Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 12:03 2 247 15

Кузман Илиев, близък до Алексей Петров икономист, основа гражданско движение

  • гражданско сдружение-
  • икономист

Един от основните приоритети на "България може" е да защитава правото на гражданите да се разплащат в брой, а не само по банков път, обявиха учредителите в приетата Харта

Кузман Илиев, икономист и председател на Съюза за стопанска инициатива на гражданите, оглавяван от Алексей Петров, учреди гражданско движение „България може".

Попитан дали “България може” е партия, той каза, че за него партия означава „част“. “За мен „партия“ е всеки един от вас, всяко едно събиране на сила, което има своята кауза. За мен най-голямата партия обаче е България”.

Хартата на „България може“ представя 15 точки, в които е описано какво трябва да се направи, за да просперира родината ни.

За учредителите на “България може“ вземането на стратегически решения за държавата ни трябва да е в България и никъде другаде.

Един от основните приоритети на „България може“ е страната ни да бъде енергийно независима, както и да гарантира икономическите и финансови права на гражданите, като за целта следва да се въведе конституционна защита на разплащанията в брой като превантивна мярка, че никой няма да получи пълен контрол над парите на българите, с което да застраши свободата, имотите и честта им.

В рамките на месец Илиев ще обяви личности и организации, които подкрепят идеите в Хартата и Меморандума за предоговаряне на Зелената сделка в полза на българската икономика.

„България може тогава, когато начело на България застанат политици и държавници, които са готови да жертват себе си за България, а не България за себе си, както виждаме в момента“, заяви писателят и драматург Александър Урумов, който е бивш шеф на пресцентъра на Министерството на отбраната, когато министър беше лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    21 0 Отговор
    Скоро партиите в територията ще станат повече и от гласуващият електорат !!
  • 2 никола гешев

    11 8 Отговор
    Нов ГМО продукт на съвеЦките милиционери от Библиотекарският. Стоян Денчев и Митю Гестапото ще са сивите кардинали, а другарката Шаренкова ще е PR!
  • 3 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Само аз и пейката пред блока неаме партийка, комисийка, движение и евентуално Гепия на евро фондове! Щото Гепията си е спорт на територията.
  • 4 Нека

    9 8 Отговор
    ИМА АЛТЕРНАТИВА !

    Коментиран от #6

  • 5 хъхъ

    7 2 Отговор
    Трактора оставил голямо наследства, казват, ама нещата не били съвсем ясни и имало много кандидати за парче от баницата.

    Коментиран от #8

  • 6 Приватизирани

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Нека":

    Нека "има алтернатива", но в случая защо в така обявените национални приоритети липсва РЕВИЗИРАНЕ И ВЪВЕЖДАНЕ В ПОРЯДЪК НА ИЗВЪРШЕНАТА ПСЕВДО-ПРИВАТИЗАЦИЯ ПОНЕ С МИЛИОННИТЕ АКЦИИ НА БИВШИТЕ СОБСТВЕНИЦИ (ГРАЖДАНИТЕ), ДОКОЛКОТО ВСЕ ОЩЕ ИМА "НЕФАЛИРАЛИ" ТАКИВА ПРИВАТИЗАЦИОННИ дРУЖЕСТВА/ФИРМИ, ЗАБРАВИЛИ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА РЕАЛНИТЕ И СИ АКЦИОНЕРИ, ИЗЧАКВАЩИ ЕСТЕСТВЕНОТО ИМ ОТМИРАНЕ, ДОКАТО ПЛЪТНО СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ ЕСТЕСТВЕНО РОДНИНИ И ПОТОМЦИ НА ПРИВАТ5ИЗАТОРИТЕ!? По въпроса дори плахо от ГЕРБ, Делян Добрев, счете за нужно да осветли темата в своето време, уви- без настоявания и пробив.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сила

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "хъхъ":

    Големи дългове и необслужвани кредити...... Това остави...... Асан толкова си можеше, нямаше как да надскочи Милиционерския интернат...... "Доцент по сигурност"
  • 9 Брат Румен Ралчев

    4 2 Отговор
    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 10 Киро

    7 8 Отговор
    Кузман Илиев е прекрасен икономист, сглобката имат тъпи измамници ,крадци и лъжци!!
  • 11 Боже пази България

    6 1 Отговор
    Алексей Петров, както и други като него физически не присъстват в България, но създателите на тази мафия са живи и продължават творчеството си в мафиотската окупация на държавата и раждат нови структури и обекти със същата цел. Целта им е да задушават развитието на България и да стискат в ръцете си парите, властта и контрола над всичко, да пречат с всички сили. Няма нормална държава без правосъдие. Съдебната система цялата е заложник на ДС-КГБ мафията и това е заложено още 1990 г.,когато възпитаниците на милиционерската школа в Симионово бяха признати със закон от СУ за юристи, а са учили право 2 г. като в техникум по право наравно с истинските юристи, учили 5 г. истинско право. Тези дипломанти са Гешевци, Сарафовци, Ясен Тодоровци, ВСС ,висши съдии. Затова няма осъдени за престъпленията срещу държавата и хората преди и след 1989 г. и бандитите са в Парламента, вместо в затвора. Пускат от кошницата различни послушници в различни периоди, но в изпълнение на един и същ сценарий. Този Кузман Илиев е поредния политически герой гербераст, който стана политолог, анализатор, финансист и специалист по всичкология, за да бъде натрапван непрекъснато на хората по тв и всякакви медии от години, защото е подготвян за политик. Схемата е позната и няма край.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мнение

    4 2 Отговор
    Кузман Илиев е един от малкото останали умни млади мъже.
    И е един от тези , които се чувстват преди всичко българи.
  • 14 Демократ

    1 2 Отговор
    2020 г. Агресивно лансираните напоследък водещи на Нова телевизия Кузман Илиев и Владимир Сиркаров скоро може да сменят професионалното си поприще с политическо. Илиев и Сиркаров разчитали на този скок в на медийния бос Георги Харизанов. Той им бил обещал избираеми места в листите на ГЕРБ на следващите парламентарни избори. Двамата отдавна гравитират около Института за дясна политика, който е собственост на Харизанов. Преди да пробият в Нова телевизия, ководещите имаха предавания и други тв, собственост на Харизанов, който от директор на напоителни системи, който трябва да бъде съден за съсипването им по нареждане на приятеля на мутрата Бойко министър на земеделието миро Найденов, стана тв собственик и експерта по всичкология.В средата на юни 2020 г. за изненада на мнозина водещите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров цъфнаха на първия ред на партийната сбирка на ГЕРБ в Стара Загора, където отиде и лидерът на партията Бойко Борисов.Преди няколко дни двамата бяха забелязани и на откриването на хитовата плажна дискотека „Бедрум” на Слънчев бряг – отново в компанията на Георги Харизанов.Любопитното е, че медийният бос, който е тенис партньор и пиар гуру на премиера Борисов, щял да бъде новият двигател на ГЕРБ.Нищо не е случайно, кадрите са налице и се пускат по даден знак от ДС-КГБ задкулисието, като ББ -ГЕРБ са двигателя.
  • 15 Сила

    1 1 Отговор
    11 и 14 казват всичко..... Прочетете ги внимателно !!! Най вече за вас се отнася, 10 и 13....... Освен ако това не си ти Кузо ?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове