Last news in Fakti

13 Март, 2024 12:25 3 459 39

30 мигранти от лагера в "Овча купел" още тази седмица ще бъдат преместени в друг бежански център

  • мигранти-
  • местене-
  • овча купел-
  • бежански център

Други лица ще бъдат изведени поетапно към други центрове, така че да остане само т.нар. ниско тяло в „Овча купел“, където е и зоната за сигурност

30 мигранти от лагера в "Овча купел" още тази седмица ще бъдат преместени в друг бежански център  - 1
Снимка: БГНЕС

Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв. „Овча купел“ в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната агенция за бежанците в Баня. Това съобщи при изслушването си в парламента директорът на ведомството Мариана Тошева, предават от БТА. Тя уточни, че в центъра в Баня в момента има 47 лица и свободен капацитет.

Други лица ще бъдат изведени поетапно към други центрове, така че да остане само т.нар. ниско тяло в „Овча купел“, където е и зоната за сигурност. Тошева уточни, че центърът в .“Овча купел“ е най-старият и е изключително амортизиран, затова от агенцията правели всичко възможно да затворят „голямото тяло“, тъй като в момента има възможност за пренасочване на хора.

Тя и министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов отговарят на въпроси във връзка с инцидентите с мигранти от последните дни по искане на „Възраждане“ и „БСП за България“.

Директорът на агенцията посочи, че има и недофинансиране на ведомството. "Ние сме недофинансирани, по бюджетна прогноза за тази година бяхме поискали 22,5 млн. лв , одобреният бюджет за агенцията е 11,700 млн. лв., от които малко над 7 млн.лв са за възнаграждения на персонала т.е. с останалата част от средствата се оперира", обясни Мариана Тошева.

Тя призна, че миналата година са изпитвали огромни затруднения, особено при увеличен брой търсещи закрила след юни-юли. В Харманли бяхме паднали до 36 служители на близо 1600 настанени, посочи Тошева.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    36 1 Отговор
    Разселват талибаните. ДПС им вдигна преди години 1200 джамии в Северозападна България, дето няма и един мюсюлманин.

    Коментиран от #24

  • 2 Абдул от Кабул

    31 1 Отговор
    Този министърчето гледа все едно са му източили банковата сметка.

    Коментиран от #28

  • 3 гост

    39 0 Отговор
    Липсвал бюджет ! Ами талибаните да работят и изкарват поне прехраната си ! Работа има !
  • 4 Пич

    42 1 Отговор
    Ако вземем , та погледнем по надалеч , може и да си помислим , че сегашната ситуация с бежанците е създадена от сглобката , защото вече не се говори за нотариуси , кражби , продажни политици , и управлението на ДПС..... Удобно им е някак !!?
  • 5 Булгаристан

    47 0 Отговор
    22,5 млн. лв за камилара на година, докато за детска болница - йок.
  • 6 Потрес

    44 0 Отговор
    Евтини елементарни сглобкаджийски финтове! Сглобката, ще запълни бройката още с първия полет от Австрия?
    Лагерът трябва да се закрие незабавно!
  • 7 и каде ще е този център?

    31 0 Отговор
    да се надяваме че няма да е в българия въпрпсния бежански център

    Коментиран от #18

  • 8 Айсамани

    36 1 Отговор
    Направо през границата и после където хванат.Дреме ли ни за тях?Не.Ако искат и да се хвърлят в морето.Ако може при по-големи вълни.ВЪН!
  • 9 Тази лелка

    40 0 Отговор
    освен грозна е кьорава - къде видя бежанци???
    Няма нито румънци, нито сърби, нито гърци или турци.
    Само мигранти от няколко хиляди километра...
    Не е ли редно да я уволнят за лъжите и да я назначат за чистачка в някой център за амуджи?
  • 10 мигрантите следват интереса си

    19 0 Отговор
    щом искат в 3 те карета в центъра , ами сложете ги та . Затворете този стар ненужен полупразен център . Да почиват хората . Така беше с виетнамските общежития . Премахнаха ги . Сега премахнаха и постройките с гетата мизерници . То и да е имало някакви усилия за обгрижване , някак не са се получили . Излагация . Там ходим на почивки - африка, мароко . С прост поглед тарторите и хулиганите се познават .
  • 11 А сега де

    7 24 Отговор
    Аве стига се занимавайте с глупостите на комунистите Има толкова много други важни неща за българия Колкото повече обръщате внимание на пропагандата им Толкова повече ще я разпространяват Какъв мигрантси проблем има в бг?? Сбили се двама туземци в софийски квартал Три дена го дъвчат по телевизии сайтове общината парламента даже ??? Русофилите не са виновни Това им е работата Да създават напрежение в обществото Ама какъв е акъла на общинари министри и медии да се хващат на тези елементарни въдици..Балканите са последното место където искат да живеят арабите Това даже и копейкин го знае..
  • 12 Акула

    25 0 Отговор
    Вън
    Мигрантите от
    Бг
  • 13 ХАХАХА

    30 0 Отговор
    Абе защо трябва да се местят от едно място на друго. Ще им съберем пари от капачки, малко пропуснахме да направим български Рамазан ли беше или Рамадан и ще се съберат пари да ги изпратим всички по направление откъдето са родом. В края на краищата където да ги преместят ,проблемите ще са същите, а и хората от друг квартал или селище също са българи .
  • 14 факуса

    24 0 Отговор
    всички обратно в страните им,доказали са,че не искат да се интегрират и да работят,справки ес,и нашите индийци,всичко е бомби с закъснител
  • 15 Цялата

    23 0 Отговор
    работа е , че Боковия депутат , милиционер Манев , иска да се отпуснат пари , много пари и назначение , както и обучение на нови милиционери , които да "пазели" около центровете , в които живеят бежанци ! Две сбивания и повод за назначения на свои хора на хранилка ! Гербавите номера !
  • 16 защо?

    24 0 Отговор
    направо да ги екстрадират - така и останалите ще вдят какво ще им се случи, ако провокират сбивания и неуредици
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 да ама не

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "и каде ще е този център?":

    просто извън столицата - където има място. едиствено правилното е НЕЗАБАВНА ЕКСТРАДИЦИЯ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сандо

    23 1 Отговор
    Както се и очакваше бежанците ще ги разселват из цялата страна,за да се осигури спокойствието на шопите с дървени кратуни и мирното и безопастно съществуване на властта.А провинцията,както се казва,"кучета я яли".
  • 21 Герб

    11 3 Отговор
    пак лъже и използва двата случая за лапачка и да назначава свои да охранявали общежитията бежанци чрез МВР ! При едното сбиване нападателите на медицинските студенти е извършено с цел грабеж от българи , а в другия случай две групи чужденци , които са се познавали са се сбили за момиче !
  • 22 Смяна на пелените и забърсване

    12 0 Отговор
    На кабинета в оставка.
  • 23 калинка-гербелинка

    10 2 Отговор
    Калично, нещо много умислен гледа. След нещата, които излязаха в Bird. bg, че тоз Калинчо - боков синчо е бил топлата връзка на бандита Божанов-Нотариуса с магистратите-корумпета, лошо им се пише на всичките...оставка, съд, затвор за престъпниците-сглобкаджии..
  • 24 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Защо си мислиш, че някой ти вярва като жонглираш с цифри ?
  • 25 Пха ха ха ха

    19 2 Отговор
    Пращайте ги на Денков на гости
  • 26 Баш софиянец

    17 0 Отговор
    Абе да се екстрадират! Какво ще ги местите от лагер в лагер, да не са туристи.

    Коментиран от #27

  • 27 Ние ще ги храниме

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Баш софиянец":

    Трябва да се иска реална оставка на кабинета в оставка.
  • 28 Последния Софиянец

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Абдул от Кабул":

    Взимат по 20 000 евро на бежанец.
  • 29 Пред парламента

    11 1 Отговор
    Там да ги местят. И продажниците да си ги вземат у тях ,щото ние, обикновените хора нямаме държавна охрана. И ония дебили от Овча купел се интересуват само от собствения си ... Където и да са, само да не са в скапания им квартал.
  • 30 Това деление

    15 1 Отговор
    го няма никъде в цивилизованите страни: столица и провинция.
    При социализма получаваха пари- столични за стандарт и други придобивки.
    Сега, вместо разумно решение, стоварват проблема на жителите на Баня, където реално защитата на хората е минимална, сравнение със София.

    Коментиран от #31

  • 31 АОИЕ

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Това деление":

    Нямаше нищо такова като получаване на столични по времето на соца. Стига сте манипулирали по-младите. Стига сте писали глу-пости.

    Коментиран от #37

  • 32 крис

    4 0 Отговор
    7000 евро на човек дава Европа на общините, които настаняват бежанци на своята територия за период от 1 година. Средствата идват по Фонд “Убежище, миграция и интеграция”, пише Телеграф.
  • 33 БгТопИдиот🇧🇬

    7 0 Отговор
    Сагата "Зрънкови" на нов глас само че с вносни ангали !

    Шута отьзад и на самальота от където е изпълзял !

    Здрава ръка трябва не меки гнЯсни сапунджии...
  • 34 Гост

    9 2 Отговор
    Преместени, но пак в България. Файда йок.
  • 35 Недялка Тодорова

    8 1 Отговор
    Ще си играем на котка и мишка.Вместо да ги разселвате ги връщайте обратно в държавите от които са дошли.Тия пари които се харчат за тях не могат ли да отидат за нашите пенсионери,хората които изградиха България,за да има тридесет и пет години,тая сган която ни управлява да краде и още има за крадене.Такива подобни на тия бежанци в България си имаме достатъчно много ,така че вносни боклуци ме ни трябват.Екстрадиране обратно,всеки българин това ще ви каже,само вие работещите в тия центрове няма да сте съгласни ,понеже сте на хранилка,заедно с тях.Каква е добавената стойност от вашата ,,работа,,?Нула лева.
  • 36 Ген. Гурко

    8 0 Отговор
    И какво като ги преместите бе скапаняци? Други хора ли да пропищят от тях? Имайте предвид че голяма хурка ви чака като паднете от власт. Всички нелегални криминални навлеци трябва да напуснат страната ни по най-бързия начин. Държавата България не е ваша и на Соросовите НПО-та с чуждо финансиране, а на българският народ и той не иска да му заселвате африканци. Запомнете това добре
  • 37 Какви глу пости

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "АОИЕ":

    Глу пост ли е пак, че прехвърлихте проблема в "провинцията"?
    Бежанският лагер в овча купел ще бъде закрит, взето е решение.
  • 38 Някой

    1 0 Отговор
    Ако и в Баня почнат да протестират,че не ги искат?
    Софиянци гласуват за ППДБ,да ги държат в София.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол