Last news in Fakti

2 Март, 2024 05:48 4 621 23

Сиди: Мигрантите не искат да живеят тук, страната ни е част от пътя им

  • александър сиди-
  • мажд алгафари-
  • мигранти

За да влезеш в България, трябва да платиш около 2 500 евро, заяви Мажд Алгафари

Сиди: Мигрантите не искат да живеят тук, страната ни е част от пътя им - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изпраща ли Германия мигранти у нас, които са престъпници? Този въпрос събуди притеснение. От БСП дори показаха документ, според който в началото на февруари в страната ни са влезли 24-ма бежанци, 3-ма от които били съдени за убийство.

"Условието беше - ние ще ви върнем каквото искаме и каквото ни пречи, а вие трябва да го приемете. Идеята на хората от Запада е Източна Европа да стане заден двор на Европейския съюз. Нашите продажни политици се съгласяват на всяко едно нещо. Казват, че няма споразумение за връщане, само че това е трети-четвърти самолет, който се връща".

Това коментира бившият депутат от ВМРО Александър Сиди в студиото на "Денят ON AIR".

Журналистът Мажд Алгафари поясни, че не е трети или четвърти самолет, а са много повече.

"Върнаха доста самолети, заради което голяма част от центровете започват да се запълват. Стигат до максимума. Има центрове, които са запълнени на над 100%. Ние сме задния двор на Европа", заяви Алгафари в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сиди отбеляза, че мигрантите не искат да живея в България, а страната ни е просто част от пътя им.

"По оградата трябва да има достатъчно силна охрана. ЕС се задъхва от мигранти и иска да ги върне обратно в задния двор на Европа - България и Румъния. Излизат и казват, че най-големият успех на това правителство е, че вкарахме България във Шенген по въздушно-капков път, само че това на нас не ни е важно", заяви той.

Алгафари добави, че тези, които се свръщат с белезници у нас, ще си доизлежат присъдите, а другите ще ги настаним в лагери.

"Връщат ни хора, на които целта им е Германия. Ще поседят месец, два, три и после ще поемат по първия канал за Германия - плащат и са там. Ще си играем на куче и котка", коментира журналистът.

Според Сиди решението е затваряне на границата на ЕС.

"Тази политика е безумие и трябва да спре. Ако един човек иска да пътува, ще отиде по легалния начин. Но тези хора не го правят", каза депутатът от ВМРО.

На въпрос откъде имат пари, за да платят и да преминат границата, Алгафари отговори, че начините са много. Може да са събирали сумата през годините, докато работят в Турция или да са се занимавали с незаконни дейности като трафик на наркотици, проституция и продажба на органи. По думите му, за да влезеш в България, трябва да платиш около 2 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говедовъдство

    14 3 Отговор
    В селското стопанство няма кадри.
  • 2 Последния Софиянец

    25 0 Отговор
    Затова ни ги връщат насила и оковани.
  • 3 Инж

    1 44 Отговор
    Тоя лъжец Сиди докога ще всява паника с мигрантите???

    Коментиран от #5

  • 4 Искаме

    35 1 Отговор
    Шенген, ето Ви !
  • 5 Последния Софиянец

    32 1 Отговор

    До коментар #3 от "Инж":

    Понеже пазим летище София почнаха да пренасочват бежанците към Пловдив.
  • 6 асен

    22 2 Отговор
    те българите не искат да живеят тук какви емигранти
  • 7 пешо

    28 0 Отговор
    много пара у тия талибани , кой ги захранва

    Коментиран от #19

  • 8 правилния въпрос е

    29 0 Отговор
    има ли мигранти от афганистан ирак сирия които да не са престъпници?

    Коментиран от #18

  • 9 Токсик

    17 3 Отговор
    България е такъв оазис, че повечето мигранти предпочитат да се върнат в Сирия или Афганистан, отколкото да живеят тук.
  • 10 Щом са влезли

    22 0 Отговор
    нелегално в България автоматично 1г. затвор както е по нашите закони. Присъдата може да я излежат в общежитието и всеки ден да бъдат карани на работа да почистват Странжа от боклуците си. През това време се урежда екстрадирането им в съответната държава и край с проблема.
  • 11 Анонимен

    24 0 Отговор
    ЕС, да не дава никакво убежище за граждани на страни в които няма война на тяхна територия. Сега войните са Украйна - Русия, но на територията на Украйна, Израел-Хамас на територията на Ивицата Газа. Другаде в света няма такива мащабни войни, в Сирия е само в северозападната част. Всички останали пришълци-мързеланковци вън от Европа! ЕС е само 500млн., не може да изхранва 1,2 млрд. араби и 1,3 млрд. африканци. Обръщам внимание,че афганистанците, сирийците, иракчаните са по неписано правило 90% мъже 20-40г и са икономически мигранти. Минават нелегално границата, без документи за самоличност, а в техните държави вече няма война - в Сирия има още, но само около Идлиб. Не работят, закачат жените, искат джамии, халал , правят атентати, не се интегрират. Точат социалните фондове на ЕС и това е. Докога Европа така ще я кара? Докато стане ислямски континент? На 27.02.2024г., на летище София кацнаха 2 самолета, общо 45 мигранта. 30 бройки от Сирия изпратени от Австрия и 10 бройки от Афганистан изпратени от Брюксел. Ето какво подписали Денков и Габриел, да се приемат мигранти от всички държави на ЕС, не само от Австрия. И докъде така?

    Коментиран от #13

  • 12 Анонимен

    23 1 Отговор
    Хиляди мигранти минават българо - турската граница и се установяват в Европа. Не мигрират в богатите арабски държави, а са една вяра - МЮСЮЛМАНИ! Емирите не искат прошлеци, а искат богаташи такива като Роналдо и Меси. Пита се въпросът от мигрантите хукнали към Европа, колко от тях са нелегални ислямски клетки? Комисарите от ЕС хал, хабер си нямат. Ей така с лека ръка ги пускат и им дават да точат социалните фондове, което не е нормално. Какво трябва да направи ЕС!? Категорично ислямът трябва да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямo-фашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб.
  • 13 Добре си обобщил

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    това което съм писал в различни мои постове.

    Коментиран от #14

  • 14 Анонимен

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Добре си обобщил":

    Не спирай да пишеш. Дано комисарите от ЕС, политиците от ЕС и прогресивните хора от Европа се събудят и осмислят убийствената мигрантска политика, която в момента водят. Ако продължават нещата така, един ден Европа ще стане ислямски континент.
  • 15 Кали

    11 1 Отговор
    Каквото и да пиша реално коментара се трие но ще кажа че след 2 год. Исляма ще залез Европа и ще стане страшно с атентати и убийства не ви се вярва но ще видите ,трябва да се връщат там от където идват и никакви помощи, източната системата на Европа така се кефи Америка защото Европа по точно Германия вече е едно нищо ,българина нехае и е безразличен само гледа да яде пие и пуши като комин особенно жените защото народа има много пари и имоти българина е богат и прост
  • 16 Меги

    14 0 Отговор
    ВСИЧКИ МИГРАНТИ ДА СЕ ИЗПРАТЯТ ДА ПОЧИСТВАТ БОКЛУЦИТЕ ПО ГРАДИНКИ В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО И ДА ПОЧИСТЯТ СТРАНДЖА ТОНОВЕ БОКЛУЦИ И ДА СЕ ВРЪЩАТ ТАМ КЪДЕТО ЖИВЕЯТ ОТ КАКЪВ ЗОР ЩЕ ГИ ХРАНИМ ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ И ДРУГА ВЯРА АРАБИТЕ НЕ ГИ ИСКАТ А НИЕ ЗАЩО???????????
  • 17 Далавера

    15 1 Отговор
    Бил съм емигрант когато не бяхме в европейския ,хващат те летиш в затвор съдят те и те екстрадиран до самолета като престъпник ,това през 1997г. В Малта, ти си престъпил закона сега какво ги клиниката тия мързи кой арабин работи само деца ,далавери и наркотици УРСУЛА И МЕРКЕЛ УНИЩОЖИХА ЕВРОПА ПОБЪРКАХА СВЕТА ТОВА КАЗВАТ ГЕРМАНЦИТЕ И ГИ ПРОКЛИНЯТ
  • 18 Мари

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "правилния въпрос е":

    Тези , които ги изпращат тук. Тези които искат да заличат България, и да стане Кенеф.
  • 19 бл.134 в Zап. парк

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "пешо":

    Те не искат , но улиците ви се напълниха с такива .
    Забогатяхте от войната но друг ще ви изяде десерта .
    Слава на Америка и до последния савянин
  • 20 Цуца

    3 0 Отговор
    Пускайте ги за Германия да ги дундурка и храни тетка Меркел!
  • 21 Кой иска

    2 0 Отговор
    Кой иска да остане в тази Отврат!
  • 22 Болярин

    4 0 Отговор
    Народа си е избрал ПРЕСТЪПНИЦИ, а не политици ! Радвайте им се !!!
  • 23 а,а,а,такива да ги немаме!

    0 1 Отговор
    усладиха ти се парите на есе-то,ся ши прибираш нег.ри и ман.га.ли.с други думи:кат не искаш ман-га-ли и не-гри,напускай ес и ресто на възовете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове