Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 19:19 3 423 28

Mинистър от кабинета "Денков" дал 1 млн. евро на режима на Путин

  • лукойл-
  • финансиране-
  • путин

"Продължаваме промяната" продължава да финансира "Лукойл Нефтохим"

Mинистър от кабинета "Денков" дал 1 млн. евро на режима на Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Огромен европейски скандал се завихря около правителството на Николай Денков.

"Продължаваме промяната" продължава да финансира "Лукойл Нефтохим", по този начин и режима на Путин, и то през европейски средства.

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева е одобрила проект на "Лукойл Нефтохим" за преход към кръгова икономика по прием “Подкрепа за прехода към кръгова икономика в предприятията”.

Това се вижда от списъци с проектите, одобрени за финансиране, и на които ще се предложи подписване на договор, е установила проверка на Епицентър.бг.

Номер 40 в списъка с големите предприятия е "Лукойл Нефтохим", като се предвижда за проект от 5 млн. лева рафинерията да получи 1 млн лева безвъзмездно европейско финансиране.

Скандалното в случая е, че докато ЕС налага санкции на Русия, министърката на "Промяната" подпомага компанията, която финансира режима на Путин. Още по-скандалното е, че финансирането се осигурява от Националния план за възстановяване и устойчивост по Програмата за икономическа трансформация.

Припомняме, че едно от основните обвинения към кабинета на Николай Денков е, че някои от министрите му имат личен интерес от "Лукойл".

"Лукойл" е руска компания, собственост на руската държава. Виждаме кой си говори с нея - премиерът и шефът на кабинета. Проверете кой оръжеен търговец им е направил срещата и комисионните как вървят", посочи председатeлят на ДПС Делян Пеевски преди месец.

Тежки обвинения отправи и председателят на енергийната комисия Делян Добрев. Преди седмица той разкри, че вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е посетил в почивен ден централата на „Лукойл“. Той е отишъл там с личния автомобил на изпълнителния директор на компанията Александър Величков. "Какво прави финансовият министър в кола на „Лукойл“ и в централата на „Лукойл“ в почивен ден?“, попита Добрев и към този момент няма отговор.

„Всичките руски опорки, които повтаряха Денков и Василев, се оказаха само опорки. Но през това време милиардите изтекоха в Русия. Година и половина ни лъжеха за да защитават руските интереси“, няколко пъти изтъкна депутатът от ГЕРБ и добави, че в МС се намират истинските виновници, които облагодетелстваха Русия.

Добрев припомни, че винаги когато е ставало дума за премахването на дерогацията на „Лукойл“, Денков е заплашвал да хвърли оставка.

"Милиарди отидоха към Путин. Денков ни плашеше с оставка, лично мен. Защото щял да стане взрив с цените на горивата, защото рафинерията щяла да затвори, защото технологично не можела да работи с неруски петрол. Нито едно от тези неща не се случи. Защо плашихме гаргите? За да работят с евтиния руски петрол", изтъкна няколко пъти досега и Борисов като е подчертавал: "Говоря срещу парите, които отиват при Путин".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    35 12 Отговор
    ППДБ ГЕРБ подариха на режима на Джо 8 милиарда лева само миналата година.
  • 2 САМО ЕДИН МЛН ЛИ.....

    13 5 Отговор
    ПЮЮЮЮ ТОА ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕ ИЛИ Е СКРЪНЗАТА БОКО.......
  • 3 един

    22 11 Отговор
    Поредният опит на комунистическото Статукво да дискредитира настоящето правителство преди ротацията!Заек няма излезе от тая трънка!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шопо

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха...":

    Магнитите на САЩ не действат в България.
    България е суверенна държава и в нея важат българските закони.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 3.14К

    29 2 Отговор
    Най- нелепото е, как търговецът на гласове и изпечен мошеник и крадец Делян Добрев го играе доброто ченге! Гласят го за заместик на толупа и той достойно го следва с наглост и слугинаж със заробващият и корупционен договор с Уестингхаус.
  • 8 Какъв фейк

    23 0 Отговор
    Преди час и половина беше опревергана тази новина по БТВ при Цветанка Ризова.
  • 9 Сатана Z

    19 4 Отговор
    Борис Бойков построи газопровод на Путин с нашите пари.3 милиарда лева зарови в земята Толупа-комунист
  • 10 Да де

    25 1 Отговор
    Точно Делян Добрев от сутрин до вечер трябва да е благодарен, че не е в затвора. Заедно с цялата си рода е в основата на герберските кражби. Но си мисля, че скоро ще бъде с белезници.
  • 11 факт

    20 1 Отговор
    А милионите за вилата в Барселона ги даде В. Златев , като подарък за боко ,защото стотици милиони от акцизи скриха !
  • 12 Факти пак разпространявате фейк

    15 1 Отговор
    Голямата ви новина беше опровергана по БТВ в предаването "Лице в лице".
  • 13 Азиим

    10 3 Отговор
    Лукойл не е на руската държава, това е акционерно дружество, регистрирано в Швейцария, с множество акционери, дори има бензиностанции в САЩ. Да не забравяме, че зГерб финансираха Байдън с 3 млрд. лв.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Цензура

    8 2 Отговор
    Лукойл е ЧАСТНА компания, това не е Роснефт. Ама откъде това ще го знаят русофобите, които по презумпция са неграмотни и некомпетентни дeбили?

    Коментиран от #17

  • 16 Аз съм веган

    4 2 Отговор
    А сега де, копейките да се радват или не?
  • 17 И затова

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Цензура":

    Тази частна компания Мутрофанова първа тичаше при Мунчо , да дърпат ушите .
    Хахаха

    Кое в Раша е частно , всичко е подчинено на Путлер ?

    Частно ама друг път , на хартия.
  • 18 хммм

    5 0 Отговор
    И какво от това?? Много добре! значи не са фашистчета като вас.
  • 19 Путинофил

    4 3 Отговор
    Колко пъти да ви казвам - територията е путинофилска!
  • 20 Селянин

    5 3 Отговор
    Задача за напреднали: вчера Сорос Денков каза, че с Украйна имаме многовековни отношения. Украйна е създадена като държава през 1991 г. Пита се в задачата - колко точно века са минали според Сороса от 1991 г. до 2024 г.?

    Коментиран от #27

  • 21 Тиквонии Велики

    4 0 Отговор
    Най много дадох аз на путин. Цели 4 милиарда пари на плебса за сръбско - маджарската тръба.
  • 22 9689

    1 0 Отговор
    Аз я видях,напъхала ги в сутиена си и каза на Путин-сам си ги вземи.
  • 23 Коректен

    3 0 Отговор
    Споко деляне, сега като поемете ротацията и носите отговорност можете и да затворите Лукойл.
  • 24 зрител

    1 0 Отговор
    МИЛИОНА Е БИЛ ЗА НЕЯ....
  • 25 Иван Крумов

    1 0 Отговор
    Малко трябва да се свият перките на претенциите на всички - не са идеални и живеем по-добре - без еднолични диктатори - самите диктатори живеят по-добре - без да са постоянно нащрек - никой нищо не заплашва със затвор и т.н. - то е минало вече и хората не са злобни.
  • 26 Владимир

    0 2 Отговор
    Бългжария има геополитически ангажимент да дава 10 млрд евро за енергоносители и услуги в областта на енергетиката на Русия. Така че, няма никакво значение как, но парите трябва да се превждат според определения график. Гарант по това вземане са стратегическите ядрени РВСН сили на Русия !
  • 27 ганю

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Селянин":

    създадена е на база на договор за независимост който зеления наруши
    при условие че няма да влиза в западни съюзи и Нато.
    Няма договор няма украйна. Всичко там е Русия
    даже украинците нарочно гръмнаха Чернобил за да издокарат Русия 24.04.96 г
    и да я унищожат.сега всичко се връща в правилния ред
  • 28 Теменужка

    3 1 Отговор
    Тиквата даде български пари за турски поток на Путин, а оная куха лейка, счетоводителката на пашата "загуби" пътната карта на тръбопровода!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове