Last news in Fakti

7 Март, 2024 22:12 2 929 31

Адвокатът на "Червения пират": Той няма една стотинка, а в него откриха чанта със скъпа храна и два смартфона

  • червения пират-
  • прокуратура

Според бащата на Илко Захариев той не е способен да организира такава мащабна кампания за заплахи срещу магистрати и политици, бил е тих и скромен

Адвокатът на "Червения пират": Той няма една стотинка, а в него откриха чанта със скъпа храна и два смартфона - 1

Проговори бащата на Илко Захариев, станал известен като "Червения пират", съобщи БНТ. Той беше задържан с обвинение за закани с убийство, защото е заплашвал с имейли политици, магистрати, полицаи и обществени личности.

Неговият баща не може да си обясни как синът му успява да се замеси в подобен сюжет. Защитата на "Червения пират" ще поиска той да бъде преместен в психиатрия в Бургас.

Мъжът разказва, че е разбрал от новините, че синът му е станал един най-известните хора в държавата. От години двамата не поддържали контакт.

"През последните десет години сме разделени с майка му. Той остана да живее при нея. Кандидатства архитектура, мислех, че е приет и е завършил. Предполагах, че работи в София. Той не пожела да контактува. Контактува само с майка си", заяви Николай Захариев, баща на Илко Захариев.

Той разказва, че не е знаел синът му да се подвизава с прякора "Червения пират". Според Николай той не е способен да организира такава мащабна кампания за заплахи срещу магистрати и политици.

"Той беше тих и скромен. Много интелигентен. Учеше си уроците, беше отличник. Недоумявам. Не е бил агресивен никога. Говорихме с адвоката, че съм готов да поема грижи за него. Да го приютя да мине през психиатрия и да се възстанови", допълни Николай Захариев.

В Сливен, където "Червеният пират" живее с майка си, съседи разказват, че не са го виждали отдавна, но през годините се е случвало да викат полиция.

"Определено не създаваше проблеми, но имаше някакъв вид заплахи. Лепеше по вратите бележки - "Не тропайте", "Не чукайте", споделя Венета Петрова.

"Недейте да ме притеснявате, ще стрелям. Звъняхме на кварталния и след това го изпратиха за лекуване в болницата".

Срещу Захариев в СРС има аналогично дело, разказва служебният му защитник Георги Георгиев. Разследването там обаче е установило съвсем различен стил при писането на заплашителни имейли, а голяма част от тях са били насочени към фирми.

"По-скоро вулгарно цинични житейски послания, докато тук са политически послания. Много вероятно е да е жертва на една манипулация и да е жестоко използван или най-малкото манипулиран", заяви Георги Георгиев, адвокат на Илко Захариев.

Според защитата трябва да се проследи движението на откритите в Захариев смартфони преди изпращането на имейлите, както и от кого са били закупени. За тях обвиняемият твърди, че ги е намерил в кош за електронни отпадъци в столичен мол, тъй като събирал стара техника, която връщал за рециклиране.

"Или са му подхвърлени, или са му дадени. В храната му открих доста скъпа храна. Той имаше три чанти багаж с книги и една със скъпа храна. Той няма една стотинка. Силно се притеснявам за живота и здравето на това момче", каза още Георги Георгиев, адвокат на Илко Захариев.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства, че именно Захариев е човекът, който стои зад заплашителните имейли.

Каква ще бъде съдбата на "Червения пират" ще стане ясно следващата седмица, когато Захариев ще протестира пред СГС задържането си.

Ако бъде признат за виновен, Илко Захариев може да получи до шест години затвор.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ранбо

    42 6 Отговор
    Важното в случая е, че ДпС доказаха, че всеки който се опита да застраши интересите им, ще стане жертв на някой такъв несретник. И никоий не може да спаси подобни наглеци, нито техните семейства!
  • 2 Пич

    45 3 Отговор
    Ама пък арестуваха полицайчетата от охраната ! МВР всичко знае , ей !!! Само да не ги питаш за важните неща !!!
  • 3 Айде

    76 6 Отговор
    Скалъпена ченгеджийска история! Толкова могат!
  • 4 Интересно

    32 2 Отговор
    Интересно Кой с какво го Държи!
  • 5 чудя се

    48 2 Отговор
    защо толкова прошляци ровят в казаните
    а то да намерят работещи телефони да ги продадат и да си купят боички за рисуване.
    Айде до скоро , че ми идва кораба по Перловската река

    Коментиран от #16

  • 6 Бендида

    61 2 Отговор
    Червеният пират ще се окаже пиратка, която някой хвърли в пространството,по подобие на Яне Димката. Пукот и шум, жалко за човека.
  • 7 Сарафов

    66 3 Отговор
    Червеният пират уби Къро, Трактора и Нотариуса също и Кенеди и Линкълн.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Жалки смешници

    51 2 Отговор
    Набядихте клоша
    И криете истинските корумпета
  • 10 Явно

    29 5 Отговор
    Има спонсор, който му диктува какво да прави
  • 11 дон

    50 1 Отговор
    Спокойно адвокате, никой не вярва на глупостите на милиционерите от шайката.
  • 12 Кривосъдието

    68 1 Отговор
    Семерджиев уби две млади момичета и може да не лежи във затвора,тоя бил заплашвал но не е убил и комар щял да лежи 6 години ?мйако мила правосъдие в аборигенска държава

    Коментиран от #13

  • 13 Българин

    28 5 Отговор

    До коментар #12 от "Кривосъдието":

    Народа така си харесва, така гласува и това получава! Сърдете се на себе си!
  • 14 българин будала

    33 1 Отговор
    няма как да смените червения пират с пепи еврото българите не съ бълъци за каквито ги мислите и за това ще си платите за пореден път на изборите
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Манго

    33 1 Отговор

    До коментар #5 от "чудя се":

    Утре и аз отивам да ровя по контейнерите и моля гражданите като си хвърлят телефоните да хвърлят и зарядните и да им махат паролите дане си губя времето
  • 17 ЕДГАР КЕЙСИ

    20 7 Отговор
    ЯВНО ЧЕ НА "ЧЕРВЕНИЯ ПИРАТ" ............ "НЯКОЙ Е ДАВАЛ ПАРИ , НЯКОЙ ГО Е СПОНСОРИРАЛ ............. ФАКТ ! ............. НА "ШИПКА" БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ .............. НОСЕХА РУСКИ ZHAMEHA ......... ФАКТ ! ........... ТЕZИ ДВЕ СЪБИТИЯ СЕ ........... СПОНСОРИРАТ ОТ ЕДНО ZЛОВОННО КОТИЛО ............. ФАКТ !
  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    13 1 Отговор
    ПЪРВО ГЪРМИМ БАЦЕ,МАДЖО И СВИНАРЯ НА ПРАСЧО
    .....
    НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ДРЕБНИ ПЛЪХОВЕ:))
  • 19 Механик

    14 2 Отговор
    Пак опитвате да ни работкате с полуистини и съвсем обикновени лъжи и манипулации.
    Продължавайте смело. Скоро доверието към вас ще падне под точката на зъмръзване на водата.
  • 20 мдаа

    15 7 Отговор
    Както е тръгнало утре ще ни кажат, че не Денков, а Зеления пират е управлявал държавата, вкарал я е във война, докарал е еврото, мигрантите и Уестинг Хаус. То няма такава простотия, иначе са все академици, харвардци, банкяджии, юристи,философи... Те са просто, но утре ние ще сме пу.шечно месо, какво днес е този безобиден млад мъж, с когото ци.ниците злоупотребяват защото могат. А ние все така безучастно ли ще гледаме и ще ставаме съучастници на глупостта, наглостта, жестокостта и престъпността?
  • 21 Боже

    19 1 Отговор
    Как така пък все такива ги хващате?Абе безбожници вие да не ни мислите за боядисани врабчета?
  • 22 Хохо Бохо

    17 1 Отговор
    Определено ни правят на балами...

    Коментиран от #23, #29

  • 23 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хохо Бохо":

    КОПЕЙКИТЕ И ............ "ДС" ЕЛЕКТОРАТА НА ........... ZЛОВОННИЯ ЧОРАП ............. ИZТРЕЩЯХА .......... ФАКТ !
  • 24 Смех

    0 2 Отговор
    Къв е тоя адвокат бе кой защитава точно
  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 4 Отговор
    СДВОКАТИ НА "ЧЕРВЕНИЯ ПИРАТ" СА ........... МАФИОТА ДЕМЕРДЖИЕВ (ПАРИТЕ СА ТОЧНИ) И ............ (ДС)-КОТИЛОТО НА ............ ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП .............. ФАКТ !
  • 26 Горски

    14 0 Отговор
    Търси се поредния клошар, който да обере пешкира. Бездомник е виновен за палеж, пак бездомник за убийство, целта е да се отклони вниманието по разследването с нотариуса.
  • 27 някой

    3 0 Отговор
    Започва да намирисва на " Кристална Нощ " , може би в по-лека форма, все още. Човека не е убил комар , не е откраднал захарче за кафе - заплаха от 6 години затвор . Никой не отрича контрола и наблюдението на органите , дори някакъв респект във вербална форма , ако човека си служи с недопустим циничен език . Все пак живеем във условия на демокрация , и всеки може да изразява мнение . ако се вкарва в затвора за мнение , че правосъдната ни и политическа система е корумпирана , и някой трябва да изяде дървото , то значи сме се върнали 50 години назад. Още повече това мнение се споделя от 95% от останалото население . В този случай добросъвестната психиатрична експертиза , би имала най-голямо значение . Човека има ли някакви отклонения , и трябва ли да се лекува . Но в затвора никакъв случай . Това ще е саморазправа . В затвора трябва да са един друг тип хора , дето ги виждаме всеки ден .
  • 28 Климент

    2 0 Отговор
    Пак ни хванаха за КАНАРЧЕТА. Червения пират е изпълнявал поръчки на Мафията или общо казано на хората от задкулисието/ разбирай Олигархия, Политици, Висши магистрати, ДС/ Ако си зададем някои въпроси ще се изяснят нещата, само дето Службите, Прокуратурата и Комисиите се правят на ударени и безпаметни . Например:
    1. Как ще се регистрират и пуснат да работят 2 намерени телефона, като Червения Пират /ЧП/ е клошар и няма пари.
    2. Откъде знае мейлите на "непослушните" и по какъв начин следи за проявленията на същите ,за да праща ТОЧНО НАВРЕМЕ споменатите мейли, за да предизвика страх и да ги насочва в "правилната посока"
    3. Колко на брой са мейлите на които е писал
    4. Защо толкова дълго не са успявали да го хванат като се е знаело всичко.
    5. Как си е позволявал скъпи вещи и храна като е живял в мизерия.
  • 29 Бацо Гацов

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Хохо Бохо":

    Е па що да ви правят.. оно сте с такива ве, баламурник такъв. Ако бехте маалкопо-умни.. немаше..
  • 30 Българин

    1 0 Отговор
    питайте неграмотниците боко и държавното предприятие, кой и с какво държи това младо и образовано момче в зависимост. Но ви гарантирам, че няма и да се разбере в мутро-мафиотската държава.
  • 31 Много мутри

    1 0 Отговор
    станаха на тази бедна България и ни баламосват с какви ли не глупости, за да не влезат там където им е мястото СЦЗ или СЦГ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове