Last news in Fakti

24 Март, 2024 17:07 2 089 48

Движение "Бузлуджа" в БСП: Фалшива е Нинова, ние сме социалисти

  • движение бузлуджа-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Време е председателят и тясното ръководство на БСП да докажат, че наистина са леви хора като поработят като редови социалисти, казват в общо изявление 10 от "изключените" от БСП на заседанието на конгреса преди повече от година и възстановили вече членството си в партията

Движение "Бузлуджа" в БСП: Фалшива е Нинова, ние сме социалисти - 1

Фалшива е Корнелия Нинова, ние сме социалисти. Това заявиха в общо изявление Ана Пиринска, Светлана Шаренкова, Ваня Добрева, Николай Бериевски, Кирил Добрев, Петя Мхалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов и Петко Димитров. Всички те - социалисти от София - бяха "изключени" от БСП преди малко повече от година на заседанието на 50-тия конгрес. Те вече възстановиха членството си в БСП след изтичането на едногодишния период, както повелява партийният Устав, и се включиха в новосформираното в събота Движение "Бузлуджа" в партията.

"Кой е фалшив - Иван Таков или аз? Та ние двамата сме четвърто поколение социалисти. Фалшива е седесарката-приватизаторка Корнелия Нинова, каза Атанас Атанасов, който беше водещ на срещата на социалистите в събота в Зала 6 на НДК, организирана от Иван Таков и социалисти от Софийската организация на БСП.

Колкото до Движение "Бузлуджа" в БСП - то беше създадено от над 500 социалисти, членове на БСП. Всички останали в залата бяха гости, които недвусмислено заявиха желание и готовност да участват в обединение на лявото. Това е една от основните стратегически цели на "бузлуджанци". Това е и една от основните разлики между Нинова и тясното ръководство на БСП и учредителите на Движение "Бузлуджа" в БСП. Първите наказват и изключват, вторите събират и обединяват. И още една разлика - първите съществуват единствено и само, за да воюват с ГЕРБ, а вторите се борят да представляват работещите в България".

Всички наказани преди повече от година софийски социалисти изразиха възмущение от опита на Нинова и тясното ръководство на БСП предварително да оправдаят прогнозирания от политолозите нисък резултат на партията на предстоящите европейски избори на 9-ти юни с действията на несъгласните с тях леви хора. "Прехвърлянето на вината за един евентуален бъдещ провал е поредният отказ на ръководството да поеме отговорност за действията си", заявяват те и продължават: "Позицията на Изпълнителното бюро на БСП относно Движение "Бузлуджа" доказва факт, който отдавна сме установили. Корнелия Нинова и обкръжението ѝ правят неистови опити да приватизират БСП. Това ние няма да позволим, категорични са те. - Заявихме го съвсем ясно на срещата "За бъдещето на БСП и лявото". БСП е партия на всеки един социалист. Това Корнелия Нинова и тясното ръководство отказват да приемат. И от години по всякакви начини и с всички средства отстраняват, остракират, изключват, заклеймяват, манипулират и лъжат с една цел - да превърнат партията в тяхна лична фирма, която да търгуват политически. Не са им нужни хора с различно мнение, не са им нужни изобщо хора, защото има ли хора, имат проблеми".

Според тях твърдението на Изпълнителното бюро, че в залата в събота не е имало членове на БСП, а лица от други партии, е поредната манипулация. "Много от хората, които бяха в залата, са лица, разпознаваеми в общественото пространство, благодарение на БСП. Хора от различни поколения, дали живота си за партията, хора с мнение, доказано леви хора, хора, заемали високи държавни позиции от името и благодарение на БСП. Част от тях Корнелия Нинова и тясното ръководство наказаха, изгониха, унизиха. Принудиха ги да потърсят друг начин да отстояват лявото, защото те доказано могат да го правят. По тяхно време за БСП гласуваха милион и над милион души. БСП беше първа или втора политическа сила, сега партията е твърдо на дъното, а скоро може да се бори и за 4-те процента. Днес за БСП гласуват 4-5 пъти по-малко - ето това е "заслугата" на Корнелия Нинова за БСП. Считаме, че вече е време тя и тясното ръководство, ако наистина са леви хора, да го докажат като поработят като редови социалисти за БСП. Така, както ние сме го правили и продължаваме да го правим. БСП има нужда от истински леви личности, политически грамотни, които да я ръководят. Едва тогава ще стане силната, доминираща вляво организация отново".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    50 4 Отговор
    Всички вие сте вече вредни за България!
    Червената буржоазия активно участвала в разпродаването на Родината!
    Кой ви каза, че ще сте наследници ?
    Вън!

    Коментиран от #11

  • 2 Нинова се разболя и сега хиените

    42 6 Отговор
    се наточват за власт!

    Коментиран от #8

  • 3 Путинофил

    22 9 Отговор
    Светлана Шаренкова е наш човек, доверен агент на путин!
  • 4 гочето

    21 27 Отговор
    бсп е политически труп, а нинова му е кръста на могилата
  • 5 ТаУмВзе

    37 2 Отговор
    Само аз и пейката пред блока неаме партийка, движенийце, фондацийка и други алабализми!
  • 6 Кой кой е?

    46 8 Отговор
    Ако са истински социалисти няма да разцепват и разбиват БСП точно пред избори! Измамници.

    Коментиран от #9

  • 7 Знайко

    18 14 Отговор
    Всички "червени" комунисти, сте менте социалисти. Бългория има нужда от нова истински социалдемократическа партия, която да е конкуренция на БСП. За да стане България социална държава. Защото сега продължава 35 години да е държава на комунистически привилегии, като ранно пенсиониране, 20 заплати бонус при пенсиониранеране, огромно неравенство при държавните пенсии....
  • 8 Кнаус 485

    33 12 Отговор

    До коментар #2 от "Нинова се разболя и сега хиените":

    Не са хиени, а много големи боклуци..... Нинова стабилизира БСП, а тия боклуци ще направя така бсп-то да изчезне..... Не съм фен и не съм член на БСП....
  • 9 Ха ха

    39 5 Отговор

    До коментар #6 от "Кой кой е?":

    За кой ли път династията Пирински, шмекера Кирил Добрев се опитват даликвидират БСП?

    Коментиран от #39

  • 10 АГАТа Кристи

    15 12 Отговор
    "Боят настана, тупкат сърца ни"...
    Клуб "чене" в настъпление към близката мандра, а там биволицата подпира портата с рогите...
  • 11 ГЕРБ=ДПС=БСП

    29 6 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Не са социалисти, точно това са: "Червената буржоазия активно участвала в разпродаването на Родината!"
  • 12 Ти ли

    12 2 Отговор
    бе комуняго безУМен.
    Да не би да си си скъсал партийния билет, което го държиш под възглавницата ?
  • 13 КАРАДЖАТА

    19 3 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА КОМУНИСТИ ДО ЕДИН КАЖЕТЕ МИ ЕДИН КЪДЕТО НЕ Е
  • 14 Летяща чиния

    15 3 Отговор
    БСП вече има и извънземно крило.
  • 15 В Движение "Бузлуджа"

    18 3 Отговор
    Няма нито един социалист !
  • 16 Анджо

    8 17 Отговор
    Най мракобесната време след турско. Турците са ни оважавали повече от руските продажни ку. Добре че става така, защо ли, защото ще се разбере кои стоят и кой е в основата на човешката сивилизация. Това русофила не го знае,но аз ще му го напиша, иии Това е БЪЛГАРИЯ. Ако не вярва без мозъчното същество , да си зададе въпроса защо БЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР Е НАЙ СТАРИЯТ И НАЙ ТОЧНИЯТ.
    Признат от запада и Юнеско през 1976 година. Русофили дано изчезване скоро време.
  • 17 Истината му е майката

    18 3 Отговор
    Пак някакви нови гладни се излюпиха и тях ли ще храним.
  • 18 Жадни за власт и пари

    29 3 Отговор
    Движение Бузлуджа с почетен председател социалиста милионер собственик на Пловдивския панаир Георги Гергов и милионера доктор лекар професор Генчо Начев. Убедително е новото социалистическо движение, че ще работи за трудещите се хора??

    Коментиран от #23

  • 19 Ъхъъъъъъ мозък

    21 3 Отговор
    четвърто поколение социалисти са точно капиталисти и Атлантици. Така се получи.
  • 20 Биби Кинк

    3 4 Отговор
    Кольегата везеонер дядя Ваня каза каде Ехтранинова коги я изфъшкат пемберузите че я земе при назе одоле пейката на везеонерите! Да везира и да се учи ка става таа работа.
  • 21 А ТАКА

    6 0 Отговор
    Сега да видим кой ъ по, най, баш.....социалист....
  • 22 Име

    11 9 Отговор
    Социализмът е бъдещето, колкото и да е странно. Корнелия Нинова е - мъж, така да кажем, тя е зад трудовите хора. Вниква в интереса.

    СДС ни върна назад - от индустриална сила - станахме балкански "плъх".

    Седим над авточасти.

    Коментиран от #41

  • 23 ТО ПЪ У БСП

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Жадни за власт и пари":

    Милионерите са малко.....и те работят за "народните маси".
  • 24 истински леви личности

    16 1 Отговор
    Са само наемни работници и малък семеен бизнес а не олигарси и крупни работодатели които били уж четвърто поколение социалисти ! Нещо много сериозно са се объркали. Нито социалдемократите са леви, нито центристите. Това даже не може да мине и за псевдо ляво
  • 25 Всеки трябва да се гледа самостоятелно

    13 1 Отговор
    Кой какви фирми има, колко имоти и колко наемни работници .....и тогава да се обяснява колко е ляв
  • 26 Дрогаре и дрогарки

    18 2 Отговор
    Само като ви гледам мазните зурли на които е изписана наглостта на комунист сте ми ясни! Не Бузлуджа Сибир що се не кръстихте??
  • 27 На тези от

    14 2 Отговор
    Движение "Бузлуджа" никакво внимание не трябва да им се отделя. За сега с нищо не са доказали че са леви !
  • 28 Ляв капиталист

    10 1 Отговор
    Няма ! Или си работодател или си ляв.
  • 29 А къщите за тъщи

    15 1 Отговор
    Те леви ли ви правят ?
  • 30 КОЙ Е ЧЕРВЕНОТО МЕНТЕ

    4 1 Отговор
    ТУЙ Е ВЪПРОСЪТ
  • 31 Йо Несбьо

    4 8 Отговор
    Кое не е така?! От Станишев насам истински БСП-лидери няма! Нинова гони един, втори, трети, а за партията гласуват все по-малко хора.

    Един нормален политик ще се стресне, ще види, че не е популярен сред населението и ще се оттегли сам.

    Начело на една партия трябва да стои млад харизматичен лидер, който да привлече привърженици. С тази гад начело утре БСП няма и в Народното събрание да влезе.
  • 32 !!!?

    10 6 Отговор
    "Бузлуджа" ще бъде "3 март"
    Альоша ще ни пази със Сармат
    Вечна дружба ще възкръсне
    Цяла Европа ще се пръсне !

    Войната ще стане руски мир
    за всеки ще има по синджир
    с паметници на всеки баир,
    а на въzрожденец по мундир

    ....!!!?
  • 33 Стария

    17 2 Отговор
    Засрамете се от побелелите коси на истинските социалисти вашите родители и дядовци. Вие сте милионери, а те бедни пенсионери дали живота си за построяването на нова България, която вие приватизирахте и ограбвате! От какво забогатяхте а сега искате да приватизирате БСП?

    Коментиран от #47

  • 34 изчадия адови

    17 2 Отговор
    Вие сте нагли комундери. И дедите ви и вие живеете като паразити върху гърба на народа.
  • 35 Ние

    4 2 Отговор
    Ние сме на всеки километър.
  • 36 Престанете

    12 0 Отговор
    да отвращавате хората с токсично си присъствие в медийти. Голяма грешка правите като напомняте чий наследници сте. Не ви ли стига, че ви харизаха икономическата власт да живеете безметежно и в разкош, а искате сега и да управлявате. Внимавайте да не последвате съдбата на една героиня от приказките, която поискала всичко, но накрая останала с пробитото си дървено корито.
  • 37 безпартиен

    10 1 Отговор
    Взимайте пушките и в гората!Чакат ви празни поляни-стада няма!Мандрите и те празни-няма мляко,няма работници!Единственото което има е " революционна ситуация" но пък няма революционери!Я по добре си налагайте парцалите и кой каквото е авантосал да си го държи!
  • 38 Божеее , Боже

    8 0 Отговор
    Клетата Столетница ...
  • 39 Прав си

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха":

    Тези са отровни кър.лежи цял живот са смукали от БСП. Запомнете ги!
  • 40 По сдсарски

    5 4 Отговор
    Не стига, че им е паднал рейтинга, Корни ги отлюспва за да няма конкуренция.
  • 41 АГАТа Кристи

    8 5 Отговор

    До коментар #22 от "Име":

    Че не помниш ли, или ти е неудобно да помниш :
    ДРУГАРКАТА ТИ /"мъж" / НИНОВА БЕШЕ В СДС, КОГАТО НА 28 години ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ СЕ "СДОБИ" С
    ТЕХНОИМПЕКС....
    Да те питам - според теб тя защо изпрати синчето с италианско име да учи капитализъм в омразата САЩ, а не го прати в Москва да учи Марксизъм-Ленинизъм ???
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Странно!

    5 0 Отговор
    Странно! Всеки вика "я съм прав!" За съжаление това се доказва! А не се Казва! Тяка че! Действие! За да Видим!
  • 46 БСП Чинията

    8 0 Отговор
    Още едно доказателство ,че Борис Първи е бил прав с заповедите към боляри управници . " Главата Му . Неговата и на целият му род " Сега нямаше да ви гледаме оядените милионерски мутри Другарю Татков и сие алчни капитал мошеници . Дрънкалки . Дайте да дадете пак,а ?
  • 47 Работихте като волове за комунягите

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Стария":

    а сега ТЕ ви ограбват.
    Нека ви е!!!!!
  • 48 Боко

    3 0 Отговор
    Таков взе парите а сега е социалист, Нинова също взе повече пари ама е шеф социалист, значи тя е по социалист. Смехория са всичките, а тия от Бузлуджа ще ги духа вятъра на Бузлуджа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове