Last news in Fakti

19 Март, 2024 15:38 4 220 31

Илиян Василев: Бойко Борисов е опитен, но допусна грешка като създаде чудовище - вечно жадни за власт и пари хора

  • бойко борисов-
  • герб-
  • партия-
  • власт-
  • корупция

Колкото и да вещаят смъртта на ПП-ДБ тази коалиция ще спечели на изборите достатъчно, за да не може да бъде заобиколена

Илиян Василев: Бойко Борисов е опитен, но допусна грешка като създаде чудовище - вечно жадни за власт и пари хора - 1
Снимка: БГНЕС

Битката в ГЕРБ е между Мария Габриел и постоянните мераклии за власт, начело с Делян Добрев, чийто адвокат и представител в преговорния екип е Рая Назарян. Ясно е, че Борисов решава, и му е ясно, че повече премиер не може да бъде, но му е много трудно да балансира апетитите.

Това коментира "Фейсбук" Илиян Василев.

Бойко Борисов е опитен, но допусна голяма грешка - създаде чудовище около себе си -

вечно жадни за власт и пари хора, които не може да озапти.

Така че не е проблем за него, че Мария Габриел ще стане премиер, това ще го преодолее. Но да държи повода на толкова гладни и жадни за власт хора около себе си, след като властта е единственото което ги сплотява.

Има и друг проблем - стратегически - целта му беше да унищожи ПП-ДБ като вбие клин между лидерите, след това между тях и електората. За това нарочно постави този ултиматум за министерствата на отбраната и енергетиката. Там е разковничето защо няма да има кабинет -

Бойко Борисов има остра нужда от ресурсите на енергетиката и на отбраната,

за да си купи индулгенцията на САЩ и покрай това да нахрани и феодалите около себе си. Колкото и да вещаят смъртта на ПП-ДБ тази коалиция ще спечели на изборите достатъчно, за да не може да бъде заобиколена. Сигурен съм, че ако остави Мария Габриел да се разбере с Денков ще имаме правителство. Не съм сигурен дали политическите боляри в ГЕРБ, обаче, ще го позволят.

Не надценявайте страха от Магнитски,

за тези хора най-големият страх е страхът от липсата на власт.

Има хора там с които може да се работи. За това и ПП-ДБ нямат особен проблем в правителството да влезе Росен Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бонев

    28 8 Отговор
    Всички говорители на жълтопаветните или ДС агенти или наследници на партиини секретари.
  • 3 ФЕЙК

    37 10 Отговор
    ПП и ГЕРБ се ожениха с отвращение. Кумове бяха Мертел и Галя от ........... В резултат се роди уродче и го кръстиха СГЛОБКА !
  • 4 Наглецо

    28 17 Отговор
    Кики Тъпото и Кокорчо нямат и 4% ! По-добре избори !
  • 5 зевзек

    17 4 Отговор
    сега ще го нахрани и напои чудовището, със съдържанието на онези кофи, на онзи негов депутат от Монтана, дето си имаше проблеми с правосъдието до вчера
  • 6 Голям зор

    24 6 Отговор
    Тя баницата е сладкаааа,особенно безплатната.
  • 7 Българин

    26 8 Отговор
    "Не мога да кажа, че чувстваме вина. Изнесените данни в последните дни по казуса с убития Божанов касаят една престъпна дейност, която датира от преди 20 години - ГЕРБ не е управлявал тогава". Това заяви пред БНР Рая Назарян - депутат от ГЕРБ и председател на Комисия по превенция и противодействие на корупцията в Народното събрание." Лицемерната и продажна Рая Назар Назарян, която е слугиня на Бойко, се бори с корупцията................... Трагикомедия на трагикомедиите.

    Коментиран от #10

  • 8 флипп

    31 17 Отговор
    Глупости, ПП приключи, дори и с измама с машинния вот пак няма да са фактор. Противни са на народа, просто противни
  • 9 тотал щета парапета и кокорчо

    23 10 Отговор
    хайде сега да видим на избори какво ще постигнат пп и дб ..много ми е интересно !!!!!!!!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината

    26 12 Отговор
    Илианчо е , че ПП/ДБ - "месиите" се оказаха толкова некадърни, нагли и крадливи за краткото си "управление", че хората ги намразиха дори повече от гербаджиите, които бяхя на власт 12 год.
  • 12 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "хайде сега тротитенке да се обадиш":

    Спокойно. Аз нямам нищо общо нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ. Няма нужда от вълнения и самовнушения.
  • 13 Тенчев

    18 5 Отговор
    Мария Габриел се оказаяпоредната калинка на Винету.
    Добре си държеше устата затворена , но когато я отвори,разбрахме за нейната зависимост от Винету.
  • 14 зевзек

    6 2 Отговор
    лъскави тротинети за по 10 000 евро, срещу грозната стара Тойота на статуквото, кой ще победи, има голям шанс някой да се изпързаля по дупе по шосето като Емили Тротинетката
  • 15 Бендида

    19 3 Отговор
    Никой не вярва, че Делян Добрев или Габриел са независими и имат собствено мнение. Пък и знаем, Борсов в каквото точно е най-опитен.

    Коментиран от #18

  • 16 ХихиКак

    3 4 Отговор
    Живеем, срещаме се и си искат боби, защото деца им са над 50,55 и..на държавна у меверето и майките им реват, притесбени сме, а внуците ни и те искат у меверето. Колям келепир като не сте у меверето, но явно безработицата доведе до лудост народа християни. Хаха 3 дни почиват, на 40 г са дръгите и деца им на 20 г студенти, чадтно работят 3 дни и дърцавата е не на баце, а на пеевски и доган. Баце може да има пари, но парите пет пари не правят без българите. Мат сте. Живи и здрави, може да е за добро за вашите внуци И старите хора сне чували да споделят, при турско сме живяли по добре, отколкото при Иван Костов, а не бяха за ваше сведение комунисти, имало е отказ от тяхна страна и правилно. Занаятчии преди 1944 в града, що им е било да стават бкпдс хаха, то големите сили с баце си свършиха нещата. Живи и здрави, баще да хваща тотка за внуците или илия, сватосайте се от сега, да не ви мислим в отвъдното.
  • 17 бай Ставри

    13 5 Отговор
    ПП са незаобиколим фактор само заради машините за гласуване. Последното е тежко престъпление, заради което доста хора трябва дълго да лежат в затвора. Иначе към момента ПП, без ДБ може да са и под 4%.
  • 18 зевзек

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бендида":

    белот на маса в кръчма, и футбол на малки вратички, на селски стадион

    Коментиран от #23

  • 19 БОЙКО Е ОПИТЕН БОКЛУК

    7 4 Отговор
    И КРАДЕЦ ! НЕКА МИ ЯДЕ ГОЛЯМАТА НУЖДА !
  • 20 ХУИЛо КАБАЕВ

    1 0 Отговор
    това гове г до ИЗПРАлллНение още ли е гИФО ???
  • 21 КИРО И БОКО ЩЕ МИ ЯДАТ ЧОРАЙ

    4 4 Отговор
    БЕТО !
  • 22 Анджо

    7 6 Отговор
    Сега е редно герб да направят правителство , до сега имаше на пп и дб . Тия взеха власта, назначиха си само техни кукли и сега искат само премиера да сменят. Е такава простотия не очаквах да се случи. Тия много бързо се оядохо във влас и затова ИВАН ВАЗОВ е казал , пази Боже сляпо да прогледне.
    Това в крайна сметка лош пример за ужким по голямите демократи ( пп дб).
  • 23 Бендида

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "зевзек":

    Борисов е широкомащабен, не става на малки вратички....образно казано.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ю. СЛАВКОВ

    3 2 Отговор
    Наистина, не трябва да се надценява страхът от закона Магнитски, нито неговото действие на територията на България. Но той има силен психологически ефект, включително и сред “политическите боляри в ГЕРБ”, както се изразява Илиян Василев. До края на месеца вероятно Бойко Борисов и Теменужка Петкова ще бъдат вкарани в “Магнитски–3”. Незабавно част от техните съратници ще кажат, че никога не са били близки с тях. Някои дори няма да си спомнят, че Теменужка изобщо е била член на ГЕРБ (по подобие на случая “Влади Горанов”). Говори се усилено, че от средите на ДПС с номинация по “Магнитски–3” се очаква да бъде Йордан Цонев. Формалният вожд там, Пеевски, е санкциониран и по американския и по британския “Магнитски”. Христо Иванов, който открай време играе двойна, дори тройна игра, се е запътил именно към ДПС. Това е причината към момента споразумението да е подписано само от него.
  • 26 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    2 3 Отговор
    В Магнитски съм след фалът днес.
  • 27 Горски

    2 4 Отговор
    Боко Барселонски го е шубе, заради Магнитски . На мафиота от Банкя не му пука за Магнитски . Този човек е в ръцете на САЩ с едни 4 500 000 000 долара, които изнесе през ВИПА на аерогара София в кашони, сакове, чували и всякакви опаковки.
    Господарите на Борисов-американците много добре знаят в кои техни банки и по кои банкови сметки стоят тези незаконно внесени в САЩ и офшорките пари. И само да щракнат с пръсти ще му ги вземат и ще остане с пръст ясно къде. Отделно Бибитко има и едни в арабски банки-американците и за тях всичко знаят. Та същата работа, Борисов няма къде да им мърда-ще стои мирно, наведен, ще промълвява тихо Йес СЪР и ще прави, каквото му кажат от посолството.
  • 28 Аха

    2 1 Отговор
    Опитен не бе чичо тъп нагъл и крадлив ЛЪЖЕЦ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ....

    0 0 Отговор
    Всичко трябва да започне отдолу, от самите хора работеши в системата на мвр, да спазват законите, а не да правят неща, които не са за писане тук. Вие трябва да сте за пример кат, а не както ви изнася на вас, все пак не забравяйте, че от възрастните хора, има над вас, и това са юристи, лекари, ваши колеги, работили в съд, като съдии, председатеки на РС, ОСъд.фн Борисов не знае много неща, далеч е и ако вие си гледате работата съвестно Бг ще се оправи, ако не, пийте от мен една студена вода, предпочирам да живея честно, а не да ви давам пари или ни дават на нас пари. Не, чуждото не го искам, но и моето не го давам, но вие крадете и то днес си вижте колите, а нямахте хляб на масата по живково и благодарение на ББ днес сте това, с валите измами
  • 31 ????

    0 0 Отговор
    То съд е от кой даде, същото е с кат, същото бе с машините, парите на гинеколога бащата са изкарани не с кражби, а с много работа, и понякога пие и ми казва моя, милиционера го е съборул на земята, това е доктор, защо му посегна димо, умря димо, но доктор е, изродил е децата ни, за което му благодарим, а и на 40 и малко над 40 от рак ни спаси Той доктора гинеколог, едната жена е починала, а х е жива. Те са на възраст, но трябва ли вие по младите да ги убивате, биете, крадете, 10 хил лева, преди 10,15 г божков си бяха много пари. Разбреъе се, крадете, но защо пък трябва измъчени отрудени хора да бъдат крадени, защо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове