Last news in Fakti

5 Март, 2024 18:56 1 512 21

Демерджиев: Вътрешният министър досега не е дал никакви отговори по случая „Нотариуса“ и неговото убийство

  • иван демерджиев-
  • калин стоянов-
  • отговори-
  • мартин божанов-
  • убийство

Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в прокуратурата, сега ли се ужаси, че с мними свидетели може да бъде повдигнато обвинение на всеки без законен повод и доказателства?, пита бившият служебен вътрешен министър

Демерджиев: Вътрешният министър досега не е дал никакви отговори по случая „Нотариуса“ и неговото убийство  - 1
Снимка: bTV

Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в прокуратурата, сега ли се ужаси, че с мними свидетели може да бъде повдигнато обвинение на всеки без законен повод и доказателства? За Калин Стоянов въпросът е защо няма отговори, свързани с теча на информация, с начина, по който съпругата на Мартин Божанов се озова в ГДБОП, правена ли е проверка, има ли резултати? Той дължи отговори за това дали полицаи са охранявали тези клубове и на какво основание“.

Тези въпроси отправи бившият вътрешен и правосъден министър Иван Демерджиев в предаването „Лице в лице“.
„Що се касае до г-н Славов, той трябва да се ангажира да проучи всякакви връзки с магистрати и ако има основание да предложи образуване на дисциплинарни производства, има инструментариум да го направи“, допълни той.
По думите на Демерджиев вътрешният министър досега не е дал никакви отговори по случая „Нотариуса“ и неговото убийство.
„Единственият отговор, който чухме от него беше, че нямало данни и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да има съпричастност по този случай. В нощта на убийството на Мартин Божанов служебният автомобил на министъра е един от тези, които посети местопроизшествието. Очевидно той следи отблизо случая, но до днес не разбрахме дали този човек е агент на МВР или някоя от службите“, коментира Иван Демерджиев.

Не очаквам, когато не виждаме слона в стаята, да стигнем до истината за тези процеси. Очевидно е, че тези, които са назначили последните трима главни прокурори и самите главни прокурори знаят много добре какво се случва в съдебната система. Точно това са хората, отговорни за това, което се случва“, допълни Демерджиев.
Защо Мартин Божанов е мъртъв при положение, че се твърди, че е предстояло да му бъде повдигнато обвинение, че е бил подслушван и следен, попита бившият правосъден и вътрешен министър.
„Най-тревожен е случаят с теча на информация, какъвто очевидно е имало, за да се стигне до убийството на Мартин Божанов. Защото днес вместо да чуем версията на Мартин Божанов за това, което се е случвало в съдебната система, за неговата роля и ролята на другите, които са участвали в тази група за влияние, ние ще чуем друга версия – такава, каквато ще ни бъде поднесена и то защото Мартин Божанов е мъртъв. Да се допусне той да бъде елиминиран по този начин и така да се отнеме възможността от първо лице да се разбере истината – очевидно някой не е искал тази истина да стигне до обществеността и в крайна сметка се случи така“, каза още Демерджиев.
По думите му управляващите имат различен подход по случая с Нотариуса и случая с Петър Петров, известен като Пепи-Еврото.

„Неприятно впечатление прави факта, че управляващите много говорят по случая с Мартин Божанов, а някак си премълчават другия случай с Петър Петров – Еврото. Очевидно единият е по-приемлив или кръгът от хора, които се очаква да излязат са по-приемливи“, твърди бившият вътрешен и правосъден министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    27 4 Отговор
    Какви отговори да дава МВР министъра? Нали е от герб?
  • 2 Взех

    21 1 Отговор
    Парите и казах ,ще видим,и всичко е точно
  • 3 хихи

    34 0 Отговор
    А доходите на богатите им съпруги/бивши на Нотариуса и Пепи Еврото някой разследва ли ги?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 куршумът

    17 0 Отговор
    е най доброто решение за уайната които са забъркани, и нека продължи истинското бързо правосъдие
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хихи

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Жив е той жив е":

    Жив не жив!?
    От какви доходи Порноактрисата(моралния говорител на Антикорупционния фонд) ги има тези имоти?
  • 9 факт

    23 3 Отговор
    Ами не е дал ,защото съд ,прокуратура и МВР пазят бандита от Банкя ,и ако бяхме нормална държава щеше да е осъден на 100 год. затвор !
  • 10 дон

    20 1 Отговор
    Не е проблем че вътрешният министър не е дал никакви данни. Проблемът е че прокуратурата е черна кутия в която потъва всичко което те решат.

    Друг проблем са тия шарлатани дето се съюзиха с мафията на шиши и Бочко.
  • 11 Ако не си разбрал

    10 1 Отговор
    ВЕЧЕ НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО
  • 12 Ван Дал

    14 0 Отговор
    Има държавна такса има и допълнителни такси- спокойствие, освобождаване, оправдаване, по давност, на трупчета и изчезнали доказателства. Не може да се разруши система градена с десетилетия... Изхода не е добър, ако е по американски, само чичо Колт и дядовците Смити и Уестън ще имат последната заключителна пледоария!
  • 13 Май

    19 0 Отговор
    МВР е вече много зле. Къде ли нема намесени полицаи на всяко ниво. - трафик не емигранти, корупция, Честните и свестните полицаи са малцинство.Хората не виждат в МВР законова закрила.
  • 14 Иван мастиката

    4 0 Отговор
    Ауууу
  • 15 Име

    10 0 Отговор
    Мартин Божанов ходеше с преносима (тоест - обикновена пишеща машина), по адреси - така направи 20 30 милиона - халал да са му.

    Звъни на адресите - оп - отварят му - охо - аз съм инкасатор на толпофикация и - драсват на пишещата машина нещата - пълномощно, разписки и - сутринта - човека няма апартамент.

    Има секретен талант този мъж, интерес представляват и семейство Митеви - Велин и Борис Митеви.

    Също така - има напрежение около нотариални кантори - Номер 20, 30.

    Улеснена е измамата от самите жертви - но това не ги прави един вид - "овци".

    Криминалисти.
  • 16 м-р

    6 0 Отговор
    Какви отговори да дава бил е в гдбоп жената на нотариуса е там има и наркоманчета - мафия
  • 17 Така

    8 0 Отговор
    Така е непрекъснато питам къде е Пепи Еврото и кога ще продължат досъдебното му производство.Защо осветиха защитен свидетел мафиотската прокуратура?Защото има данни,които искат да заметат.Пепи Еврото корумпира магистрати,които получават бонуси от него.Товс са Сарафов,Русинова и градския прокурор Кирилова.Хайде Славов мръдни си зад....и искай разследването им и на оня прокурор метлата който изскача от всеки ъгъл основния замитач,при който са попаднали флашки и записи и които трябва да са при съдията,която сега като прокурор разследва Сарафов.А,бе свършите нещо в името на правото .
  • 18 Овцете мълчат ли мълчат

    4 0 Отговор
    Отговори няма да има, докато няма камъни!
  • 19 Толкуз,затвориха страницата

    3 0 Отговор
    Няма се очудя,ако се окаже,че лудия математик от гробищата го е гръмнал просто ей така,щото следял медиите и заплашвал налево-надесно....
  • 20 Всичко е

    3 0 Отговор
    Всичко е проучване! За да се види как да се подобри прикритието!
  • 21 Ком

    5 0 Отговор
    Цинизъм на комисията в Парламента е, че никой не разпитва Гешев, Цацаров.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол