева

    7 0 Отговор
    Какъв е този списък от 100 човека- който според тричленката на ГЕРП в състав Ти ,Борисов и Биков предлагате пожизнена пенсия от 500 лв на певци и инструменталисти, защото им били загубени пенсионните документи? Между тях са мънките Аргирови/ които катат коли за по 100000 /; Карадочеав/ реститутката/; маречков / убиец и неосъден/; развигор Попов ; Васил Найденов / и още и още и още….. до 100!
    Не ви ли е срам ? Докога ще източвате хазната и то за хора с натрупани банкови сметки и живеещи охолно?
    Сачева, знаеш ли още колко хора демокрацията лиши по същите причини от пенсия

    Коментиран от #24

  • 22 ГАРГА РОШАВА

    1 1 Отговор
    Подмазвачи на САЩ заместиха подмазвачите на СССР
  • 23 Искам

    1 1 Отговор
    Искам да видя Сачева на скара!
  • 24 Кой къде работил да се е

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сачева":

    Кой къде работил да се е Осигурявал! Защо за всички граждани законите не са еднакви! Аз как съм си плащал! Ония дето са бачкали в чужбина... Да са се Осигурявали! Откъде накъде моите пари ще отиват там! И защо държавата не ми осигурява Законопостановеното! Разбойническа Пасмина! Кой загубил, Да плаща! - Персонално!
  • 25 ВЪХ ФАКТИ

    2 1 Отговор
    УПЛАШЕХТИ ВНУЧЕТАТА С ТАЗИ ПО ДОБРЕ ПОКАЖЕТЕ ДЕСА КОНСТИТУЦИАЛИСКАТА ИЛИ НАШТА ЦЕЦА ОТ КЪРЖИЛИЙ ЗАПЛЮЛ СЪМ СИЯ.
  • 26 Мухаа ха!

    0 1 Отговор
    Абе,Бойко си е наше момче- Българче и то- от шоплъка.Без,коз! Всичко коз! И гарвардчето с пръст между задни бузи.Или ще приеме,което означава че ГЕРБ ,като най голямата партия,ще трябва ( задължително) да има минимум 50% от всички министерства.Отделно и в регуалторите.Не приеме ли,на избори.Което ще му свали резултата поне с 60%Ще бъде принуден да играе отново с Ристо брадата,и инч хай дженерала на едни избори. В подобна комбинация, ще се свият като шагренова кожа,защото и свои и чужди, заради татаренко и инч хай, ще гласуват за всеки друг,но не за тях.Абе,добре си изиграва картите Бойко.Вкара ги в миша дупка.Тръгнат ли,да играят с депесето, ще отпаднат изобщо,от бъдещия Парламент.
  • 27 Ха-ха-ха...

    1 0 Отговор
    Много ясно... Защото Указа за удостояване с Магнитски на тулупа е написан и единствено остава да се попълнят дата, подпис и печат. Няма къде да мърда.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол