Last news in Fakti

23 Март, 2024 20:12 1 443 29

Кирил Добрев: Нинова направи БСП удобна за политическите й опоненти

  • кирил добрев-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София. Те обсъждат как да се промени партията и как да бъдат възстановени партийните структури след управлението на Корнелия Нинова

Кирил Добрев: Нинова направи БСП удобна за политическите й опоненти - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

БСП изпадна от голямата игра. БСП е пета политическа сила към момента, а само преди година и половина - две ние мерехме сили с ГЕРБ. Разликата между БСП и ГЕРБ беше в статистическата грешка 1 – 2%, докато днес е повече от 20%.

Това заяви пред БГНЕС социалистът Кирил Добрев.

Социалисти от цялата страна се събраха на конференция в София. Те обсъждат как да се промени партията и как да бъдат възстановени партийните структури след управлението на Корнелия Нинова. Участниците смятат, че според устава, тя не трябва да има трети председателски мандат. От градската организация на БСП в столицата пък не приемат оттегленото доверие от техните общински съветници при избора на председател на СОС.

"Това, което трябва да направим, е да съберем всички леви сили и да може да се върнем в играта. Голямата политическа игра, където БСП заслужава да бъде", категоричен е Добрев.

На въпроса "обединение" ли е ключовата дума, той отговори: "Когато бяхме заедно, разликата беше 1%. Сега е вече 20%. Това, което прави Нинова, е да направи една удобна БСП за политическите си опоненти. И ние, всички тук, в тази зала, повече от 500 човека, не сме склонни да го допуснем."

По думите му, ако цената за обединението на левите хора се казва Корнелия Нинова, то тя е вече част от миналото.

Добрев коментира и политическата обстановка в страната и трябва ли България да се изправи пред нови предсрочни парламентарни избори. "Виждаме, че обществото не желае предсрочни избори, и то не желае, защото няма алтернатива, за която да гласува", каза той.

Добрев отбеляза, че смисълът на днешната среща на социалистите е да има все повече алтернативни и различни варианти, за които хората да могат да гласуват. "Това показва, че политическите субекти са се изчерпили от съдържание и днешната среща, това, което показахме, са нови политики и нови идеи, за които да имат хората да гласуват", добави той.

Добрев посочи, че левите хора, единната левица, може да претендира за челните места в изборите, и тогава политическата картина ще бъде коренно различна. "Смисълът на днешната среща е точно това", каза още той.

Социалистът отправи призив към всички леви хора, към всички, които са обидени и разочаровани през последните няколко години. "Да се съберем отново заедно! Вярвам, че можем да побеждаваме всички", заключи Добрев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брут и той

    25 1 Отговор
    Днес е Тодоровден, но толкова желаещи да яхнат белият кон, не е имало от години. Може би защото "властта се търкаля по улицата", а те всички имат мерак към нея.

    Коментиран от #12

  • 2 спокойно може

    31 2 Отговор
    да си направите конгрес на халкидики, изкупили сте процент от северна гърция..... милионерчета сте
  • 3 минувач

    20 6 Отговор
    Нинова е боклук,но и тоя не е по-малък
  • 4 БСП

    23 6 Отговор
    НИНОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ВОЖД НА ПАРТИЯТА.ТАЯ БУЗЛОЖАНСКА ШУШОРА Е ВЕЧЕ НА БОКЛУКА И ДА НЕ СЕ ПОКАЗВАТ ПОВЕЧЕ ЧЕ МНОГО МИРИШАТ.
  • 5 Град Симитли

    23 1 Отговор
    тоЪ тип не Е социалист.
  • 6 да изпълзим отново до върха!

    19 1 Отговор
    Кадрите са ви слаби и крадливи! Морал нямате а власт искате!

    Коментиран от #15

  • 7 Марда

    4 3 Отговор
    Нинова се организира правилно като удобна опозиция за да "спаси или затвърди" отрочето. Това трябва да се промени! Това не е Партия, идеология или традиция като за "богопомазани"! Това е Партия за близо 60 процента не представени в "живия живот"! Има, ни, но никой не не ни чува! Днес кворума в НДК очерта липсите, но Нинова, я нямаше....
  • 8 гацо

    19 2 Отговор
    Кирчо голем си свирчо Нинова къде беше като Първанчо се отцепи и Дончева го последва,че и Маноловата- младата булка,а Станишката няма да влезе вече в ЕПарламента - отр---и
  • 9 хххх

    20 0 Отговор
    Кирчо, ти приличаш на прилеп!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оди пеш

    21 2 Отговор
    Само Гергов ви липсваше днес, дърти влъхви ненаситни. Вземете се с банкята и ще сте си лика прилика.
  • 12 браво

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Брут и той":

    всички чикиджииииии
  • 13 Сталин

    13 0 Отговор
    Паразити!
  • 14 Кажи Киро

    19 1 Отговор
    как баща ти с Първанов в последниямомент продадоха мандата на БСП на Костов и защо ?
    Кажи когато те хванаха на Щалотино с 300 000 ДМ как Костов те пусна
    Кажи как стана собственик на хотели и молове със сестра ти, секретарка на Първанов.
    Какъв приятел ти е кажи Гергов свинаря.
    Добре че Нинова изрита тези престъпници. По добре никаква партия да няма отколкото тези разбойници да са нейни членове
  • 15 Джоко

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "да изпълзим отново до върха!":

    Овнар! Кирте и Тулупио ли са честните и принципните!? Я, се огледай и чуй за какво спорят в момента! Как да те издокарат, да си им, роб до гроб!
  • 16 РЕАЛИСТ

    14 2 Отговор
    Не е виновна Нинова за резултатите от изборите. Бойко винаги ползва по някоя патерица, която да отклонява гласи от левицата. Първанов беше негов човек и създаде АБВ, на Манолова даде омбудсманска роля и се отърва от нея, Сидеров му беше вярно куче и изчезна. Сега Възраждане на Коцето замени Волен. Възраждане обраха гласовете на БСП и Бойко протрива доволно ръце. Бойко и Коцето играят заедно. Балъците се хванаха на въдицата.
  • 17 киро с куфара

    15 0 Отговор
    на македонската граница. ЖИВ зян сте ВСИЧКИ, които се боричкате да съборите Нинова. НИТО един не може да й се опъне, а и неможете да се траете един друг. ЖАЛКИ и СМЕШНИ СТЕ! Не че Нинова е голяма личност, но вие сте никакви, след тебе е станиШЕФ и другите ВИ ПОДОБНИV
  • 18 #идиоти вън

    13 1 Отговор
    Не е Нинова, а такива като теб и Станишев отвратиха привиржрниците ви, така че не търсете вината в друг а погледнете себесеи!
  • 19 не съм вярвала,

    12 2 Отговор
    че от "левите" сили ще лъха на такава липса на идеи, морал и перспектива!!!! Никога не е било така на тазе земи. Лоша работа.
  • 20 баща ти Киро

    7 1 Отговор
    Заедно с Първанов започнаха обезличаването на БСП, Станишев го продължи и Нинова я довърши! Социалистическата идея ще продължи, когато БСП стане БКП!
  • 21 Боклуците на Боклука

    5 0 Отговор
    Този боклук и мошеник, не мога да го понасям. По-зле е от Тиквата и Шиши.
  • 22 Гост 2

    4 0 Отговор
    Моля, махнете го този неуравновесен тип. Смята, че като е милионер му е позволено всичко. Преди години , жена ми разказа, че е била във фризьорски салон битов комбинат и този е бил там да се подстригва, съблякъл се гол до кръста и буйствал. Пази Боже!!!!
  • 23 Всеки

    0 0 Отговор
    Всеки с Бизнеса си!
  • 24 Хахаха

    2 0 Отговор
    Един от брокерите на БСП........ Баща му унищожи Жан Виденов и предизвика хаоса

    Коментиран от #25

  • 25 Точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хахаха":

    Заедно с Пирински!
  • 26 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Колкото и да не харесвам Нинова, сравнена с добревия и станиШЕВ, тя е за предпочитане. Освен всичко дурго, избрана е с пряк вот от цялата партия. Този като е недоволен, защо не се кандидатира и да види кой ще гласува за него. Никой!
  • 27 Гражданин

    1 0 Отговор
    Този, ако има грам усет, няма да се покаже пред медиите. Само да прочете коментарите в нколко електронни издания и ще му стане ясно, че хората го ненавиждат!
  • 28 Смешници

    1 0 Отговор
    Щом този е там, пиши ги загинали тези "бунтовници".
  • 29 Аван от простотии

    1 0 Отговор
    Ако беше направила БСП удобна за опонентите, сега щеше да е в коалиция с банкянския ти приятел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове