Last news in Fakti

5 Март, 2024 22:45 1 418 16

Eмануил Йорданов: ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор

  • емануил йорданов-
  • герб-
  • съдебна реформа-
  • чувство за хумор

"Съмнявам се, че ще стигнем до най-високото ниво, що се отнася до бушоните - първият изгоря и то по-най-лошия възможен начин. А къде е пресечната точка между Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса - в щайгата с гнилите ябълки", каза бившият министър на вътрешните работи 

Eмануил Йорданов: ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Съмнявам се, че ще стигнем до най-високото ниво, що се отнася до бушоните - първият изгоря и то по-най-лошия възможен начин. А къде е пресечната точка между Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса - в щайгата с гнилите ябълки. Има пресечни точки и в прокуратурата, и в съда. Както има добре работещи съдии и прокурори, така има и такива, които са срам за системата", каза бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че никой от Комисията "Нотариуса" не е казал, че трябва да се разпита или Иван Гешев, или Делян Пеевски.
"Но да вземем случая на Веселин Денков - при него имаме месеци наред задържане в ареста, което задържане е лишено от всякакъв смисъл. И то не е само неговото. Всички определения, които е постановил Специализираният съд по мерките за неотклонение, биха могли да бъдат взети и прочетени. Защото всеки човек, който се явява в спецсъда, знаят тези определения какъв вид имат", допълни Йорданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан защо министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не иска да каже дали Нотариуса е бил сътрудник във вътрешното ведомство, той отговори: "Тук опираме и до една друга тема - дали министърът на вътрешните работи трябва да бъде политик или да бъде човек от системата. Защото когато човек няма подготовката да общува с медиите, би могъл в един момент да се спъне и в равното. Сътрудници на МВР никога не са били скулптори и художници. Нормално е информацията да се придобива от хора със съмнителна репутация. Те могат да изсветлят тези процеси, които се разследват от МВР".

Има информация, че барманката на "SS" клуб е работила в ГДБОП.
"Медии твърдят, че Пепи Еврото е в Сърбия. За екстрадиция през Сърбия аз не съм чувал. Практиката показва, че получаваме в определен процент, който не е особено голям", коментира бившият министър на вътрешните работи.

Според Йорданов ГЕРБ и съдебна реформа е демонстрация на чувство за хумор: "Да си припомним, че имаше момент, в който министър на правосъдието беше Цецка Цачева, а когато я попитаха кога ще започне съдебната реформа - тя каза, че съдебната реформа е свършила. ГЕРБ са хората, които създадоха Специализирания съд и прокуратурата".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    15 3 Отговор
    Приключили сме Вчера, аз не виждам къде е смешното.
  • 3 Маг Минчо

    10 19 Отговор
    Всъщност най-голяма демонстрация на хумор е,че точно г-н Йорданов някога беше вътрешен министър! При това - черен хумор! Да оставим настрана приликата му с мистър Бийн,макар че изпълненията му като министър разсмиваха повече от британския комик! А това че е станал адвокат е върха на сатирата...
  • 4 ПростИзбирател

    3 11 Отговор
    За избирателите на ПроститеПарчета, масово недоволни от живота некадърници, е достатъчно да им се подхвърли някоя опорка за съмнителни руски автомобили, паметници, свещеници или салати, която да им даде удобен повод да обвинят някой друг за своята некадърност и несгоди, и веднага забравят за съдебни реформи, борба с корупцията, нужда от реформи. Те са горди че видния шеф на ДАНС шиши, им прави така нужната конституционна реформа, зашото българите бягаха от държавата именно заради кофти конституция. Успокояват се когато лидерите им ежедневно им доказват че Възраждане са по-грешни от тях и добре че не са дошли на власт, че Путин е виновен за трудната икономическа ситуация и сухото лято....
  • 5 Хехе

    5 18 Отговор
    Ех,Йорданов! Да вземете с Манолова,Дончева и Хаджигенов да се хвърлите в яз.Искър и да зарадвате адвокатската гилдия.
  • 6 Тц, тц

    11 9 Отговор
    Като си спомня, как като министър заекваше и сумтеше на репортерските въпроси, се радвам че се е научил да говори гладко, както ни учеха в 3-ти клас на основното у-ще.
  • 7 У бре

    7 7 Отговор
    В България ОN AIR канят все изпаднали от каруцата. Поне е интересно какви смелчаги на приказки са сега, а какви мекотели всъщност бяха!Къса е паметта!
  • 8 Хохо Бохо

    17 4 Отговор
    Докато мафиотите са в сглобката, не очаквайте съдебна реформа...
    Ако има такава, най-главният мафиот ТРЯБВА ВЕДНАГА да отиде при бай Ставри.
    И не обвинявайте ППДБ за това....
    Другия път не ходете за гъби, ами гласуватайте.
    Иначе пак ще си дерете ризите, че не сте парламентарно представени.
    А как можете да бъдете парламентарно представени като не гласувате?...
  • 9 Сериознооо?

    19 1 Отговор
    И где са тия добри прокурори и съдии,кат не разследват и осъждат лошите,които били уж срам за системата,алоууу сичко е гнилоч,бате!!!
  • 10 ...

    2 1 Отговор
    Ако от изборите нещо зависеше, отдавна щяха да ги забранят... казват някои

    А защо куцо и сакато се опитват да купуват гласовете ни... питат други
  • 11 Ами да

    5 1 Отговор
    Кратко и ясно! Сега ръкопляскайте и чакайте промени!
  • 12 Направо

    11 4 Отговор
    Направо е ирония някой да си представи ,че гербавата шайка може да прави реформа и да махне Сарафов,който е същият тъпак като Гешев,слуга наБиби и Шиши.Колко бързо оправда Тиквата по 3 дела.За какво правосъдие говорим,за мафиотско разбира се.И сега как изведнъж скритата карта на лъжкинята Теменужка се появи на тезгяха за продан със цялата си сила за 32 млн.долара.Сега прокуратурата да се сезира.Да се сезира за шокиращите разкрития на мейла на Евгений Зобнин ,където цялата истина крещи как Радев,Борисов,Теменужка и Караянчева слугуват на Путлер и изпълняват Руски поток предсрочно,а бавиха връзката с Гърция за азербайджански газ.И сега ще нахалства БАнКЯТА престъпника и ще има преденции.Само в затвора с Теменуга и фатмака.
  • 13 Артилерист

    11 3 Отговор
    Ама тя Цецка беше и председател на парламента на България!? Това е позор за древнокултурна България една нагаждачка, получила-със съмнение за редовността -диплома с ПРИВИЛЕГИЯТА РАБФАГ. Ами възпитаника на помощно училище Цв.Цв. беше вътрешен министър. Ами Кърджалийската Проста П...а-това последното любимият вожд на гербаджии мутрата Борисов-го произнася хич нестеснително не с многоточие, а натурално на висок глас. Емануил Йорданов, адв. Екимджиев, следовател Атанасов, съдия Тодорова и много други прависти, са се изказвали за "гнилите ябълки" в съдебната система, но вместо да се вземат мерки за оздравяването й, там продължават политическите назначения, като това на говорителката на ГЕРБ Деса...
  • 14 ГЕРБ и Съдебна Реформа???

    3 1 Отговор
    Смях през Сълзи!
  • 15 И Кокинов е Адвокат и то многоцуспешен

    3 1 Отговор
    Мачка делата, да не влизат в Зала!! Йорданов се справя успешно в Зала! Може и Маринов да стане адвокат след време??? Какъв е Проблема!!
  • 16 Майора

    3 0 Отговор
    Сбе Йорданов , ти май си правиш разсъжденията като адвокат!?Денков е подсъдим по три дрла , за убийството на Марангозова , за платени протести срещи кабинета и рекет! Това не значи
    че е чиси , жалкото е че вие адвокатите изкарвате всички олигарси и мутри света вода ненапита!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол