Last news in Fakti

6 Март, 2024 21:11 1 520 29

Любчо Нешков: В РСМ се наблюдава директна сръбска намеса

  • любчо нешков-
  • рсм

Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент. Албания иска да се отдели от Република Северна Македония. Отделянето де факто означава РСМ да бъде предадена под контрола на Сърбия

Любчо Нешков: В РСМ се наблюдава директна сръбска намеса - 1

Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент. Албания иска да се отдели от Република Северна Македония. Отделянето де факто означава РСМ да бъде предадена под контрола на Сърбия. Това каза в интервю за "Лице в лице" журналистът Любчо Нешков по повод новото напрежение по оста със Северна Македония, след като Пендаровски заяви, че македонското малцинство в България е малтретирано с десетилетия.

"Пендаровски ни казва, че този македонистки проект обслужва чужди интереси, в случая - сръбски. От друга страна е поредното доказателство, което българската държава получава, за да ѝ се напомни, че носи отговорност да предупреди и предотврати рисковете от тези проекти, които могат отново да дестабилизират региона", предупреди журналистът.

"Целият регион е изправен пред сътресения и рискове", алармира Нешков.

И посочи, че в РСМ се наблюдава директна сръбска намеса. Нешков припомни, че Европейският парламент е възроптал и приел специална декларация срещу президента на Сърбия - Александър Вучич. "Дълбоко тежко антиевропейско поведение. Сегашното ръководство на РСМ, член на НАТО, покани Сергей Лавров (бел. ред министърът на външните работи на Русия). Техният външен министър се ръкува и му даде трибуната", напомни журналистът, като подчерта, че подобна случка е недопустимо да се случи в държава, която е член на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 6 Отговор
    Дайте да проведем "Специална военна операция" , само софиянци сме превзели Скопие за 1 час.

    Коментиран от #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да, бе

    24 1 Отговор
    Забравете я тая Македония, не си е струвала жертвите преди, а някакви усилия сега съвсем. На кой са му при трябвали родоотстъпници, примесени с преобладаващи шиптъри. Малко са ни нашите не българи, или какво?
  • 4 Гробар

    18 3 Отговор
    Няма по-подли и продажни от сърбулята. Дори руснаците успяха да забаламосат, че са им приятели.

    Коментиран от #10

  • 5 Джон

    7 14 Отговор
    България, Албания и Македония трябва да се обединят в една държава.

    Коментиран от #6

  • 6 бай Даньо

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Джон":

    В най лошия случай в две държави ...

    Коментиран от #8

  • 7 Перо

    18 2 Отговор
    Пендаровски е закоравял македонист и сърбоман, единствения Президент на РСМ, който не е стъпвал в БГ! За да говори за македонско “малцинство” и признаването му в БГ, означава, че нито познава историческата истина, нито са му казали, че в нашата Конституция няма малцинства, нито е разбрал, че не ние сме кандидати за ЕС и те да ни одобряват! Станаха смешни! В Конституцията /устава/ на РСМ са вписали живеещите малцинства за да дискриминират и отхвърлят основното БГ население и да заличат произхода на станалата за една нощ “македонска” нация. Още живеят в умрелите СФРЮ и Тито! Държава с история от 1991 г. и призната от други държави и ООН, благодарение на усилията на БГ, което беше груба грешка!

    Коментиран от #12, #14

  • 8 Ширин Ч.

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "бай Даньо":

    Да бе. Трима братя Асеневци (Алцековия род) тръгнали от дн.сръбските земи и си върнали престолния град Търнов. Съединили се с Аспаруховите българи.
  • 9 Джо

    3 0 Отговор
    Прадядо ми има фамилно име Тошев и е от Прилеп. Дали пък не съм роднина на Пере Тошев.

    Коментиран от #11

  • 10 ТтТ

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гробар":

    Сърбия е била винаги превилегирована за Русия!
    България трябва да бъде прагматична с Русия, но не васал, марионетка, подлога на тяхната диктаторска политика!
    45г официално и още 25 не официално сме техни
    по горе описано!
  • 11 Ширин Ч.

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джо":

    Шуменско 1882 , а Нишко 1884. Болярка 1892 се произвежда във Велико Търново. Бирата е любима и на немците. Това което не учим за Алцек е, че преди да управлява в Италия е управлявал в дн.Германия. От Италия неговите хора са дошли в сръбските земи.
  • 12 Гробар

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Ще дойде пак Макрон и ромите от сглобката ще признаят македонско малцинство.

    Коментиран от #15

  • 13 Ширин Ч.

    2 0 Отговор
    "Българските политици носят историческа отговорност пред целия европейски континент." Точно и ясно!
  • 14 бай Даньо

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Изказваш се по темата като грамофонна плоча. Пендаровски е долно сръбско мекере но това което е казал ( в президентската им кампания) е че македонците ( и ВМРО-ДПМНЕ) трябва да са реалисти какво може да се постигне в исканията към България например да промени конституцията си и да впише македонците , въпреки че са малтретирани от десетилетия ... Признаването на Македония 91 беше единствено смислено нещо в българската външна политика вече 30 години ... след това бяха само грешки . Признаване целеше да ги отдалечи от сърбите. После не си изиграхме картите правилно и оставихме сърбите да вилеят.

    Коментиран от #16

  • 15 Джон

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гробар":

    Комунистите се дошли късно по българските земи. Не сте част от културата.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Ширин Ч.

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    ТЕМА Македония траките (римска провинция) е била в нашите земи от Дунав не само Пиринска. А ТЕМА България там където е днешна Република Македония, прекръстена от византийците-гърците след 28 години мотаене на Северна.
  • 17 Гробар

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Нема вече комунизъм дедо. Питай Кръпката. Живееш в миналото.
  • 18 Прокопи Катъра

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Джон":

    Няма по-големи комунета от турците от гербппдбдпс.

    Коментиран от #19

  • 19 Ширин Ч.

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Прокопи Катъра":

    Котраг, твърди се че не знаят името му, а то е Кублай. Стигнал е до дн.Кайсери. Отделно от това на по-късен етап Караманите от Урал правят Царство Карамания в съседство на Селджукската Империя дн.град Коня. Предполага се, че майката на Кублай е била от племето карамани. Внимателно с етническите възбуди, да не стане грешка.
  • 20 БЮРМ/FYROM

    4 0 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. Зомбирани, промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 21 Ширин Ч.

    1 1 Отговор
    "Дълбоко тежко антиевропейско поведение. Сегашното ръководство на РСМ, член на НАТО, покани Сергей Лавров (бел. ред министърът на външните работи на Русия)." 🤣 Това е глупост. РСМ е член на НАТО от 2020. Турция като е член от 1952, защо Ердоган посрещна Путин и Вучич в Турция преди 6-7 години ?

    Коментиран от #22

  • 22 Един

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ширин Ч.":

    Докато тук ни яздят евронаколенките от сглобката, сърби, турци и гърци си плетат кошницата. Как за пореден път БГ политиците попиляват националната ни кауза. И как ставаме за посмешище в Европа с коленопреклонната си политика. Помагаме на Украйна а в замяна дори няма потупване по гърба. Нито от янките нито от Европа. Но така е с блюдолизци и червеи. Никой никъде не ги уважава.

    Коментиран от #23

  • 23 Ширин Ч.

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Един":

    За съжаление сте прав. Зная достатъчно, но не е за тук. Играят го политици. Но са забравили една подробност, че безплатен обяд няма. Идва времето да плащат.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гумата

    1 0 Отговор
    Французите с поредната подкрепа срещу българите и сега мълчат. Освен това несъместимите послания ясно показват, че враждебното поведение не допуска да ги поощряваме за членство в ЕС. Те са чист руски съюзник против НАТО. Къде спят другите от НАТО не е много ясно. Македонците директно саботират държава от нато, но това се премълчава.
  • 26 Любчо Нешков -

    1 1 Отговор
    тесногръд слуга на нАТО.

    Готов е да ближе всяка натовска подметка.

    нАТО, както се вижда, въвлича Европа и преди всичко Източна Европа, в т.ч. България, в братоубийствената ГРАЖДАНСКА ВОЙНА в измислената държава "Украина" = руската РСМ.

    Според такива като Любчо е по добре да умрем мърцина, но да обслужим господарите от нАТО.
  • 27 Истина

    0 0 Отговор
    Окраина е Руската Македония !
  • 28 Аман от клепто дамаджан патриотари

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Тагарев пита: Я да се разбереме - в Украйна ли ще пращаме окупационен корпус, или във Вардарска Македония, а?! А може и в Егейска Македония, а?! Руснаците много ще се израдват ако членове на НАТО почната да се окупират едни с други!
    Но Б-ия все още не си е платила на Вардарска Македония контрибуциите по Парижкия мирен договор от 1947?! Пък и лихвите?! Разконспирираната и провалената клепто-чекист-разведка Лупцо Несков първо лично да плати задълженията (контрибуциите), пък после да мечтае за окупиране на Македония, но от други бъгари - докато той се крие и замезва лапачка и къркачка в механата в мазето на лукзоната си резиденция!
    Кво стана с втория албански НАТО-вски батальон, който трянва да дойде в Б-ия за да ни пази от окупатори като чекист-разведката Лупцо дамаджан Несков?!
  • 29 С деца на Охридското езеро

    0 0 Отговор
    Любчо го търсят техните в Скопие - за да го бият!? :-)))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове