Last news in Fakti

24 Март, 2024 10:37 2 158 22

Станишев: По-добре ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си бяха мълчали

  • сергей станишев-
  • правителство-
  • бсп

Формулата за успешна коалиция е - доверие, управленски приоритети, механизъм за решения, заяви бившият премиер

Станишев: По-добре ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си бяха мълчали - 1
Снимка: bTV

Сергей Станишев, премиер на България от 2005 до 2009 г., припомни пред bTV, цитиран от Епицентър, каква е формулата за успешно коалиционно управление - доверие между партньорите, управленски приоритети, механизъм за взимане на решения.

Тройната коалиция между БСП, НДСВ и ДПС имаше за девиз и бе наричана "правителство на европейската интеграция, икономическото развитие и социалната отговорност".

Станишев припомни достиженията ѝ - присъединяване към ЕС, 350 хил. нови работни места, 7% икономически растеж на година, почти 100% увеличение на пенсиите.

По повод на днешните трудни коалиционни преговори, Станишев изтъкна, че за България е по-добре да има правителство.

Няма лесен коалиционен партньор, но трябва да съумеят да намерят баланс, изтъкна бившият премиер.

По думите му по-добре е ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да си бяха мълчали и да не бяха казвали нищо пред медиите. Не може да се каже в управлението в момента кой министър на кого е, посочи Станишев.

Той добави, че нито една формула за правителство не е свещена, а трябва да има прозрачност в управлението. Много важeн е начинът на изчистване на противоречията, изтъкна Сергей Станишев.

Според него липсва уважението и взаимното доверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Станишев коментира и ситуацията в БСП с исканата оставка на лидера на партията Корнелия Нинова. Той смята, че се внася разкол не само в националния съвет, но и в местните структури на партията.

Ако БСП не промени линията си на поведение, на състезание с консервативни и националистически партии на техен терен, процесите не ерозия и спадане на доверието ще станат необратими, предупреди Станишев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    25 1 Отговор
    Съселът за пореден път доказва, че е подмолна подлизурка. Да беше си замълчал и ти, бе, престъпник!

    Коментиран от #17

  • 2 Голата истина

    4 15 Отговор
    Без герп нищо не става без тях нема държава
  • 3 Българин

    11 3 Отговор
    "Формулата за успешна коалиция е - доверие, управленски приоритети, механизъм за решения, заяви бившият премиер." Господин Станишев, ако това е формулата за успешно съвместно управление, то у ГЕРБ и ПП-ДБ не съществува нито един от трите изброени елемента. Следователно, изхождайки от вашето мнение, стигаме до заключението, че коалицията ще е неуспешна.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Здрасти

    11 4 Отговор
    Тази мижатурка какво иска да каже? Че подкрепя тези антибългари? Да да си траели и кервана да върви.

    Коментиран от #18

  • 6 безпартиен

    14 1 Отговор
    Каква е разликата от времето преди 10.11.1989 и сега?Разликата е,че сега управляват децата и внуците на тези от преди 10.11.1989!!!!И както е казал"великият кормчия",че ВЛАСТ СЕ ВЗИМА С ОРЪЖИЕ И СЕ ЗАДЪРЖА С ПИСАЛКАТА,то това е валидно и за нас-БАЩАТА(дядото) С ОРЪЖИЕ,ДЕТЕТО(ВНУКА) С ПИСАЛКАТА!Е,ТОЗИ Е С ПИСАЛКАТА!
  • 7 Андропов

    11 2 Отговор
    сер Гей Стани шев отлично знае, че от 2007-ма единствения министър председател тука е Пеевски. И само той се разпорежда какво ще става и кой какво ще получава. Въпросът е кой ще го обслужва и изпълнявва заповедите му. За това е борбата, кой ще успее да се преди за слуга! Властта на ДпС е абсолютно непоклатима и историята го доказва всеки ден от всяка година!

    Коментиран от #9

  • 8 Гаргата Ел

    10 3 Отговор
    Лойко скимтя и го пое с 200. Оказа се че Лойко е от третия пол а не Асен.
  • 9 Гарга Ел

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Андропов":

    Кенед Мартен управлява по добре за разлика от Херо Мустафа
  • 10 Фори

    15 0 Отговор
    Херсонски гризач е Станишев. Забрави когато Доган го водеше за носа!
  • 11 Истината

    12 1 Отговор
    Цели 4 години, в начабото на своя първи мандат, ББ не двигна и с 1 стотинка пенсиите.
    Та и затова българските пенсионери са с най-малките пенсии в Европа и с най-малък процент от последните си брутни заплати.
    В България процентите са около 40, а в Европа - между 60 и 80 процента.
  • 12 Павел пенев

    9 1 Отговор
    Луканов беше испански евреин, Любен Беров- чехски евреин,Симеончо- немски евреин,Станишев -македонско украински евреин. Как България да бъде нормална държава при тези еврейски изроди?

    Коментиран от #19

  • 13 Е те това

    11 0 Отговор
    от снимката не знам как да го нарека няма един ден трудов стаж, но има палат на женевското езеро. А познайте с чии пари другари?? Единственото същество целуващо се публично с дпс, заради властта не от любов.
  • 14 серГЕЙЧО

    9 0 Отговор
    какво стана с партийката ти "ПСЕ"???
  • 15 СтаниШЕФ си търси място

    13 0 Отговор
    Червената аристокрация,номенклатурата и буржоазията се обединяват за предпоследен пореден бой със социалната справедливост. Като го гледам този, който работа не е похващал, но се прави на многознайко, ми иде да крещя. Как е възможно такива да се опитват да ни манипулират - 34 години!
  • 16 Това

    5 0 Отговор
    Нищожество,което няма един работен ден.Измъкнат от комунистическата номенклатура да управлява е жалък Какво го показвате тоя,дето се целуваше с ДПС и е руска подлога.Този е минало и да не се показва некадърника с глупостите си и заучени фрази още от АОНСУ.В друг век сме руска пионке.
  • 17 Ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Налудник":

    Е туй кричър е хазарин. Какво да очакваш от такъв?
  • 18 Ам`чи

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Здрасти":

    и той не е българин и не му пука за България, и нас, българите.
  • 19 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Който владее миналото владее бъдещето!Който владее настоящето владее миналото! Итака стигаме до "мустакатия вожд" който казваше,че не е важно народът как ще гласува а кой как ще брои!А един бивш кмет на Лондон дори написа и книга със заглавие АКО ИЗБОРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО,БИХА ГИ ЗАБРАНИЛИ!
  • 20 ЯКО СЕ Е СБАБИЧОСАЛ НАШИЯ СЪСЕЛ

    3 0 Отговор
    СКОРО ЩЕ ГУШНЕ БОСИЛЕКА ТОЯ КЪРЛЕЖ , КОЙТО КВИЧЕШЕ КАТО ЛУД ПРОТЕСТИРАЙКИ СРЕЩУ НАТО СЪС НАВИТИ РЪКАВИ И ПО РИЗА ПОСРЕД ЗИМА ............ ПОСЛЕ ПРОМЕНИ ВЪЗГЛЕДИТЕ СИ И БЕШЕ ПОСЕТЕН ЛИЧНО ОТ ПОСЛАНИКА НА САЩ В СВЪРТАЛИЩЕТО НА БКП НА ПОЗИТАНО ! СЛЕД МЕСЕЦ СТАНА ПРЕМИЕР ПАРАЗИТА , А СЛЕД ГОДИНА ,ДВЕ ...........ДЕКЛАРИРА ЧЕ ИМА 10 МИЛИОНА НА СМЕТКАТА СИ ! ............ СЕГА Е ВЪРЛ ЕВРОАТЛАНТИК И ОЩЕ ГО ХРАНТУТИМ С 30- 40 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ ! ДОРИ СИ ЗАКАРА И ЛЮБОВНИЦАТА В БРЮКСЕЛ И СТРАСБУРГ ДА ЗАЛЕБИ И ТЯ !
  • 21 СУВЕРЕНА

    0 0 Отговор
    ИДВАТ ЕВРОИЗБОРИ И СЕРГО СЕ ПОЯВИ. ИСКА ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ. УСЛАДИЛА МУ СЕ ЕВРОДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА. АЛЧНОСТТА НА ПОЛИТИЦИТЕ Е БЕЗГРАНИЧНА.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове