Last news in Fakti

5 Март, 2024 22:20 1 558 30

Цветанка Андреева: Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е много по-добрият вариант за държавата

  • цветанка андреева-
  • споразумението-
  • герб-
  • пп-дб-
  • добър вариант

"Аз виждам шанса не толкова като оцеляване на досегашната сглобка, а за изграждане на нова силна и политически ясна коалиция", коментира политологът

Цветанка Андреева: Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е много по-добрият вариант за държавата  - 1
Снимка: БГНЕС

Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е не просто спасителен вариант, а е много по-добрият вариант за държавата и за двата основни участника в управлението. Това каза пред БНР политологът Цветанка Андреева. Тя коментира още:

"Този път има предложение за властта да бъде съставена по много по-здрав и много по-ясен начин и много по-дългосрочен. ... Има разписани механизми. Аз виждам шанса не толкова като оцеляване на досегашната сглобка, а за изграждане на нова силна и политически ясна коалиция".
По думите на Андреева носенето на политическа отговорност и разпределянето на министерствата е съотносимо с начина, по който ще бъдат избрани регулаторните органи:

"Намирам изключителен политически баланс и смисъл на взаимен контрол между двата коалиционни партньора в това министърът да е от една политическа сила, а шефът на ресорната парламентарна комисия да е от друга. ... Липсата на разписани механизми за вземане на решения саботираше сглобката, липсата на такива канали".

Коалицията е свързана с механизми за отчетност, няма го вече спокойствието на еднопартийното управление, смята Цветанка Андреева.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 3 Отговор
    Бойко Борисов предлага правителство на ГЕРБ с мандат на ГЕРБ.Затова ли бяхме на жълтите павета две години в дъжд и сняг за да върнете Тиквата отново на власт?

    Коментиран от #12, #13

  • 2 ПО ТОЧНО

    36 3 Отговор
    ТАЯ ЧОЧАРКА ДА ОДИ ДА ПРАВИ МАСАЖ НА ТЛЪСТИЯ ОТ БАНКЯ ТАКА И ТАКА МУ ОЛИ ЗВА ПОСТОЯННО ДНОТО
  • 3 12343211

    19 3 Отговор
    Обул се Илия пак в тия.
  • 4 Абе що не си...

    32 5 Отговор
    Едни и същи соро соидни бо клу ци с фалшиви дипломи и титли обикалят от сутрин до вечер телевизиите и стресират хората.
  • 5 Мда

    26 3 Отговор
    Цветанка от герб говори, говори и каза герб. Нищо ново...
  • 6 А50

    22 2 Отговор
    Мафия. Боци знае да се пазари. Никой не говори за България и народа
  • 7 Тома

    22 2 Отговор
    Аз като чуя герб и боко веднага се сещам за едно чекмедже пълно с евро и злато и се чудя това ли е доброто за държавата

    Коментиран от #15, #27, #28

  • 8 травеерса андреева

    20 2 Отговор
    знаем, че банкянският циганин няма вкус
  • 9 МУТРО-МАФИЯ

    16 3 Отговор
    И уж държава.
  • 10 Айде

    7 4 Отговор
    Борисов ще намери начин нищо да не се променя! ППДБ са зависими и ще бъдат принудени за компромиси!
  • 11 хххх

    11 2 Отговор
    И тази герберастка гарга ще ни казва... АЙ СЕКТИР!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ФАКТ Е

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Борисов е национален предател
    и троянски кон на Путин

    Капитал публикува “Пътната карта”, която Нушка беше загубила!
  • 14 дом

    3 2 Отговор
    Това е добре само за шайката, глашатаите на шайката, слугите на шайката и всички онези на които не им дреме за страната, стига от крадените пари да има и за тях. Т.е. всички избиратели на ГЕРБ-ДПС.

    За останлите хора, това е смърт.

    Коментиран от #19

  • 15 Мухаха

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тома":

    Щото толкова ти е умът! Не разбрахте ли, че това беше кагебистка уйдурма, за да бутнат правителството, след като не можаха фалита на КТБ и още няколко. Снимките бяха от различно време и няма снимка на Боко с чекмедже. Бяха предназначени да разпалват негодувание у бедни хора и да бъдат използвани от политици от опозицията. Цялата история беше мега-странна - защо беше зорът да се свали правителството няколко месеца преди редовните избори? Дали не беше защото командосите влязоха опасно близо в президентството, а там се гушеха доста руски шпиони? Онова голямото убийство на до ста хора в Нови Искър, някои от които чистачки в домове на добрутрото и властта дали пък нямаше общо с мистичната Мата Хари и не докарва ли на "зачистка" за да се прикрият сериозни играчи от самия връх? Само разсъждения, но аз така навързвам фактите

    Коментиран от #16

  • 16 Пепи

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мухаха":

    Ти ми отвори очите и ми даде път в живота, бе човек. Аз досега съм живял в заблуда, че Бойко Борисов е корумпиран.
  • 17 Алоооууу

    6 1 Отговор
    « русата», най- добрият вариянт за държавата НИ Е, да виняма! Нито тия издънени селски и махленски политици, нито развъдените от разни килийни училища политиковъди и жужурналя!
    Да започнем на чисто с неопетнени хора! Умни и мислещи!
  • 18 Какво сега?

    3 1 Отговор
    Ще се избира Лошото от Лошото! Това ли предлагат Управляващите? Защото друго не се вижда!
  • 19 Всичките

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "дом":

    Всичките .... Трябва да се изметат!
  • 20 Боклуците на Боклука

    8 1 Отговор
    Цеце, остави тези коментари и си отивай на работа при червените Фенери,там ти е мястото. А за сглобката,да се разтуря и нови избори.
  • 21 Редник

    6 1 Отговор
    Наглостта на тия нама граници. Тикви, прасета, кирета, гномове и мравояди са се овъртолили и смучат кръвта на народа.
  • 22 АХИЛ

    3 0 Отговор
    Избори до дупка!
  • 23 дядото

    1 0 Отговор
    няма да се засрамите.има добър вариант за онези,горе,в политиката и властта,ограбващи и предаващи българия.за държавата и народа няма добър вариант,запомни го и знай,че не ви вярваме и ви презираме
  • 24 леле , КАКО !

    1 0 Отговор
    Цветанке ма , где беше твоя Бойчо на НАЦИОНАЛНИЯ празник 3-ти март ? Що не излезе да поздрави хората ?
    Обикновено се изказва по всякакви теми , а този път - ТИШИНА !
    Да би нещо да се е уплашИл ? От народа и хорската обич ли ?
  • 25 баба ЯГа

    1 0 Отговор
    Дано не се обиди Цветанка , ама с тази коса и червило , с този плам в защита на ББ , прилича на прости-тутка пред пенсия и с тенденцията да стане МАМАН на бардака на шайката ГЕРБ !
  • 26 Баба Меца

    0 0 Отговор
    Заради такива като Андреева , Бойко Борисов от много време НЕ ИЗПОЛЗВА тоалетна хартия ! Просто има кой да му лиже зад.ника. И то кандидатите са в изобилие !
  • 27 тиквенсониада

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тома":

    Това е доброто.....за Бойко и егото му !
  • 28 ПЪГУОШ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Тома":

    Аз пък се сещам за .....къща в Барселона.....за млада миска с бикини .....за Мата Хари......за Ало , Ваньо.......за Мишо Бирата......за Иван Ангелов Пилето и тировете му......за набиването с 200.......за Тулупите......за сакове с кеш от магистралите......за мачове на Тигрите.......за правителствения самолет и мачове във Варна.......за загубени басове...... за несъбраните от Божков милионни данъци за 6 години........за връзките му с Маджо , Маргинте и Пашата........МНОГО е ДЪЛЪГ СПИСЪКА с геройства , гафове и компромати на ПРОСТАКА от БАНКЯ. Аз за това си спомням ! А вие ?
  • 29 Дядо Мраз

    0 0 Отговор
    Винаги съм се чудил ЗАЩО Бойко е станал член на БКП още 18-19 годишен , при положение , че мрази комунистите , щото са убили единия му дядо !?
    И ругал ли е за това другия си дядо , който е бил вЪРЛ комунист ?
    Просто питам - НИЩО ЛИЧНО !
    Отговаряйки си на тези въпроси , бихме получили по-добра представа какъв човек КОЛИ и БЕСИ в България !
    Хамелеоните ряпа да ядат в сравнение с ББ !
  • 30 ЕПИхлорХИДРИН

    0 0 Отговор
    Цветанка сигурно има снимка на Бойко над леглото си и всяка вечер и се моли и кръсти , преди лягане , с думите - БЛАГОДАРЯ ТИ , Бойко , ЧЕ МЕ НАХРАНИ И ДНЕС !?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол